EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Reaction score
0
Re: EGreat EG-M34A , το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

....Πάντως σε ξένο φόρουμ, κάτοχος WD TV που πήρε και το Egreat 34 ,έγραψε ότι το WD έχει ελαφρά καλύτερη εικόνα σε HD και αρκετά καλύτερη εικόνα σε SD (upscaling) από το Εgreat 34......

νομιζω οτι δεν πρεπει να βιαστουμε για την αγορα του Egreat 34.
γιατι αν η παραπανω διαπιστωση ισχυει , τοτε εξηγειται και η "τρελη"
προσφορα για μια ΕΒΔΟΜΑΔΑ και οχι για μια ημερα στο e-shop.
Μπα...δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι σίγουρο ότι όλα τα μαγαζιά τύπου e-shop παρακολουθούνε τα forum. Εάν ήσουνα λοιπόν εσύ ένα τέτοιο μαγαζί και διάβαζες την απογοήτευση κάποιων για ένα μηχάνημα κι είχες κάποιο που μπορεί να το χτυπήσει στις πωλήσεις ....και η τιμή σου εάν ήταν λίγο καλύτερη θα πούλαγες τρελλά...τι θα έκανες ? Θα εκμεταλευόσουνα την ζήτηση !! Δεν είμαστε και σε εποχές που η τιμή δεν παιζει και τόσο ρόλο ανεξαρτήτως δυνατοτήτων.....

Reaction score
19
Re: Απάντηση: EGreat EG-M34A , το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Εγώ πάντως σκέφτομαι να κάνω δίκτυο χρησιμοποιώντας τις γραμμές του ρεύματος
(home plug). Για να έχω ενσύρματο κι όχι ασύρματο δίκτυο.
Αν όλα πάνε καλά με το τριφασικό.
Απορώ πως και δεν πολυαναφέρεται πάντως κι όλοι προτιμούν το ασύρματο.
Μήπως επειδή κοστίζει? :123:
Να υπολογίζεις ότι χρειάζονται περίπου 50-55Mbit για να λειτουργήσει το stream σωστά, ιδιαίτερα σε βαριά αρχεία. Επίσης μια συσκευή home plug 80Mbit δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει στα 80, μπορεί να δουλεύει πολύ παρακάτω. Συνήθως προτιμούνται οι 200άρες για σιγουριά.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: EGreat EG-M34A , το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Μήπως επειδή κοστίζει? :123:
Να υπολογίζεις ότι χρειάζονται περίπου 50-55Mbit για να λειτουργήσει το stream σωστά, ιδιαίτερα σε βαριά αρχεία. Επίσης μια συσκευή home plug 80Mbit δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει στα 80, μπορεί να δουλεύει πολύ παρακάτω. Συνήθως προτιμούνται οι 200άρες για σιγουριά.
Μπορεί νά χεις δίκιο.
Εγώ πάντως θα το επιχειρήσω.
Θέλω να αποφύγω την όποια ακτινοβολία. :120:
Στα παρακάτω λινκ το κόστος είναι γύρω στα 100 ευρώ για δύο αντάπτορες στα 200 Mbps.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614820
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613337

Reaction score
0

...διαβασα σε ξενα φορουμ οτι ειναι σαφως καλυτερο απο το WD! Παιζει απροβληματιστα πραγματα που το WD τα παιζει με προβληματα ή δεν τα παιζει καθολου! ...
για κάποιον που ξέρει...
και τα δυο αυτά media players σε τσιπ της sigmadesigns δεν είναι υλοποιημένα; καθώς και αρκετά άλλα παρόμοια άλλα mediaplayers;

οπότε εικόνα & ήχος το ίδιο δε θα πρέπει να είναι σε όλα αυτά;
οι διαφορές τους ίσως στην ποιότητα κατασκευής, καλύτερες επαφές, καλύτερο πλαστικό, ...

btw κάποιος πρωτύτερα ανέφερε για περίπτωση ελλατωματικής παρτίδας σε wdtv.. κι εγώ το σκέφτηκα, καθώς από τα 2 που έχω, το ένα δεν κουμπώνει με τίπτε στα καλώδιά του.

Reaction score
19

για κάποιον που ξέρει...
και τα δυο αυτά media players σε τσιπ της sigmadesigns δεν είναι υλοποιημένα; καθώς και αρκετά άλλα παρόμοια άλλα mediaplayers;

Όχι, γιατί δεν τρέχουν το ίδιο software ούτε πιθανότατα τους ίδιους codecs. Γι'αυτό άλλωστε άλλα αρχεία παίζουν στο ένα και δεν παίζουν στο άλλο :126:

Reaction score
0

για κάποιον που ξέρει...

οι διαφορές τους ίσως στην ποιότητα κατασκευής, καλύτερες επαφές, καλύτερο πλαστικό, ...

btw κάποιος πρωτύτερα ανέφερε για περίπτωση ελλατωματικής παρτίδας σε wdtv.. κι εγώ το σκέφτηκα, καθώς από τα 2 που έχω, το ένα δεν κουμπώνει με τίπτε στα καλώδιά του.

κι ακόμα, παραξενεύομαι που δε βγήκε μια συσκευή made in china, 1 σε όλα, σαν το networkmedia tank 32? , που παίρνει και dvdrom

θα βόλευε ιδιαίτερα, όσους αποθηκεύουν mkv's σε dvd 4,7 gb ή 8,5 gb

Reaction score
0

Όχι, γιατί δεν τρέχουν το ίδιο software ούτε πιθανότατα τους ίδιους codecs. Γι'αυτό άλλωστε άλλα αρχεία παίζουν στο ένα και δεν παίζουν στο άλλο :126:
το έχεις μελετήσει ή έτσι το σχολιάζεις γενικά; (με καλή διάθεση η ερώτηση)

γιατί (νομίζω) αν ήταν θέμα software, ήδη θα είχε γεμίσει το sourceforge με διάφορα σχετικά πρότζεκτς , θα "πέταγαν/θα είχαν απογειωθεί" όλα αυτά τα κουτακια mediaplayers...

Reaction score
2

κι ακόμα, παραξενεύομαι που δε βγήκε μια συσκευή made in china, 1 σε όλα, σαν το networkmedia tank 32? , που παίρνει και dvdrom

θα βόλευε ιδιαίτερα, όσους αποθηκεύουν mkv's σε dvd 4,7 gb ή 8,5 gb
Και τα υπόλοιπα (Egreat m31B, M34A, Popcornhour etc) δέχονται DVDRom εξωτερικό μέσω USB.

Δεν παίζουν όμως κλειδωμένα δισκάκια (από videoclub).

Reaction score
0
για κάποιον που ξέρει...

Εχουν ακριβως το ιδιο τσιπακι, αλλα διαφερουν στις προεπιλεγμενες ρυθμισεις τους (π.χ. το WD HD TV εχει τσιμπημενο sharpness που σε καποιους αρεσει και σε καποιους οχι, παλιοτερα ειχε προβλημα με τα black levels κλπ.) αυτες που δε μπορεις να πειραξεις. Αν δεις σε διαφορα forum κατοχους και ΝΜΤ και WD, αλλος λεει οτι το ενα ή το αλλο ειναι καλυτερο στην εικονα, αλλος λεει οτι ειναι περιπου τα ιδια...
Ελαττωματικα κομματια εχουν ολες οι συσκευες λιγο ως πολυ π.χ. το Egreat m34A εχει γνωστο προβλημα στη εξωτερικη SATA θυρα ( 1 στα 54 κομματια εχουν προβλημα και δεν κουμπωνουν καλα οι SATA δισκοι:
"We tested all of our EG-M34A unit and we found 1 out of 54 has a bad SATA connection"

http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=22294&highlight=M34A

Παλιοτερα σε ενα popcornhour 110 ειχαν βαλει τα καλωδια του δισκου αναποδα, με αποτελεσμα να του καψει του αγοραστη 2 δισκους κλπ.
Δηλαδη ειναι να μη σου κατσει γενικως....

γιατί (νομίζω) αν ήταν θέμα software, ήδη θα είχε γεμίσει το sourceforge με διάφορα σχετικά πρότζεκτς , θα "πέταγαν/θα είχαν απογειωθεί" όλα αυτά τα κουτακια mediaplayers...
Ειναι κλειστη υποθεση αυτα τα μηχανακια, τρεχουν linux και για να φτιαξεις κατι παρομοιο πρεπει να εχεις ειδικες πληροφοριες για το hardware που μονο οι κινεζοι και η Sigmatel που φτιαχνει το τσιπακι τις μοιραζονται μεταξυ τους...

Reaction score
0
...........129 ευρω επεσε η τιμη !!!.........

εγγυηση ομως 1 ΧΡΟΝΟΣ ,ενω το WDTV 2 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!
ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ.

Reaction score
14
Παρατήρησα μια διαφορά στα specs μεταξύ EG-M31B και EG-M34A...
Το πρώτο έχει : External NOR Flash :Spansion 16-bit 256MΒ
ενώ το 2ο : External NOR Flash :Spansion 16-bit 32MB
Αυτή η διαφορά σε τί έχει να κάνει? σε flash memory δεν αποθηκεύεται το firmware της κάθε συσκευής? Προς τί αυτή η διαφορά.Ξέρει κανείς?
Εγώ πάντως θα τραβάω υλικό μέσω ethernet ενσύρματα από το δωμάτιο του PC στο σαλόνι.Ελπίζω να αντέχει να παίζει το beatstream σε 1080p ε?

Reaction score
0
Απάντηση: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Καλησπέρα, παρείγγειλα και εγώ το EG-M34A. Με ενδιαφέρει κυρίως να κάνω stream ταινίες μέσω wireless. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ ένα Wii για να κάνω stream ταινίες με 801.2b (φυσικά όχι HD) και παίζει μια χαρά για απλά DivX.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα wireless router 802.11Ν (TP-LINK TL-WR941ND N) και αντίστοιχο στικάκι (TP-LINK TL-WN821N) που απ’ ότι έχω διαβάσει είναι συμβατά με το μηχάνημα. Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους του E-great (οποιασδήποτε έκδοσης)

1. Χρησιμοποιεί κάποιος άλλος απροβλημάτιστα αντίστοιχο setup για wireless streaming 1080p?
2. Μπορώ να κάνω wireless streaming χωρίς να συνδέσω σκληρό δίσκο στο e-great?
3. Σκέφτομαι να αγοράσω και ένα εξωτερικό σκληρό (Seagate 1TB External HDD (USB, ST310005EXD101-RK) με σύνδεση usb 2.0, θα μπορώ να αντιγράφω αρχεία από το pc μέσω wireless στο σκληρό (που θα είναι κουμπωμένος πάνω στο e-great)

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

JL_

Reaction score
19
Παρατήρησα μια διαφορά στα specs μεταξύ EG-M31B και EG-M34A...
Το πρώτο έχει : External NOR Flash :Spansion 16-bit 256MΒ
ενώ το 2ο : External NOR Flash :Spansion 16-bit 32MB
Αυτή η διαφορά σε τί έχει να κάνει? σε flash memory δεν αποθηκεύεται το firmware της κάθε συσκευής? Προς τί αυτή η διαφορά.Ξέρει κανείς?
Εγώ πάντως θα τραβάω υλικό μέσω ethernet ενσύρματα από το δωμάτιο του PC στο σαλόνι.Ελπίζω να αντέχει να παίζει το beatstream σε 1080p ε?

Μπορεί στην πρώτη περίπτωση να είναι Mbit και στη δεύτερη MByte, οπότε ουσιαστικά είναι η ίδια ποσότητα...

Reaction score
19
Re: Απάντηση: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

1. Χρησιμοποιεί κάποιος άλλος απροβλημάτιστα αντίστοιχο setup για wireless streaming 1080p?
Δες εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=54757&page=69#684

2. Μπορώ να κάνω wireless streaming χωρίς να συνδέσω σκληρό δίσκο στο e-great?
Ναι, δεν απαιτείται σκληρός για το streaming

3. Σκέφτομαι να αγοράσω και ένα εξωτερικό σκληρό (Seagate 1TB External HDD (USB, ST310005EXD101-RK) με σύνδεση usb 2.0, θα μπορώ να αντιγράφω αρχεία από το pc μέσω wireless στο σκληρό (που θα είναι κουμπωμένος πάνω στο e-great)
Από τη στιγμή που θα είναι NTFS δεν γίνεται... Εγγραφή υποστηρίζεται μόνο σε fat32/ext3.

Reaction score
0
Απάντηση: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

@ Κώστας Δ.

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση
η ιδέα είναι να κάνω format (σε pc) τον σκληρό σε ext3 , να τον συνδέσω με usb 2.0 στο e-great και να αντιγράφω αρχεία μέσω wireless.
Γίνεται αυτό που λέω ή πρέπει να χρησιμοποιήσω σκληρό με sata αντί για usb ?

Reaction score
0
Εχουν ακριβως το ιδιο τσιπακι, αλλα διαφερουν στις προεπιλεγμενες ρυθμισεις τους (π.χ. το WD HD TV εχει τσιμπημενο sharpness που σε καποιους αρεσει και σε καποιους οχι, παλιοτερα ειχε προβλημα με τα black levels κλπ.) αυτες που δε μπορεις να πειραξεις.
...
Γιατι πότε λύθηκε το προβλημα με τα black levels στο WDTV; (!)

Reaction score
14
Μπορεί στην πρώτη περίπτωση να είναι Mbit και στη δεύτερη MByte, οπότε ουσιαστικά είναι η ίδια ποσότητα...
Μην ακούω χαζομάρες.Τα specs είναι ΚΑΙ τα 2 από το επίσημο site της εταιρίας και αναφέρονται σε MB και ΟΧΙ σε Mbit

Reaction score
0
Μόλις το παρέλαβα...και περιμένω να πάει 5 να φύγω να πάω σπίτι να το δοκιμάσω. Ασε που τα παιδιά στο e-shop με εξυπηρέτησαν και μου ακύρωσαν την παραγγελία που είχα βάλει από την Παρασκευη στο 160 και μου την ξαναέβαλαν στα 129 ! Θα πάω σπίτι θα το σετάρω, θα το λειώσω στο τεστ και θα γράψω εντυπώσεις το βράδυ αργά.

Reaction score
0
Λοιπον εχω καλα νεα!
Ερχεται το DTS downmix για οσους δεν εχουν DTS decoding απο ενισχυτη (προσωπικα δεν με ενδιαφερει). Πηραν το συμβολαιο απο DTS USA και περιμενουν τωρα λεει την εταιρια του FW να το φτιαξει.

ΦΡΕΣΚΟ:

http://www.egreatworld.com/en/forum/forum_posts.asp?TID=13&PID=209#209

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.187
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ