DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.026
Απάντηση: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Eντάξει, μεταξύ τους λένε πλέον.
-Μπράβο Κώστα μου
-Αχ Αλέξη μου τι ωραία που τα λες!
-Δεν είμαστε μοναδικοί?
-Τι να μας που οι χαλιεντάδες τώρα...
-Δεν είναι υπέροχο να είσαι πανέξυπνος?
Και άλλα τέτοια ωραία.
Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά εσείς ασχολείστε διαρκώς με τους "κακούς" χαιεντάδες αλλά δεν έχει μείνει και κανένας εδώ μέσα καταφέρατε και τους διώξατε όλους.
Τα ίδια και τα ίδια.
Βλέπετε ότι ουσιαστική ανταπόκριση δεν έχουν αυτά που λέτε, αλλά εσείς εκεί - να περάσει το δικό σας.
Είναι αλήθεια ΄΄άξιο΄΄ θαυμασμού;Πώς γίνεται δηλαδή κάτι που άξιζε να γίνει,δίχως καν να επιδιωχθεί ιδιαίτερα...Μα είναι τόσο στοιχειώδες:Φταίνε οι ελεύθερα σκεπτόμενοι αμφισβητίες όταν οι ΄΄Χαϊαυτιάδες΄΄ τους αντιμετωπίζουν ως ΄΄εχθρούς΄΄ μόνο και μόνο επειδή οι πρώτοι εκφέρουν διαφορετικές αντιλήψεις;
Όποιος έχει στερεή πίστη σε όσα υποστηρίζει και παράλληλα εκτιμά μιά ΄΄παρέα΄΄,δεν αποχωρεί όταν δεν του ΄΄Χαϊδεύουν΄΄ τις απόψεις αλλ'αγωνίζεται γι αυτές.Ειδάλλως οποιαδήποτε ΄΄άλυτη΄΄ αποχώρηση ισοδυναμεί με παραδοχή ήττας και καταφύγιο σε ΄΄εύκολους΄΄ τόπους όπου λένε αυτά που θέλει κάποιος να διαβάσει.
Κάτι τέτοιο όμως δεν προάγει την ευρύτητα αντίληψης...Το avs ισοδυναμεί γιά τους χαϊεντάδες με την ιδεατή ΄΄Νέα Υόρκη΄΄ του γνωστού τραγουδιού:If you can make it there,you'll make it anywhere(it's up to you...)
Άρα λοιπόν όσοι ΄΄χαϊεντάδες΄΄(κaλή τους ώρα) εξακολουθούν να το ΄΄παλεύουν΄΄ εδώ,κάτι παραπάνω μάλλον αντιλαμβάνονται...:126:

Reaction score
10
Eπειδή μάλλον δεν γίνομαι καταννοητός και ο καθένας λαμβάνει τα λεγόμενά μου όπως θέλει για να πατήσει Play και να αρχίσει το τροπάριο, ας το ξαναπώ:

Απλά θέλω να συνυπάρχουμε, χωρίς ειρωνίες, είναι τόσο δύσκολο πια?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Για ποια ανταπόκριση μιλάς? Είδες κανένα να αγοράζει ενεργά? K&H μήπως που το συζητάμε 2 χρόνια? Είδες κανένα να πηγαίνει σε ενεργή πολυενίσχυση?
Είδα ανθρώπους, λίγους έστω, με διάθεση να μάθουν, ή έστω να αναρωτηθούν, για πράγματα που μέχρι πρότινος ίσως, τα θεωρούσαν πιθανώς ως δεδομένα.
Αυτό μου αρκεί.

Είδα βέβαια και άλλους ανθρώπους, όχι εσένα απ' ότι θυμάμαι, των οποίων η "προσφορά" εξαντλήθηκε σε ειρωνείες και εξυπνάδες της μιας αράδας...
Τι να κάνουμε...
Scripta manent όμως...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Είδα ανθρώπους, λίγους έστω, με διάθεση να μάθουν, ή έστω να αναρωτηθούν, για πράγματα που μέχρι πρότινος ίσως, τα θεωρούσαν πιθανώς ως δεδομένα.
Αυτό μου αρκεί.

Είδα βέβαια και άλλους ανθρώπους, όχι εσένα απ' ότι θυμάμαι, των οποίων η "προσφορά" εξαντλήθηκε σε ειρωνείες και εξυπνάδες της μιας αράδας...
Τι να κάνουμε...
Scripta manent όμως...
Ακριβώς, όχι εμένα. Γιατί όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος δεν μπήκα να διαβάσω κάτι που το έχω ξαναδιαβάσει και δεν με ενδιαφέρει, τουλάχιστον άμεσα. Είναι δύσκολο να γίνει από όλους αυτό?

Πωπω κουράζω και τον εαυτό μου με αυτά που λέω :137:, εσείς δεν έχετε κουράστει να λέμε τα ίδια?

Δεν σε ενδιαφέρει ή το θεωρείς γελοίο? Μην μπαίνεις να διαβάσεις! :112:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Τουλάχιστον προσπαθώ αγαπητέ Αλέξη, ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση να ξανασυζητήσουμε χιλιοειπωμένα πράγματα απλά σκέφτηκα δυνατά που λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξονες Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να μου το επιτρέπετε.

Καλό Απόγευμα!
Σου απαγόρεψε ποτέ κανείς να γράψεις την άποψή σου;
Απλά, από τη στιγμή που γράφεις σε forum και όχι σε blog, και η άποψή σου θα είναι αντικείμενο σχολιασμού.
Γιατί μας παρουσιάζεις σα δικτάτορες;
Όντες τί, σε "φιμώσαμε" άραγε;
Δε μας αδικείς μ' αυτό που έγραψες;

Καλό σου απόγευμα κι εσένα.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Όσο γι' αυτό το σχόλιο:

Δεν άνοιξα εγώ θέμα γράφοντας 10 σελίδες μόλις με μπάναραν, τα περί ναρκισσιμού εκεί που πιάνουν τόπο.
το οποίο θεωρώ απαράδεκτο, το θέμα το άνοιξες εσύ, και μπράβο σου, ενώ θα παρακαλούσα τα υπόλοιπα μέλη, και εσένα, να μη δοθεί συνέχεια στο ζήτημα, από σεβασμό, και όχι μόνο ως προς τον EAR.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Και επειτα σου λενε οτι η μουσικη εξημερωνει τα ηθη.
Κια το αστειο ειναι οτι το θεμα ειναι ενα DAC.Αν ηταν καλωδιο θα ειχαμε κρεμαστει μεταξυ μας.:125:
Με την καλη εννοια βεβαια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Είμαστε για να' μαστε...

Καλή υπομονή Μάνο.:142:

Από την άλλη βέβαια, κι εσύ DIY ηχεία και Class D ενισχυτικά δεν έχεις;:126:
Χάλασες κι εσύ, μεγάλος άνθρωπος...:142:

Reaction score
4.415
Απάντηση: Re: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

οχι φυσικα, τα ml επαιζαν πολυ καλυτερα απο τα καθαροαιμα focal solo 6 που ηταν στημενα και με ιδιαιτερη προσοχη στον χωρο της εκθεσης.
εκει απαγοητευτηκα απο τα ενεργα και πηρα παλι παθητικα.
Θα ηθελα να ξερω με τι τροπο εγινε η συγκριση και βγηκε το συμπερασμα οτι τα δικα σου επαιζαν καλυτερα?
Εχω την εντυπωση οτι εγινε απο εξαιρετικα μεγαλη αποσταση και απο μνημη.
Γενικα ομως ειναι γνωστο οτι ml ειναι ηχεια πανελ και αρα διαφορετικης φιλοσοφιας απο τα focal. Αρα συγκρινουμε καρπουζια με ντοματες.
Στην ουσια φιλε Νικο ολη η παραγραφος ειναι μονο για λογους εντυπωσιασμου και ανευ αντικειμενικης ουσιας.

Και κατι ακομη, εχει γραφτει επανελειμενως οτι η εκθεση δεν ειναι ο καταληλοτερος χωρος για να κανει καποιος ακροασεις και να βγαλει ασφαλη συμπερασματα. Και σ αυτο συμφωνουν και οι εκθετες. Μαλιστα υπαρχουν και εταιρειες που εχουν τα μηχανηματα τους μονο για οφθαλμολουτρο, αφου πιστευουν οτι ο χωρος ειναι ακαταλληλος. Ενα σωρο εταιρειες κατεβαζουν τα πιο μικρα μοντελα γιατι οι μικροι χωροι ενος δωματιου του ξενοδοχειου που στιβαζονται ενα σωρο μηχανηματα επισης θεωρειται ακαταλληλος για επιδειξη ηχου. Καποια μεγαλα ηχεια που βλεπουμε και ακουμε εκει πολλες φορες θαβονται απο κριτικες ακριβως γιατι ο χωρος δεν ειναι καταλληλος. Οποιαδηποτε παρεμβαση παει να κανει καποιος μονο σαν "πασαλειμμα" μπορει να το εκλαβουμε. Μια μικρη εικονα μονο παιρνει ο κοσμος απο οσα ακουει.
Μαλιστα σε πολλες περιπτωσεις και ο χωρος οπου στεγαζονται τα καταστηματα-αντιπροσωπειες ειναι ακαταλληλος για σωστες ακροασεις.

Αμφιβαλεις για ολα τα παραπανω?

D

deleted user 10898

Guest
φυσικα αμφιβαλω.
τα φοκαλ ηταν στημενα σε νιαρ φιλντ που ακυρωνει αρκετα τον χωρο, ενω υπηρχαν room treatments που απο την φτωχη μου εμπειρια ηταν στημενα σε "στρατηγικα" σημεια απο επαγγελματιες οπως ολα τα παιδια με τα οποια μιλησα εκει.
οσο για την συγκριση δεν εγινε συγκριση. τα μαρτιν λογκαν ηταν τα δικα μου. νομιζω πως μπορω να κρινω εαν αυτο που ακουω καθε μερα για ωρες μου αρεσει περισσοτερο απο αυτο που ακουσα εκει. δεν μιλαμε για ακουστικη μνημη, ειναι τελειως υποκειμενικο, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ-ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. δεν ειπα μετραγε καλυτερα φιλε βασιλη, δυστυχως δεν μου αρεσε... για εμενα αρκει.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Άρα λοιπόν όσοι ΄΄χαϊεντάδες΄΄(κaλή τους ώρα) εξακολουθούν να το ΄΄παλεύουν΄΄ εδώ,κάτι παραπάνω μάλλον αντιλαμβάνονται...:126:
πες τα ρε μπουτ, ο σκοπος ειναι h πολυφωνια.
εγω διαφωνω προσπαθω να τεκμηριωσω, βαριεμαι, ξαναγραφω, τσαντιζομαι αλλα στο τελος δοκιμαζω. ε εαν δεν μου αρεσει σας βριζω λιγακι που με παρασυρεται αλλα ειμαι σιγουρος στα γεραματα θα παρω klein mein κλπ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.606
Απάντηση: Re: Απάντηση: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

...σας βριζω λιγακι που με παρασυρεται...
βρίσε ελεύθερα! αν δε "ξεδώσεις" στους φίλους σου, που θα ξεδώσεις βρε? :143::135::143:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Εγω δηλωνω με θαρρος οτι δεν ειμαι χαιεντας.Νοιωθω ευγνωμων σε κατι Αλεξηδες,Κωστηδες(βορρα και νοτου και του παγασητικου,βεβαιως),Πετρους και λοιπους που με τις γνωσεις τους με επεισαν για καποια πραγματα.Δεν λεω το ΧΑΙΕΝΤΑΣ σαν βρισια ,απλα ειμαι αλλου απο ιδιοσυγκρασια.Οτι λεει η φυσικη ειναι ευαγγελιο.Οτι δεν εξηγειται το ακουω με πολυ σκεπτικισμο.Δεν αγοραζω καλωδιο ρευματος 1000 Ε γιατι παιζει.Οταν υπαρξει μηχανημα που θα παιζει με AC τοτε το συζηταμε.Μεχρι τοτε φτιαχνω καλωδιο και αντιπαρασιτικο πολυμπριζο με 20 Ε και ξοδευω τα υπολοιπα 980 σε ηχειο ιδοκατασκευη και class D και εχω και την χαρα οτι το εκανα με τα χερακια μου.Και μαθαινω και 10 πραμματα καιοντας ενα πυκνωτη.Και σουβλιζω αμα λαχει και βυσματα RCA με συσφιξη.Αλλα μαθαινω γερνωντας και ακουγοντας ΜΟΥΣΙΚΗ.
Αυτο δεν ειναι το ζητουμενο;H ποιος την εχει πιο μεγαλη .......την σκηνικη εικονα στα ηχεια του;( που παει ο νους σας ρε αθεοφοβοι ;:126:)
ΥΓ πως βαζουν spoiler ρε γαμωτο;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
οσο για την συγκριση δεν εγινε συγκριση. τα μαρτιν λογκαν ηταν τα δικα μου. νομιζω πως μπορω να κρινω εαν αυτο που ακουω καθε μερα για ωρες μου αρεσει περισσοτερο απο αυτο που ακουσα εκει. δεν μιλαμε για ακουστικη μνημη, ειναι τελειως υποκειμενικο, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ-ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. δεν ειπα μετραγε καλυτερα φιλε βασιλη, δυστυχως δεν μου αρεσε... για εμενα αρκει.
Από τη στιγμή που το θέτεις έτσι, και περιορίζεις τα συμπεράσματά σου σ' εσένα, κανείς δε μπορεί να σου πει τίποτα.
Από τη στιγμή που η άποψη εκφράζεται ως άποψη, δεν υπάρχει και ανάγκη να τεκμηριωθεί.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

φυσικα αμφιβαλω.
τα φοκαλ ηταν στημενα σε νιαρ φιλντ που ακυρωνει αρκετα τον χωρο, ενω υπηρχαν room treatments που απο την φτωχη μου εμπειρια ηταν στημενα σε "στρατηγικα" σημεια απο επαγγελματιες οπως ολα τα παιδια με τα οποια μιλησα εκει.
Μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις τώρα:
1. Μήπως θυμάσαι πόση ήταν η απόσταση της θέσης ακρόασης από τον πίσω τοίχο;
2. Μήπως θυμάσαι πόση ήταν η απόσταση της θέσης ακρόασης από τα ηχεία; Τι είναι nearfield για εσένα;
3. Γνώριζες καλά το μουσικό πρόγραμμα και την εγγραφή; Μήπως δε σου άρεσε κάποιο από αυτά τα δύο;
4. Γνώριζες καλά τα λοιπά συνοδά; Ποιά ήταν; Μήπως δε σου άρεσε κάποιο από αυτά;
5. Υπάρχει άλλο σετ τελικών - (παθητικών) ηχείων με συνολικό κόστος 1600 Ευρώ (καινούρια) που να σου αρέσει περισσότερο;

Και τέλος, έστω πως εσύ είσαι σε θέση να εκτιμήσεις σωστά τις επιπτώσεις των 1 και 2 (είσαι;), και γνωρίζεις καλά τα 3 και 4.
Πιστεύεις πως κάποιος που βασίζει τις αγορές του στις ακροάσεις που κάνει σε διάφορες εκθεσεις, σε χώρους αντιπροσώπων ή και σε σπίτια γνωστών και φίλων, είναι σε κάθε περίπτωση σε θέση να απαντά καταφατικά σε ανάλογες με τις παραπάνω ερωτήσεις;

Το θεωρείς τυχαίο που ακόμα και ο Costas EAR, ένα από τα ελάχιστα μέλη με πραγματικά εκτενέστατη εμπειρία και τεκμηριωμένη γνώση περί ακροάσεων, αν ήταν αναγκασμένος να διαλέξει, θα προτιμούσε τις μετρήσεις;

Τα λέω καλα "Κωστάκη" μου;:142:

"Ναι Αλέξάκη μου" πες...:143::135:

Reaction score
777
Όμως έχεις ποτέ σκεφτεί οτι στην τωρινή κοινωνία υπάρχει πολύ πληροφορία?Δηλαδή να στο εξηγήσω απλά...
Πάω να αγοράσω μία μηχανή.
Έρχεται ο Α και μου λέει πάρε αυτή με τα περισσότερα MP.
Η άποψη του πράγματι είναι πλήρως τεχνοκρατική.Στηρίζεται σε ένα τεχνικό χαρακτηριστικό.
Έρχεται ο Β και λέει "κοίτα τα ΜP αλλα δές και το μέγεθος του ccd διότι αυτό έχει τη μέγιστη σημασία".Πάλι τεχνοκρατική απάντηση.
Ποία η διαφορά?Ο πρώτος είναι ημιμαθής...Μήπως τελικά φλερτάρουμε και εμείς με αυτή την ημιμάθεια?Και το λέω αυτό διότι πράγματι η ημιμάθεια μπορεί εύκολα να οδηγεί σε διαστρεβλωμένες αλήθειες.Ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ξερολισμό...Ο συνδυασμός αυτός δυστυχώς οδηγεί εύκολα σε κλειστά αυτιά και λατρεία στην εκάστοτε γνώση.
Δέν κατηγορώ κανέναν οτι έχει τα παραπάνω σύνδρομα παρά τον εαυτό μου...Αλλα τελικά αυτό είναι σωστό?
Τέλος πάντων για να λήξει...έχει συζητηθεί το όλο θέμα αρκετές φορές.Παρατηρώ οτι οι χαιεντάδες μία χαρά συμπεριφορές έχουν.Τα πολύπριζα και τα καλώδια χωρίς προσβολές.
Αντιθέτως οι άλλοι επιμένουν...

Τί να πώ...μάλλον δέν υπάρχει λύση...

Τέλος θέματος...δέν θα επανέλθω...Γνωρίζετε οτι αυτά που λέτε τα έχω σαν ευαγγέλιο αλλα παιδιά προς κάθε ενδιαφερόμενο... εύκολα αλλάζουμε απόψεις ανάλογα με τις εισερχόμενες γνώσεις διαφόρων περιόδων της ζωής μας και καλό θα είναι να μήν καυχιόμαστε οτι βρήκαμε το άγιο δισκοπότηρο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.606

Το θεωρείς τυχαίο που ακόμα και ο Costas EAR, ένα από τα ελάχιστα μέλη με πραγματικά εκτενέστατη εμπειρία και τεκμηριωμένη γνώση περί ακροάσεων, αν ήταν αναγκασμένος να διαλέξει, θα προτιμούσε τις μετρήσεις;

Τα λέω καλα "Κωστάκη" μου;:142:
Ναι Αλέξάκη μου!:143::135:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Όμως έχεις ποτέ σκεφτεί οτι στην τωρινή κοινωνία υπάρχει πολλή πληροφορία?
Δυστυχώς, υπάρχει πολύς θόρυβος και όχι αρκετή χρήσιμη και εύκολα ανακτήσιμη πληροφορία.
Ευτυχώς όμως, τα πράγματα αλλάζουν.
Δες π.χ. το κανάλι του Berkeley στο youtube, το παράδειγμα του MIT ή ακόμα και τη Wikipedia ή και π.χ. τον Siegfried Linkwitz στα καθ'ημάς.
Πηγές υπάρχουν.
Όρεξη για μάθηση υπάρχει;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Πάω να αγοράσω μία μηχανή.
Έρχεται ο Α και μου λέει πάρε αυτή με τα περισσότερα MP.
Η άποψη του πράγματι είναι εν μέρει τεχνοκρατική.Στηρίζεται σε ένα τεχνικό χαρακτηριστικό.
Έρχεται ο Β και λέει "κοίτα τα ΜP αλλα δές και το μέγεθος του ccd διότι αυτό έχει τη μέγιστη σημασία".Πάλι τεχνοκρατική απάντηση.
Ποία η διαφορά?Ο πρώτος είναι ημιμαθής...
Πολύ σωστά.
Εναπόκειται λοιπόν σ' εσένα να επιλέξεις τις πηγές σου.
"Μα πώς μπορώ να το κάνω αυτό, από τη στιγμή που είμαι π.χ. άσχετος από φωτογραφία;" θα ρωτήσεις.
Απλά, ψάχνεις και ο ίδιος περισσότερο το ζήτημα, και κάνεις επιπλέον ερωτήσεις στους συνομιλητές σου, τους οποίους κατόπιν κρίνεις με βάση την ποιότητα - πληρότητα των απαντήσεων και των επιχειρημάτων τους.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...Μήπως τελικά φλερτάρουμε και εμείς με αυτή την ημιμάθεια?Και το λέω αυτό διότι πράγματι η ημιμάθεια μπορεί εύκολα να οδηγεί σε διαστρεβλωμένες αλήθειες.Ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ξερολισμό...Ο συνδυασμός αυτός δυστυχώς οδηγεί εύκολα σε κλειστά αυτιά και λατρεία στην εκάστοτε γνώση.
Δέν κατηγορώ κανέναν οτι έχει τα παραπάνω σύνδρομα παρά τον εαυτό μου...Αλλα τελικά αυτό είναι σωστό?
Πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος.
Από την άλλη, ορισμένα ζητήματα είναι τελειωμένα πώς να το κάνουμε;
Όπως π.χ. ότι για τις Πτήσεις στη Σελήνη, ή τις Αποστολές των Voyager αρκεί η Θεωρία Βαρύτητας του Newton και δε χρειάζονται οι διορθώσεις της Γενικής Σχετικότητας του Einstein.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος.
Από την άλλη, ορισμένα ζητήματα είναι τελειωμένα πώς να το κάνουμε;
Όπως π.χ. ότι για τις Πτήσεις στη Σελήνη, ή τις Αποστολές των Voyager αρκεί η Θεωρία Βαρύτητας του Newton και δε χρειάζονται οι διορθώσεις της Γενικής Σχετικότητας του Einstein.
χαχα:143: φίλε ξέρεις μου θύμισες κάτι θεωρίες συννομωσίας που έβλεπα οτι και καλά οι Αμερικάνοι δέν πήγαν στο φεγγάρι αλλα το σκηνοθέτησαν κ.τ.λ.:142: ένα απο τα επιχειρήματα αυτών ήταν...οτι δέν υπήρχε η τεχνολογία τότε να πάνε:142:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.490
Members
38.566
Νεότερο μέλος
yannissails