Cosmote fiber

Reaction score
1.274
Οκτώβρη Νοέμβρη θεωρητικά θα μπορείτε να αγοράσετε ότι θέλετε και να δουλέψουν στην γραμμή κανονικά αφού έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος που ενεργοποιείται τότε
Αυτό ισχύει και για vdsl;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.029
Αυτό ισχύει και για vdsl;
Για VDSL γίνεται ήδη. Μπορείς να βάλεις ότι modern router θες ήδη. Οι περισσότεροι providers δίνουν πλέον τα στοιχεία για την τηλεφωνία, οπότε βάζεις κάποιο voip gateway, ή το μόντεμ του provider πίσω από το δικό σου.

Reaction score
1.274
Σε vdsl που έχω θα αγοράσω ubiquity dream machine professional και θα το βάλω σε bridge mode με το modem του παρόχου. Έχει νόημα να αλλάξω και το modem; Η δε θα κερδίσω κάτι από τη στιγμή που δεν έχω αποσυνδέσεις;
Ποιος ο λόγος που το κάνουν μετά από τόσα χρόνια; Μήπως θα σου λένε πλέον έχεις αποσυνδέσεις; Φταίει ο εξοπλισμός σου εμείς δε ξέρουμε κάτι..

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.029
Σε vdsl που έχω θα αγοράσω ubiquity dream machine professional και θα το βάλω σε bridge mode με το modem του παρόχου. Έχει νόημα να αλλάξω και το modem; Η δε θα κερδίσω κάτι από τη στιγμή που δεν έχω αποσυνδέσεις;
Ποιος ο λόγος που το κάνουν μετά από τόσα χρόνια; Μήπως θα σου λένε πλέον έχεις αποσυνδέσεις; Φταίει ο εξοπλισμός σου εμείς δε ξέρουμε κάτι..
Είναι νόμος που ψηφίστηκε, και καλά έγινε γιατί τα router που δίνουν οι πάροχοι είναι να ντρέπεσαι.

Στο xDSL υπάρχει μικρή πιθανότητα ασυμβατότητας μεταξύ του modern σου και του DSLAM, που μπορεί να φέρει μη συγχρονισμό ή αποσυνδέσεις. Μπορεί να παίζει καλά σαν του παρόχου,ή να συγχρονίζει και υψηλότερα. Όλα παίζουν. Στην περίπτωση σου θα κράταγα το μόντεμ και θα έβαζα μέσω wan over LAN το ubiquiti με δεύτερη κλήση pppoe για να αποφύγεις το διπλό nat, περιορισμούς του μόντεμ στο bridging , κλπ.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.675
Τελικα ενεργοποιησαν σπιτι μου την 200 της διπλανης που ειναι φιλη και λειπει διακοπες :)
Ανωτερα δυναμη μεσολαβησε ♥ και θα ερθουν αυριο πρωι τεχνικοι της cosmote .
Ελπιζω να φερουν μαζι και το 1 gbps ρουτερ .

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.029
Τελικα ενεργοποιησαν σπιτι μου την 200 της διπλανης που ειναι φιλη και λειπει διακοπες :)
Ανωτερα δυναμη μεσολαβησε ♥ και θα ερθουν αυριο πρωι τεχνικοι της cosmote .
Ελπιζω να φερουν μαζι και το 1 gbps ρουτερ .
Ξέρεις πόσο επίφοβο είναι αυτό να κάνουν μαλακία.
Το ίδιο φοβάμαι και για εμένα εδώ που περιμένω το ραντεβού 1η Σεπτεμβρίου.
Στις 200,300,500 βάζουν ξεχωριστό ONT όταν γίνεται η οριζόντια εγκατάσταση (είσοδος ίνας στο διαμέρισμα) και χρησιμοποιείται κάποιο από τα κλασικά φθηνιάρικα modem/router τους (SpeedPort Plus, Plus 2, Smart, Plus 4 / ZTE 1600), ενώ στις 1000αρες, ΔΕΝ βάζουν χωριστό ONT κατά την εγκατάσταση, και η ίνα τερματίζει απευθείας πάνω στο Fritz 5530 που δίνουν.
Αν ο τεχνικός έρθει με οτιδήποτε εκτός Fritz περιμένεις νέο ραντεβού (έξω και μακριά!) :D

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.675
Αν το OTN ειναι ενα μικρο κουτι μεταξυ της <πριζας> της οπτικης και του router το εχουν βαλει 😒 αλλα μια χαρα μπορουν να το παρουν πισω .....

Το Fritz πρωτα θα το δω απο το ματακι της πορτας και μετα θα ανοιξω !

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.029
Αν το OTN ειναι ενα μικρο κουτι μεταξυ της <πριζας> της οπτικης και του router το εχουν βαλει 😒 αλλα μια χαρα μπορουν να το παρουν πισω .....

Το Fritz πρωτα θα το δω απο το ματακι της πορτας και μετα θα ανοιξω !
Πιθανότατα μιλάς για το ONT ναι.
Είναι συνήθως Huawei ή Nokia.

Είχες παραγγείλει άλλη ταχύτητα αρχικά και ζήτησες μετέπειτα 1000αρα; ή θες 2 τηλ. γραμμές;
Γιατί κανονικά αν έχεις πάρει 1000αρα εξ' αρχής και δεν θες 2 γραμμές, δίνουν το Fritz δίχως ONT.

Ελπίζω να μην πέσεις σε αργόσχολο και σου πει ότι δεν μπορεί να "παρακάμψει" το ONT για να βάλει σωστά το Fritz :D

Reaction score
1.274
Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει γνώση για το πως θα προχωρήσει η αναβάθμιση αναλογα με τη ταχύτητα που θέλει ο πελάτης απο τους τεχνικούς;
Σε ιδιωτική εταιρεία είναι δεν είναι δημόσιο. Και φαντάζομαι δεν το κάνουν πρώτη φορά...

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.029
Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει γνώση για το πως θα προχωρήσει η αναβάθμιση αναλογα με τη ταχύτητα που θέλει ο πελάτης απο τους τεχνικούς;
Σε ιδιωτική εταιρεία είναι δεν είναι δημόσιο. Και φαντάζομαι δεν το κάνουν πρώτη φορά...
Έχουν χωρίσει τις διεργασίες σε 2 και 3 καμμιά φορά και 4 ραντεβού.
Η πλειονότητα είναι εξωτερικοί συνεργάτες/συνεργεία/εργολάβοι.

Άλλος έρχεται στην αρχή π.χ. που κάνει την αυτοψία του χώρου, μηχανικός, που βλέπει πως μπορεί να οδηγηθεί η κεντρική ίνα αλλά και τα "παρακλάδια" της στα σπίτια/διαμερίσματα/ορόφους.
Άλλος έρχεται μετά που σκάβει τον δρόμο/πεζοδρόμειο για να βρει το conduit και να περάσει στο σπίτι την απαραίτητη "σωλήνωση" και έπειτα να κάνει και εμφύσηση ίνας από την καμπίνα μέχρι τον χώρο σου.
Άλλος έρχεται για να περάσει την ίνα από το floorbox/bcp/bep στο σπίτι.
Και τις περισσότερες φορές, έρχεται άλλος στο τέλος με το μοντεμ/ρουτερ και κάνει την εγκατάσταση και ενεργοποίηση (πρέπει να δηλωθεί στον ΟΤΕ στην άλλη πλευρά ο σειριακός αριθμός του ONT (ή του Fritz σου αν πρόκειται για 1000αρα).

Δυστυχώς λόγω φόρτου, αλλά και μη διαχείρηση της όλης διαδικασίας από τον ίδιο τον ΟΤΕ, παίζουν διάφορα λάθη, ανάλογα την τύχη σου από μικρά, έως καταστροφικά (προφανώς το ίδιο ισχύει και για περιοχές που την εγκατάσταση την έχει κάνει η Wind/Nova ή η Vodafone).

Σε εμένα π.χ. έγινε ασυνενοησία και το 3ο και υποτίθεται τελευταίο συνεργείο για το case μου, θα είχε και τα Fritz μαζί... αλλά δεν τα είχε!
Και έμεινα να περιμένω 20 μέρες για το νέο ραντεβού.
Ο αρχικός σε εμένα επίσης δεν είχε πληροφορηθεί σωστά πως στην περιοχή μοιράζουν με εξωτερικό κουτί (BCP) σε κολώνα και σε διπλανή μονοκατοικία/μεζονέτα την ίνα, έπρεπε να τους το... μαντέψω εγω, για να καταλάβουν που θα βρουν την ίνα και τι θα χρησιμοποιήσουν.... αν δεν ήξερα, δεν θα κάνανε τίποτα μιας και θα σκάβανε σε λάθος σημείο...

Σε άλλον γνωστό μου, πήγαν με ONT και SpeedPort Smart ενώ είχε παραγγείλει απευθείας 1000αρα...

Και είναι και τα τυχερά, π.χ. στον ξαδερφό μου έγιναν όλα κι όλα 2 ραντεβού, ο πρώτος μηχανικός για την σχεδίαση της "δρομολόγησης" των ινών, και ο δεύτερος που τα έκανε όλα σε μια μέρα (κάθετη και οριζόντια εγκατάσταση, εγκατάσταση ρουτερς και ενεργοποιήσεις)...

Let the luckiest guy win :D

Reaction score
1.274
Σχετικό-άσχετο.Θα μπει και η δεή στο παιχνίδι του fiber; Πέρασαν στο δρόμο μου πάνω στις κολώνες ένα μαυρο καλώδιο(νομίζω είναι οπτική ίνα) και το πήγαν δίπλα απο τα κουτάκια του οτε για fiber και το έχουν αφήσει εκεί σε κάθε σπίτι

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.029
Σχετικό-άσχετο.Θα μπει και η δεή στο παιχνίδι του fiber; Πέρασαν στο δρόμο μου πάνω στις κολώνες ένα μαυρο καλώδιο(νομίζω είναι οπτική ίνα) και το πήγαν δίπλα απο τα κουτάκια του οτε για fiber και το έχουν αφήσει εκεί σε κάθε σπίτι
Η ΔΕΗ κάνει ένα "project" το οποίο σαν υπηρεσία αργεί από πολύ έως πάρα πολύ να το δούμε εμπορικά γιατί δεν έχει υποδομές ISP... απλώνει ίνες στις κολώνες κυρίως εναερίως, αλλά και σε κάποια σημεία υπογείως, αλλά ψάχνει συνεργάτη πάροχο για την παροχή υπηρεσίας, προς το παρόν μόνο δίκτυο φτιάχνει.
Γνώμη μου, την ξεχνάς σαν πιθανή υπηρεσία για τουλάχιστον 1μιση χρόνο ακόμα....

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.675
Εγω βρηκα τυχαια καποιες γνωστες φατσες (απο τα συνεργεια που ειχαν ερθει) απο κατω και μου ειπαν οτι εχουν ερθει για την ενεργοποιηση αλλα περιμεναν οτι θα την κανουν απο Σεπτ (της γειτονισσας τελικα) αλλα τους περιμενα και εγω και τους ειχα πει απο αρχες Σεπτ (δεν ηξερα οτι και η φιλη γειτονισσα ειχε κανει αιτηση)
και τους πηρα με χαρα πανω με καφεδες και νερα και τελικα τα βρηκαμε τοσο πολυ που μου εβαλαν την γραμμη της γειτονισσας και δεν ξερω τι εχει απογινει το νουμερο μου .

Το Fritz ποσες θυρες lan εχει γιατι χρειαζομαι τουλαχιστον 4 (Tv Nas desktop καταγραφικο)?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.111
Γελάω πολύ και με αυτό το νήμα.
Με έχουν πάρει δεκάδες τηλέφωνα για την οπτική, και τους λέω κάθε φορά όχι, μια χαρά είναι η κατοστάρα+πενηντάρα που έχω σπίτι (2 γραμμές) και πως δεν θέλω να μπλέξω.

«Πολύ απλό είναι» μου λέγανε :lolsign:

Ναι δεν σας ξέρω τόσα χρόνια, τώρα θα σας μάθω

Ndis

Titika
Reaction score
4.816
Με inalan πάντως όλα σούπερ απλά είναι, σε μια μέρα παίξανε ολα στο 1gbps

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.029
Με inalan πάντως όλα σούπερ απλά είναι, σε μια μέρα παίξανε ολα στο 1gbps
Είχες ήδη γραμμή όμως. Και στον ΟΤΕ αν έχεις ήδη οπτική ενεργή, η αναβάθμιση ταχύτητας είναι ένα τηλ μακριά και γίνεται άμεσα. Όλα τα παραπάνω είναι αν δεν έχεις εγκατάσταση οπτικής ίνας στον χώρο σου

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.100
Με έχουν πάρει δεκάδες τηλέφωνα για την οπτική, και τους λέω κάθε φορά όχι, μια χαρά είναι η κατοστάρα+πενηντάρα που έχω σπίτι (2 γραμμές) και πως δεν θέλω να μπλέξω.

More bandwidth για εμάς, όλα καλά. :biggrin:

minas

Πισιά
Reaction score
4.189

Πάντως έχοντας δύο γραμμές, εξασφαλίζεις ότι δεν θα μείνεις καθόλου χωρίς υπηρεσία κατά τη μετάβαση.
Μετά μπορείς να καταργήσεις και την μία και να έχεις με VoIP και τους δύο αριθμούς σε μία, με μεγαλύτερη ταχύτητα, αξιοπιστία, και μικρότερο κόστος... Ή κρατάς και την δεύτερη γραμμή για redundancy, αλλά για τέτοια χρήση μάλλον μία κάρτα κινητής βολεύει περισσότερο.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.111
Πάντως έχοντας δύο γραμμές, εξασφαλίζεις ότι δεν θα μείνεις καθόλου χωρίς υπηρεσία κατά τη μετάβαση.
Μετά μπορείς να καταργήσεις και την μία και να έχεις με VoIP και τους δύο αριθμούς σε μία, με μεγαλύτερη ταχύτητα, αξιοπιστία, και μικρότερο κόστος... Ή κρατάς και την δεύτερη γραμμή για redundancy, αλλά για τέτοια χρήση μάλλον μία κάρτα κινητής βολεύει περισσότερο.
IMG_5503.jpeg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88