Grace Design 903

Reaction score
685
Απάντηση: Grace Design 903

Επομένως το Medea είναι σοβαρό DAC, που αν το χρησιμοποιήσεις για προενισχυτή αρχίζει να γελάει, ο Benchmark είναι μονίμως χαμογελαστός. Και ο Dacmagic γελάει μονίμως φωναχτά. Σωστά κατάλαβα;
οτι καταλαβαινει κανεις....

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.753

σωστά κατάλαβες, αλλά έχασες την ονείρωξη.
Ονείρωξη μεσημεριάτικα; Ρε άντε να πάρεις κανένα βλοσυρό DAC, μπας κι ακούσεις καμνιά χρειά της προκοπής! :204:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.851

άσε με και συ ρε άσχετε! απολαμβάνω την ονείρωξή μου! :138::135::137:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Έχω πεισθεί οτι ακούμε σπιτι μας μια άποψη της μουσικής που κάποτε παίχτηκε για πρώτη φορά.
Πρώτα ο ηχολήπτης και η κονσόλα του,μετά ο mastering engineer,μετά τα μηχανήματα παραγωγής των μέσων και μετά τα μηχανήματα αναπαραγωγής.Καπάκι ο χώρος μας με ολα τα μηχανάκια παρέα βάζει και αυτός την "άποψη" του.
Και κυνηγάμε το "πραγματικό γεγονός". Κούνια-μπέλα.......
Προτίμησα ένα "καθαρό "επαγγελματικό χωρίς άποψη που μου καλύπτει τις ανάγκες συνδεσμολογίας,παρά να ψάχνομαι για τα "αέρινα ψηλά" του τάδε προ σε σχέση με τον δείνα ενισχυτή συνδεδεμένα με το χ καλώδιο που δεν στραγγαλίζει το λαρύγγι της Ψ καρακαλτάκας.
Πάνω στον Krell του Βλάση τα είπε πολύ καλά πάντως.Και επάρκεια στα ρεύματα είχε να τον οδηγήσει και αχρωμάτιστα έπαιξε.
Ας σκεφτούμε τι ψάχνουμε από τις μηχανές .Ηδονή η δικαίωση
Άλλος κάνει ταξίδια και άλλος δείχνει με τι μπορεί να τα κάνει.Διαλέξτε....απ' όλα έχει ο μπαξές

Reaction score
1.772

μεγεια μανο εισαι ωραιος:107:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276
Καλοφάγωτο...:126:Οι αναλογικές RCA & XLR είσοδοι καθώς και η ψηφιακή AES/EBU αυξάνουν κατακόρυφα τη χρηστικότητα της μονάδας.
...Τι άλλο να ζητήσει κανείς που δεν θέλει "ψυχίατρο" και είναι ορθολογιστής.
Τα hardware & software των ΄΄παικτών΄΄ (υλικών τε πάντων και άϋλων:612:) ενσωματωμένα σε κοινό σασί.Χάρη στην πλήρως ισορροπημένη έξοδο του κυκλώματος ή/και την ασύρματη μεταφορά δεδομένων,η μονάδα θα έχει απομακρυνθεί από το ζεύγος των ενεργών ηχείων.Γιά να μην είμαστε ...υπερβολικοί στις απαιτήσεις,οι λειτουργίες ψηφιακού DSP θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται άνετα στο ενισχυτικό κύκλωμα των ηχείων.:137:
...sorry που σας χαλαω την ονειρωξη...παντως εαν θελετε να μεινετε με την ψευδαισθηση...
Τί από τα δύο είναι πιό απατηλό-και κατ'επέκταση πιό πρόσφορο ως υλικό ΄΄ονειρώξεων΄΄;Μιά ακρόαση της οποίας οι παράμετροι θα μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη-εφόσον γνωρίζουμε ότι κάθε αναπαραγόμενο μουσικό γεγονός είναι αδύνατον να ταυτιστεί με το αρχικά παραγόμενο- ή μιά απαίτηση να μας μεταφέρει το κάθε ηχοσύστημα στο αντίστοιχο πρωταρχικό γεγονός όπως θα θέλαμε να είναι αυτό;:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.851

εγώ πάντως προτιμώ τις ονειρώξεις με 3 ξανθιές.

Reaction score
140
Πέσατε στην περίπτωση

Κάποτε είχα για 18 μηνες το benchmark την έκδοση με usb και χωρίς αυτιά ( high end έκδοση το λέει η benchmark )
Είχα και έναν ολοκληρωμένο της musical fidelity και έψαχνα να βρω τελικό
Για την ακρίβεια τον τελικό που έχω τώρα στο σύστημα μου ( classe ca-2200 )
Πήρα λοιπόν παραμάσχαλα το bench και πήγα στην τηλεοπτική στην Θεσσαλονίκη οπού εξήγησα στον αγαπητό φίλο Βασίλη χουρμουζιαδη τι θέλω να κάνω
Βάζουμε λοιπόν επάνω το bench να παίξει ως προ με τελικό τον classe 2200
Στο δεκάλεπτο λέω δεν μπορεί είναι χαλασμένος ο τελικός , δεν είναι αυτός ο τελικός που με είχε ψήσει , δεν μπορεί να είναι τόσο ΧΑΛΙΑ!!!
Στο μισάωρο βάλαμε επάνω τον προ classe cp-500 και μετά ξανά ακρόαση με το bench αυτήν την φορά στο ρόλο της πηγής
Όλα ήρθανε όπως έπρεπε ( σώματα – soundstage – μικρο – μακροδυναμικα κτλ )

Με το weiss 202 έγινε ακριβώς το ίδιο αυτήν την φορά στο σπίτι μου
Βγήκε ο cp500 και μπήκε το 202 να οδηγήσει τον rotel rb-1092
Χάλια!!!!
Και δεν είμαι κανένας μ@λ@κας , να γλιτώσω λεφτά ήθελα με τον τρόπο αυτό μιας και ο classe έχει 4χιλιριακα πάνω κάτω
Αλλά δεν ……….

Υγ θέμα matching στα volt για τους συνδυασμούς που ανέφερα δεν υπήρχε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.851
Απάντηση: Re: Grace Design 903

Και δεν είμαι κανένας μ@λ@κας , να γλιτώσω λεφτά ήθελα με τον τρόπο αυτό μιας και ο classe έχει 4χιλιριακα πάνω κάτω
Αλλά δεν ……….

πολύ σωστά τα λες αντώνη μου. ούτε κανας μ@λ@κας είσαι, ούτε κουφός.

προφανώς δεν υπήρχε πρόβλημα μάτσινγκ στα βολτ. αλλού όμως, υπήρχε. νομίζω τα έχουμε ξαναπεί. ο βετ που να κρύβεται άραγε?

D

deleted user 10898

Guest
α ναι, benchmark στα Purity (Class D) ηταν απαραδεκτο ακουσμα.
δεν ξερω τι εφταιγε, αλλα....

Reaction score
777
Αρα θεωρώ δεδομένο οτι όταν συνέδεσες το benchmark στον ενισχυτή ρύθμισες τα τζαμπεράκια που έχει και που ρυθμίζουν την τάση εξόδου στο benchmark.Αν δέν το έκανες τότε σίγουρα θα έχασες σε ένταση, δυναμικό εύρος και γενικότερα έλεγχο του ενισχυτή.

=========================

Βρε παιδιά...Σταματήστε το εξυπνακίστικο παιχνίδι ένθεν και ένθεν.Ο άνθρωπος θέλησε να αγοράσει ένα καλό ντακ-προ.Ούτε βγήκε να μας πεί οτι την έχει μεγαλύτερη, ούτε βγήκε να μας πεί οτι είμαστε όλοι μ@λ@κες και αυτός ο μάγκας που πήρε το κελεπούρι του αιώνα.
Βγήκε και είπε οτι πολύ απλά πήρε ένα τίμιο εργαλείο, οπου και στα specs αλλα και στο αυτί είναι άριστο.
Και το benchmark, αλλα και αυτό που αγόρασε ο Μάνος είναι δύο πάρα πολύ καλά dac που κάθονται τέλεια σε οποιοδήποτε σοβαρό σύστημα.
Και αν θεωρήσουμε οτι πράγματι, το benchmark ξεπεράστηκε σε κάποια επίπεδα ψηφιακής δομής στην κατηγορία του, απο τα λίγα που γνωρίζω βλέπω οτι το grace είναι πάρα πολύ καλό.Σίγουρα θα το προτιμούσα έναντι του benchmark hdr.

==================

Περιμένω και απο κανα γνώστη να μας δείξει τις χάρες του grace απέναντι στον ανταγωνισμό.:116:
βλέπω εδώ...

Precision level control with a 99.5dB range in 0.5 dB steps

24bit/192kHz digital stereo inputs- AES3, S/PDIF, TOSLINK and USB

s-Lock™ phase lock loop sample clock regeneration for ultra-low jitter and rock solid digital stability

να βλέπαμε και καμία μέτρηση...:110:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, και ο Weiss και οι του Benchmark δεν έχουν καταλάβει την "τεράστια" ζημιά
που συμβαίνει όταν ακροατές τα συνδέουν και σαν προενισχυτή? Τόσο άσχετοι δηλαδή, ειδικά αυτός ο Weiss που έβγαλε και ακριβό παθητικό, με ρυθμίσεις αντιστάσεων, για να παίζουν τα DAC του χωρίς προενισχυτή, τι να πει κανείς!!
Το χρώμα ενός ακόμη σταδίου, του προ, είναι που λείπει και αρέσει πολλές φορές, και είναι απόλυτα σεβαστό. Απλά ας είμαστε πιο πράοι στους black & white χαρακτηρισμούς όπως: "χάλια" έτσι"υπέροχο" αλλοιώς, απλά γιατί φαιδροποιείται η κατάσταση.

Reaction score
140
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, και ο Weiss και οι του Benchmark δεν έχουν καταλάβει την "τεράστια" ζημιά
που συμβαίνει όταν ακροατές τα συνδέουν και σαν προενισχυτή? Τόσο άσχετοι δηλαδή, ειδικά αυτός ο Weiss που έβγαλε και ακριβό παθητικό, με ρυθμίσεις αντιστάσεων, για να παίζουν τα DAC του χωρίς προενισχυτή, τι να πει κανείς!!
Το χρώμα ενός ακόμη σταδίου, του προ, είναι που λείπει και αρέσει πολλές φορές, και είναι απόλυτα σεβαστό. Απλά ας είμαστε πιο πράοι στους black & white χαρακτηρισμούς όπως: "χάλια" έτσι"υπέροχο" αλλοιώς, απλά γιατί φαιδροποιείται η κατάσταση.
διευκρινίστε με την δυνατότητα του φόρουμ μέσω της υπογραφής ότι εσείς είστε ο αντιπρόσωπος της weiss και της benchmark και μετά να συζητήσουμε για φαιδρές περιγραφές
γιατί αν έγραφα πχ τα ίδια για το wyred4sound δεν θα είχαμε την παρέμβαση σας

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.753

Ό,τι και να λέτε, το Grace είναι καταπληκτικό μηχάνημα, παίζει τα πάντα όλα. Βέβαια, για να τα παίζει όλα, έχουν γίνει και κάποιες παραχωρήσεις, αλλά λίαν συντόμως ο κατασκευαστής θα ρίξει στην αγορά δύο αναβαθμισμένα μοντέλα. Το Grace Kelly 904 εδικά για κλασσική, και το Grace Jones 907 για Jazz και βαθύ χαμηλό. Λίγη υπομονή...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.642
Το γνωστό φλέγον ζήτημα...μπορούν τα σύγχρονα dacs να παίξουν χωρίς προ ή όχι; Άπειρο e-μελάνι έχει χυθεί παγκοσμίως. Για παράδειγμα, εδώ. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τους περισσότερο τεχνικά καταρτισμένους: Υπάρχει τεχνικά λόγος ένα dac με πολύ χαμηλή αντίσταση εξόδου όπως το Grace, Metric, Weiss, Benchmark να μην μπορεί να οδηγήσει τελικό; Που μπορεί να οφείλεται αυτό που πολλοί περιγράφουν ως έλειψη δυναμικών; Είναι ο πιο flat ήχος όπως χαρακτηρίζεται πολλές φορές ο ήχος χωρίς προ, ειδικά σε χαμηλές εντάσεις, αποτέλεσμα ανεπαρκούς οδήγησης ή έχουμε συνηθίσει σε χρωματισμούς που προκαλούνται από προ; Αυτό που βασικά με ενδιαφέρει να μάθω είναι αν υπάρχει κάποιος τεχνικός λόγος που να εξηγεί τα παραπάνω - εαν ισχύουν. Υπάρχει κάτι παραπάνω από χαμηλή αντίσταση εξόδου (και προφανώς ικανή στάθμη) που χαρακτηρίζει ένα προενισχυτικό στάδιο εξόδου και πιθανά να είναι υπεύθυνο για το ηχητικό αποτέλεσμα;

Υ.Γ. Με γειά στο Μάνο για το εξαιρετικό grace!

Reaction score
140
Το γνωστό φλέγον ζήτημα...μπορούν τα σύγχρονα dacs να παίξουν χωρίς προ ή όχι; Άπειρο e-μελάνι έχει χυθεί παγκοσμίως. Για παράδειγμα, εδώ. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τους περισσότερο τεχνικά καταρτισμένους: Υπάρχει τεχνικά λόγος ένα dac με πολύ χαμηλή αντίσταση εξόδου όπως το Grace, Metric, Weiss, Benchmark να μην μπορεί να οδηγήσει τελικό; Που μπορεί να οφείλεται αυτό που πολλοί περιγράφουν ως έλειψη δυναμικών; Είναι ο πιο flat ήχος όπως χαρακτηρίζεται πολλές φορές ο ήχος χωρίς προ, ειδικά σε χαμηλές εντάσεις, αποτέλεσμα ανεπαρκούς οδήγησης ή έχουμε συνηθίσει σε χρωματισμούς που προκαλούνται από προ;

Υ.Γ. Με γειά στο Μάνο για το εξαιρετικό grace!
το weiss 202 έχει ρύθμιση για έως 9volt !!!!
δεν είναι θέμα volt μόνο προφανώς

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Αντώνη, έγραψα γιατί αναφέρθηκαν συσκευές που αντιπροσωπεύω, αλλά να είσαι σίγουρος οτι το ίδιο φαιδρές θα χαρακτήριζα ακραίες απόψεις του στύλ: "ήταν χάλια-ήταν θαύμα". Θα μπορούσε κανείς απλά να πεί οτι είδε αρκετές διαφορές και οτι προτιμάει τον προενισχυτή του και ίσως να αναρωτηθεί τι φταίει γι αυτό, οι αντιστάσεις, τα βολτ, μήπως το ταίριασμα σε χροιές με τον τελικό ή μήπως δεν αντέχεται η τόση διαφάνεια από τα λίγο σκληρά του ηχεία άραγε και χρειάζεται το λίγο παραπάνω processed αποτέλεσμα?.
Εγώ ακούω και ασχολούμαι 45 χρόνια με το αντικείμενο και εξακολουθώ και αναρωτιέμαι. Μπορείς βέβαια να τα θεωρήσεις και μεροληπτικά αυτά που λέω, δικαίωμα του καθενός.

Reaction score
1.864

μια μεγάλη αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι απο εμάς που ασχολούμαστε λίγο ή πολύ με αυτό το hobby, δε ξέρουμε τι ακούμε...

Reaction score
2.098

Πάντως δεν πρέπει να είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε όσους δεν αρέσει η λύση DAC-ΠΡΟ καταλήγουν στα ίδια ακριβώς συμπεράσματα ηχητικά.

κ. Θέμη, για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, σε αυτό που λέτε υπάρχει και η άλλη πλευρά, δηλαδή ότι σε όσους αρέσει αυτός ο συνδυασμός έχουν χρωματισμένη την υπόλοιπη αλυσίδα για αύτό και δεν καταλαβάίνουν τα μειονεκτήματα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.636
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale