Cosmote fiber

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.028
Για βοηθήστε οι γνώστες...

Φίλος στο Γαλάτσι έχει 50άρα με Cosmote TV μέσω internet. Τώρα έχει τη δυνατότητα να βάλει 1000άρα οπτική, αλλά ο εγκαταστάτης τεχνικός του λέει ότι η TV μέσω internet περνάει μόνο μέσω 200άρας και όχι στο router της 1000άρας. Να σημειωθεί ότι ο τεχνικός προσπαθούσε από την αρχή να τον πάει σε 200άρα, λέγοντάς του -ψευδώς- ότι δεν υπάρχει 1000άρα στην περιοχή.

Οι εναλλακτικές κατά τον τεχνικό είναι 2:
- 200άρα με TV
- 1000άρα αλλά με TV μέσω δορυφόρου.

Ισχύει ότι το Fritzbox της 1000άρας δεν υποστηρίζει Cosmote tv μέσω internet; Να πω εδώ ότι το Fritzbox 5530 έχει 3 θύρες ethernet και όχι 4.

Edit: σε επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της Cosmote, μου είπαν ότι το cosmote tv box συνδέεται σε οποιοδήποτε router οποιουδήποτε παρόχου. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας.

Last edited:

Reaction score
25.247
έχουμε και κλαίτε
300άρα οπτικη οτε
με pon και μαύρο speedport plus 2
η οπτική στο pon και απο κει lan στο speedport ώστε να τροφοδοτήσει τα τηλέφωνα και απο κεί lan στο tp link M20 που εκτελεί χρέη wifi + router , σύνδεση mesh με 2χ Μ4 και ένα Ε4 και ένα switch cisco 1000x24 για ότι μπορει να πάρει καλώδιο.
για μη εξηγήσιμους λόγους παρόλο που θεωρητικά απλές εργασίες θα έπρεπε να πηγαίνουν αέρα και ενώ οι ασύρματες συσκευές που συνδέονται είναι με το ζόρι 10 και απο αυτές οι απαιτητικές σε δεδομένα 4, πέφτουν πολλά κολλήματα, πχ το ps4 (με ethernet σύνδεση) βγάζει κάτι ping 100+ , reels στο ig κολλάνε κλπ

υποψιάζομαι οτι το M20 μάλλον δεν μπορεί να εκτελέσει χρέη router.
αν αυτό συμβαίνει σκέφτομαι 2 εκδοχές
α) αγορά καλύτερου tplink για να διατηρηθεί το mesh ως έχει
β) όλα απο την αρχή σε κάτι άλλο πχ asus (?)

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.023
PPPoE passthrough κάνεις, οπότε θες καλό επεξεργαστή στο router γιατί δεν είναι multithreaded code και βασίζεται σε ένα μόνο πυρήνα. Τα tp link δεν τα έχω σε εκτίμηση. Προσωπικά θα πήγαινα σε Asus/mikrotik/ubiquiti για σπιτική εγκατάσταση.

Reaction score
25.247
ούτε εγώ τα είχα αλλά χτίστηκε σε δόσεις το σύστημα και τώρα φορτώθηκαν πολλά.
πιθανότατα θα χρειαστώ ξανά 4. Υπάρχει ένας χώρος αρκετά μακρυά που ενώνεται με ethernet και απο κεί το mesh.
γενικά στον χώρο που βρίσκεται η οπτική και το modem δεν είναι δυνατό να έχουμε λήψη καλή στο δύο αντιδιαμετρικά σημεία του χώρου (ποτέ δεν ξέρεις βέβαια)
άρα μια 3 άδα στα 300+/- με προοπτική 4άδας τι θα έψαχνες;

minas

Πισιά
Reaction score
4.185
Επειδή δεν είναι εντελώς σαφές από την περιγραφή:
Με το TP-Link κάνεις δεύτερη κλήση PPPoE ή το έχεις απλά ως LAN με διπλό NAT πίσω από το Speedport?
Εάν είναι πράγματι το 1ο, δοκίμασε με double NAT μήπως πηγαίνει καλύτερα.

Πάντως δεν είναι αναμενόμενη η απόδοση που περιγράφεις. Όταν κουμπώσεις κάτι πάνω στο Speedport, είναι εμφανώς καλύτερη η απόδοση;

Reaction score
25.247
Είχα αποφύγει να στήσω το δίκτυο γύρω από το speedport, γιατί υπήρξε περίοδος που το προσφερόμενο modemειχε θέματα με τις κλίσεις του συναγερμού και άλλαξε πολλές φορές, είχε μπει και ένα Asus στη θέση του για να προσφέρει τηλεφωνία κλπ οπότε όταν μπήκαν τα tplink απλά χρησιμοποίησα το Lan του speedport σαν γραμμή ίντερνετ και όλη η δουλειά του router να μοιράσει ip κλπ συν το ασύρματο τα έκανε το tplink, όπως προτείνει και η εταιρία η ίδια.
Στο speedport τώρα δεν έχει κουμπώσει τίποτα εκτός από την προς τα έξω γραμμή του Nas.

Reaction score
424
Το tplink m20 ποιο είναι (δεν το βρισκω στο googlάρισμα) και γιατί το χρειάζεσαι;
Προτείνω να συνδέσεις την lan απο το asus (ή το speedport) απευθείας στο deco m4. Θα ορίσεις να κάνει routing το m4, να μοιράζει dhcp κλπ. Μόνο έτσι παίζουν σωστά τα deco, όχι αν τα ορίσεις σαν access points.
Αν έχεις συνδέσει κάποιο deco με καλώδιο (ethernet backhaul), θα πρέπει να συνδέεται με το κεντρικο deco που εχεις ορισει ως router.
Δηλαδή μην συνδέσεις με καλωδιο τα deco να παίρνουν σημα απο το asus (speedport).
Επίσης τα deco E4 έχουν 100άρα ethernet, οπότε δεν θα πρέπει να συνδεθούν με καλώδιο
Αν μπορείς ζωγραφισε το σε ένα χαρτι και βγαλτο φωτο να δουμε την συνδεσμολογια.

Reaction score
25.247
Το tplink m20 ποιο είναι (δεν το βρισκω στο googlάρισμα) και γιατί το χρειάζεσαι;
Προτείνω να συνδέσεις την lan απο το asus (ή το speedport) απευθείας στο deco m4. Θα ορίσεις να κάνει routing το m4, να μοιράζει dhcp κλπ. Μόνο έτσι παίζουν σωστά τα deco, όχι αν τα ορίσεις σαν access points.
Αν έχεις συνδέσει κάποιο deco με καλώδιο (ethernet backhaul), θα πρέπει να συνδέεται με το κεντρικο deco που εχεις ορισει ως router.
Δηλαδή μην συνδέσεις με καλωδιο τα deco να παίρνουν σημα απο το asus (speedport).
Επίσης τα deco E4 έχουν 100άρα ethernet, οπότε δεν θα πρέπει να συνδεθούν με καλώδιο
Αν μπορείς ζωγραφισε το σε ένα χαρτι και βγαλτο φωτο να δουμε την συνδεσμολογια.
X20 το σωστό, αυτό είναι το κύριο deco και τα Μ4 συνδέονται πάνω του ασύρματα.
Το ε4 που είναι σε άλλο όροφο με Ethernet ,αλλά εκείνο το τι κάνει δεν μας ενδιαφέρει τόσο γιατί δεν είναι χωρίς που χρησιμοποιείται καθημερινά

Reaction score
25.247
τι είπε ο στόμας σου αντίχριστε , λίγο παραπάνω έδωσα για την καφετιέρα μου
να πάρω 2 ζεύγη asus;

Reaction score
5.624
τι είπε ο στόμας σου αντίχριστε , λίγο παραπάνω έδωσα για την καφετιέρα μου
να πάρω 2 ζεύγη asus;
Ναι αλλα ουτε η καφετιερα μοιραζει wifi ουτε το router φτιανει καφε μαναμ!!!!!Καθε πραμα την δουλεια του και ο κολιος τον Αυγουστο!!!!!

Reaction score
5.624
ναι αλλά αυτό ας πούμε οτι ίσως μπορεί να καλύψει το σπίτι χωρίς mesh , στην ταράτσα τη βάζω;
φθηνό αδερφάκι έχει;
εδώ κάνουμε τίποτα;
Η ταρατσα τι χρήση εχει; Πρεπει να εισαι full και στην ταρατσα; Τι αποσταση εχει το main router απο την ταρατσα;

Reaction score
25.247
4 ορόφους πάνω, δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις εκεί για χρήστες (το πολύ 5) αλλά θέλω συνεχόμενη κάλυψη

Reaction score
5.624
4 ορόφους πάνω, δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις εκεί για χρήστες (το πολύ 5) αλλά θέλω συνεχόμενη κάλυψη
Τωρα πως καλυπτεσαι εκει;

Θα σε παρω τηλεφωνο το απογευμα μετα την δουλεια να μιλησουμε.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.731
Members
38.487
Νεότερο μέλος
Βασίλειος