Hi end και monitor χαρακτήρας

Reaction score
3.574
Απουσίαζα αρκετή ώρα λόγω φόρτου εργασάις.

Εδώ σε αυτό το θέμα με τα monitors γίνεται ο χαμός !!!!

Βρε παιδιά, το Hi-End δεν διδάσκεται στα σχολία ούτε στα πανεπ/μια.

Θα μου πείτε, διδάσκεται το Hi-End στα forums ???? Oχι βέβαια .

Πρέπει να πληρώσεις για να μάθεις.

Ακη μου, δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Το Hi-End είναι ένα ακριβό χόμπυ που για πολλούς δεν τελειώνει ποτέ

Δεν βρίσκεις άκρη. Μην περιμένεις τεκμηριωμένες απαντήσεις για πράγματα που κανένας ακόμα δεν γνωρίζει. Εδώ ή κάπου αλλού.

Οι περισσότεροι πάμε με το αυτί και τη διαίσθηση.
Εγώ ασχολούμαι και με τις κατασκευές. Εδώ να δεις τι γίνεται με τα πολύ ακριβά audiophile υλικά. 50 ευρώ για ένα πυκνωτάκι.

Οσο υπάρχουν άνθρωποι που τα πληρώνουν και ακούνε και τις διαφορές, αυτά τα υλικά θα πουλάνε καλά .

Το παράξενο στην ιστορία είναι ότι τελικά τα γαμ...να έχουν διαφορά.

Reaction score
14
g.kar said:
Οσο υπάρχουν άνθρωποι που τα πληρώνουν και ακούνε και τις διαφορές, αυτά τα υλικά θα πουλάνε καλά .
Η φράση κλειδί. :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μην το πάμε στο άλλο άκρο ε παιδιά.
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Το ακριβό είπαμε ότι δεν είναι ταυτόχρονα και καλό αλλά συνήθως ρε γμτ το καλό είναι και ακριβό. Αυτό είναι νόμος της ζωής όχι του hi end. Εδώ αποκωδικοποιούμε λίγο παραπάνω τα πράγματα, προσπαθώντας πάντα να ξεκαθαρίσουμε τι είναι καλό και τι κακό ανεξαρτήτως χρημάτων. Δεν είναι λίγες οι συσκευές που κάνουν ένα καράβι λεφτά και δεν παίζουν καλά.

Στον ήχο, η όλη διαδικασία και η απόκτηση εμπειριών είναι αρκετά πολυέξοδη όχι μόνον γιατί τα μηχανήματα είναι ακριβά αλλά γιατί μέσα στην μακρόχρονη διαδικασία αναζήτησης, αλλάζουμε αρκετές συσκευές και συνολικά δίνουμε ένα κάρο λεφτά.

Το πολλά χρήματα όπως έχουμε ξαναπεί είναι πάντα σχετικό μέγεθος.

Τέλος, η φράση που υπογραμίζει ο φίλος preve ισχύει σε όλους τους τομείς της ζωής μας και το hi end δεν είναι εξαίρεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι μας κοροϊδεύουν όμως συνεχώς, ούτε ότι μονίμως μας πιάνουν τον κώλο. Για να το καταλάβει αυτό κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με τον ήχο. Εκ του ασφαλούς, χιλιόμετρα μακριά από αυτόν, μπορεί να λέει ότι εξυπνάδα θέλει. :wink:

πχ Αφού και το punto θα με πάει στον προορισμό μου γιατί να πάρω την ferrari, ψυχανώμαλος είμαι?

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Το ακριβό είπαμε ότι δεν είναι ταυτόχρονα και καλό αλλά συνήθως ρε γμτ το καλό είναι και ακριβό. Αυτό είναι νόμος της ζωής όχι του hi end.
Θα βγω κάργα off topic φίλτατε Νίκο μόνο για να υπογραμμίσω ότι τα καλλίτερα πράγματα στην ζωή είναι από τσάμπα έως δωρεάν.

Πέρα από αυτό... ακριβό είναι ότι ζητάται ευρέως αλλά υπάρχει και προσφέρεται σε ελάχιστες ποσότητες.
Είτε αυτό είναι καλό είτε κακό...είτε απαραίτητο.
Ο μόνος τρόπος να ανατραπεί αυτός ο θεμελιώδης νόμος είναι το hype και το marketing.
To Hi-end κατά την γνώμη μου περιέχει τρελλές ποσότητες από τα 2 προηγούμενα συστατικά.

Reaction score
5
Σωστός ο preve...να ρε Νίκο, δωρεάν μαθήματα ελεύθερης αγοράς! Είδες το avsite; Τι άλλο θες δηλαδή;; :lol:

Νίκος Τσαρουχάς said:
πχ Αφού και το punto θα με πάει στον προορισμό μου γιατί να πάρω την ferrari, ψυχανώμαλος είμαι?
Καλά άστο αυτό. Δεν το κατέχεις. Focus on hiend ματζούνια please... :lol:

Reaction score
3.574
Από φίλο μου που εργάζεται σε κατάστημα με συστήματα Hi-End/Home Cinema σας μεταφέρω το εξής περιστατικό:

Στην έκθεση High-End που έγινε στο Πεντελικό μπαίνει κάποιος κύριος στο περίπτερο του κατάστήματος και ρωτάει πόσο κάνει το σύστημα αυτό που έπαιζε εκείνη τι στιγμή. μαζί με τον μεγάλο βιεντεοπροβολέα και τους ακριβότερους ενισχυτές της εταιρείας.   Έμαθε την τιμή , υπέγραψε την παραγγελία και ήθελε το σύστημα το επόμενο Σ/Κ να του τα πάνε στο σπίτι.
Το πακέτο κόστιζε 80.000 ευρώ, και με μία μικρή έκπτωση υπέγραψε για 75.000 ευρώ.

Αυτός ο κύριος δεν ασχολέιται ούτε με το Hi-Fi ούτε με το Hi-End ούτε με το HDTV.
Είρθε στην έκθεση για 45  λεπτά, ψώνισε και έφυγε αμέσως από το στριμωξίδι.
Εγώ μόλις μου είπε ο φίλος μου τι αγόρασε τελικά αυτός ο κύριος, έπαθα την πλάκα μου.

Οι αντιπρόσωποι κάνουν τούμπες με αυτούς του πελάτες και πάντα τους δίνουν ότι καλύτερο διαθλετουν γιατί ξέρουν ότι αν μείνουν ευχαριστημένοι,  θα ξαναψωνίσουν από αυτούς.

Φαίνεται λοιπόν ότι όποιος διαθέτει αρκετό χρήμα δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με το τεχνικό κομμάτι ούτε να μπαίνει και να συμμετέχει στα forums με τους 'ψυχοπαθείς' όπως λέει και ο Ak1s.  Υπάρχει περίπτωση να πάρει κάποιος μια συγκεκριμένη απάντηση μέσα από ένα forum ?    OXI.   Στην καλύτερη περίπτωση θα μάθει ότι ο τελικός κριτής είναι το αυτί μας.

Τα forums επομένως είναι μόνο για τους χομπίστες,  αυτούς που έχουν αρκετό χρόνο ελεύθερο να σερφάρουν, που θέλουν να γνωρίσουν άτομα με το ίδιο χόμπυ,  να κάνουν την πλάκα τους, το chat τους, τον χαβαλέ τους ή ακόμα και να βγάλουν τα εφηβικά τους απωθημένα ερχόμενοι σε άκαρπη, ως συνήθως, αντιπαράθεση με άλλα μέλη που θεωρούν ως ευάλωτα ή τα θέλει και ο κώλος τους.

Και επειδή το θέμα μας είναι τα monitors,
Οποιος ενδιαφέρετε πραγματικά για αγορά ενός monitor, και όχι απλά για να πλουτίσει τις γνώσεις του με το τι είναι monitor, ας ακούσει και την σειρά 80 της Genelec η το πεντάρι της Auraton (μόνο για φωνητικά).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε σεις οι φιλοσοφίες καλές είναι και ως γνωστόν το χρήμα λέμε δεν φέρνει την ευτυχία. Τα ομόλογα όμως? Οι μετοχές? :lol: :lol:
Το ότι τα καλά πράγματα πάντα κοστίζουν δεν είναι μόνο θέμα marketing. Καλά θα ήταν να είναι έτσι...

- Μα τίποτα δεν κατάλαβες ακόμη βρε Άκη για το hi end? :lol: :lol: :lol: :lol:
Άκη - Άκη - φιλαράκι, πίστευε ότι θέλεις για το hi end και να νιώθεις ελέυθερος να το εκφράζεις. Όπως άλλωστε είπε και ο Κάλαχαν στην γνωστή ταινία: "Οι απόψεις είναι σαν τις κ@λοτρυπίδες, όλοι έχουν από μία". (Αστείο είπα μην τσατιστείς πάλι εεε). :lol: :lol:
Εγώ θα προσπαθώ πάντα να μην αφήνω τίποτις απ' όξω και πάνω από όλα να μην κάνω focus στα μαντζούνια...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σε αυτά που εννοεί ο περισσότερος κόσμος μαντζούνια, ήτοι σε αντικραδασμικά, σε καλώδια από μίγμα αυγών χελώνας και σπόρους καρπουζιού, σε κάτι κρυογενέσεις κλπ...

Στο αλατοπίπερο δηλαδή του hi end, το οποίο άλλες φορές φιάχνει την γέυση, άλλες την χαλάει, άλλες φορές η γεύση του φαγητού είναι τόσο καλή που δεν κάνουν τίποτα και επανρχόμαστε στον ψυχολογικό τομέα...

Κάποιοι φίλοι μας από ότι φαίνεται, νομίζουν ότι μόνον με αυτά ασχολούμαστε και ότι hi end=μαντζουνολογία... :lol:

Reaction score
5
Νίκος Τσαρουχάς said:
"Οι απόψεις είναι σαν τις κ@λοτρυπίδες, όλοι έχουν από μία"
Τώρα το διάβασα αυτό. Ώστε από εκεί προέρχεται ε; Καλό αυτό, να το ξέρω! :lol:

Reaction score
3.574
Τα ματζούνια σε πολλές περιπτώσεις κάνουν πολύ καλή δουλειά.
Βλέπε το rack μηχανημάτων που αγόρασε ο Μιχ. Κανακάκης μετά από πρόταση μέλους του φόρουμ μας.

Αν ρωτήσεις σήμερα τον Μιχάλη, αν έμεινε δηλ ικανοππιημένος από αυτή την αγορά, θα σου απαντήσει ο ίδιος πόσο μεγάλη βελτίωση είχε το σύστημα..

Ο Μιχάλης διαθέτει συστήματα αξίας που ξεπερνούν συνολικά τα 50.000 ευρώ. Κι όχι απλά καλά μηχανήματα , αλλά Hi-End.
Κι όμως, μόνο με την αλλαγή του rack κατάφερε να φέρει το σύστημα σε ένα σημείο που να μπορεί να δικαιολογήσει τα χρήματα που έδωσε.

Τα σωστά και δοκιμασμένα ματζούνια που προτείνονται από σοβαρά μέλη του φόρουμ μας,  χωρίς να υπάρχει προσωπικό συμφέρον πίσω από την πρόταση, θα πρέπει να τα λαμβάνοουμε υπ' όψιν μας, να τα δοκιμάζουμε οι ίδιοι και κατόπιν να τα σχολιάζουμε.   Αν τα γελοιοποιούμε κινδυνεύουμε να χάσουμε σοβαρά μέλη και θα μείνουμε μόνοι μας -μαζί με τα λαμόγια που μας περιμένουν στη γωνία-.

Εγώ προσωπικά έχω ήδη σταματήσει να γράφω για κάποια ματζούνια όπως τα αποκαλούμε, δοκιμασμένα και φτηνά που βελτιώνουν τον ήχο του ηχοσυστήματός μας.  Ορισμένα ανήκουν στην κατηγορία DIY και άλλα δεν απαιτούν επέμβαση στο εσωτερικό της συσκευής .  

Οταν δεν γίνονται προτάσεις, τότε δεν υπάρχουν ούτε αρνητικά σχόλια ούτε γελάκια ούτε τίποτα.  Ολα πάνε μια χαρά.
Ορισμένοι το έχουν καταλάβει ήδη, για αυτό και δεν ασχολούνται.  

Reaction score
3.574
ak1s said:
Νίκος Τσαρουχάς said:
"Οι απόψεις είναι σαν τις κ@λοτρυπίδες, όλοι έχουν από μία"
Τώρα το διάβασα αυτό. Ώστε από εκεί προέρχεται ε; Καλό αυτό, να το ξέρω! :lol:
Μην τον ακούς. Τελευταία υπάρχουν λιγότερες απόψεις και περισσότερς κ...ς , συμφωνείς ?

Reaction score
3.574
Στο θέμα μας με τα monitors .

Καταλάβαμε τα βασικά ή να τα ξαναπούμε ?

Reaction score
5
Συμφωνώ g.kar, πάντως εγώ δεσμεύομαι να μην κάνω αρνητικό σχόλιο ή γελάκια, αν προτείνει κάποιος ένα βελτιωτικό (καλύτερο από το ματζούνι, δεν συμφωνείς;). Όλοι θέλουμε να μαθαίνουμε. Go on please!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.075
g.kar said:
Υπάρχει περίπτωση να πάρει κάποιος μια συγκεκριμένη απάντηση μέσα από ένα forum ?    OXI.   
Βεβαίως ΝΑΙ. Μη γενικεύεις ορμώμενος εξ ιδίων.

Reaction score
2
οσο ανεβαινεις κατηγοριες χρηματων μαζι με τα αλλα πραγματα που βελτιωνονται συνηθως ειναι  η διαφανεια και η ουδετεροτητα....οσο πιο διαφανο και ουδετερο ειναι το συστημα τοσο πιο ευκολο ειναι να καταλαβεις την παραμικρη αλλαγη ειτε σε συσκευη ειτε σε οτιδηποτε αλλο (πιο χοντρο χαλι μπροστα απο τα ηχεια, λιγοτερα η περισσοτερα επιπλα στο δωματιο....κλπ).....ποσο μαλλον χρησιμοποιοντας βελτιωτικα.....και ειναι και ευκολο... αρκει να ξερεις τι αλλαγες περιπου να περιμενεις να ακουσεις αναλογα σε πιο κομματι του σθστηματος εκανες την αλλαγη....κατι που αποκταται απο εμπειρια πολλων χρονων......οσοι ακουν οτι ακουμε αλλαγες μην νοιμιζουν οτι ενα 5μελες συνολο γινεται 6μελες... :D :D :D...μιλαμε  για μικρες αλλα σημαντικες αλλαγες.....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νομίζω ότι όλοι προσπαθούν να είναι συγκεκριμένοι Κώστα Κόγια και να δίνουν απαντήσεις όταν μπορούν.
Αυτό δεν είναι προνόμοιο κανενός.

Reaction score
3.574
Κώστας Κόγιας said:
g.kar said:
Υπάρχει περίπτωση να πάρει κάποιος μια συγκεκριμένη απάντηση μέσα από ένα forum ? OXI.
Βεβαίως ΝΑΙ. Μη γενικεύεις ορμώμενος εξ ιδίων.
Τι εννοείς Κώστα με αυτό το τελευταίο που γράφεις "ορμώμενος εξ ιδίων" , για εξήγησέ το μου καλύτερα παρακαλώ !!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa