Eλληνικος θριαμβος στην εκθεση του Μοναχου


Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
14.797
Reaction score
45.740
Καταρρίπτεις σκέψεις και εικασίες δεκαετιών με αυτή σου τη δημοσίευση. Μέχρι τώρα οι κοινοί θνητοί θεωρούσαμε πως η αναμονή οφείλεται σε πραγματικά ιατρικά θέματα, ότι σώζετε ζωές, ότι πάτε την ανθρωπότητα μπροστά μέσω της επιστήμης βρε αδερφέ. Πού να φανταστούμε ότι όσο περιμένουμε στο σαλονάκι και χαζεύουμε τα περσινά Ciao, Auto Triti και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι, εσείς απλά τσακώνεστε στο ίντερνε με κάτι κολλημένους...

Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να αντιπαραθέσει πως όντως σώζετε ζωές και πάτε την ανθρωπότητα μπροστά μέσω της επιστήμης - στο αβουσάιτ! :biggrin:
Αυτό δεν είναι τίποτα σπουδαίο...Το θέμα είναι κάποιοι άλλοι να μην το έκαναν ενόσω θα...χειρουργούσαν ασθενείς τους. :roflmao:
 


Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
6.184
Reaction score
18.699
Καταρρίπτεις σκέψεις και εικασίες δεκαετιών με αυτή σου τη δημοσίευση. Μέχρι τώρα οι κοινοί θνητοί θεωρούσαμε πως η αναμονή οφείλεται σε πραγματικά ιατρικά θέματα, ότι σώζετε ζωές, ότι πάτε την ανθρωπότητα μπροστά μέσω της επιστήμης βρε αδερφέ. Πού να φανταστούμε ότι όσο περιμένουμε στο σαλονάκι και χαζεύουμε τα περσινά Ciao, Auto Triti και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι, εσείς απλά τσακώνεστε στο ίντερνε με κάτι κολλημένους...
Πριν χρόνια στον καρδιολόγο. Μόλις τέλειωσα και ήμουν έτοιμος να βγω απ' το ιατρείο του, ρωτάει. "Περιμένει κόσμος έξω?" Τού είπα ότι πριν μπω ήσαν κάμποσοι και μέ παρακάλεσε να κάτσω λίγο ακόμα μέσα, να ... κάνει ένα τσιγάρο :laugh:
(συμπληρώνω για να μην κάνετε πονηρές σκέψεις: ιδιωτικό ιατρείο)
 

Μηνύματα
562
Reaction score
1.531
Eκτός ότι βγάζω το καπέλο για τις παραγωγές που επιμελείτε τα λέει τόσο απλά και όμορφα που χαλαρώνεις μετά σκέφτεσαι το μείον στο λογαριασμό σου και αγοράζεις ακουστικά.... και συνδρομή σε όποια πλατφόρμα σου αρέσει περισσότερο.

 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
23.560
Reaction score
64.307
Για τους πολυκάναλους που έχουν ροπή προς την "λόγια μουσική" αξίζουν μέχρι τελευταίο cent οι παραγωγές τους με αυτούς:

https://trondheimsolistene.no/listen

(άσε που μάζεψε και grammy για αυτό )
Τα έχουμε όλα λέμε 8-)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
44.305
Reaction score
101.917
Για τους πολυκάναλους που έχουν ροπή προς την "λόγια μουσική" αξίζουν μέχρι τελευταίο cent οι παραγωγές τους με αυτούς:

https://trondheimsolistene.no/listen

(άσε που μάζεψε και grammy για αυτό )
Φλεβάρη του '21 αυτό..

Screenshot_20220603_003852_com.qnap.qfile.jpg
Screenshot_20220603_003802_com.qnap.qfile.jpg
 

Μηνύματα
3.136
Reaction score
5.598
Θέση ακρόασης στο κέντρο είναι μαστ για πολυκάναλα σεταπ, για τους λόγους που αναφέρεις. Με ένα μειονέκτημα: Εϊναι θέση ελάχιστου μπάσου. Το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με έξυπνη τοποθέτηση τως σαμπς ή με τοιχοποιεία που δεν ανακλά όλα τα μπάσα ή με άλλο τρόπο.

Σε δικάναλο, ή μονοκάναλο, τα πράγματα είναι πιο εύκολα ;-) Η θέση ακρόασης μπορεί να έρθει πιο μπροστά (και όχι πιο πίσω, όπως συνηθίζεται).

Ζήτω το μονοκάναλο.
Sonos?? Mamaei πήρα ένα για την ψησταριά. Απίστευτό😍😍


Αυτή είναι η "μαγεία" του δικάναλου, να καταφέρει να σε βάλει μέσα στη μουσική σκηνή. Βεβαίως ψεύτικο, αλλά αυτό είναι που ξεχωρίζει τα κορυφαία συστήματα από την πλέμπα. 🤣

Η γνωστή "περιέλιξη" που λέει ο μπούτχιας. Προφανώς ισχύει και σε δικάναλα σεταπ, και χωρίς αυτό, είναι φτωχό το αποτέλεσμα.

Προφανώς είναι δεδομένη η περιέλιξη στην ακρόαση με ακουστικά. 😎

Η προτίμηση πολλών σε διπολα και μεμβράνες και δεξερωγωτι, ακριβώς λόγω αυτού του θέματος υφίσταται.

Τίποτα να μη βγάλεις, βάλε κι άλλο.

Βεβαίως, εάν η απόσταση μεταξύ της διαχυτικης διάταξης και του ηχείου είναι μικρή, τότε χρειάζεται σημαντική απορρόφηση πίσω από την διαχυτικη διάταξη, και δεν υπάρχει "πολύ" σε αυτό, ότι κι όσο και να βάλεις, είναι πάντα λίγο.ΥΓ.
Οι ανακλάσεις στους πλαϊνούς τοίχους είναι πάντα εξόχως χρήσιμες στο δικάναλο, διότι αυτές καταφέρνουν να ανοίξουν το πλάτος της μουσικής σκηνής, πέραν των φυσικών ορίων των ηχείων, στο ισόπλευρο τρίγωνο (και ουχί το ισοσκελες).
Το έντονο toe in, στα ηχεία που το επιτρέπουν (με σωστό οφ αξις σπινοραμα) μειώνει την ισχύ της άμεσης πλαϊνής ανάκλασης, οπότε μένει να διαχυθει ικανοποιητικά αυτή, με ικανή ποσότητα διαχυτικων διατάξεων σε όλο το εύρος του τοίχου που προσλαμβάνει άμεση ακτινοβολία σε χρήσιμες συχνότητες.
Ταυτόχρονα, λόγω toe in, υπάρχει προσπιπτουσα άμεση στον απέναντι τοίχο από αυτόν της θέσης του ηχείου, σε σημείο που επίσης χρειάζεται διάχυση ώστε να μην αποτελεί δευτερογενη αντιληπτή πηγή.
Το σύνολο των πλαϊνών αυτών ανακλασεων, διαπλεκόμενο ως ένα μέτωπο, προσπιπτει στον τοίχο πίσω από τη θέση ακρόασης, και εφόσον αυτός απέχει αρκετά από σένα, του φοράς μια διάχυση και να η πολυπόθητη περιέλιξη.
Κι έτσι, πλησιάζεις την ακρόαση με ακουστικά.
Αλλά αυτά είναι για λίγους.
Λίγους, και εκλεκτούς θα έλεγα. 🤣😂😜

Μετά όμως από όλα αυτά, η πραγματικά σωστή εμπειρία πολυκαναλου σεταπ σε αντίστοιχα περιποιημένο χώρο έμμεσης, δίνει τόσο μα τόσο υψηλότερης ποιότητας περιέλιξη, που δεν υπάρχει ούτε σύγκριση, ούτε επιστροφή στο φτωχό σχεδόν μονοκαναλο. Η περιέλιξη ενός ιμερσιβ σεταπ, ξεπερνά ακόμα και τις δυνατότητες περιέλιξης της ακρόασης με ακουστικά, τι να συζητάμε.. Γι'αυτό λέμε απμιξινγκ. Αλλά είναι πολύ νωρίς για όλα αυτά, πόσο μάλλον πακέτο σε ένα ποστ. Πάλι το έμπλεξα. 🤣😂😜
Από τη μία τα ακουστικά μαμάνε αλλά το δικάναλο το απαξιώνετε. Να σε δω γιατρέ μου με real πολυκάναλα ακουστικά και όχι σαν το immersive του δικάναλου το ψεύτικο. Δύο ψείρες στα αυτιά, δύο στα ρουθούνια και δεν ξέρω που αλλού για να βγάλουν άτμος
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ρεεεε θα μας τρελάνετε ρεεε και είμαστε σε επικίνδυνη ηλικία😁😁

Εγω προτείνω και μια προσωρινή (για κανά χρόνο) αλλαγή. Ο Μπούτια να εξηγεί το πολυκάναλο και ο Κώστας το δικάναλο. :D (no joke). Κάτι πολύ καλό θα βγεί.

Έχεις αναλάβει εκεί το ρόλο στα πολυκάναλα Κώστα, και οι άλλοι να πάμε να κουρευτούμε ... δηλαδή ? χα χα.

Λείπει να συλλάβουμε τον επιδιωκόμενο σύνολο -σκοπό πρώτα και μετά η γνώση και τα υλικά πως θα το επιτύχουμε και υλοποιήσουμε είναι δευτερέυουσα, άσε που μπορεί και να αγοραστεί. Αλλά να ξέρουμε τι είναι αυτό που θα "αγοράσουμε" και ως που μπορούμε ο καθένας . Όχι , άιντε γιούρια και μετά .... γκρίνιες και μη βαθιά κατανόηση.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Πως το εγραφε ο σάικο;
LOOLLLLLL??
Χαχαχαχα

Μπα, μόνο τα βασικά ξέρω, πολλοί άλλοι εδώ μέσα (πχ νταποστ γκουχ γκουχ) ξέρουν περισσότερα από μένα, άσε που δε μιλάνε).
Αλλά αυτά που ξέρω, τα ξέρω καλά.
Και είναι πολλά τα "βασικά". 🤣😜😂Το δικάναλο κάποτε το ξεπατωσαμε, πάει αυτό, λαστ γιαρ.
Το δικάναλο πλέον δεν αξίζει ούτε καν το σάλιο στις μέρες μας.
Οι αναφορές που κάνω, είναι για να μπείτε στο πνεύμα της πραγματικότητας του πολυκαναλου, διότι η κορυφή της δικάναλης πραγματικότητας στην περιέλιξη, είναι τρελά υποδεέστερη από τα πρώτα παιδικά βήματα του πολυκαναλου. 🤣😜😂

Και δε τα λέμε τυχαία αυτά, been there, done that. Μη ξεχνάς πως δε μπήκαμε στο χόμπι πολυκαναλοι, πικαπαδες ήμασταν, παραδοσιακοί χαϊενταδες, επί δεκαετίες, όχι αστεία. 😜🤣😂

Καταρχήν αν κέντρο πίσω έχεις εμφανή απορρόφηση, κάτι θα πρέπει να αλλάξεις. Αποκλείεται αυτό που έχεις να σου αρέσει περισσότερο από άλλα κόλπα.

Πίσω σχεδόν κέντρο χτυπάει άμεση από το ηχείο, και μετά στην κεφάλα σου. Καρφωτή έρχεται. Μη την κόβεις, είναι αμαρτία, θα πας στην κόλαση. 🤣😜😂

Αφετέρου το toe in το συμπεριφέρεσαι έτσι, ώστε η νοητή ον αξις να χτυπάει απέναντι πλαϊνό τοίχο, μετά πίσω τοίχο και μετά την κούτρα σου. Το παίζεις και με Lazer και καθρέφτες άμα θες.


Τώρα κει που οι καθρέφτες σου φέρνουν την άμεση στην κούτρα μετά από 2 ανακλάσεις, βάζεις μπόλικη επιφάνεια διάχυσης. Άμα τώρα θες πιο πολύ να έρθει εμπρός η εικόνα, παίζεις με καδρα με τζάμι στο σημείο που είχες τους καθρέφτες, μπροστά από την μεγάλη επιφάνεια διάχυσης. Αφήνεις μια οπή δυνατή.

Βεβαίως τσεκάρεις χρόνους αντήχησης. Αν έχει πτώση ψηλά, θες κι άλλο τζάμι. Έτσι παίζεται το παιχνίδι.

Προφανώς ίδιοι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού σε ιμερσιβ φορματ, αλλά εκεί τον κύριο ρόλο τον αναλαμβάνουν οι πολλαπλές πηγές. Δηλαδή όπου βάζεις κάδρο, στο ιμερσιβ έχεις... Δορυφόρο. 🤣😜😂

Αυτό το μπλιαχ που σου αρέσει με το toe in το όρισε φοβερά ένα φιλαράκι πριν λίγο καιρό σε κουβέντα επειδή τα είχα και εγώ ετσι πρόπερσυ ( μία εβδομάδα άντεξα) Ρε παπάρα μου λέει όταν ερχόμουν σπίτι σου νόμιζα ότι παίζατε μπάλα στο σαλόνι δίπλα από τα ηχεία, τα χτύπησε κατά λάθος κάποιος και τα παράτησες έτσι
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Φοβερό και ακριβης ορισμός.
Γεια σου Νικόλα μου με τη συστηματάρα σου❤❤❤
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
44.305
Reaction score
101.917
Και απότι βλέπω εκεί κάτω δεξιά, δεν φτάνουν τα ντάμπλεγιου εφτατριανταένα άλφα.
Δεν βλέπς καλά, θες γυαλιά.

Όχι απλά φτάνουν, αλλά φτάνουν και περισσεύουν. Υπερβολικά παραφτάνουν και παραπερισσεύουν. Χαμός.
Από τη μία τα ακουστικά μαμάνε αλλά το δικάναλο το
Δατς ε φακτ.

Να σε δω γιατρέ μου με real πολυκάναλα ακουστικά
Έχει μερικά ενδιαφέροντα μοντέλα που υποστηρίζουν άτμος. Νομίζω πως θα έπρεπε να τα δοκιμάσεις. Κι ο Μανώλης ο καστρουνης παρουσίασε ένα μοντέλο.

Δυστυχώς, δεν φτάνουν τα άτμος ακουστικά την immersive αίσθηση ενός σωστού άτμος σεταπ ηχείων, αλλά είναι ο, τι καλύτερο για σένα. Δες τα Sony.

Αυτό το μπλιαχ που σου αρέσει με το toe in επειδή τα είχα και εγώ ετσι πρόπερσυ ( μία εβδομάδα άντεξα)
Προφανώς "άντεξες μια βδομάδα" γιατί υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο χώρο σου.
Αν μου δείξεις πολικα διαγράμματα του ηχείου σου και φωτός όλου του δωματίου, να δω τι υλικά έχει και που, θα στο εξηγήσω. 😎

Με έντονο toe in προσωπικά άκουγα όσο είχα ηχεία κουτιά, διότι στα υπόλοιπα χρόνια, με τα magnepan, τα είχα on axis, φάτσα κάρτα, δηλαδή 30° κλίση προς τα έσω, όπως προβλέπεται για on axis ακρόαση στο ισόπλευρο τρίγωνο.

Με toe in όμως, ακούνε πολλοί, όπως κι ο μπουτχιας. Δες το θρεντ περί cross firing.
 
Last edited:

Μηνύματα
238
Reaction score
432
Δεν βλέπς καλά, θες γυαλιά.

Όχι απλά φτάνουν, αλλά φτάνουν και περισσεύουν. Υπερβολικά παραφτάνουν και παραπερισσεύουν. Χαμός.

Δατς ε φακτ.


Έχει μερικά ενδιαφέροντα μοντέλα που υποστηρίζουν άτμος. Νομίζω πως θα έπρεπε να τα δοκιμάσεις. Κι ο Μανώλης ο καστρουνης παρουσίασε ένα μοντέλο.

Δυστυχώς, δεν φτάνουν τα άτμος ακουστικά την immersive αίσθηση ενός σωστού άτμος σεταπ ηχείων, αλλά είναι ο, τι καλύτερο για σένα. Δες τα Sony.Προφανώς "άντεξες μια βδομάδα" γιατί υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο χώρο σου.
Αν μου δείξεις πολικα διαγράμματα του ηχείου σου και φωτός όλου του δωματίου, να δω τι υλικά έχει και που, θα στο εξηγήσω. 😎

Με έντονο toe in προσωπικά άκουγα όσο είχα ηχεία κουτιά, διότι στα υπόλοιπα χρόνια, με τα magnepan, τα είχα on axis, φάτσα κάρτα, δηλαδή 30° κλίση προς τα έσω, όπως προβλέπεται για on axis ακρόαση στο ισόπλευρο τρίγωνο.

Με toe in όμως, ακούνε πολλοί, όπως κι ο μπουτχιας. Δες το θρεντ περί cross firing.
gnl1.jpg
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
44.305
Reaction score
101.917
Υποθέτω θα βάλεις κι άλλο ερωτηματικό άμα δεις ολόκληρη τη φωτογραφία και ανακαλύψεις πως πάνω στο σαμπ έχει κι ένα δορυφόρο πρόσθετο, συνδεδεμένο παράλληλα με το σαμπ, δηλαδή έχει δορυφόρο για το .1 κανάλι. 😜


Παρόλα αυτά, ισχύει αυτό που έγραψα. 😎
 

Μηνύματα
562
Reaction score
1.531
Δείτε το video στο #945 που έβαλα εξηγεί πάρα πολύ όμορφα και απλά την τοποθέτηση. Α έχει και πικάπ έτσι για την αλητεία!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
44.305
Reaction score
101.917
Εντάξει, οι άνθρωποι είναι πολύ σοβαροί επαγγελματίες, κάνουν το μαστερινγκ χωρίς να αφήνουν τίποτα στην τύχη του, όλα είναι υπό έλεγχο.

Και βεβαίως αυτό ακούγεται.
 

Μηνύματα
562
Reaction score
1.531
Όντως έτσι είναι δεν είναι τίποτα τυχαίο είναι επιστήμονες σε αυτό που κάνουν και δεν είναι τυχαίο επίσης και το είδος των μουσικών που απευθύνονται σ΄ αυτούς. Όσο αφορά τα GIK για τους κολλημένους,... αν τα έχουν βάλει στο Abbey road βάλτε άφοβα και στο σπίτι σας! Βουρ!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
44.305
Reaction score
101.917
δεν είναι τυχαίο επίσης και το είδος των μουσικών που απευθύνονται σ΄ αυτούς.
Ευτυχώς όσο περνάει ο καιρός, εξαπλώνεται όλο και περισσότερο σε πολλά είδη μουσικής το ιμερσιβ μαστερινγκ.

Κάποτε ήταν (εκτός της κλασικής ας πούμε) μόνο ο δίσκος των κραφτγουερκ που πραγματικά άξιζε το μαστερινγκ.

Τώρα έχει αρκετούς τίτλους, έπαψε να είναι μοναδικός. Ήταν για μένα τρελό που έμαθα πως η νέα δισκογραφική δουλειά του Έρικ Κλάπτον κυκλοφόρησε σε άτμος. Ο φαλάκρας το άκουσε ήδη, εγώ το περιμένω πως και πως..

Ωραίες μέρες έρχονται.
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.035
Reaction score
9.045
Και ένα πολύ μεγάλο μπράβο στον Μανώλη που διακρίνεται σε κάθε έκθεση!

 

Μηνύματα
7.022
Reaction score
4.368
Ναι.
Είναι.
Αυτή είναι η βασική αρχή.
Κάθε ανομοιογένεια του RT60 στο φάσμα, ισούται με εγγυημένη τονική αλλοίωση, η οποία ή δεν διορθώνεται με κανένα τρόπο, ή καμουφλάρεται με κακό τρόπο, επηρεάζοντας αρνητικά την κρουστική.

Χίλιες φορές θα προτιμούσα σταθερό RT60 σε όλο το φάσμα στο 0.55" πάρα αυτή την κλασσική πτωτική απεικόνιση ελληνικών σπιτιών που ξεκινάει στα χαμηλομεσαία από 0,6 και στο άνω άκρο πέφτει στο 0.2 και πιο κάτω με μπουχαρες, ενώ ενδιάμεσα γίνεται της πτανας το σιδηρουν.
Δεν το έχω δει κάπου γραμμένο γι'αυτό ρωταω...
Η μέτρηση του rt60 από πόσους κύκλους θεωρείς ότι πρέπει να δίνουμε βάση ;
Από τους 120 κύκλους που μετράνε τα περισσότερα υλικά πχ η ποιο κάτω ?
Γιατί όλοι δίνουν πχ πιστοποίηση από τους 120 κύκλους και πάνω ...
 Staff online

  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
164.647
Μηνύματα
2.653.844
Members
36.810
Νεότερο μέλος
panagiotis argirakis
Top