Crown vs hifi

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.338
Bhutia και Dimifoot, μερσί για τα λινκς.

Τα περισσότερα βέβαια, μαζί με... εκατοντάδες παρεμφερή, στο παρελθόν τα είχα "σκανάρει" με τον γνωστό τρόπο (στο πόδι). Προσεκτικότερη ανάγνωση και αυτών και κάποιων άλλων, και θα επανέλθω "Δημήτριος" ! :) (μάλον μετά τις γιορτές - αυτό το άτιμο το αταξινόμητο υλικό που'χει συσσωρευτεί είναι ατελείωτο).

Πάντως στα συνηθισμένα δωμάτια, στα 2,5 μετρα ακόμα και με 5msec μόνο χρονικό παράθυρο μετά τον αρχικό ήχο, θα εισπράξεις άλλες 8 ανακλάσεις (συν αρκετές δευτερογεννείς, συν το floor bounce) με παραπλήσια ένταση. Θα χρειαστείς την ίδια ισχύ για τα έρμα τα 130dB, ή 115 του DF, ή 110 που στοχεύει ο Geddes (ή και τα 105 που εμπειρικά εγώ λέω οτι ΟΚ, δεν πολυφαίνεται ο συμβιβασμός), με την ισχύ που θα χρειαστείς στο χωράφι; Αυτό με παραξενεύει. Προσοχή! και από άποψη ηχητικού ρεαλισμού, αλλά και από άποψη κόπωσης, και υγείας.

Όμως...
Κανονικά πρέπει να βγει και ενας τύπος που να να υπολογίζει την μέγιστη επιτρεπόμενη αξία ηχοσυστήματος βάσει του RT60 του χωρου που θα χρησιμοποιηθεί. :D
... αυτά ξαναπέστα !

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.312
Θα χρειαστείς την ίδια ισχύ για τα έρμα τα 130dB, ή 115 του DF, ή 110 που στοχεύει ο Geddes (ή και τα 105 που εμπειρικά εγώ λέω οτι ΟΚ, δεν πολυφαίνεται ο συμβιβασμός), με την ισχύ που θα χρειαστείς στο χωράφι;
Ολα αυτα τα papers ειναι για αναπαραγωγή σε δωμάτια.

Για το room gain εχουν γίνει πολλές συζητήσεις και εχουν εξηγηθεί πως υπολογίζεται.
Αν θελει ο @Bhutia ας τα εξηγήσει, με τον γνωστό απλό και κατανοητό τροπο του.
[DOUBLEPOST=1513686536][/DOUBLEPOST]
105 που εμπειρικά εγώ λέω οτι ΟΚ
Ειναι λίγα, πίστεψε με. Αν εχεις σωστό RT, θα σου φαινονται λίγα.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.338
Όχι, δεν χρησιμεύει. Το κομπρεσέρ και τα πιτσιρίκια στο διάλειμμα ακόμα και στα 50db πονοκέφαλος είναι.
Βρε δεν τό'φερα σαν παράδειγμα για να ισχυριστώ οτι η μουσική ανάλογης έντασης είναι το ίδιο ανυπόφορη.
Το'φερα για να παρει είδηση κάποιος που δεν ξέρει, οτι μακροπρόθεσμα το ίδιο θα κουφαθεί.
Θα κουφαθεί. ΘΑ ΚΟΥΦΑΘΕΙΕΙΕΙΕΙ !!!

Παίδες καλές γιορτές αν δεν ξαναμιλήσουμε, και καλή χρονιά
[DOUBLEPOST=1513687238][/DOUBLEPOST]Ρε σεις, τώρα το θυμήθηκα ! . Crown να αγοράσει ο άνθρωπος ή HiFi ? :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.312
Το'φερα για να παρει είδηση κάποιος που δεν ξέρει, οτι μακροπρόθεσμα το ίδιο θα κουφαθεί.
Θα κουφαθεί. ΘΑ ΚΟΥΦΑΘΕΙΕΙΕΙΕΙ !!!
Δεν ισχύει. Με 85db μέση στάθμη (άρα κορυφές 105) μπορείς να ακούς για 8 ώρες ημερησίως

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.338
Δεν ισχύει. Με 85db μέση στάθμη (άρα κορυφές 105) μπορείς να ακούς για 8 ώρες ημερησίως
Θα με αφήσετε ρέει να κάνω καμιά δουλειά; Για το κομπρεσσέρ δεν λέμε; Με κορυφές 125dB και βάλε και βάλε και ξαναβάλε;

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.312
Για το κομπρεσσέρ δεν λέμε; Με κορυφές 125dB και βάλε και βάλε και ξαναβάλε;
Ποτέ δε λέγαμε για το κομπρεσέρ. Για τον Κράουν και το χάι φάι λέγαμε πάντα :)

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Βρε δεν τό'φερα σαν παράδειγμα για να ισχυριστώ οτι η μουσική ανάλογης έντασης είναι το ίδιο ανυπόφορη.
:) Βρε και γω δεν τό'φερα σαν παράδειγμα για να ισχυριστώ ότι πρέπει να ακούμε το θρόισμα του γρασιδιού και το χαμόγελο ενός μωρού στα 135 db στο μέτρο...
Τό'φερα επειδή ξέρω, ότι σχεδόν κάθε νεοεισερχόμενος στο χώρο, νομίζει ότι το "volume" είναι "γκάζι" (ενώ είναι μάλλον πατημένο φρένο...), και δυστυχώς, συμπεριφέρεται στον ενισχυτή, στα ηχεία και στον εαυτό του,
ως γνήσιος "καλοκαιρινός κάγκουρας"...
Ο μόνος σίγουρος τρόπος να το αποφύγει αυτό,
είναι "more power, more speed, more accuracy"...
Να παίξει όσο δυνατά "νομίζει" πως πρέπει (απαραμόρφωτα κι ασυμπίεστα όμως...), μέχρι να μπουν στην εξίσωση και τα υπόλοιπα που λες κι εσύ (κι εγώ):
- ακουστική κόπωση, ζαλάδες, παντόφλες, παράπονα και μηνύσεις απο τους γείτονες κοκ, μέχρι να "μάθει"...

Μέχρι να μάθει όμως, πιστεύω ότι καλύτερα 115δβ μονιτορέ στιγμιαίες,
παρά 105δβ συμπιεσμένος και παραμορφωμένος θόρυβος, που προσπαθεί ματαίως να ευχαριστηθεί όταν είναι στο τσακίρ κέφι!
(όχι εσύ Τσαγαλξ, εσύ τα ξέρεις όλα πια! :drinks: )

Crown να αγοράσει ο άνθρωπος ή HiFi ? :roflmao:
Να κάτσει στο μάραντζ του! Καλά παίζει (λένε εδώ μέσα, εγώ δεν ξέρω...)
Του έχουν ανοίξει και δυο τρία θρεντ! ;)

------

Καλές γιορτές και καλή χρονιά και δι υμάς όλους! :drinks:

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Δεν ξέρω τι λεν αυτοί οι αμερικάνοι για την ηλεκτρική σκούπα,
εμένανε πάντως, όταν παίρνει μπρος, μου έρχεται
ν΄ αρπάξω το ντουφέκι μου,
να κάμω χήρους κι ορφανά!... >:(:hunter:

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Για το κομπρεσσέρ δεν λέμε; Με κορυφές 125dB και βάλε και βάλε και ξαναβάλε;
:D:D:D

Αφού είπαμε!
Το κομπρεσέρ ~ 105 μέση συνεχή...
Ο ντίζελ συμπιεστής παραδίπλα, άλλα 100 - 110, γκαζώνοντας...
Ο μπετότοιχος 3*6 μ. πχ, που τρυπιέται όμως,
άλλα 125+ ξερά στο κάτω μισό φάσμα...:D

Σύνολο;
125 + συνεχής μέσος τρομακτικός για όλα τα πλάσματα της φύσης
ΘΟΡΥΒΟΣ...

Για να τον αναπαράξεις πιστά (; o_O )
θα θες και κανα κατοστάρι KW...
Δεν ξέρω μήπως με κανα ΕςΒιΈς... :o

Αλλά δεν τόχω με τα σαμπ...

Περιμένω πότε θα πουλήσει ο Ντιμιπόδης το δικό του,
για να αρχίσω να μαθαίνω... :D:D:D:sneaky:

A

AKARL

Guest
εμένανε πάντως, όταν παίρνει μπρος, μου έρχεται ν΄ αρπάξω το ντουφέκι μου,
να κάμω χήρους κι ορφανά!... :(:hunter:
Το αφτό ακριβώς κι' εγώ! >:(:vinsent:
Λες να φταίει αφτό το, πωςτολεειοντιμιφούτης, αρτισίκστη μας? :idk::idk:

Μέχρι να μάθει όμως, πιστεύω ότι καλύτερα 115δβ μονιτορέ στιγμιαίες, παρά 105δβ συμπιεσμένος και παραμορφωμένος θόρυβος, που προσπαθεί ματαίως να ευχαριστηθεί όταν είναι στο τσακίρ κέφι!
125 + συνεχής μέσος τρομακτικός για όλα τα πλάσματα της φύσης. ΘΟΡΥΒΟΣ...
Με το μπαρδόν, δηλαδή, αλλά σε σχέση με αφτά (κ. Νταλίπη!) με τα οποία κάνουν ωτοκαθαριζμό οι ακσιότιμοι κ.κ. Στάθης, Γουίζης, Βρουμ, Σληπ, Τζωρτζσόντ κ.ο.κ., σε όπχοια δΒ και αν αφτά αναπαράγονται, ο ήχος του κομπρεσέρ που διασπά οπλιζμένο σκυρόδεμα ακούγεται ως η μελωδία της ευτυχίας...:o:o:o

Να χρησιμοποιήσω τα λόγια συμφορουμίτη: "οταν βαζουν να ακουσουν η να δουν ταινια οι γειτονες δεν τους λενε κατι γιατι νομιζουν οτι περναει το σκουπιδιαρικο και μαζευει τα σκουπιδια......" :focus:

:rofl::rofl::rofl:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.725
εμένανε πάντως, όταν παίρνει μπρος, μου έρχεται
ν΄ αρπάξω το ντουφέκι μου,
να κάμω χήρους κι ορφανά!... >:(:hunter:

maxresdefault.jpg

:D Κλένλινεσσσς!

I ♥ Paint!

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
115 db στις συναυλίες δινει 28 δευτερολεπτα;
Ε ναι, σου λέει "μην πείτε μετά ότι δε σας τα λέγαμε..." :D
(έτσι κι αλλιώς είμαστε όλοι ψιλο-κουφοί, μην το ψάχνεις... :oops: )

Λες να φταίει αφτό το, πωςτολεειοντιμιφούτης, αρτισίκστη μας? :idk::idk:
Σίγουρα! >:(>:(

Με το μπαρδόν, δηλαδή, αλλά σε σχέση με αφτά (κ. Νταλίπη!) με τα οποία κάνουν ωτοκαθαριζμό οι ακσιότιμοι κ.κ. Στάθης, Γουίζης, Βρουμ, Σληπ, Τζωρτζσόντ κ.ο.κ., σε όπχοια δΒ και αν αφτά αναπαράγονται, ο ήχος του κομπρεσέρ που διασπά οπλιζμένο σκυρόδεμα ακούγεται ως η μελωδία της ευτυχίας...:o:o:o
Αυτά δεν τα σχολιάζω...! Εγώ είμαι διπλωματικός τύπος!

Άσε που θέλω να τάχω καλά και με τσι διαχειριστές!!!:drinks::angel:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
...Τα περισσότερα βέβαια, μαζί με... εκατοντάδες παρεμφερή, στο παρελθόν τα είχα "σκανάρει" με τον γνωστό τρόπο (στο πόδι). Προσεκτικότερη ανάγνωση και αυτών και κάποιων άλλων, και θα επανέλθω "Δημήτριος" ! :) (μάλον μετά τις γιορτές - αυτό το άτιμο το αταξινόμητο υλικό που'χει συσσωρευτεί είναι ατελείωτο).
Πάντως στα συνηθισμένα δωμάτια, στα 2,5 μετρα ακόμα και με 5msec μόνο χρονικό παράθυρο μετά τον αρχικό ήχο, θα εισπράξεις άλλες 8 ανακλάσεις (συν αρκετές δευτερογεννείς, συν το floor bounce) με παραπλήσια ένταση. Θα χρειαστείς την ίδια ισχύ για τα έρμα τα 130dB, ή 115 του DF, ή 110 που στοχεύει ο Geddes (ή και τα 105 που εμπειρικά εγώ λέω οτι ΟΚ, δεν πολυφαίνεται ο συμβιβασμός), με την ισχύ που θα χρειαστείς στο χωράφι; Αυτό με παραξενεύει. Προσοχή! και από άποψη ηχητικού ρεαλισμού, αλλά και από άποψη κόπωσης, και υγείας.

Όμως...
... αυτά ξαναπέστα !
Θα ειπωθεί ακόμα μια φορά με την τόσο...δημοφιλή - όπως διαπιστώνεται - διάλεκτον:

Για ν'αποδοθούν στιγμιαίες κορυφώσεις που δεν θα παρουσίαζαν αποκοπή θα χρειαζόταν παρεμφερής απαραμόρφωτη απολαβή ισχύος με σταθερή την απόσταση ακρόασης - και όχι απαραίτητα ακριβώς ίδια,αφού στον ανοικτό χώρο υπεισέρχεται ο παράγων των καιρικών συνθηκών και ο ανώτερος -κατά κανόνα- θόρυβος υποβάθρου ως προς την αντίληψη του εύρους δυναμικής περιοχής.

Για τη συνολική αντίληψη ακουστότητας ως προς τις συνιστώσες του σήματος που θεωρούνται σταθερής κατάστασης θα χρειαζόταν υψηλότερη απολαβή ισχύος υπό συνθήκες ελεύθερου πεδίου,επειδή σε αυτήν την περίπτωση δεν σχηματίζεται πεδίο αντήχησης που θα προήγε την ακουστότητα.Η δε ενεργειακή σύσταση για το πεδίο αντήχησης συναρτάται με τη στάθμη εκπομπής, κατευθυντικότητα πηγών,απορροφητικότητα χώρου ακρόασης κτλ κατά τα γνωστά:
https://www.avsite.gr/forum/threads/Ανατομία-Ακουστικής-Χώρων-remastered.79626/#post-1055529

Οι στιγμιαίες κορυφώσεις δεδομένου προγράμματος με την εξαιρετικά σύντομη διάρκεια που τις χαρακτηρίζει δεν προλαβαίνουν να υποστηριχθούν από το σχηματιζόμενο πεδίο αντήχησης εντός κλειστού χώρου όπως οι οικιακοί...
...Ρε σεις, τώρα το θυμήθηκα ! . Crown να αγοράσει ο άνθρωπος ή HiFi ? :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:
Κάθε ανάλογο δίλημμα είναι άτοπον,καθότι οι Crown...είναι HiFi.:D
τιιιιιιιιι ειπες?
Τίιι ήπιες ;
Τον...αλύγιστον.:sneaky:
Άμαν έχει πετύχει ο καφές του Μπουτία,
είναι σαν να διαβάζεις Μότσαρτ ! :p
(συνεγγραφέας δεν είναι και του λόγου του;;... :unsure::idk: )
Βεβαίως,συγγραφέας...Θετικών Επιστημών.:D
AKARD said:
Η ανάλυση και ερμηνεία, στο βαθμό του δυνατού, των διαλεκτικών αντιπαραθέσεων του αγαπητού Μπουτιά με άλλους συμφορουμίτες δημιουργεί πλούσιο υλικό άντλησης γνώσεων και πληροφοριών για όποιον επιθυμεί και επιζητεί αυτές. Θεωρώ, με κάπχοιον βαθμό αυθαιρεσίας, ότι οι επιζητώντες την γνώση και πληροφόρηση δεν είναι λίγοι εντός του φόρουμ αφτού.
Τούτων λεχθέντων, συνεπάγεται ότι:
Δεν αποτελεί σπατάλη χρόνου η ενασχόληση του Μπουτιά με "την αναζήτηση εξυπνάδων" ή με "επαναλαμβανόμενες καταστάσεις ήδη καλυμμένες" διότι οι δυνατότητες αναζήτησης τόσο των μεν όσο των δε, διατυπωμένων σε κάποιο απροσδιόριστο παρελθόν, είναι εξαιρετικά δυσχερείς (αφτό είναι τεχνικού χαρακτήρα επισήμανση προς τους κ.κ.μοντερέϊτορς και λοιπούς ιθύνοντες του αβσάϊτ). Ούτε και μπορεί να γίνεται διάλογος απλώς και μόνον με παραπομπές σε παρελθόντα νήματα (πολλά εκ των οποίων κρύβουν θησαυρούς) όπως μου έχει προτείνει συμφορουμίτης σε άλλο νήμα.

Ως γενική αρχή έχω ότι το δέον είναι, κατά το λεγόμενο, να αναγιγνώσκουμε ένα κείμενο ανάμεσα από τις γραμμές του. Αφτό όμως απαιτεί την κατοχή γνώσεων τουλάχιστον επαρκών για την κατανόηση αφτών που αναφέρονται στο εκάστοτε κείμενο.

Στην περίπτωση των κειμένων του αγαπητού Μπουτιά αδυνατώ, στις πλείστες των περιπτώσεων, να κατανοήσω τις ίδιες τις γραμμές πολλώ, δε, μάλλον τις αποφάνσεις των μεσοδιαστημάτων ... Αφτό, όμως, δεν είναι ικανό να μου στερήσει την αισθητική απόλαυση της ανάγνωσης των "γραφόμενών" του. ;) (Πιστεύω να "πιάνετε" στο σημείο αφτό τον υποβόσκοντα υπαινιγμό περί της απολαύσεως της μουσικής έστω και εντός "λάθους" πλαισίου και συνθηκών).

Σε πρακτικό, δε, επίπεδο έχω υιοθετήσει το να προσλαμβάνω τις απόψεις και συμβουλές των κατεχόντων τη γνώση "με έναν κόκκο άλατος". Αφτό, άραγε, δεν είναι πλέον αποτελεσματικό και αποδοτικό από τη στείρα αντιπαράθεση μεταξύ πιστών κάθε είδους "δόγματος"; ;)

Κλείνοντας θα ήθελα να παροτρύνω τον Μπουτιά να έχει εντονότερη συμμετοχή στα τεκταινόμενα του φόρουμ, έστω και εις βάρος "ωραιότερων πραγμάτων που έχει να κάνει" διότι .... σαν το λάϊβ δεν έχει....:drinks:
Συμπαθέστατε...ΑΚΑΡΔ,λαμβάνοντας ως ενδεικτικό παράδειγμα τη συμπεριφορά των στιγμιαίων κορυφώσεων κατά τις δυναμικές αντιθέσεις του προγράμματος,αυτή έχει αναφερθεί σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις στον παρόντα ιστότοπο με τις συνέπειές της να έχουν εξηγηθεί σε καθεμία περίσταση ξεχωριστά.
Από ένα τέτοιο σημείο κι έπειτα,η εμπέδωσή της δεν αποτελεί πρόβλημα του γράφοντος...;)

Θα μπορούσα μάλιστα να σε χαρακτηρίσω μέχρι και...γνωστικό μαζοχιστή,αφού φαίνεσαι ν'αποζητάς το ΄΄μαστίγωμα΄΄ με φράσεις επίπονες - κατά τα λεγόμενά σου - ως προς την κατανόησή τους.:roflmao:
Κι ένας μικρός μποναμάς για να μη σου διαφεύγουν σπουδαίες ...φάσεις :
https://www.avsite.gr/forum/threads/Ηχοσύστημα-και-ένταση-στάθμης-ακρόασης.112899/
(Διαβάζεται από την αρχή μέχρι ...το τέλος)

Last edited:

A

AKARL

Guest
Συμπαθέστατε...ΑΚΑΡΔ,λαμβάνοντας ως ενδεικτικό παράδειγμα τη συμπεριφορά των στιγμιαίων κορυφώσεων κατά τις δυναμικές αντιθέσεις του προγράμματος,αυτή έχει αναφερθεί σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις στον παρόντα ιστότοπο με τις συνέπειές της να έχουν εξηγηθεί σε καθεμία περίσταση ξεχωριστά.
Από ένα τέτοιο σημείο κι έπειτα,η εμπέδωσή της δεν αποτελεί πρόβλημα του γράφοντος...;)

Θα μπορούσα μάλιστα να σε χαρακτηρίσω μέχρι και...γνωστικό μαζοχιστή,αφού φαίνεσαι ν'αποζητάς το ΄΄μαστίγωμα΄΄ με φράσεις επίπονες - κατά τα λεγόμενά σου - ως προς την κατανόησή τους.:roflmao:
Κι ένας μικρός μποναμάς για να μη σου διαφεύγουν σπουδαίες ...φάσεις :
https://www.avsite.gr/forum/threads/Ηχοσύστημα-και-ένταση-στάθμης-ακρόασης.112899/
(Διαβάζεται από την αρχή μέχρι ...το τέλος)
Χμμμμμ ... πιστεύω να γνωρίζεις ότι, σύμφωνα με το εθιμικό δίκαιο της Μεγαλοννήσου, ο ανάδοχος επωμίζεται ιδιαιτέρως σοβαρές υποχρεώσεις προς τον φιλιότσο του .... ;) (σε αφτό το λεπτό θέμα θα επαλέθω με νεώτερο μήνυμα που θα απευθύνεται, και καλά, στον Σάταν Κλάους). :welcome:

Πάμε, τώρα, παρακάτω.

"Γνωσιακό" ίσως (υπό πολλές προϋποθέσεις) .... "γνωστικό" με τίποτε! (το άλλο μου "βίτσιο" είναι πολύ προγενέστερο του γνωστικισμού) ;) :drinks:

Κατά την έως τώρα, συντομότατη, παρουσία μου στο αβσάϊτ έχω χαρακτηριστεί ως τρολ τόσο από τους ορθόδοξους ορθολογιστές υψηλοπιστωτικούς (επειδή υποστήριζα την ανυπαρξία της Απόλυτης Αντικειμενικής Αλήθειας) όσο και από τους χαλιεντάδες (επειδή έκανα πλάκα με τη μυθολογία και θεολογία των καλωδίων τους) - από το σύνολο, δηλαδή, των ακροαματικόφιλων.

Από την άλλη μεριά, όταν έκανα πλάκα στους Μαυροθανατοακραιομεταλλάδες, στην έδρα τους, το αντιμετώπισαν πολύ χαλαρά και με χιούμορ.

Μια επιπλέον διαπίστωση είναι το πόσο ευέξαπτοι και άνεφ αίσθησης του χιούμορ μπορούν να γίνουν όλοι οι ακροαματικόφιλοι όταν θίγονται τα "ιερά και όσια" της "θεολογίας" τους. Αφτό, με τη σειρά του, οδηγεί στις γνωστές ομηρικές συρράξεις κ.ο.κ. ad nauseam.

Θέτω, λοιπόν, το ερώτημα (παραφράζοντας το αντίστοιχο του μεγίστου Φρανκ Ζάππα): Does Humor Belong in Avsite?

Εσείς τι λέτε;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.024
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos