Home Theater PC is dead?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Home Theater PC is dead?

Ναι καλά, το HTPC δεν θα πεθάνει ποτέ και όπως πάντα θα είναι μπροστά από όλα τα υπόλοιπα.:136:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αυτο το κειμενακι το ειχα ανεβασει καποτε (δεν θυμαμαι ποτε-που)
το θεμα ειναι οτι ολα εχουν το κοινο τους.Τα htpc απλα θελουν να ασχολεισαι μαζι τους.
Καποτε σαν αποδοση ηταν κορυφη(επι εποχης dvd), νομιζω οτι δεν ειναι πια .Αλλα ειναι και αυτα μια μουλτι λυση.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Ναι καλά, το HTPC δεν θα πεθάνει ποτέ και όπως πάντα θα είναι μπροστά από όλα τα υπόλοιπα.:136:

+ 100000000000000000000000000000000000000000000000000000
:143::143::143:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Ας γράψουμε κανένα επιχείρημα μην το αφήνουμε στον αέρα.
Τεράστιες δυνατότητες ρυθμίσεων σε εικόνα και ήχο.

Reaction score
4

Νομίζω ότι δεν τίθετε θέμα σύγκρισης.

Ενα PC εκτός απο το ότι είναι σχετικά μεγαλύτερο και μη ταιριαστό σε ένα σαλόνι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) αφενός απαιτεί σχετική γνώση, και αφετέρου απαιτεί συνεχή ενασχόληση (updates, drivers, πράγματα που σταματούν να δουλεύπυν ενω εχτές λειτουργούσαν κανονικά). Το αποτέλεσμα είναι να είναι δύσχρηστο απο όλα τα μέλη μιας οικογένειας και μη πρακτικό. Επίσης είναι και ενεργοβόρο σε σχέση με μια συσκευή.

Απο την άλλη πλευρά, το PC θα παίξει τα πάντα και είναι και future proof μιας και μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί.

Παρόλα αυτά, πιστεύω οτι το PC θα συνεχίσει να χρησιμοποιείτε απο τους λίγους που μπορούν να το αντέξουν. Εγώ προσωπικά βαρέθηκα να ασχολούμε με κάθε ψιλο-παράμετρο του ffmpeg και όλων αυτών των φίλτρων, με τα οποία έπρεπε να ασχολούμε συνεχώς και να ρυθμίζω διαφορετικά ανάλογα τι ήθελα να παρακολουθήσω...

Ειδικά με τα πρόσφατα media players δεν βρίσκω πλέον τον λόγο ύπαρξης ενός HTPC. Παλιότερα ήταν ο μόνος τρόπος εδώ στο Ελλάδα για να δούμε HD υλικό. Οχι πλέον....

Reaction score
0

Για ρυθμίσεις σε εικόνα και ήχο , δεν είμαι κατάλληλος να μιλήσω.
Έχω ένα παλιό pc:
CPU: Pentium celeron 1.7 GHz
Ram: 6200 Geforce
Κάρτα γραφικών: 6200 Geforce
Eξωτερικό σκληρό 1 ΤΒ.
Λειτουργικό σύστημα: Linux Mint 9
Media center player:XBMC (που το χειρίζομαι από το android κινητό μου).
Βλέπω τις περισσότερες ταινίες που έχω στο σκληρό (εκτός από HD φυσικά) και πολλά DVD , σερφάρω στο internet μαζί με την γυναίκα μου αντί να βλέπω την ηλίθια ελληνική tv και περνάω φανταστικά. Άλλαξα το κουτί του με ένα οικονομικό καινούργιο που μοιάζει με μαύρο επαγγελματικό apple , οπότε στέκεται αξιοπρεπώς (μόνο που κάνει θόρυβο). Και βέβαια έμαθα πολλά με το , πως να στήσω ένα HTPC , και τώρα ξέρω πως να φτιάξω ένα που να τρέχει Full HD ταινίες και streaming media από το internet.
Διαβάζω τα θέματα με τα dvd players/media players και βλέπω πως έχουν αρκετά προβλήματα με filmware κ.α. και δεν είναι καθόλου ρόδινα. Με το HTPC έχεις πάρα πολλές επιλογές και τρόπους για να διορθώσεις ένα πρόβλημα που θα εμφανιστεί (που θα εμφανιστεί σίγουρα) και δεν θα το πετάξεις στα σκουπίδια!. Το τελευταίο κάνει την μεγάλη διαφορά!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

θα μιλησω σαν απλος χρηστης και των 2

1 το htpc δεν ξερει να το χειριστει <χτισει> ο μεσος χρηστης,
αν δεν το εχει καλα το θεμα , θα το καταριεται, αν του το χτησουν και δεν το πειραζει συνηθως δεν θα εχει προβληματα.
Το future proof κοστιζει καμποσο <αν θελουμε να εχουμε top επιδοσεις>
Παντως μια καλη καρτα κοστιζει οσο ενας φτηνο player.

2 Ενας καλος player κοστιζει πολλα , δεν παιζει τα παντα (για οποιον τον ενδιαφερει) δεν θελει αναβαθμισεις -χεριασμα -γνωσεις-καθε φορα που θα πατας play θα παιζει.

Εχοντας ενα εξαιρετικο htpc και ενα αναλογο player πριν 2+ χρονια σε θεμα αποδοσης εικονας δεν μπορουσα να δω διαφορες.Σε θεμα ηχου το htpc ηταν πισω.

Ξαναλεω πριν 6+ χρονια ενα htpc ηταν σαφως καλυτερο σε θεμα αποδοσης εικονας.Αλλα απο την εποχη του μπλε η αποδοση των pleyers εχει ανεβει πολυ.Και το λεω μιας και το htpc μου το ειχε φτιαξει τρελλος γνωστης.
Δεν ειχε κανενα προβλημα, Απλα τοτε δεν υπηρχε καρτα ηχου με hdmi , και βαρεθηκα να περιμενω μηνες .......

Πιστευω οτι το htpc ειναι ελβετικος σουγιας αλλα για λιγους.
Ενας απλος player ειναι πιο φιλικος σε ενα μεσο χρηστη, οσο αφορα τα κουτια και την εμφανιση υπαρχουν κουτια της origen με classe look που μπαινουν ευκολα σε καθε χωρο.
Σημερα λοιπον με 400-700 ευρω μπορουμε να αποκτησουμε ενα κορυφαιο player.Τοσο κανει ενα καλο κουτι, αν βεβαια μας ενδιαφερει η εμφανιση.

Reaction score
150
Δεν είμαστε με τα καλά μας! Λίγο καιρό σας άφησα λόγω υποχρεώσεων και θάψατε τα HTPC.

Κανένα τέλος δεν βλέπω! Απλά έμαθε κι η κουτσή μαρία τα HD και γέμισε ο κόσμος Media Players που δεν είανι τίποτα άλλο από "φτωχές" εκδόσεις HTPC.

Ούτε στον ήχο ούτε στην εικόνα υστερούν πουθενά και μάλιστα είναι τα μοναδικά μηχανήματα που έχουν την απαράιτητη ισχύ για κάποια πράγματα.

Π.χ. Είναι τα μόνο που παίζουν 4Κ και κάνουν upscale και τα μόνα που με το απαραίτητο (ακριβό μεν hardware π.χ. Metric Halo) μπορούν σηκώσουν εξωτικές λύσεις στον πολυκάναλο ήχο π.χ. ξεχωριστό (τρελό) DAC ανά κανάλι κτλ.

Και κάτι που δεν συγκρίνεται κανένα Media Player είναι η ΤΑΧΥΤΗΤΑ!

Το να έχεις 500 Blu Ray στο Server και να πηδάς από το ένα στο άλλο αστραπιαία είναι κάτι που κανένα άλλο μηχάνημα δεν κάνει.Το ίδιο και με τεράστια αρχεία media όπου πολλά media players τραβούν απλά τα πόδια τους.Επίσης γράφουν από cable HDTV ενώ με τα κατάλληλα interfaces είανι πανεύκολα.

Προσωπικά έχω στο σπίτι δυο σε λειτουργεία, ένα στο κύριο σύστημα κι ένα στην καθημερινή τηλεόραση για τον μικρό και τη γυναίκα μου και δεν έχω ΠΟΤΕ κανένα πρόβλημα ούτε με drivers, ούτε με updates και κολοκύθια.

Ελπίζω όσοι μιλάν για δυσκολίες να έχουν ΟΛΑ τα προγράμματα original (όλα όμως) όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα αυτόματα updates. Γιατί πολλοί γκρινιάζουν γιατί δεν δουλεύουν τα σπασμένα...:137:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Home Theater PC is dead?

Προσωπικά έχω στο σπίτι δυο σε λειτουργεία, ένα στο κύριο σύστημα κι ένα στην καθημερινή τηλεόραση για τον μικρό και τη γυναίκα μου και δεν έχω ΠΟΤΕ κανένα πρόβλημα ούτε με drivers, ούτε με updates και κολοκύθια.

Ελπίζω όσοι μιλάν για δυσκολίες να έχουν ΟΛΑ τα προγράμματα original (όλα όμως) όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα αυτόματα updates. Γιατί πολλοί γκρινιάζουν γιατί δεν δουλεύουν τα σπασμένα...:137:

Σε ξεπερνάω φίλτατε, έχω τρία HTPC στο σπίτι, από ένα σε σαλόνι και κρεβατοκάμαρα για να ταΐζουν τους προβολείς μου, και ένα τρίτο για να ετοιμάζω και να καίω τα Blu-ray μου... :116:

Εκτός φυσικά από το pc που δουλεύω, και τα δύο netbooks του σπιτιού! Το ένα για να μιλάει καθημερινά ατέλειωτες ώρες το έτερον ήμισι με τη μητέρα της στην Ουκρανία μέσω Skype, και το δεύτερο που το έχω αποκλειστικά για τα «παιχνίδια» μου με το HCFR και τους αισθητήρες! Σύνολο έξι pc στο σπίτι! :111:

Μάλλον είμαι για δέσιμο!

Συμφωνώ λοιπόν απόλυτα με το μήνυμα του Σωτήρη, πλην της τελευταίας παραγράφου. Εδώ φίλτατε, μιλάς εκ του ασφαλούς. Γιατί αν όλοι μας διαθέταμε τα χρήματα για να αγοράζουμε τα πάντα original, τότε πολλοί από εμάς θα έπρεπε να δουλεύουμε αποκλειστικά για τον Μπιλάκη τον Γκέιτς και τα κινηματογραφικά στούντιο... :137:

Reaction score
4

Σε ξεπερνάω φίλτατε, έχω τρία HTPC στο σπίτι, από ένα σε σαλόνι και κρεβατοκάμαρα για να ταΐζουν τους προβολείς μου, και ένα τρίτο για να ετοιμάζω και να καίω τα Blu-ray μου... :116:

Εκτός φυσικά από το pc που δουλεύω, και τα δύο netbooks του σπιτιού! Το ένα για να μιλάει καθημερινά ατέλειωτες ώρες το έτερον ήμισι με τη μητέρα της στην Ουκρανία μέσω Skype, και το δεύτερο που το έχω αποκλειστικά για τα «παιχνίδια» μου με το HCFR και τους αισθητήρες! Σύνολο έξι pc στο σπίτι! :111:

Μάλλον είμαι για δέσιμο!

Συμφωνώ λοιπόν απόλυτα με το μήνυμα του Σωτήρη, πλην της τελευταίας παραγράφου. Εδώ φίλτατε, μιλάς εκ του ασφαλούς. Γιατί αν όλοι μας διαθέταμε τα χρήματα για να αγοράζουμε τα πάντα original, τότε πολλοί από εμάς θα έπρεπε να δουλεύουμε αποκλειστικά για τον Μπιλάκη τον Γκέιτς και τα κινηματογραφικά στούντιο... :137:
Φιλε αν και φανατικός PC user θελω να σου πω οτι το HTPC ειναι υπερβολή αν απλα κάνεις ενα σωστο σχεδιασμό του χώρου σου :401: Δηλαδή να έχεις το σωστό σου δίκτυο gigabit να έχεις ένα nasακι όσα τερα θέλεις και να έχεις ένα media player με ethernet όπου θέλεις.Η αλλαγή σε ταινίες γίνετε τσακ μπαμ και τέλος η κατανάλωση ρεύματος αλλά και ο όγκος είναι πολύ πολύ μικρότερος από την λύση των HTPC's.Και από το PC σου η από όποιο σημείο θέλεις πετάς στο nas τα data σου και αυτόματα το βλέπεις παντού και ούτε servers και τέτοια πράγματα δεν είναι αναγκαία.

Reaction score
0
Το πρόβλημα ξεκινάει από την χρήση που κάνεις σε ένα HTPC - αν είναι μόνο για Media, Photos, Music κλπ δεν χρειάζεται να ασχολείσαι ποτέ μαζί του - δεν βάζεις antivirus, κλείνεις τα updates κάνεις ένα στρωμένο αρχικό setup και γίνεται ένα περίφημο appliance το οποίο μπορεί να το δουλέψει ο κάθε ένας. Έχω δύο τέτοια στο σπίτι και τα δουλεύουμε εδώ και τρία χρόνια και εγώ αλλά και η γυναίκα μου όπως και οι κόρες μου από τα 6 τους... ακόμα και η πεθερά μου. Και τα δύο με Windows 7, XBMC (παλιότερα είχαν Mediaportal) και τραβάνε αρχεία από τον Server...

Το HTPC φυσικά δεν πέθανε και ούτε πρόκειται... αν και σήμερα υπάρχουν Media Players με €100 τα οποία βάζεις στην τηλεόραση και παίζουν σχεδόν τα πάντα, αν αρχίσεις να έχεις κάποιοες απαιτήσεις από το Media Player, τότε το κόστος ανεβαίνει (π.χ. popcorn hour) και στο επόμενο σκαλί οι τίμές είναι στα ίδια με ένα οικονομικό HTPC - είναι όλα δεμένα και παίζουν παράλληλα... απλά κοιτάς στην τσέπη και διαλέγεις.

Reaction score
0

Το πρόβλημα ξεκινάει από την χρήση που κάνεις σε ένα HTPC - αν είναι μόνο για Media, Photos, Music κλπ δεν χρειάζεται να ασχολείσαι ποτέ μαζί του - δεν βάζεις antivirus, κλείνεις τα updates κάνεις ένα στρωμένο αρχικό setup και γίνεται ένα περίφημο appliance το οποίο μπορεί να το δουλέψει ο κάθε ένας. Έχω δύο τέτοια στο σπίτι και τα δουλεύουμε εδώ και τρία χρόνια και εγώ αλλά και η γυναίκα μου όπως και οι κόρες μου από τα 6 τους... ακόμα και η πεθερά μου. Και τα δύο με Windows 7, XBMC (παλιότερα είχαν Mediaportal) και τραβάνε αρχεία από τον Server...
Ακριβώς έτσι είναι, το είχα πει και παλιότερα για το τι πιστεύω ότι είναι ένα HTPC. Ειδικά αυτούς που έχουν automatic updates και μετά ανοίγουν δεκάδες threads όταν χαλάει κάτι γιατί βάλαν το άσχετο update που δεν το χρειαζόντουσαν. If ain't broke don't fix it!

καλύτερο read πάντως εδώ: http://thegreenbutton.com/forums/t/97500.aspx

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

καθε προιν εχει το κοινο του.Απλα τα htpc δεν ειναι για καποιον μη τριμενο με την κομπουτεραδικη τεχνολογια.Για τα 2+ χροναι που εζησα με τα 2 htpc που ειχα περασα καλα.Στο μελλον ισως ξαναφτιαξω αλλο ενα , οταν λυσω καθε τι αλλο να εχω να ασχολουμαι.
Α και κατι ακομα αθηνοδωρε μονο οταν δεις πισι μπαινεις να γραψεις ?
τιττικα ε τιτικα :143:

Reaction score
0
Γι αυτους που ξερουν το pc ειναι μονοδρομος, τα πραγματα εχουν βελτιωθει αρκετα με την ελευση των win7, τωρα στρωνουν και τα πραγματα για τον HD ηχο.
Εχω Media player στο δωματιο της μικρης για τα παιδικα της.
Σημερα κερδισα ενα laptop σε κληρωση με καρτα γραφικων ATI HD5470, επιτελους θα δω στον ενισχυτη μου τα φωτακια DTS master......

Reaction score
3.085

Μιας και βρίσκομαι στην κατηγορία και την διαβάζω, ας καταθέσω κι εγώ την άποψή μου.

Κατ' αρχάς να πω πως ότι διολισθήσαμε - κάποιοι, όχι όλοι - από το νόημα του τίτλου του νήματος, ο οποίος μιλάει για Home Theater PC και όχι για κάποιο οποιοδήποτε PC. Εάν, λοιπόν, μείνουμε σε αυτό, που ως έννοια είναι όντως "στενή", τότε μπορούν να γίνουν και συγκρίσεις και να βγάλουμε - αν βγάλουμε - και κάποια συμπεράσματα.

Κατά την άποψή μου, λίγοι χτίζουν (ή αγοράζουν έτοιμο) ένα PC μόνο για χρήση HTPC. Όχι πως δεν υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις, άλλωστε και σε αυτό το νήμα αναφερθήκανε κάποια παραδείγματα και κατά καιρούς έχουν γίνει "μάχες" και έχουν ανταλλαχθεί απόψεις για το πώς το θέλει κάποιος το HTPC του. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ, διότι δεν πείθομαι ότι ένα PC, που ξεκινάει ως Home Theater PC ή κατ' άλλους ως Home Entertainment PC, θα μείνει τέτοιο. Οι πιο πολλοί το θέλουν μεν ως HTPC, αλλά από HTPC το "τεντώνουν" να γίνει HEPC, που ώς έννοια γίνεται και MultiMedia PC, αλλά PC είναι βρε αδελφέ, να μη του βάλουμε κι ένα Office-άκι, και μετά ένα Photoshop-άκι. Κι αφού τα βάλαμε κι αυτά, ένα Premiere δεν θάταν άσχημη ιδέα. Όμως, αφού το πουσάραμε που το πουσάραμε για να σηκώσει το Premiere και το Photoshop, να παίζουμε και τα παιχνίδια μας (όχι όλοι βέβαια), και αν έχουμε και κάποια αντίστοιχη επαγγελματική ενασχόληση να το βάλουμε να μας κάνει και καμιά σχεδίαση στο AutoCAD. Και θα μιλήσουμε με το Skype με τον ξάδελφο στην Αργεντινή σε video conference, παρακαλώ. Και βέβαια θα γουστάρουμε λίγο με το Google Earth (που μας δείχνει από ψηλά το σπίτι της Κικίτσας της απέναντι, που της κολλάμε και πάμε να την ψήσουμε και δεν ψήνεται και μας γράφει κανονικά) και ίσως γραφτούμε συνδρομητές και στο Pro, και μετά θα τραβηχτούμε με κανένα γνωστό στο Facebook και στο Twitter, και στο τέλος θα μπούμε και στο Forum που γουστάρουμε (λέγε με AVSite) να τα ρίξουμε σ' αυτόν εκεί τον ξερόλα στο Hi-End, που μας λέει ότι οι λάμπες είναι ξεπερασμένη τεχνολογία.

Αν όλα αυτά ή κάποια από αυτά είναι αλήθεια, τότε "το HTPC δεν πεθαίνει, δεν το σκιάζει φοβέρα καμιά...". Αν όμως είναι εξάρτημα που στήθηκε σε ένα σύστημα AV, με αποκλειστικό σκοπό να αναπαράγει ταινίες, φωτογραφίες και μουσική και δη με τη λογική του "όλα σε ένα" και να είναι και ευέλικτο, υπάρχουν σήμερα κι άλλες πιο εύπεπτες λύσεις για το μέσο χρήστη, που, κακά τα ψέμματα, είναι η πλειοψηφία. Εδώ βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες αυτές οι "εύπεπτες" λύσεις (Media Players, σύγχρονοι δορυφορικοί δέκτες, NAS, Media Servers κλπ.) δεν είναι παρά HTPCs περιορισμένων δυνατοτήτων και προγραμμάτων, που προέρχονται από τον κόσμο των υπολογιστών. Οπότε, αν θέλουμε να μιλήσουμε με όρους κυριολεκτικούς, τότε ακόμα κι αν το HTPC πέθανε (ή πεθαίνει, τέλος πάντων), στη πραγματικότητα δεν πεθαίνει αφού ζει μέσα από αυτές τις συσκευές.

Over & Out.

Καλο βράδυ σε όλους.
-

Reaction score
0
Ευχαριστω, η αληθεια ειναι οτι κουφαθηκα, ευχαριστω τα super market Γαλαξιας για το http://www.multirama.gr/products/product?pid=0534115&catid=010200
edit
Παναγιωτη, καλα τα λες, ειπα pc γιατι το δικο μου ειναι pc και κανει και χρηση htpc, για μ ενα διαφορα υπαρχει μονο στις λεξεις, το htpc στο τελος καταντάει οπως ειπες, οποτε ειναι pc.
Οποιος εχει htpc που ειναι μονο media center μαλλον θα ειναι ποντιος, εκτος και αν εχει κι αλλο pc απο πισω.
Εγω δεν θα την πάλευα χωρις το pc-htpc καρφωμενο στην τιβι του σαλονιου, απλα μπορεις να κανεις παπαδες, μεχρι 3D βλεπεις χωρις tv 3D.
Aυτα, ο καθενας οπως βολεύεται.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.532
Members
38.710
Νεότερο μέλος