EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

tm

Reaction score
0
Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

αν εννοεις να εγκαταστησεις το προγραμμα egreat.exe στον υπολογιστη σου (IFS αν θυμαμαι καλα), εμενα δεν μου δουλεψε ποτε..
Αλλα γιατι να το κανεις αυτο?
αν εχεις κανει share τον δισκο του Egreat μεσα απο το interface του, συμφωνα με τις οδηγιες, τοτε μπορεις να πας στον υπολογιστη σου και να κανεις Start-> Run -> \\[Egreat_IP]\share
Θα σου βγαλε ενα prompt να δωσεις username/password. Δινεις τα γνωστα mnt/1234 Και βλεπεις τον δισκο του Egreat, μεσα απο windows.
Απο εκει και περα κανεις κανονικα τις μεταφορες...
Ωπ! Οταν εκανες εγκατασταση το προγραμμα αυτο, μηπως του ειπες να βλεπει τα ext2/3 σαν read only?

Reaction score
11

αν εννοεις να εγκαταστησεις το προγραμμα egreat.exe στον υπολογιστη σου (IFS αν θυμαμαι καλα), εμενα δεν μου δουλεψε ποτε..
Αλλα γιατι να το κανεις αυτο?
αν εχεις κανει share τον δισκο του Egreat μεσα απο το interface του, συμφωνα με τις οδηγιες, τοτε μπορεις να πας στον υπολογιστη σου και να κανεις Start-> Run -> \\[Egreat_IP]\share
Θα σου βγαλε ενα prompt να δωσεις username/password. Δινεις τα γνωστα mnt/1234 Και βλεπεις τον δισκο του Egreat, μεσα απο windows.
Απο εκει και περα κανεις κανονικα τις μεταφορες...
Ωπ! Οταν εκανες εγκατασταση το προγραμμα αυτο, μηπως του ειπες να βλεπει τα ext2/3 σαν read only?
Έκανα διάφορες χαζομάρες που ούτε τις θυμάμαι.
Μάλλον δεν χρειάζεται καμιά παρέμβαση κατά την εγκατάσταση του προγράμματος.

Για την περίπτωση που αναφέρεις να κάνω share κλπ. με ποιό τρόπο-καλώδιο πρέπει να κάνω τη σύνδεση με τον υπολογιστή;
Έθερνετ;

Reaction score
19
Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Για την περίπτωση που αναφέρεις να κάνω share κλπ. με ποιό τρόπο-καλώδιο πρέπει να κάνω τη σύνδεση με τον υπολογιστή;
Έθερνετ;
Συνήθως κανείς δεν κάνει περιστασιακή δικτυακή σύνδεση egreat-υπολογιστή απλά και μόνο για να μεταφέρει αρχεία. Καλύτερα να φτιάξεις ένα μικρό, μόνιμο δικτυάκι (με κάποιο hub/switch/adsl router) ώστε να έχεις το egreat άμεσα διαθέσιμο αλλά και να μπορείς να βλέπεις ταινίες χωρίς να χρειάζεται αντιγραφή (streaming, αυτό είναι το ζουμί).

Διαφορετικά γράφε τα σε usb, γιατί να βάζεις/βγάζεις τον εσωτερικό δίσκο;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ποσο διαρκει η εγγραφη απο τον εξω στον μεσα σκληρο ενος dvd (4,4gb) μεσω usb;

Reaction score
19
Δεν το'χω δοκιμάσει. Εξαρτάται και από την ταχύτητα του usb stick.
Εννοούσα να τα βλέπει απ'ευθείας από το usb.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Συνήθως κανείς δεν κάνει περιστασιακή δικτυακή σύνδεση egreat-υπολογιστή απλά και μόνο για να μεταφέρει αρχεία. Καλύτερα να φτιάξεις ένα μικρό, μόνιμο δικτυάκι (με κάποιο hub/switch/adsl router) ώστε να έχεις το egreat άμεσα διαθέσιμο αλλά και να μπορείς να βλέπεις ταινίες χωρίς να χρειάζεται αντιγραφή (streaming, αυτό είναι το ζουμί).

Διαφορετικά γράφε τα σε usb, γιατί να βάζεις/βγάζεις τον εσωτερικό δίσκο;
Κώστα, θα σου περιγράψω πως έχει η κατάσταση στο σπίτι και πες μου ποιά είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που έχω.

Το egreat βρίσκεται στο σαλόνι όπου υπάρχει στο ίδιο ρακ και το HTPC.
Στο σαλόνι υπάρχει internet μόνο ασύρματα.
Το μόντεμ ρουτερ βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο από όπου και στέλνω internet σε όλο το σπίτι ασύρματα.
Εν τω μεταξύ και άλλες συσκευές έχουν δυνατότητα δικτύωσης όπως ο denon 4308 αλλά και η tv sony w5400 και δεν τα έχω βάλει στο δίκτυο.
Τι πρέπει να κάνω;
Μάλλον πρέπει να ανοίξω ένα καινούριο θρεντ για όλα αυτά μήπως βρω το φως μου.

Εδώ είναι η παλιοκατάσταση.

Attachments

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Το μόντεμ ρουτερ βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο από όπου και στέλνω internet σε όλο το σπίτι ασύρματα.

Εν τω μεταξύ και άλλες συσκευές έχουν δυνατότητα δικτύωσης όπως ο denon 4308 αλλά και η tv sony w5400 και δεν τα έχω βάλει στο δίκτυο.
Αν θες να τα βάλεις όλα στο δίκτυο θα πρέπει να αγοράσεις ένα switch 5πορτο (κόστος 30-40 ευρώ), να το συνδέσεις με το modem/router σου και να το φέρεις αναγκαστικά με καλώδιο μέχρι το σαλόνι, εκεί που είναι οι συσκευές... Διαφορετικά, το egreat είναι πιθανό να μπορέσεις να το κάνεις ασύρματο με ένα συγκεκριμλενο wifi usb stick που κυκλοφορεί (και δουλεύει στο Popcron) αλλά είναι πάρα πολύ πιθανό, λόγω ασύρματης σύνδεσης, να έχεις κοψίματα στην εικόνα κυρίως σε HD υλικό ή και σε κανονικό... αναλόγως το σήμα. Αν μπορείς καλώδιο, τότε καλώδιο.

Reaction score
11

Δύσκολο τώρα να κάνω αυτό που λες. Αν το ήξερα πριν από ένα μήνα που έκανα την εγκατάσταση θα τραβούσα και ένα καλώδιο τότε ήταν εύκολο.Τώρα;;;
Νόμιζα οτι το ασύρματο δίκτυο θα ήταν αρκετό φαίνεται οτι δεν είναι.
Εκτος όμως από το να παίζει κατευθείαν ταινίες από τον υπολογιστή για όλα τα άλλα είμαι καλυμμένος με το ασύρματο σε οτι αφορά τον ενισχυτή αλλά και το HTPC.
Έτσι δεν είναι;

Reaction score
19
Re: Απάντηση: EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER

Εκτος όμως από το να παίζει κατευθείαν ταινίες από τον υπολογιστή για όλα τα άλλα είμαι καλυμμένος με το ασύρματο σε οτι αφορά τον ενισχυτή αλλά και το HTPC.
Έτσι δεν είναι;
Για τον ενισχυτή δεν κατάλαβα τί εννοείς.

Ταινίες θα μπορείς να του γράφεις και ασύρματα (με το wifi stick) χωρίς πρόβλημα.
Αν πριν εννοούσες ότι θες να αντιγράφεις μεταξύ HTPC-egreat (στο HTPC προσπαθούσες να διαβάσεις τον σκληρό του egreat?), από τη στιγμή που τα'χεις δίπλα δίπλα μπορείς να τα καλωδιώσεις μεταξύ τους δικτυακά και να κάνεις και stream μια χαρά.

tm

Reaction score
0

Δύσκολο τώρα να κάνω αυτό που λες. Αν το ήξερα πριν από ένα μήνα που έκανα την εγκατάσταση θα τραβούσα και ένα καλώδιο τότε ήταν εύκολο.Τώρα;;;
Νόμιζα οτι το ασύρματο δίκτυο θα ήταν αρκετό φαίνεται οτι δεν είναι.
Έτσι δεν είναι;
Καλησπερα!
Εγω στη θεση σου θα εκανα το εξης:
Θα πηγαινα να παρω ενα switch 8/port και ενα Access Point απο καποιο μαγαζι.
Το Access Point θα εμπαινε στο σαλονι και θα επαιρνε σημα απο το modem/router σου (ασυρματο εννοειται), στη συνεχεια θα το εριχνα στο switch και πανω στο switch θα εριχνα ολες τις συσκευες που εχουν την δυνατοτητα δικτυωσης! Αν δεν εχεις τηλεοραση απο την ΟΝ, μπορεις καλλιστα να παρεις και ενα modem/router τυπου Rangemax, αντιστοιχα με καποιο Access Point, για να πιασεις μεγαλυτερες ταχυτητες απο 54Mbps, ωστε να εξαλειψεις οποιαδηποτε πιθανοτητα εμφανισης προβληματων στο streaming! Πως σου φαινεται σαν ιδεα? (λεφτα να εχουμε να "ζμπρώχνουμε") :-D

Reaction score
11

Καλησπερα!
Εγω στη θεση σου θα εκανα το εξης:
Θα πηγαινα να παρω ενα switch 8/port και ενα Access Point απο καποιο μαγαζι.
Το Access Point θα εμπαινε στο σαλονι και θα επαιρνε σημα απο το modem/router σου (ασυρματο εννοειται), στη συνεχεια θα το εριχνα στο switch και πανω στο switch θα εριχνα ολες τις συσκευες που εχουν την δυνατοτητα δικτυωσης! Αν δεν εχεις τηλεοραση απο την ΟΝ, μπορεις καλλιστα να παρεις και ενα modem/router τυπου Rangemax, αντιστοιχα με καποιο Access Point, για να πιασεις μεγαλυτερες ταχυτητες απο 54Mbps, ωστε να εξαλειψεις οποιαδηποτε πιθανοτητα εμφανισης προβληματων στο streaming! Πως σου φαινεται σαν ιδεα? (λεφτα να εχουμε να "ζμπρώχνουμε") :-D
Γεια σου και σένα!
Αν και φοβάμαι οτι θα βγούμε λίγο από το θέμα συνεχίζω.
Το HTPC εχει δέκτη και μπορεί να δικτυωθεί εφ΄όσον υπάρχει internet στο χώρο.
Το ίδιο και ο ενισχυτής αλλά και το egreat μπορεί αν πάρω ένα μαραφέτι να πιάνει.
Για την τηλεόραση δεν ξέρω.
Τι θα κερδίσω παραπάνω αν βάλω switch 8/port και Access Point;

Δεν ξέρω τι κάνουν αυτά τα μηχανήματα. Τώρα που το ανέφερες όμως θα ρίξω μια ματιά να δω τι προσφέρουν.

Κάτι τέτοιο;
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=571946&catalog=23&category=69978249
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1032712&catalog=23&category=69978239
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=634115&catalog=23&category=69978239

tm

Reaction score
0

Αν ειναι ηδη δικτυωμενα, τοτε δεν θα κερδισεις τιποτα με τη λυση που σου προτεινω. Νομιζα οτι δεν τα ειχες δικτυωσει ηδη! Αν ολα ειναι συνδεδεμενα ασυρματα με τον ρουτερ σου και σου μενει μονο το Egreat, τοτε δεν βλεπω τον λογο να προχωρησεις σε ιστοριες με Access Points και switch-ακια. Παρε ενα ακομα wifi stick και καθαρισες..
Ναι, οπως τα προϊοντα που δειχνεις, εκτος του τελευταιου που κανει 199 ευρω.
Επισης το 1000αρι switch δεν προκειται να σου χρησιμευσει σε τιποτα (τουλαχιστον τωρα). το 100αρι ειναι υπερ-αρκετο

Reaction score
11

Αν ειναι ηδη δικτυωμενα, τοτε δεν θα κερδισεις τιποτα με τη λυση που σου προτεινω. Νομιζα οτι δεν τα ειχες δικτυωσει ηδη! Αν ολα ειναι συνδεδεμενα ασυρματα με τον ρουτερ σου και σου μενει μονο το Egreat, τοτε δεν βλεπω τον λογο να προχωρησεις σε ιστοριες με Access Points και switch-ακια. Παρε ενα ακομα wifi stick και καθαρισες..
Ναι, οπως τα προϊοντα που δειχνεις, εκτος του τελευταιου που κανει 199 ευρω.
Επισης το 1000αρι switch δεν προκειται να σου χρησιμευσει σε τιποτα (τουλαχιστον τωρα). το 100αρι ειναι υπερ-αρκετο
ΟΚ. Κατάλαβα

Reaction score
0

Γεια σας και απο μενα.Το δικο μου δεν παιζει αρχεια video(mkv,avi.dvdiso)ουτε απο τον εσωτερικο ουτε απο εξωτερικο(τα βλεπει ομως).παιζει μονο αρχεια ηχου.Δεν το εχω βαλει σε δικτυο.Πρεπει δηλαδη για να παιζει αρχεια video να ειναι συνεχεια συνδεμενο σε δικτυο.Εχω κανει την εγκατασταση οπωσ παριγραφετε μεσα στο manual.Μπρει καποιος να βοηθησει.

tm

Reaction score
0

!! αυτο κι αν ειναι περιεργο! Οχι, δεν χρειαζεται να ειναι στο δικτυο για να παιξει βιντεο! Το δικτυο χρειαζεται μονο στην περιπτωση που θες να κανεις streaming!
Σου βγαζει καποιο μηνυμα λαθους? Οταν κανεις browse τα αρχεια βιντεο, στα αναγνωριζει σαν αρχεια βιντεο? Εχει το σχετικο εικονιδιο διπλα απο το ονομα?
Πατας ΟΚ, δηλαδη και τι κανει?

Reaction score
0

παταω το αρχειο video παει να ξεκινησει λεει buffering και μετα couldnt play η δεν λεει τιποτα και γυριζει παλι στο αρχειο.

Reaction score
1
και εμενα μου το εχει κανει αλλα τελικα αποδειχτηκε οτι ηταν προβληματικο το αρχειο.Παρουσιαζει αυτο το προβλημα συνεχεια?

Reaction score
11

Επιτέλους το κατάφερα και γεμίζω τώρα το σκληρό.
Για πείτε μου ακόμα κάτι.
Τους υπότιτλους τους διαβάζει σε όποια μορφή και να είναι ή θέλει μόνο σε sub όπως διάβαζα για το Dvico 6500;
Έχει δυνατότητα να ανοίγει φακέλους;
Δηλαδή αν βάλω τις ταινίες μέσα σε φακέλους και υποφακέλους θα μπορεί να τις δει;

Reaction score
164

Επιτέλους το κατάφερα και γεμίζω τώρα το σκληρό.
Για πείτε μου ακόμα κάτι.
Τους υπότιτλους τους διαβάζει σε όποια μορφή και να είναι ή θέλει μόνο σε sub όπως διάβαζα για το Dvico 6500;
Έχει δυνατότητα να ανοίγει φακέλους;
Δηλαδή αν βάλω τις ταινίες μέσα σε φακέλους και υποφακέλους θα μπορεί να τις δει;
Ναι, στους φακέλους, ναι και σε srt υπότιτλους.
Όταν αρχίσει η ταινία, μην ξεχάσεις να παρήσεις το πλήκτρο subtitle στο remote!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas