F1 season 2007 chat

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Θεία δίκη τόσο για τους δύο οδηγούς της McLaren που πήρανε βαθμούς με φουστιά, όσο για τον κλάψα τον Αλόνσο που του έφτεξε μέχρι και ο ανάδρομος ερμής, αλλά και για τον Kimi που είναι μεγάλος οδηγός. Στην πρώτη χρονιά του σε μια νέα ομάδα, κέρδισε τον team mate του, που τυγχάνει (όπως και ο Hamilton) να είναι ο προστατευόμενος του αφεντικού του. Αυτός, σε αντίθεση με τον Alonso ήταν πάντα καλύτερος.

Μπράβο του γιατί απλά έκανε την δουλειά του σωστά, χωρίς τα παιδιαρίσματα των άλλων, χωρίς να δίνει σε κανέναν σημασία έχοντας το μυαλό του μόνον στην πίστα. Φανταστείτε όσα έγιναν χθες στα δοκιμαστικά να τα έκαναν στον Alosno τι θα γινόταν. Αυτός απλά τους είπε, δεν με ενδιαφέρει το θέμα, ας το κρίνουν αυτοί που ξέρουν.

Ακόμη και με την τραβηγμένη υπόθεση ότι η McLaren υποχρεώθηκε να παραχωρήσει και το πρωτάθλημα των οδηγών, ο Kimi άξιζε το πρωτάθλημα. Με ένα πιο σωστό σύστημα βαθμολογίας όπως είχαμε παλαιότερα, (αυτό που ευνοεί περισσότερο αυτόν που κερδίζει), ο Kimi πάλι θα το έπαιρνε...
 


Μηνύματα
3.143
Reaction score
0
Ακόμη και με την τραβηγμένη υπόθεση ότι η McLaren υποχρεώθηκε να παραχωρήσει και το πρωτάθλημα των οδηγών, ο Kimi άξιζε το πρωτάθλημα. Με ένα πιο σωστό σύστημα βαθμολογίας όπως είχαμε παλαιότερα, (αυτό που ευνοεί περισσότερο αυτόν που κερδίζει), ο Kimi πάλι θα το έπαιρνε...
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. 6 νίκες έναντι 4 των υπολοίπων, δεν είναι λίγο.
Τη νοοτροπία του Κίμι την είδαμε στους τελευταίους γύρους που ενώ οποιοσδήποτε άλλος θα έκοβε εκείνος έκανε ταχύτερο γύρο! Μακάρι να ήταν όλοι έτσι, και μόνο γι' αυτό του άξιζε ένα πρωτάθλημα.
 


GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
BMW Sauber and Williams are under investigation of the Brazilian Grand Prix race stewards, autosport.com has learned.
Representatives of both teams were summoned to the stewards' office after their cars failed post-race inspection at Brazil.
The problem is believed to be in the tempature of the fuel samples taken from the cars of Williams's Nico Rosberg and BMW Sauber's Robert Kubica and Nick Heidfeld.
The trio finished the race in fourth, fifth and sixth respectively.
More details to follow...



Θέλουν να μας τρελάνουν!!!! :pc::pc::pc:
 

Μηνύματα
506
Reaction score
62
Απάντηση: F1 season 2007 chat

Το πήρε ο κρυόκωλος...&$*%&*&^$^&#^&%*&#$@$@#!#$%#!$#@^%&^$&^....
Ήσαστε πολύ κ...φαρδοι... :)
 

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
The FIA has confirmed that the fuel temperatures of the BMW Sauber and Williams cars were outside the regulations during the course of the Brazilian Grand Prix. As the race stewards continue to investigate the matter to decide on whether or not a punishment is necessary, a statement issued by technical delegate Jo Bauer revealed the extent of the temperature variation of the cars involved.
Article 6.5.5 of the Formula One technical regulations states: "No fuel on board the car may be more than ten degrees centigrade below ambient temperature."
The statement issued by Bauer showed that Heidfeld's fuel was 13 degrees centigrade lower than ambient at his first stop and 12 degrees centigrade lower at his second stop.
Robert Kubica's fuel varied by 14 degrees, 13 degrees and 13 degrees at his three stops; Nico Rosberg's fuel was 13 degrees and 12 degrees out at his two stops and Kazuki Nakajima's was 12 degrees out at his first stop. His second stop was inside the 10-degree limit.
Spyker technical chief Mike Gascoyne said he believed the variation would have provided a performance advantage.
"It can be five to ten horsepower easily," he told autosport.com. "The car is producing a performance advantage during the race. If they dump fuel in that is below the limit, it is an illegal performance advantage. They should be excluded from the event, there is absolutely no doubt."
The implications of a disqualification for the BMW and Williams drivers would be huge, as it could potentially move Lewis Hamilton up the order into fourth place.
In such a case, Hamilton would be crowned the world championship.
 

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
Given the huge ramifications of disqualifying the drivers, it is thought likely that a different penalty will be applied, perhaps citing the precedent of the 1995 Brazilian GP, when constructors’ but not drivers’ points were deducted.
 

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
BMW, Williams unpunished; results confirmed

BMW Sauber and Williams will not be penalised despite discrepancies in their fuel sample temperatures during the Brazilian Grand Prix, the race stewards said.
Fuel samples taken from both cars of both teams during their pitstops in Sunday's race showed temperature degrees outside the permitted variation.
Article 6.5.5 of the Formula One technical regulations states: "No fuel on board the car may be more than ten degrees centigrade below ambient temperature."
FIA technical delegate Jo Bauer said all fuel samples from the four cars showed temperature of 12 to 14 degrees centigrate lower than the ambient temperature at the time.
However, after deliberations at Interlagos, the race stewards decided not to penalise the teams, confirming the race results of the Brazilian Grand Prix as official.
This means Kimi Raikkonen is confirmed as the 2007 world champion.

πηγή

Μπορώ να πάω για ύπνο τώρα!!! :cool_11::cool_11::cool_11:
Αύριο τα υπόλοιπα!!! :cool_4:
 



Μηνύματα
4.480
Reaction score
3
Απάντηση: F1 season 2007 chat

Και εγώ θα κάνω ένα τοστάκι σε λίγο, λες να επηρεάσει σε κάτι.:happy_9:
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
40.448
Reaction score
99.796
Απάντηση: F1 season 2007 chat

Και εγώ θα κάνω ένα τοστάκι σε λίγο, λες να επηρεάσει σε κάτι.:happy_9:
Και βέβαια!
Παίζεις με τις θερμοκρασίες!
 

Μηνύματα
506
Reaction score
62
Απάντηση: F1 season 2007 chat

To 2008 θα τους ξετρυπήσει ο Hamilton, σαν σουβλάκι, με τη σειρά, Raikonen, Massa, Alonso.
 

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
Re: Απάντηση: F1 season 2007 chat

To 2008 θα τους ξετρυπήσει ο Hamilton, σαν σουβλάκι, με τη σειρά, Raikonen, Massa, Alonso.
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :cool_11::cool_11::cool_11:

Αν δε το κατάλαβες φέτος ήταν η ευκαιρία του Hamilton.
Του χρόνου που ο Kimi πλέον έχει προσαρμοστεί στη Ferrari ο Hamilton δε θα ξαναδεί το μπροστινό μέρος της Ferrari :cool_4::happy_4::happy_4:
 

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
Βρε τι γίνεται...τελικά σαπουνόπερα έχει καταλήξει η F1...
Νομίζω ότι φέτος το πρωτάθλημα το πήρε η FIA που κάθε φορά περιμένουμε την απόφαση που θα βγάλει και πόσο θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα :mad_3::mad_3::mad_3:
 

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
Re: F1 season 2007

Εγώ παίδες περιμένω να δω την σημερινή λεπτομερή ανακοίνωση της FIA μπας και πούν τίποτα κουφό. Αλλά σε γενικές γραμμές η όλη ιστορία βρωμάει...

Από τη μια βρίσκουν ένοχη τη Mclaren ότι είχαν αποκτήσει πλεονέκτημα από τα στοιχεία της Ferrari αλλά από την άλλη δίνουν ασυλία στους οδηγούς που δώσαν στοιχεία αλλά φυσικά επωφελήθηκαν προφανώς όλη τη χρονιά από αυτά τα στοιχεία :crazy_11::crazy_11::crazy_11:

Ό,τι να ναι κοινώς...wall_1wall_1

Γενικά χτές νομίζω οτι αργήσαν να βγουν από κει μέσα γιατί προσπαθούσαν να βρουν ένα deal που να τους βολεύει όλους :rolleyes:

Η FIA τσίμπησε τα φράγκα και σώνει το πρωτάθλημα και το άθλημα γενικότερα αφού κακά τα ψέματα F1 χωρίς Mclaren ή Ferrari απλά δεν παίζει.

Οι οδηγοί βολεύτηκαν αφού γλίτωσαν το superlicense τους, κρατάν τους βαθμούς και ειδικά ο Alonso είναι ελεύθερος να φύγει από την Mclaren που επιμένει να μη του δίνει Νο1 Status.

H Mclaren τη γλιτώνει από τον αποκλεισμό και βασικά θα αναγκαστεί να δώσει 50 εκατ. δολάρια γιατί ουσιαστικά τα άλλα 50 απλά δε θα τα πάρει (είναι αυτά που τις αντιστοιχούσαν για τους βαθμούς του πρωταθλήματος κατασκευαστών) μάλιστα στην Press Conf ο Ron αστειευόμενος είπε στο Norbert Haug αν θα δώσει τα μισά η Mercedes, και είπε επίσης ότι η Mclaren έχει turnover 450-500 εκατ δολάρια το χρόνο και δε χρωστάνε πουθενά :crazy_1: Κοινώς δε θα καταστραφούν κιόλας...

Η Ferrari παίρνει το πρωτάθλημα κατασκευαστών και δηλώνουν χαρούμενοι που η αλήθεια βγήκε στην επιφάνεια. Αν θέλω να το κουράσω κι άλλο "happy_1""happy_1" δεν αποκλείω μες το deal να είναι και ένα DNF από κάθε Mclaren και η Ferrari να πάρει και τα 2 πρωταθλήματα. Άλλωστε μη ξεχνάτε οτι όποιος οδηγός της Mclaren πάρει το πρωτάθλημα οδηγών θα μείνει στην ιστορία ως αυτός που το πήρε με φουστιές ;-)
Απλά να αναφέρω ότι αυτά που συζητάνε σε όλα τα σχετικά φόρα σήμερα και χτές εγώ τα έχω πεί από τις 14-09-2007 :happy_6::happy_6:

Όταν έλεγα ότι μπορεί να κάνουν ένα DNF κάθε ένα από τα Mclaren ακουγόταν διαστημικό...έλα όμως που έγινε. Τυχαίο??? Δε θα μάθουμε ποτέ.


Εγώ ξέρω ότι ενώ μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα το έχει πάρει ο Kimi (δε νομίζω να αλλάξει κάτι και θα το εξηγήσω παρακάτω) ενώ είναι σίγουρα άξιος πρωταθλητής όπως διάβασα κάπου αλλού (και μου άρεσε) το φετινό πρωτάθλημα με όλα τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν φέτος θα έχει δίπλα του ένα νοητό * ... :mad_3::mad_3:


Λοιπόν και με την έφεση της Mclaren δε νομίζω να γίνει τίποτα και τζάμπα την κάνουν. Σε παλιότερο αντίστοιχο περιστατικό η ποινή ήταν να προσθέσουν χρόνο σε αυτούς που είχαν κάνει την παράβαση. Έτσι όπως έληξε ο αγώνας χτές ο Hamilton έχει κάνει ένα γύρο λιγότερο από τους παραβάτες, άρα και μια ώρα να προσθέσουν στο χρόνο τους το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και γι'αυτό πιστεύω δεν τους έκαναν τίποτα. Μετά την έφεση άντε να τσιμπήσουν και κανένα πρόστιμο οι ομάδες. Στην μόνη περίπτωση που θα αλλάξει το αποτέλεσμα είναι να ακυρωθούν τελείως οι παραβάτες, δε νομίζω η FIA να θέλει μετά να εξηγήσει σε όλο τον κόσμο πως τελικά ο Hamilton πήρε το πρωτάθλημα.
 

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
Άσχετο, ο Kimi μπορεί ακόμα να είναι αναίσθητος από το χθεσινό μεθύσι και να μην ξέρει τίποτα :cool_11::cool_11::cool_11::cool_11:
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.893
Μηνύματα
3.066.801
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962
Top