Crystal Audio Pico HD

Reaction score
124
Απάντηση: Crystal Audio Pico HD

Το chip του pico δεν υποστηρίζει 5.1. Το κάνει downgrade σε stereo.
Η Cristal βρήκε μια πατέντα (το έχει πατεντάρει κιόλας) να βγάζει 5.1 από coaxial.

Από HDMI έχει μονο stereo. Για να πάρεις 5.1 πρέπει να το συνδέσεις με τον ενισχυτή από την RCA

GOM

Reaction score
43

Βασικά σ αυτό κατέληξα. Οτι απλά θα έχω ενα τυπικό στέρεο ήχο. Να ρωτήσω και κάτι άλλο, απ΄όσο μπορείς να γνωρίζεις. Αν ας πούμε ένα βαρύ αρχείο mkv με dts ήχο, μετατρέπεται σε στέρεο για να αναπαράγεται στην τν, αυτός ο ήχος, χάνει εντελώς όλα του τα αρχικά χαρακτηριστικά? Δηλαδή θέλω να πω, θα είναι όπως μια τυπική ταινία που βλέπω από κανάλι στην τηλεόραση, χωρίς ενα "κλικ" παραπάνω σε ποιότητα?

Reaction score
1

Αν ας πούμε ένα βαρύ αρχείο mkv με dts ήχο, μετατρέπεται σε στέρεο για να αναπαράγεται στην τν, αυτός ο ήχος, χάνει εντελώς όλα του τα αρχικά χαρακτηριστικά? Δηλαδή θέλω να πω, θα είναι όπως μια τυπική ταινία που βλέπω από κανάλι στην τηλεόραση, χωρίς ενα "κλικ" παραπάνω σε ποιότητα?
Ναι ! Απλά θα είναι λίγο πιο "καθαρός" ο ήχος σε σχέση με του τηλεοπτικού σήματος.

GOM

Reaction score
43

ευχαριστώ παιδιά. Προφανώς αν δεν βάλω το χέρι στην τσέπη πάλι, δουλειά δεν γίνεται...:103:

Reaction score
1

ευχαριστώ παιδιά. Προφανώς αν δεν βάλω το χέρι στην τσέπη πάλι, δουλειά δεν γίνεται...:103:
Κοίτα το pico είναι ίσως το πιο τίμιο μηχανάκι αυτή τη στιγμή στην αγορά.Άν του φτιάξουν ένα δυό πραγματάκια στην αναπαραγωγή μόνο θα είναι απίθανο.Το βασικό του ατού είναι η φορητότητα και η ευκολία, εμένα πχ δεν με πείραζε η μη ύπαρξη πολυκάναλου ήχου, αλλά ήθελα μεγαλύτερη ευχέρεια στην αναπαραγωγή DVD φακέλλων όπου διαβάζει μόνο τα .vob και είναι εξαιρετικά σπαστικό αυτό !...γνώμη μου κράτα το για το υπνοδωμάτιο ή για τίποτα εκδρομούλες που θα είσαι εκτός σπιτιού και πάρε με 120-150 ευρώ ένα πιο δυνατό player !

GOM

Reaction score
43

Αν για παράδειγμα είχα αυτό το home cinema, το οποίο έχει και coaxial, θα είχα πολυκάναλο ήχο, dts, κλπ από το pico? Η θα έπρεπε να στραφώ σε κάποιο άλλο player σε συνδυασμό με το εν λόγω lg?
(αν και το blurey, θα μου είναι παντελώς άχρηστο, εφόσον θα παίζω ταινίες από media player, αλλά με ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία ανεβαίνω αρκετά)

Reaction score
1.458

Εφ'οσον το pico 5.1 έχει έξοδο coaxial δε θα έχεις κάποιο πρόβλημα με τον ήχο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Αν για παράδειγμα είχα αυτό το home cinema, το οποίο έχει και coaxial, θα είχα πολυκάναλο ήχο, dts, κλπ από το pico? Η θα έπρεπε να στραφώ σε κάποιο άλλο player σε συνδυασμό με το εν λόγω lg?
(αν και το blurey, θα μου είναι παντελώς άχρηστο, εφόσον θα παίζω ταινίες από media player, αλλά με ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία ανεβαίνω αρκετά)
1oν το συγκεκριμένο δεν βλέπω πουθενά να ΄χει coaxial είσοδο.
2ον,με το συγκεκριμένο δεν θα είχες πολυκάναλο ήχο αλλά 2 κάναλο καθότι έχει 2 ηχεία.

GOM

Reaction score
43

Εδώ π.χ αναφέρει ότι έχει, καθώς και σε άλλα μαγαζιά που πωλείται.
Ναι, για τον ήχο που αναφέρεις, προσανατολίζομαι σε 2.1 λόγω πρόβλημα χώρου. Εννοούσα αν θα έχω καθαρό "κινηματογραφικό" ήχο με dts klp...(όσο το δυνατό γίνεται βέβαια από 2.1 σύστημα)

Reaction score
1.458

Εφόσον έχει coaxial θα έχεις κι εσύ έναν κατά πολύ καλύτερο ήχο από το stereo της tv!Ψευδο dts,ψεύδο d.d 5.1 όπως θες πέστο θα είσαι ok,όμως!
Δες την υπογραφή μου να δεις τι έχω εγώ!:126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Aπο την στγμή που έχει εισόδους hdmi είναι περιτό να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε άλλη είσοδο.

Reaction score
1.458

Στο site της crystal audio αφήνει να εννοηθεί ότι μόνο μέσω coaxial υποστηρίζει πολυκάναλο ήχο.Εκτός αν είναι λάθος διατύπωση!

GOM

Reaction score
43

Και γω στο site της crystal, βλέπω, μέσω ομοαξονικής να αναφέρει πολυκάναλο.
Lesarros, πολύ "μπάρα" βλέπω...:107: Κάνουν δουλειά αυτές? Γενικότερα ισχύει το ότι πρέπει να τοποθετούνται στο χώρο μετά από πολύ μελέτη και ακρίβεια για να δώσουν τα όσα περιγράφουν?

Reaction score
1.458

Κάνουν αρκετά καλή δουλειά,όχι όμως όσο ένα πραγματικό πολυκάναλο σύστημα.Το σετάρισμα είναι εύκολο μέσα από το μενού του ενισχυτή.Λειτουργούν καλύτερα σε τετραγωνισμένους χώρους,απ'ότι σε μακρόστενους.
Εγώ για το δικό μου χώρο είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

Reaction score
13

Τί γίνεται, ρε παιδιά; Γιατί δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το pico συνδεδεμένο με δικάναλο ενισχυτή; Εάν το έχω συνδέσει με hdmi με την τηλεόραση, τότε ο ήχος δεν ακούγεται.Έχω ήχο μόνο αν το συνδέω με τον πολυκάναλο μέσω coaxial. Εξυπακούεται ότι εχω ρυθμίσει ανάλογα και το μενού του pico όσον αφορά την έξοδο ήχου. Κρίμα, γιατί το μηχανάκι παίζει τα πάντα και είναι πάρα πολύ καλό. Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη.

Reaction score
0

Καλησπέρα! :605:

Πράγματι, η έξοδος πολυκάναλου ήχου είναι εφικτή μόνο μέσω coaxial. Περιορισμός του chipset από τη μια, αλλά και μοναδική πατέντα της Crystal Audio, μιας και ουσιαστικά δεν υφίσταται player της ίδιας "κοπής" με αυτή τη δυνατότητα, την οποία και ανέπτυξαν οι μηχανικοί μας! Made in Crystal Audio κοινώς...:)

Reaction score
0

Τί γίνεται, ρε παιδιά; Γιατί δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το pico συνδεδεμένο με δικάναλο ενισχυτή; Εάν το έχω συνδέσει με hdmi με την τηλεόραση, τότε ο ήχος δεν ακούγεται.Έχω ήχο μόνο αν το συνδέω με τον πολυκάναλο μέσω coaxial. Εξυπακούεται ότι εχω ρυθμίσει ανάλογα και το μενού του pico όσον αφορά την έξοδο ήχου. Κρίμα, γιατί το μηχανάκι παίζει τα πάντα και είναι πάρα πολύ καλό. Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη.
Σωστή παρατήρηση...:120: Η έξοδος αναλογικού στερεοφωνικού ήχου μέσω RCA δεν είναι μεν εφικτή με παράλληλη έξοδο εικόνας από το HDMI, αλλά μπορείς να ορίσεις έξοδο ήχου stereo στο HDMI και από εκεί, να συνδέσεις την έξοδο ήχου της τηλεόρασης (εφόσον διατίθεται) στον δικάναλο ενισχυτή σου.

Να είσαι καλά!:605:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.083
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo