Epos m5 , χρειάζομαι sub?

Reaction score
30.455
Ναι! Και θα πάρει το sub, θα το βάλει όπου βολεύει, σε καμιά γωνιά, σωστό cross απίθανο να κάνει, μέτρηση για τη φάση θα την κάνει με το αυτί και χρονικά μόνο αν τύχει θα το φέρει, αλλιώς θα είναι πολλαπλάσια του κύκλου στη συχνότητα cross μπρος-πίσω.
Και θα πει μετά, μπουμπουνίζει το sub, δεν κάνει τίποτα, χαλάει τον ήχο.
Τι κρος να κάνει βρε συ Πέτρο; τα ηχεία αυτά είναι από μόνα τους κομμένα στους 80.. :roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.566
Τι κρος να κάνει βρε συ Πέτρο; τα ηχεία αυτά είναι από μόνα τους κομμένα στους 80.. :roflmao:
Ασχέτως αυτού, θέλουν κρος, ώστε να μη ζοριζεται τζάμπα το μεγάφωνο του δορυφόρου, όπως κι ο ενισχυτής του.

Reaction score
58
Εγώ, σε αντίθεση με τους σαμπμουτζαχεντιν γιατρούς , δέχομαι ως σεβαστους λόγους, για την απόρριψη των σαμπ, τους χωροταξικους, ειδικά όταν δε μένουμε μόνοι μας.
Αυτό που δε δέχομαι, είναι η α πριορι απόρριψη, όταν ακόμα δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο χώρος και ποια η διαρρύθμιση.
η απορριψη περα απο τους οικογενιακους λογους εχει να κανει και με το γεγονος οτι μενω σε ενα νησι (Σαμος) που δεν γνωριζω κανενα που να εχει γνωσεις να με βοηθησει καθως εγω ειμαι ασχετος και δεν υπαρχουν ουτε καταστηματα που ασχολουνται με το hifi , μολις πριν 3 χρονια πηρα τον πρωτο μου ενισχυτη και ηχεια . ειχα γραψει και στην αρχη οτι ... -Έχω και ένα ζευγάρι dali zensor 3 που ενώ με καλύπτουν στα χαμηλά τα βρισκω πολύ φωτεινά στα ψηλά και δεν τα χρησιμοποιώ - αρα οπως καταλαβαινεις οι απαιτήσεις μου δεν ειναι μεγαλες . αν τα dali με καλυπταν στις ψηλές δεν θα ασχολουμουν παραπανω. τα epos τα πήρα απο φιλο πολυ φτηνα γιατι τα ειχε και καθοταν , τα ακουσα και μου αρεσαν στις ψηλες ποιο πολυ απο τα dali . αρχικα τα εστησα σε επιπλο σε near field θεση και ηταν ok. τωρα τα εβαλα σε βασεις και τα εστησα στο καθιστικο και καταλαβα οτι ειναι αδυναμα στα χαμηλα

Reaction score
11.733
Ωωω τί του 'πε!!!
η απορριψη περα απο τους οικογενιακους λογους εχει να κανει και με το γεγονος οτι μενω σε ενα νησι (Σαμος) που δεν γνωριζω κανενα που να εχει γνωσεις να με βοηθησει καθως εγω ειμαι ασχετος και δεν υπαρχουν ουτε καταστηματα που ασχολουνται με το hifi , μολις πριν 3 χρονια πηρα τον πρωτο μου ενισχυτη και ηχεια . ειχα γραψει και στην αρχη οτι ... -Έχω και ένα ζευγάρι dali zensor 3 που ενώ με καλύπτουν στα χαμηλά τα βρισκω πολύ φωτεινά στα ψηλά και δεν τα χρησιμοποιώ - αρα οπως καταλαβαινεις οι απαιτήσεις μου δεν ειναι μεγαλες . αν τα dali με καλυπταν στις ψηλές δεν θα ασχολουμουν παραπανω. τα epos τα πήρα απο φιλο πολυ φτηνα γιατι τα ειχε και καθοταν , τα ακουσα και μου αρεσαν στις ψηλες ποιο πολυ απο τα dali . αρχικα τα εστησα σε επιπλο σε near field θεση και ηταν ok. τωρα τα εβαλα σε βασεις και τα εστησα στο καθιστικο και καταλαβα οτι ειναι αδυναμα στα χαμηλα
Εσείς εκεί μπορείτε να ξεκινήσετε την ΕΒΣΑ. Πόσοι είστε; 3 νομίζω μέχρι τώρα.

Reaction score
58
Κακώς έβαλες χέρι στον Rotel..... τι είχε και τι έβαλες? ποιος τους επέλεξε τους πυκνωτές και ποιος τους αντικατέστησε? Σε ενισχυτές αυτής της κατηγορίας, δεν βάζουμε χέρι. Αν κάτι δεν μας αρέσει, αγγελίαπωληση και πάμε για κάτι καλύτερο. Γιατί προτιμώ ολοκληρωμένο και όχι τελικό? Γιατί ο ενισχυτής σου δεν θα είναι κάτι ιδιαίτερο σαν προενισχυτής (και δεν μιλάω θεωρητικά...... πριν χρόνια είχα τον πρόγονο του, τον RA-02, που όταν τον χρησιμοποίησα σαν προ για να οδηγήσει έναν RB-1070, το αποτέλεσμα ήταν μέτριο, πάντα σε σχέση με τον ίδιο τελικό παρέα με έναν κανονικό προενισχυτη).
Ένα κάλο υπογουφερ θα βελτίωνε τον ήχο του συστήματος, αλλά μόνο αν είχε φίλτρο (ενεργό) για να κόψει τα χαμηλά από τα M5 και απο τον μικρο ενισχυτή και αν είχε την ποιότητα για να δέσει μουσικά μαζί τους και όχι απλά να προσθέτει ένα μουγκρητό χαμηλά, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει (όπως κάνουν τα περισσότερα φτηνιάρικα homecinema-τζιδικα). Το υπογουφερ είναι ακριβό σπορ, δυστυχώς.
Άρα πρέπει να πας προς το 1000ρικο και αυτό φυσικά δεν στέκει λογικά. Αν είναι έτσι, πουλάς ότι έχεις και αγοράζεις έναν δικαναλο και ένα πιο κάλο και μεγαλύτερο ηχείο βάσης και καθάρισες (πάντα για τον χώρο σου). Η δική μου πρόταση έχει να κάνει με την κατάσταση που είσαι τώρα, σε συνδυασμό με την μελλοντική αλλαγή των ηχείων σου σε κάτι μεγαλύτερο και σε άλλον χώρο. Για να μην πετάξεις χρήματα, αγοράζεις έναν καλύτερο ενισχυτή, αφού όμως καταλήξεις ποια θα είναι τα επόμενα ηχεία σου (όχι ακριβώς το μοντέλο ή την εταιρεία, αλλά το μέγεθος και πάνω κάτω η δυσκολία στην οδήγηση τους). Για να το κάνω πιο λιανά, αν τα αγόραζες σήμερα, ποια θα κοιτούσες (5-6 μοντέλα). Από τους ενισχυτές που ανέφερες, όλοι θα παίξουν σημαντικά καλύτερα από τον rotel με τα ηχεία σου, ενώ ο RA-1572 λόγω ισχύος έχει το πλεονέκτημα να μπορέσει να οδηγήσει περισσότερα ηχεία μελλοντικά. Γενικά είναι λάθος λογική να αγοράζουμε κάτι, για να βελτιώσουμε τον ήχο ενός συστήματος, το οποίο σε 2 χρόνια θα αλλάξει κατά το ήμισυ και θα στηθεί σε άλλο χώρο, αλλά αφού ρώτησες σου είπα την γνώμη μου.
το upgrade στους πυκνωτές το έκανε ο Κασσελούρης Βασιλης στο compu sound labs και έμεινα ευχαριστημένος . ο ήχος ζωντάνεψε και καθάρισε

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.030

Reaction score
30.455
Τα Dali έχουν 7αρι γουφερ και τα Epos 5.5αρι. Είδες διαφορά που κάνει η μιάμιση ίντσα;
Για σκέψου τώρα διαφορά με δύο δεκαρακια σαμπ!

Reaction score
30.455
Όπως και να χει στα τυφλα θα πας. Δύσκολο να ρθει επαγγελματίας εκεί, στηριξου στις δυνάμεις σου και στο διάβασμα. Εγώ θα σου λεγα να σπρώξεις τα zensor, θα φύγουν εύκολα, και με τα λεφτά αυτά πειραματίσου με ένα σαμπ. Χαμένος δε θα βγεις, αφού κάθονται τα dali.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.566

Reaction score
58
Όπως και να χει στα τυφλα θα πας. Δύσκολο να ρθει επαγγελματίας εκεί, στηριξου στις δυνάμεις σου και στο διάβασμα. Εγώ θα σου λεγα να σπρώξεις τα zensor, θα φύγουν εύκολα, και με τα λεφτά αυτά πειραματίσου με ένα σαμπ. Χαμένος δε θα βγεις, αφού κάθονται τα dali.
ναι θα τα βαλω για πωληση σε καποια φαση

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.566
Τουλάχιστον τώρα σταματάνε οι δικαιολογίες "δε φτάνουν τα λεφτά".

Άκου κει 170€.. το 12"..

Αστροναύτης; Τσίμπα δύο, να μας πεις πως παίζουν.
Πιο ακριβά καλώδια από ζευγάρι τέτοιων σαμπ έχεις.

Reaction score
30.455

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Μόνο δαπέδου και αυτό με την προϋπόθεση να είναι του Bowers και του Wilkins, καλή τους ώρα και heavily modified by Leandros! :tongue: :tongue: :tongue:
Α να για σου μάστορα!:p:p
Τρία χρόνια είναι που έχεις τα πρώην ηχεία μου κι ακόμα τα εκθειαζεις!! ;) ;)

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.736
Members
38.489