EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Reaction score
0
Απάντηση: Re: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Έχει δοκιμάσει το myiHome;
Αυτο ακριβως ηθελα να αποφυγω, να εγκαταστησω εξτρα προγραμμα. Με εκνευριζουν τα προγραμματακια που τρεχουν κατα την εκκινηση και φορτωνονται στη μνημη.
Με τα ΧΡ δεν χρειαζοταν τιποτα. Εκανες share το φακελο και ολα καλα.

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Εχετε καταφερει απο Win7 να κανετε share ενα φακελο και να τον ανοιξει το Egreat?
Εμενα ναι μεν τον βλεπει αλλα δεν τον ανοιγει.
Μήπως δεν έχεις επαρκή δικαιώματα στον κοινόχρηστο φάκελο? Εάν δεν υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας, απενεργοποίησε το password protected sharing από τις ρυθμίσεις δικτύου, και στη συνέχεια μοίρασε το φάκελο με δικαίωμα τουλάχιστον Read για Everyone.

Reaction score
0

Πηγαίνεις setup ----> audio/video

Στο HDMI audio κοιτάς αν είναι σεταρισμένο στο on.

Στο DTS υπάρχουν οι επιλογές:

ANALOG (PCM)、DIGITAL (RAW)& DTS-HD (RAW)

Το default είναι το DIGITAL (RAW) για optical output.
Αν εχει σύνδεση HDMI μέσω digital AVR, επιλέγεις DTS-HD(RAW)
Το ANALOG(PCM)είναι για downmixing.
Είμαι νέος στο φόρουμ και διαβάζω σχετικά με το egreat 31b. Έχω σοβαρό σκοπό (αγορά :) ) αλλά ήθελα να ρωτήσω 1-2 πράγματα για σίγουρα... και νομίζω ότι όλοι σας εδώ μέσα είστε οι πλέον κατάλληλοι για να μου απαντήσετε.

Έχω FullHD τηλεόραση και δεν έχω αξιωθεί να δω ακόμα HD (no blueray). Ευελπιστώ ότι θα καταφέρω να δω .mkv με το συγκεκριμένο. Σωστά; Υπάρχουν .mkv που δεν τα παίζει; Θα μπορώ όλων των mkv τον ήχο να τον ακούω από την τηλεόραση (μέσω HDMI προφανώς);

Υπάρχουν σπασίματα στην οθόνη κατά το παίξιμο ή κάτι που να σε χαλάει όταν βλέπεις FullHD;

minas

Πισιά
Reaction score
4.201

Είμαι νέος στο φόρουμ και διαβάζω σχετικά με το egreat 31b. Έχω σοβαρό σκοπό (αγορά :) ) αλλά ήθελα να ρωτήσω 1-2 πράγματα για σίγουρα... και νομίζω ότι όλοι σας εδώ μέσα είστε οι πλέον κατάλληλοι για να μου απαντήσετε.

Έχω FullHD τηλεόραση και δεν έχω αξιωθεί να δω ακόμα HD (no blueray). Ευελπιστώ ότι θα καταφέρω να δω .mkv με το συγκεκριμένο. Σωστά; Υπάρχουν .mkv που δεν τα παίζει; Θα μπορώ όλων των mkv τον ήχο να τον ακούω από την τηλεόραση (μέσω HDMI προφανώς);

Υπάρχουν σπασίματα στην οθόνη κατά το παίξιμο ή κάτι που να σε χαλάει όταν βλέπεις FullHD;
Δεν έχω συναντήσει ακόμα .mkv που να μην παίζει στα egreat, όπως και στο ξαδερφάκι τους το raidsonic icybox NMT. Για τον ήχο, τα egreat έχουν την δυνατότητα να μετατρέψουν το dts σε στερεοφωνικό PCM ώστε να ακούς από την tv, αλλά μη γελιόμαστε, το βέλτιστο είναι να στέλνεις το πολυκάναλο ψηφιακό σήμα σε ενισχυτή που θα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Προφανώς dolby digital και wma αποκωδικοποιούν όλα τα NMT.
Για τα νέα φορμά ήχου υποχρεωτικά θα χρειαστείς ενισχυτή, όπως επίσης και για μερικά wma υψηλού bitrate.

Σπασίματα εν γένει δεν υπάρχουν. Επειδή όμως όλα τα mkv δεν δημιουργήθηκαν ίσα, υπάρχουν κάποια που θα σε ταλαιπωρήσουν σε μερικές σκηνές, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό.

Reaction score
0

Αλλωστε θα δεις οτι τα EGREAT EG-M31B,M34Α....δε βρισκεις και να τα αγορασεις ,γιατι μολις σκασουν μυτη σε καποιο μαγαζι γινονται αναρπαστα ......
Ενω το αντιθετο συμβαινει με τα WD TV HD.....Βρωμαει ο τοπος ...απο δαυτα...ασε που τωρα τα δινουν δωρο με TV.....

Reaction score
0

Μήπως δεν έχεις επαρκή δικαιώματα στον κοινόχρηστο φάκελο? Εάν δεν υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας, απενεργοποίησε το password protected sharing από τις ρυθμίσεις δικτύου, και στη συνέχεια μοίρασε το φάκελο με δικαίωμα τουλάχιστον Read για Everyone.
Εχω απενεργοποιησει το password αλλα και παλι τιποτα.
Και μαλιστα ουτε απο το λαπτοπ δεν με αφηνει να μπω στο δισκο.
Και τα δυο με win7

Reaction score
0
oλα καλα και ολα ωραια αλλα πως γινετε ρε παιδια ταινιες που εχω στον δισκο του e-great να τις γραψω σε ενα εξωτερικο δισκο φιλου?δεν βγαζει τετοια επιλογη?η γινετε μονο μεσω δικτυου?
Δυο μήνες μετά... αλλά να επισημάνω, εκτός από την λύση που προανέφερε ο φίλος, πως το eGreat ΔΕΝ γράφει σε σκληρούς που είναι μορφοποιημένοι σε NTFS.

Επίσης, όσον αφορά την συμβατότητα των αρχείων High Definition, να θυμηθούμε από τις προδιαγραφές το ότι δεν παίζει h264 κωδικοποιημένα σε προφίλ High 5.1. Βέβαια, μου έχει τύχει αρχείο κωδικοποιημένο σε τέτοιο προφίλ (τουλάχιστον κατά την περιγραφή του αρχείου στον υπολογιστή) να το παίξει, και μάλιστα αβίαστα. Αλλά ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη και ένα παράδειγμα δεν γίνεται κανόνας.

Διάβασα ότι το τελευταίο firmware υποστηρίζει vobsub αρχεία (idx και sub).
Κρίμα που δεν υποστηρίζει πολλαπλές γλώσσες σ' αυτά. Θα εξυπηρετούσε σε κάποιες περιπτώσεις κατεβασμένων αρχείων, ή backup που έκανα στο παρελθόν. Δεν ξέρω αν θα καθόμουν να ξεχωρίσω γλώσσες τώρα πια.

Εν πάσει περιπτώσει, για την ώρα δε θα πειράξω το firmware, με καλύπτει στα πάντα ως έχει.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Δυο μήνες μετά... αλλά να επισημάνω, εκτός από την λύση που προανέφερε ο φίλος, πως το eGreat ΔΕΝ γράφει σε σκληρούς που είναι μορφοποιημένοι σε NTFS.
Η λυση ειναι να βαλεις τον σκληρο του Egreat σε εξωτερικη θηκη, να τον συνδεσεις στο πισι και αντιγραφεις τα αρχεια ΤΟΥ παντου! Εγω εχω το θεμα οτι με το πισι δεν μπορω να γραψω στον σκληρο του Egreat (φταιει το...λινουξ, οπως μου ειπε φιλος)

Reaction score
0
Αν είναι μορφοποιημένος σε NTFS ο δίσκος του Egreat, δε χρειάζεται θήκη εξωτερικού σκληρού. Το ίδιο το Egreat μπορεί να λειτουργήσει σαν τέτοια.
Αν δεν έχεις τους κατάλληλους drivers για να δουν τα windows τη μορφοποίηση του σκληρού του Egreat (αν είναι ext2 ή ext3), μπορείς κάλλιστα να μεταφέρεις τα αρχεία μέσω δικτύου (αν συνδέσεις στο δίκτυό σου τη συσκευή ενσύρματα ή ασύρματα). Σαφώς αργεί ΠΟΛΥ περισσότερο, αλλά η δουλειά γίνεται.
Αν δε η μορφοποίηση είναι FAT32, τότε το linux του Egreat μπορεί να γράψει στον δίσκο, αλλά η συγκεκριμένη μορφοποίηση δεν υποστηρίζει αρχεία πολλών γιγαμπάιτ.

Reaction score
0

Γενικά επειδή διαβάζω σε αρκετά θέματα για την υποστίριξη των ntfs partition σε αυτούς τους media player.
Στο linux γενικά η δυνατότητα υποστίριξης εγγραφής και ανάγνωσης σε ntfs partition υπάρχει εδώ και τέσσσερα χρόνια. Υπεύθυνο πρόγραμμα γιαυτή την δυανατότητα είναι το ntfs-3g

http://www.tuxera.com/community/ntfs-3g-download/

Από την στιγμή που τρέχεις ένα μηχάνημα με linux λειτουργικό δεν σε εμποδίζει κανείς να πατσάρεις τον driver στο λειτουργικό του μηχανήματος. Το δύσκολο στην όλη υπόθεση είναι ότι χρειάζονται να έχεις μια σχετική εμπειρία για να το κάνεις.

Reaction score
0
Καλά όλα αυτά (και εν μέρει γνωστά), υπάρχει κάποια πρόταση για το πως θα μπορούσαμε να περάσουμε το πρόγραμμα αυτό στον media player ειδικά;

Π.χ. προσωπικά δεν γνωρίζω το πως να ανοίξω απομακρυσμένα ένα τερματικό στο egreat για να ακολουθήσω τις οδηγίες που περιγράφονται στον σύνδεσμο που παρέθεσες.
Αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος θα ήταν μεγάλη βοήθεια.

Φαντάζομαι πως η ίδια λύση θα ικανοποιεί και τους χρήστες των άλλων μοντέλων egreat, popcorn hour κ.τ.λ.

Reaction score
2

Καλησπέρα. Δεν νομίζω οτι υπαρχει λογός καποιος να παιδευεται με NTFS στο σκληρό του EGreat εφόσον υπάρχουν 2 τρόποι να αντιγράφονται αρχεία απο και προς το μηχάνημα. Ο πρώτος έχει ήδη αναφερθεί (μέσω δικτύου με όλα τα αρνήτικα σε ταχύτητα), και ο δεύτερος ακολουθόντας τις οδηγίες που αναφέρονται στο

http://www.mpcclub.com/modules/Club_Area/Documents/Fast_Copy_with_PoPCorn_Hour.pdf

Εγώ χρησιμοποιώ την μέθοδο 2 η οποία δουλεύει και με USB καλώδιο (δεν χρειάζετε δηλ. αν ανοιγοκλείνεις PC και EGreat), δουλεύει μια χαρά και είναι και απίστευτα γρηγορότερη σε σχέση με το δίκτυο.

Καλές γιορτές σε όλους

Reaction score
0
Εχεις δίκιο πως υπάρχει και αυτός ο τρόπος, παρ' όλα αυτά όμως σκέψου και τα οφέλη της χρήσης ntfs από το egreat. Πηγαίνεις σε ένα φίλο και μεταφέρεις τις φωτογραφίες του. Κάνεις back up τις μεγάλες ταινίες mkv σε εξωτερικό σκληρό. Κ.τ.λ.
Ο τρόπος που αναφέρεται υπάρχει και στο manual της συσκευής.
Συνδέεται και με eSATA. Μετά από αυτό όμως; Αν δε θέλεις να μεταφέρεις από το σαλόνι στο γραφείο;
Έκει ψάχνουμε τρόπο.

Reaction score
0
Μετά από αρκετό καιρό άριστης λειτουργίας με το EG-M31B ξαφνικά το REMOTE CONTROL, χάλασε. Το άνοιξα το καθάρισα, το πήγα σε μαγαζί με ηλεκτρονικά και ηλεκτρονικός μου είπε ότι είναι dead. Δυστυχώς δεν βρήκα και αντίστοιχα " κινέζικα" τηλεκοντρόλ που να ταιριάζουν.

Έχει κάποιος εναλακτική λύση γιατί πλέον το κουτάκι είναι νεκρό χωρίς αυτό.

Στο ebay βρίσκω από USA αλλά θα κάνει κάνα μήνα (τουλάχιστον) να έρθει.

Ευχαριστώ

L

LLLEFTERIS

Guest

Να κανω και γω μια χαζη ερωτηση ποιο ειναι ποιο καλο το 31 η το 34?

Reaction score
0
To 34A από ό,τι είδα δεν μπορεί να εμπεριέχει τον σκληρό δίσκο. Πρέπει να τον έχεις εκτός κουτιού. Πέρα από αυτό, και αν εξαιρέσεις τις θύρες eSATA, δε μπορώ να βρω μεγάλες διαφορές... εκτός από την τιμή, μιας και είχα πάρει πριν από έναν χρόνο και κάτι το 31B 200+ €, ενώ το 34Α κάνει 125€...

Το συμπέρασμα όμως θα πρέπει να είναι πάντα δικό σου.

L

LLLEFTERIS

Guest

Λοιπον πηρα το 31Β και ειδα πως αν βαλεις εξωτερικο usb dvd δουλευει μια χαρα μονο που δεν καταφερα να παιξω ταινια blu-ray απο το εξωτερικο.

Ποιο καλο fan για τον θορυβο δεν υπαρχει?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Update πως κανουμε?
Νομίζω πως πρέπει να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις λίγα από τα ποστ πριν από αυτή την σελίδα, καθώς και το:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=55807

θα σου λυθούν πάρα πολλές απορίες, χωρίς να χρειαστεί να επαναληφθούν οι απαντήσεις.

:107:

L

LLLEFTERIS

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Νομίζω πως πρέπει να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις λίγα από τα ποστ πριν από αυτή την σελίδα, καθώς και το:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=55807

θα σου λυθούν πάρα πολλές απορίες, χωρίς να χρειαστεί να επαναληφθούν οι απαντήσεις.

:107:
Ναι αλλα αυτο λεει για το popcorn εγω θελω για το Egreat :111:

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ