How bit-perfect software can affect sound

D

deleted user 10898

Guest
Το ίδιο είπα παραπάνω.
Αυτό που το πρόγραμμα οφείλει να κάνει,είναι να παραδώσει τα δεδομένα στο σωστό χρόνο.
Αλλιώς είναι ελαττωματικό,κάτι του φταίει..
Από κεί και πέρα όμως,το ντακ αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα.
Κι αν έχει και κάποιον μηχανισμό μείωσης του jitter,ακόμα καλύτερα...
άλλη μία προσπάθεια…
μέχρι τώρα το πρόγραμμα έστελνε, το λειτουργικό έπαιρνε και έστελνε στο dac.
πλέον, το player "μιλάει άμεσα" με το dac στέλνει κατεύθειαν σε αυτό όποτε του "πει" το ρολόι και όχι όποτε το dac πει στο λειτουργικό να πει του πλαυερ να στείλει…

Reaction score
677
άλλη μία προσπάθεια…
μέχρι τώρα το πρόγραμμα έστελνε, το λειτουργικό έπαιρνε και έστελνε στο dac.
πλέον, το player "μιλάει άμεσα" με το dac στέλνει κατεύθειαν σε αυτό όποτε του "πει" το ρολόι και όχι όποτε το dac πει στο λειτουργικό να πει του πλαυερ να στείλει…
Το λειτουργικό τι δουλειά έχει;
Όλα τα προγράμματα για τα οποία μίλησα δουλεύουν σε απ' ευθείας λειτουργία παρακάμπτοντας το λειτουργικό.
Για τα Mac δεν ξέρω.

Reaction score
8.905
Δεκτό,μόνο που θα με οδήγήσουν σε ίδια ή παρόμοια λάθος συμπεράσματα εφ' όσον παραμένουν σταθερά. Οπότε;
Το σταθερά δεν σημαίνει σωστά, δεν μπορώ να στο πω αλλιώς, πχ ας αφήσουμε λοιπόν τις "συσκευές".... Με τα ηχεία μου (που τα τουίτερ ερωτοτροπούν με σκληρύνσεις) θα σου πω κάτι... το Jriver και η version 18 παίζει πολύ καλύτερα από την version 19!....:o :D

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
θα συμφωνήσω με τον Βλάση τον ψηλό, άδικα τσακώνεστε, κανείς δεν ξέρει τι κάνει κάθε πρόγραμμα στα αρχεία που αναπαράγει και ειδικά τα εμπορεύσιμα που ο κώδικας είναι απροσπέλαστος από εμάς.
Συγνώμη Vet αλλά διαφωνώ με τις παραθέσεις απόψεων των εμπόρων που έχεις κάνει, ο καθένας από αυτούς θέλει να πουλήσει άρα υποστηρίζει ότι τον βοηθά σε αυτό...

Υ.Γ. συγκρίσεις με το αυτί δεν γίνονται σε αυτό το επίπεδο....

Reaction score
677
Το σταθερά δεν σημαίνει σωστά, δεν μπορώ να στο πω αλλιώς, πχ ας αφήσουμε λοιπόν τις "συσκευές".... Με τα ηχεία μου (που τα τουίτερ ερωτοτροπούν με σκληρύνσεις) θα σου πω κάτι... το Jriver και η v18 παίζει πολύ καλύτερα από την v19!....:o :D
Μα ποιος μίλησε για σωστά;
Για διάφορές μιλήσαμε,το σωστό το έμαθα,το άκουσα και επέλεξα το λάθος συνειδητά,στο είπα και παραπάνω.
Σε αυτό το λάθος ομως,είτε στο σύστημα,είτε στα ακουστικά μου,αυτές τις διαφορές είδα.
Θέλεις να τις αντιστρέψεις;Δεκτό.
θέλεις να τις μειώσεις ή μεγεθύνεις;
Πάλι δεκτό.
Η καμπύλη όμως θα παραμείνει η ίδια.

D

deleted user 10898

Guest
θα συμφωνήσω με τον Βλάση τον ψηλό, άδικα τσακώνεστε, κανείς δεν ξέρει τι κάνει κάθε πρόγραμμα στα αρχεία που αναπαράγει και ειδικά τα εμπορεύσιμα που ο κώδικας είναι απροσπέλαστος από εμάς.
Συγνώμη Vet αλλά διαφωνώ με τις παραθέσεις απόψεων των εμπόρων που έχεις κάνει, ο καθένας από αυτούς θέλει να πουλήσει άρα υποστηρίζει ότι τον βοηθά σε αυτό...

Υ.Γ. συγκρίσεις με το αυτί δεν γίνονται σε αυτό το επίπεδο....
μάλιστα…
με την διαφορά ότι είναι μηχανικοί/προγραμματιστές εκτός από έμπορες και η αιχμή της τεχνολογίας αναπαραγωγής αυτή την στιγμή.

sonic studio…. εκτος απο το amarra …. κάτι ξέρει και απο studio mastering κλπ…

οπότε…. όποιος ενδιαφέρεται ακολουθεί…
για τους άλλους το itunes είναι εξαιρετικό….

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Νικο,
είμαι βέβαιος οτι οι εταιρείες δεν βάζουν τους κομπιουτεράδες τους να κάνουν το marketing .
Και τα διάφορα papers που κυκλοφορούν γράφουν όση αλήθεια θέλει η κάθε εταιρεία;)
Αυτό κατάλαβα σαν νόημα Κοντολέτα .

Reaction score
8.905
Μα ποιος μίλησε για σωστά;...............
Ειλικρινά δεν μπορώ να το διατυπώσω διαφορετικά (είναι και πρωί για εμένα :D).....το είπα στα πρώτα μηνύματά μου, ότι δεν μπορούμε να πούμε (με σιγουριά) ότι το Χ πλέιερ κλπ... είναι φωτεινό η λιγότερο κλπ... γιατί απλά αυτό που επιλέγουμε, μας πάει σε εμάς, σε άλλους μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο! Συγνώμη για τις παρεμβάσεις... συνεχίστε το ωραίο θέμα!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Νικο,
είμαι βέβαιος οτι οι εταιρείες δεν βάζουν τους κομπιουτεράδες τους να κάνουν το marketing .
Και τα διάφορα papers που κυκλοφορούν γράφουν όση αλήθεια θέλει η κάθε εταιρεία;)
Αυτό κατάλαβα σαν νόημα Κοντολέτα .
συμφωνώ απόλυτα Μάνο... ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει, το θέμα είναι να αποδειχτεί από άλλους, ανεξάρτητους...

Reaction score
677
Ειλικρινά δεν μπορώ να το διατυπώσω διαφορετικά (είναι και πρωί για εμένα :D).....το είπα στα πρώτα μηνύματά μου, ότι δεν μπορούμε να πούμε (με σιγουριά) ότι το Χ πλέιερ κλπ... είναι φωτεινό η λιγότερο κλπ... γιατί απλά αυτό που επιλέγουμε, μας πάει σε εμάς, σε άλλους μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο! Συγνώμη για τις παρεμβάσεις... συνεχίστε το ωραίο θέμα!
Καμία αντίρηση και μάλλον λέμε το ίδιο.
Να το πω κι αλλιώς;
Έστω πως έχω ένα σύστημα,σκοτεινό (αυτό μου πάει,το έχω συγυρίσει με το κρος,χε χε..),έστω,έστω έστω...
Θυμήσου στην έκθεση το ηχείο του Θανάση του Μωραίτη που μας έλεγε πως είναι επίτηδες τονισμένο για να μπορεί να κάνει δουλειά του.
Αυτό είναι σωστό;Οχι βέβαια,αλλά αφού με αυτό έμαθε,με αυτό διακρίνει.
Εφ' όσον κάτι παραμένει σταθερό για καιρό (και μιλάω για τα ακουστικά που έχω 15 χρόνια),δεν μας μέλει σωστό και λάθος όταν μιλάμε για διαφορές.

D

deleted user 10898

Guest
ακούτε διαφορές σε software player?
για να ακούσω….
αποδείχθηκε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ οτι ΟΛΟΙ σωστά σεταρισμένοι παίζουν BIT PERFECT.
αυτοί που τους φτιάχνουν ΙΣΩΣ ξέρουν τον λόγο…
όποιος έχει καλύτερη "πηγή" πληροφόρησης (ανεξαρτητη!!!) παρακαλώ να ποστάρει…
περιμένω…

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
ακούτε διαφορές σε software player?
Ακούμε.......
Σε ηχειάκια του Κ@@ου σε pc ακούσαμε το ίδιο κομμάτι με Foobar, JRiver, windowsMediaPlayer, Pure Player , Samplitude & Sound forge.
Υπήρχαν ακουστές διαφορές .

Reaction score
677
Μια λογική εξήγηση πάντως θα ήταν και ο τρόπος που αποκωδικοποιούν.
Το καθένα χρησιμοποιεί δικούς του αποκωδικοποιητές για το κάθε format.

Reaction score
677
Ακούμε.......
Σε ηχειάκια του Κ@@ου σε pc ακούσαμε το ίδιο κομμάτι με Foobar, JRiver, windowsMediaPlayer, Pure Player , Samplitude & Sound forge.
Υπήρχαν ακουστές διαφορές .
Αυτό που προσπαθούσα να πω στον Βασίλη σε 10 ποστς,το είπες σε δυο γραμμές.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Το Pure player, το ελληνικό, του δικού μας Νίκου Πετραλιά ακούγεται εξαιρετικά στα αυτιά μου .
Επέλεξα το JRiver καθαρά για το interface και μόνο .
Και η σελίδα για να το δείτε- κατεβάσετε
http://www.purediy.gr/forum/index.php?topic=677.0

Last edited:

Reaction score
8.905
Αυτό που προσπαθούσα να πω στον Βασίλη σε 10 ποστς,το είπες σε δυο γραμμές.
Μα εγώ άλλο εννοούσα και "αμφισβήτησα" τους χαρακτηρισμούς (φωτεινό, άγχος, κλπ) και όχι ότι δεν παίζουν διαφορετικά.... και φυσικά συμφωνώ ότι παίζουν διαφορετικά! ;)

Reaction score
677
Μα εγώ άλλο εννοούσα και "αμφισβήτησα" τους χαρακτηρισμούς (φωτεινό, άγχος, κλπ) και όχι ότι δεν παίζουν διαφορετικά.... και φυσικά συμφωνώ ότι παίζουν διαφορετικά! ;)
Ψιλοκατάλαβα,και θα συνέπλεα αν ίσχυε σε όλα.
Αλλά αφού το foobar και πολύ περισσότερο το linux,ήταν στρες φρι και κάπως έτσι το περιγράφουν και όσοι το έχουν ακούσει στα συστήματα τους,υπάρχει έδαφος να πιστεύω πως καλά ακούω.
(Το καλό είναι πως απέναντι,έχουμε σχεδόν όλοι αγοράσει το ίδιο ακουστικό τον τελευταίο καιρό,δεν έχει σημασία που είναι της πλάκας,ακούγονται μια χαρά.ας μην είναι τα ΑΤ μου..Οπότε η συνεννόηση είναι ευκολότερη επάνω σε τέτοια θέματα,τουλάχιστον κατ' ιδίαν όσοι τα λέμε.)
Μεγάλο πράγμα η κοινή αναφορά.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Οπως ειπε και ο Μανος πριν δυστυχως η ευτυχως.....δεν ξερω...ακουμε διαφορες στα software players!
Εδω και 1 χρονο παιζω στο Μακ με Audirvana Plus στην κοντρα με το Amarra Symphony και υπαρχουν διαφορες,,,,το Audirvana για τα αυτια μου ηχει ως ποιο παιχνιδιαρικο,ποιο μουσικο σε σχεση με το Amarra το οποιο το ακουω ποιο flat με λιγο ποιο ζωντανες στις υψιλες(σε καποιοια συστηματα ποιο φωτεινα επανω μπορει εν μερη να ακουστει λιγο τραχυ)αλλα με ωραιο stage στην μεσοχαμηλη περιοχη!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
με τον Μανο ειχαμε κοντραρει foobar-jriver-Samplitude pro gold και σαφως το Samplitude επαιξε καιλλτερα,ποιο αρεστο και ποιο αλήθινο ακουσμα.....τι να λεμε τωρα....

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members