foobar 2000 απορια....

Reaction score
1
Απάντηση: foobar 2000 απορια....

Αχ καταραμένο wasapi...

Μάλλον αυτό είναι η αιτία γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα στα Vista με Wasapi, ενώ το ίδιο ακριβώς configuration παίζει άψογα στα XP του laptop (με directsound).

Bart

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Βλέπω ότι κάποιοι όχι μόνο δεν ξέρουν από αυτά (που δεν είναι κακό) αλλά δεν έχουν και καμία διάθεση να μάθουν από αυτούς που ξέρουν.
Έγραψα παραπάνω που ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα και γιατί ακούτε "σωστά" με DirectSound.

Επειδή εδώ είναι η "Ψηφιακές Πηγές, PC Audio" και όχι η "Λοιπά Σύνοδα και Καλώδια", ας μείνουμε στη γνώση και ας αφήσουμε τις γνώμες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.803

ρε συ κου-φου μου, δε φτιάχνεις έναν "οδηγό για τυφλούς" για σωστή αναπαραγωγή φλακίων σε χρ και βίστα και 7-άρια να τελειώνουμε με αυτό το θέμα?

Reaction score
10

ρε συ κου-φου μου, δε φτιάχνεις έναν "οδηγό για τυφλούς" για σωστή αναπαραγωγή φλακίων σε χρ και βίστα και 7-άρια να τελειώνουμε με αυτό το θέμα?
Βασικά "οδηγό για κουφούς" πρέπει να φτιάξει... :126:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: foobar 2000 απορια....

Μα νομίζω ήδη υπάρχουν αυτά εδώ κι εκεί.
Αν ξε-βαρεθώ θα γράψω κάτι.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το thread του οδηγού θα είναι κλειδωμένο. :121:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: Απάντηση: foobar 2000 απορια....

Μα νομίζω ήδη υπάρχουν αυτά εδώ κι εκεί.
Τελικα κυριε Πλωταρχα μου φταει το οτι το ΑΜΡ δεν διαβαζει true 24/96 απλα με αναλογο φιλτρο κανει upscaling στα 24/96 οποτε την καθικαμεν την βαρκαν λεγω.....δεν βαριεσαι ....θα βολευτω με το παλιο 1,5 terra φλακιων που εχω στα σκληρα μου και ας ειναι 16/48.......

Δεν πειραζει.....οταν περισεψουν τα φραγκα θα το χτυπησουμε το ντακι!!!!!!!

Παρακαλω το thread να κλειδωθει....βγηκε το πορισμα οτι το εργαλειο μου δεν ειναι true......παρα ανεβαινει...μονο με upscaling!!!!!!!!!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
I told you so. Μη μασάς πάντως!
Btw, σου έγραψα παραπάνω τη βέλτιστη λύση για να ακούς τα όποια high resolution διαθέτεις (και να μην καταργήσεις το WASAPI γιατί έτσι είναι ο σωστός τρόπος αναπαραγωγής από το PC).

Reaction score
0
Re: Απάντηση: foobar 2000 απορια....

Ναι-ναι-ναι-ναι, να γραψεις!
Και κλειδαμπάρωσέ το μετά άμα θες :107:

Reaction score
5

Εγώ έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα.
Με win7 x64 Ultimate, WASAPI και μέσω toshlink στο dac, διαβάζει μέχρι 24/96. Στα 192 δεν...
Τώρα με τα 7, αλλά και πριν με τα Vista το ίδιο ακριβώς.
Μη λέω για DS, εννοείτε παίζει. Τι να φταίει;:118:

Reaction score
3

Εγώ έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα.
Με win7 x64 Ultimate, WASAPI και μέσω toshlink στο dac, διαβάζει μέχρι 24/96. Στα 192 δεν...
Τώρα με τα 7, αλλά και πριν με τα Vista το ίδιο ακριβώς.
Μη λέω για DS, εννοείτε παίζει. Τι να φταίει;:118:

Το dac σου δέχεται στην είσοδο μέχρι 24/96.

Reaction score
0

καλημερα!
να ρωτησω λιγο κατι?
λοιπον εχω και γω το foobar 2000 με wasapi οταν παιζω wav-dts στα 44100hz η ρυθμιση της εντασης οταν παει κατω απο 100% σταματαει να παιζει ο ενισχυτη κλειδωνει κανονικα στα 44100 οταν αλλαξωτην σταθμη μου βγαζει no signal λογικο....
τωρα οταν αναπαραγω 192000 η ρυθμιση της εντασης λειτουργει κανονικα στο αρχειο ενω ο ενισχυτης κλειδωνει στα 192000 μηπως ομως δεν λειτουργει το wasapi λογο του οτι η ενταση αυξομειωνεται? αλλα φανταζομαι εφοσων ο ενισχυτης κλειδωνει στα 192khz ειμαι οκ οσον αφορα το perfetct bit stream

Reaction score
1.188

καλημερα!
να ρωτησω λιγο κατι?
λοιπον εχω και γω το foobar 2000 με wasapi οταν παιζω wav-dts στα 44100hz η ρυθμιση της εντασης οταν παει κατω απο 100% σταματαει να παιζει ο ενισχυτη κλειδωνει κανονικα στα 44100 οταν αλλαξωτην σταθμη μου βγαζει no signal λογικο....
Μόνον όταν ΟΛΑ τα ψηφιακά ποτενσιόμετρα βρίσκονται στο 100% μπορείς να έχεις bit perfect έξοδο. Διαφορετικά όταν ένα ποτενσιόμετρο μετακινηθεί πιο κάτω, τότε τα δείγματα (samples) πολλαπλασιάζονται με έναν συντελεστή μείωσης της έντασης π.χ. x0.8 οπότε τα δείγματα που στέλνονται τελικά στο DAC δεν είναι αυτά που είχε το αρχείο ήχου.

Απόδειξη είναι αυτό που διαπίστωσες εσύ παίζοντας dts. Όταν έχεις το ποτενσιόμετρο στο 100% ο συντελεστής με τον οποίον πολλαπλασιάζονται είναι 1 οπότε ουσιαστικά οδηγούνται ως έχουν στον ενισχυτή σου ο οποίος μπορεί και τα αναγνωρίζει ως dts και ενεργοποιεί τον κατάλληλο αποκωδικοποιητή. Όταν όμως μετακινήσεις το ποτενσιόμετρο τότε τα αλλαγμένα δείγματα δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως dts, απενεργοποιείται ο αποκωδικοποιητής, και ο ενισχυτής τα θεωρεί ως ένα "χαλασμένο" stream οπότε πιθανότατα θα κάνει και mute για να μην ακούς τίποτα.

Γι αυτό λέμε ότι καλό θα ήταν ψηφιακά ποτενσιόμετρα να μπορούν να παρακαμφθούν γιατί μόνο ζημιά κάνουν. Οταν βέβαια δεν μπορεί να γίνει αυτό τότε θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να βρίσκονται στο 100% και η ρύθμιση της έντασης να γίνεται μόνο από το volume του ενισχυτή.

τωρα οταν αναπαραγω 192000 η ρυθμιση της εντασης λειτουργει κανονικα στο αρχειο ενω ο ενισχυτης κλειδωνει στα 192000 μηπως ομως δεν λειτουργει το wasapi λογο του οτι η ενταση αυξομειωνεται?
Προφανώς τα 192 που αναπαράγεις είναι απλά wav ή flac (όχι dts h dolby digital) οπότε μπορούν να αναγνωριστούν από τον ενισχυτή ακόμα και μετά την μετατροπή των δειγμάτων που θα υποστούν από το ποτενσιόμετρο του foobar. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι έστω και αν τα ακούς αυτά πάλι δεν είσαι σε bit perfect αν κατεβάσεις το ποτενσιόμετρο κάτω από το 100%

Reaction score
10

....
Γι αυτό λέμε ότι καλό θα ήταν ψηφιακά ποτενσιόμετρα να μπορούν να παρακαμφθούν γιατί μόνο ζημιά κάνουν.
....
Αυτό που το στηρίζεις;

Reaction score
1.188

Σε αυτά που γράφω στο post #55
Το ότι παύει να αναγνωρίζει το dts ο ενισχυτής δεν σού μοιάζει για "ζημιά";

Reaction score
1.188

Στην περίπτωση του silverhawκ έτσι όπως το περιγράφει στο μήνυμα #54 το foobar στέλνει τα dts αρχεία σε έναν AV ενισχυτή. Στην ουσία δηλαδή ο AV κάνει την αποκωδικοποίηση και παίζει τα αρχεία.
Οπως και όλα τα CD players μπορούν να "παίξουν" dts CDs αρκεί να είναι συνδεδεμένα ψηφιακά με έναν AV ενισχυτή και όχι αναλογικά με κάποιον δικάναλο.

Reaction score
10

Σε αυτά που γράφω στο post #55
Το ότι παύει να αναγνωρίζει το dts ο ενισχυτής δεν σού μοιάζει για "ζημιά";
Σύγχυσις...
Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.
Το ένα σήμα είναι κωδικοποιημένο τελείως διαφορετικά από το άλλο.
Όταν στο DTS χρησιμοποιείς το volume control σαν να ήταν PCM,
προφανώς δημιουργείς πρόβλημα.
Η κακή χρήση δεν συνεπάγεται ότι το εργαλείο είναι κακό.
Εξάλλου με τους κατάλληλους codec μια χαρά θα μπορείς να αυξομειώνεις
το volume και ενισχυτής να "αναγνωρίζει" AC3 κλπ

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani