Heavy Metal

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.864
Reaction score
20.350
25 θρυλικά metal albums που δεν έχουν ούτε ένα μέτριο τραγούδι (άρθρο στα αγγλικά)

Γενικά μιλώντας, είναι εύστοχη λίστα. Διαφωνώ με τη συμπερίληψη κάποιων albums τα οποία αφενός και κατά την άποψή μου, έχουν μέτρια τραγούδια κι αφετέρου δεν τα θεωρώ metal.

Εσείς, τι λέτε;
ΟΚ, λοιπόν, καταρχάς, θα μιλήσω μόνο για συγκροτήματα που ξέρω (=έχω ακούσει τουλάχιστον ένα δίσκο κι όχι τραγούδια σποραδικά στο YouTube). Επομένως, Behemoth, Between the buried and me, Ghost, Gojira και Sleep, θα τους αφήσω εκτός.

Πάμε στα υπόλοιπα:
Black Sabbath - Master of Reality. Δεν θα πω κάτι, διότι με το συγκεκριμένο συγκρότημα είμαι εντελώς υποκειμενικός κριτής. Με άλλα λόγια,
1589391093785.png

Όποιο album από τα πρώτα έξι να έβαζε, το ίδιο θα μου έκανε. :biggrin:

Death - Human. Πιστεύω ότι οι Death από το "Spiritual Healing" μέχρι το "Sound of Perseverance", επιδόθηκαν σε ένα όργιο δημιουργίας άνευ προηγουμένου. Προσωπικά, θεωρώ "ιερή τριάδα" τα "Human", "Individual Thought Patterns" και "Symbolic". Στη λίστα, όμως, θα έβαζα ο "Sound of Perseverance" - προσωπικά, αν κι έχω αγαπημένα τραγούδια από τα προηγούμενα albums, είναι ο δίσκος ο οποίος μπορεί να παίζει στο repeat χωρίς να νιώσω την ανάγκη να πατήσω "skip" σε κάποιο τραγούδι.

Dio - Holy Diver. Συμφωνώ. Αν και δεν παρακολούθησα επισταμένα την πορεία του Dio ως solo καλλιτέχνη, θεωρώ ότι τα δύο του πρώτα albums είναι διαμάντια. Εάν πιέσω πολύ τον εαυτό μου, ίσως να βρω ένα απλά καλό τραγούδι (όχι μέτριο, δεν υπάρχει τέτοιο) στο "The last in line", αλλά στο "Holy Diver" δεν υπάρχει περίπτωση.

Dissection - Storm of the light's bane. Συμφωνώ. Ό,τι και να πω για το συγκεκριμένο album είναι λίγο. Τα άλλα δύο τους, είναι καλά με κάποια αξιολόγα έως πολύ καλά τραγούδια, αλλά αυτός εδώ ο δίσκος είναι το κάτι άλλο. Respect.

Emperor - Anthems to the welkin at dusk. Συμφωνώ - με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια. Το συγκεκριμένο album ήταν η πρώτη μου επαφή με τους Emperor - κι η πρώτη μου με την σκανδιναβική μορφή του black metal - και με "αιχμαλώτισε"! Με θυμάμαι να το ακούω συνέχεια, "έλιωσε" το βινύλιο λέμε κι όταν άκουσα live τραγούδια του album στο Open Air festival του Metal Invader το 1997, ε, ΟΚ... Το "έγκλημα" έγινε τέλειο. Δεν μπορώ και δεν θέλω να ξεχωρίζω τραγούδι από το δίσκο αυτό.

Iron Maiden - Seventh son of a seventh son. Διαφωνώ. Στη θέση του θα έβαζα άνετα το "Somewhere in time" και μετά από σκέψη, ίσως να έδινα και άλλες 1-2 επιλογές. Αλλά το συγκεκριμένο album, όχι. Έχει πολύ δυνατές στιγμές (π.χ. Infinite Dreams, The evil that men do) αλλά στα "Moonchild" και "The Prophecy" πατάω skip. Sorry boys...

Judas Priest - Painkiller. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ album! Είμαι σίγουρος ότι όσοι παρακολουθούσαν την πορεία των Judas Priest κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 κι ειδικά έχοντας ως τελευταίο δείγμα το "Ram it down", θα πρέπει να "ετριβαν τα αυτιά" τους από το σοκ! Βοήθησαν και λίγο οι δικασιές του Travis στην εισαγωγή του ομώνυμου τραγουδιού!:roflmao: Συμφωνώ με τη συμπερίληψή του στη λίστα αν και προσωπικά πιστεύω ότι τη θέση του θα καταλάμβανε άνετα το "British Steel".

King Diamond - Abigail. Συμφωνώ - χωρίς πολλά πολλά. Ο δίσκος είναι κ-ο-ρ-υ-φ-α-ί-ο-ς!

Mastodon - Crack the skye. Καλός δίσκος, αλλά σε λίστα με τα 25 θρυλικά metal albums, δεν θα τον έβαζα. Θρυλικός δεν είναι σίγουρα κι όσο για metal, χμ...

Megadeth - Rust in peace. Αυτός μάλιστα, είναι θρυλικός δίσκος! Είπα αρκετά, δεν χρειάζεται να πω κατι άλλο.:smile:

Metallica - ...And justice for all. Σοβαρά τώρα;;; Από όλη τη δισκογραφία των Metallica, το άμπασο album βρήκαν να συμπεριλάβουν; Σοβαρά τώρα;;; Και το θεωρούν το album που δεν έχει μέτρια κομμάτια;;; Δηλαδή το "Ride the lightning" δεν σας "έκανε" για να μπει στη λίστα, ε;

Morbid Angel - Altars of madness. Death metal at its finest! Τι να πω; Δικαίως μπήκε στη λίστα.

Opeth - Blackwater Park. Με τους Opeth έχω "πρόβλημα". Ό,τι έχουν κυκλοφορήσει, μου αρέσει! Jesus! Συμφωνώ με την επιλογή, θα το αντικαθιστούσα με το "Ghost Reveries" εάν είχα την επιλογή.

Pantera - Vulgar display of power. Διαφωνώ, όχι επειδή υπάρχει κάποιο άλλο album των Pantera που να μην έχει ούτε ένα μέτριο τραγούδι, αλλά επειδή ακριβώς δεν υπάρχει! Οι Pantera έχουν πολύ καλά κομμάτια σε όλες τις κυκλοφορίες τους - στην Anselmo εποχή, πιο πριν δεν με ενδιαφέρει -αλλά, έχουν και fillers, σε όλες τις κυκλοφορίες τους. Συνεπώς, θα αφαιρούσα εντελώς το δίσκο και το συγκρότημα από τη λίστα και θα τον αντικαθιστούσα με άλλο δίσκο άλλου συγκροτήματος.

Queensryche - Operation:Mindcrime. Ναι, ναι, ναι, εδώ συμφωνώ 100%. Αν μου ζητούσαν να ονοματίσω έναν, μόνο έναν, δίσκο ο οποίος ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς διακοπή, θα ήταν αυτός. Όταν τον άκουσα την πρώτη φορά, έμεινα άφωνος. Τη δεύτερη φορά, τον άκουσα και διάβαζα και τους στίχους. Μάζευα το σαγόνι μου από το πάτωμα. Πλέον, είναι σταθερά στο playlist και τον ακούω πολύ τακτικά.

Sepultura - Arise. Εάν το "Arise" κυκλοφορούσε ως mini-LP με το ομώνυμο, το "Dead embryonic cells", το "Under Siege" και την γαμιστερή διασκευή στο "Orgasmatron", τότε, ναι, θα το άκουγα από την αρχή μέχρι το τέλος στο repeat, μέχρι να ξεκολλήσει το κεφάλι μου από το σώμα μου από το headbanging. Όμως, υπάρχουν κι άλλα τραγούδια στο album τα οποία είναι μεν καλά, αλλά ότι τόσο καλά δε. Θα το αντικαθιστούσα με το "Beneath the remains".

Slayer - Seasons in the abyss. Έι, πσστ, εσείς που φτιάξατε τη λίστα, θρυλική metal δισκάρα το "Seasons in the abyss", καμία αντίρρηση. Το "Reign in blood", το έχετε ακουστά; Ακριβώς αυτό, τίποτα άλλο.

Suicidal Tendencies -Lights... Camera... Revolution. Πολύ καλό το "Lights...", προσωπικά προτιμώ το ομώνυμό τους. Αλλά, για μισό λεπτό... Θρυλικό (;;;) metal (χμ...) album; Ναι, όχι. Neeeeeeeeeeext.

System of a Down - Toxicity. Μμμμμμ.... Μάλιστα. Metal οι S.O.A.D... Ναι, ΟΚ, με πολλή προσπάθεια... Headbanging στο "Chop Suey!" και στο "Toxicity", OK. Μμμμ, ναι... Ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς skip; Φυσικά και ΌΧΙ!!! Θα ήταν καλά, πάντως, ο τύπος που συνέταξε τη λίστα να όριζε τι εννοεί με τον όρο "θρυλικό" metal album. Διότι, "θρυλικό" για μένα είναι π.χ. το "Walls of Jericho". To "Toxicity" δεν "πιάνει μία" μπροστά του. Απλά.

Tool - Aenima. Να πω τη μαύρη αλήθεια, προτιμώ το πρόσφατό τους. Αλλά, όπως και στο "Aenima" έτσι και στο "Fear Inoculum" κάτι παπαροιντερλούδια και κάτι ορχηστρικές παράνοιες γίνονται skip πριν καν παίξει η πρώτη νότα. Ε, sorry...

Κατά τα άλλα, ενδιαφέρουσα λίστα, χαίρομαι που "σήκωσε" συζήτηση και επανέφερε το ενδιαφέρον στο thread. Λείπουν δισκάρες όπως το "Reign in blood", τα δύο "Keeper...", το "Coma of souls" κι άλλα πολλά. Όπως κάθε λίστα, είναι υποκειμενική, πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα έχει παράπονο "γιατί εκείνο κι όχι το άλλο" κτλ, αλλά συνολικά, τη συγκεκριμένη λίστα, εκτός από ενδιαφέρουσα, τη θεωρώ "λίστα ίσων αποστάσεων" και, για μένα, αυτό της "αφαιρεί" πολλούς "πόντους". Δεν βαριέστε, σε κουβέντα να βρισκόμαστε!
 



Μηνύματα
3
Reaction score
0
Πολυ διευρυμενη σε πολλα υπο-ειδη η λιστα, χανεται η μπαλα και η ουσια
καλημερα
 


Μηνύματα
3.076
Reaction score
8.847
Kαλημέρα και πάλι τρία τραγουδάκια.......


και τα παρακάτω το έχω ringtone στο κινητό μου.............
 


Μηνύματα
1.215
Reaction score
2.024
Βασικα οσο το σκεφτομαι το painkiller ισως και να εμπαινε το καλυτερο metal album ολων των εποχων.
Μαζί σου με 1000.
Δε μπορώ να βρω άλλο album που να μην έχει έστω ένα κομμάτι που να με χαλάει κάτι.
Κατ'εμέ είναι ο ορισμός του metal.
 



Μηνύματα
205
Reaction score
271
Καλησπέρα ακούω και εγώ λίγη σατανιστική όπως έλεγε κάποτε η μάνα μου μουσικη. Λίγο Slayer το πρωί πριν πάω στην δουλειά ,λίγο Sabbath το μεσημέρι λίγο Artillery,Toxic,ταπογευμα χαλαρά πράματα. Ενας φίλος φαγώθηκε πριν καμιά βδομάδα να ακούσω λέει αμερικανικο underground power, του λέω από το μυαλό σου το έβγαλες όχι ρε μου λέει έχει πολλά κρυμμένα διαμάντια όπως αυτό Και αυτο

Τελικά μ'αρεσαν θα τα ακούω βράδυ.
Πολύ καλησπέρα στους απανταχού Μεταλάδες.............
Έγραψα σε ένα άλλο tread για Ροκιές αλλά έπρεπε να γράψω στο συγκεκριμένο.
Θέλω να σας πω ότι η μουσική προτίμηση στην Μέταλ σκηνή ξεκίνησε πριν 40 χρόνια σε διακοπές στο χωριό όπου καθόμουν στο μπαλκόνι και ακούω στο απέναντι σπίτι να παίζουν σε κασέτα ACDC, IRON MAIDEN, BLACK SABBATH, και εκεί που μου σηκώθηκε ................. η τρίχα ήταν στο Fast as a shark των ACCEPT.
Δε σας λέω ότι μετά τα τραγούδια της κασέτας που φυσικά μου τα έγραψαν τα άκουγα μονίμως.
Και ήμουν ιδιαίτερα περήφανος που δήλωνα Μεταλάς, φυσικά άλλα χρόνια τότε, μακρύ μαλλί, στενά παντελόνια δαχτυλίδια, κονκάρδες, και το δωμάτιο γεμάτο με αφίσες των συγκροτημάτων.
Οι παλιοί θα θυμούνται ότι η μουσική καθόριζε τα πάντα πάνω σου, δημιουργούσε κλειστές κοινωνίες.
Αλλού οι Μεταλάδες, αλλού οι ντισκόβιοι αλλού οι new wave αλλού οι ποπ.
Σήμερα είναι λίγο αχταρμάς. βλέπεις ένα τύπο με μαλλιά τατουάζ σκουλαρίκια στενά, δερμάτινα και λες Ω!! δικός μας αυτός , και τον ρωτάς τη μουσική ακούς ρε φίλε και σου λέει BTS και τρως ένα εγκεφαλικό ............
Άτιμη κοινωνία άλλους τους ανεβάζεις ψηλά και άλλους τούς κατεβαίνεις στα τάρταρα.
Συγνώμη παιδιά δεν ήθελα να σας κουράσω με την πολυλογία μου, είδα ότι έχετε βάλει καταπληκτικά συγκροτήματα.
Εγώ θέλω να σας παρουσιάσω ένα συγκρότημα που έβγαλε ένα μόνο δίσκο μέταλ για μένα φοβερό.
Σας ευχαριστώ 🙂
Και ο ομώνυμος των Q5 είναι καλός άκου άμα θες Leetherwolf και Fifth Angel θα σαρεσουν.
 

Μηνύματα
3.076
Reaction score
8.847
Ας πάμε λίγο υπερατλαντικά σε ένα Ιαπωνικό συγκρότημα......

μετά σε ένα Αμερικάνικο......

ένα Καναδέζικο.......

ένα Δανέζικο.........

και σε ένα Γερμανικό.......
 



Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.408
Reaction score
50.364
- όχι ακριβώς metal αυτοί οι καλιφορνέζοι , ειδικά εδώ είναι περισσότερο mu industrial και λίγο ebm . . . όπως και να έχει το κομμάτι είναι λίαν ανεβαστικό , ουσιαστικά πρόκειται γιά ένα ατελείωτο κρεσέντο


The Catalyst (Official Video) - Linkin Park



1596444683644.png
 


Μηνύματα
3.860
Reaction score
632
Συμφωνώ απόλυτα για τους Tool, βέβαια τα πιο πολλά albums τους είναι ΟΚ. Επιλέγω: 10000 Days, aenima, Fear inoculum και Salival (αλφαβητική σειρά)...
 

Μηνύματα
1.049
Reaction score
1.552
από ένα underrated άλμπουμ ενός underrated συγκροτήματος

προσωπικά μου αρέσει πολύ το συγκεκρμένο κομμάτι και όλο το άλμπουμ επίσης ,
από τα λίγα βινύλια που έχω



edit - Whiplash - Insult to Injury - Battlescar
 

Μηνύματα
61
Reaction score
91
Προφητικα τα λογια τoυ Μαρτιν
Παμε λιγο ψαγμενα
Απιστευτο ιντρο
Απο τους δισκους που δεν εχει αλλο κομματι να ακουσεις
 
Last edited:



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.069
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top