Ifi Zen Phono balance καλώδιο


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.417
Reaction score
27.701
"οταν εσυ πήγαινες, εγω ξαναρχόμουν"

Μοναδικό δείγμα υπεροψίας - ξερολίασης.

Είδες η κληρονομικότητα.
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.493
Reaction score
37.569
αστα να παν... οταν εγω λεω πικαπ αγοραζεις 2 φορες και αυτα μεχρι το 2010 ...κσερω πολυ καλα τι λεω. 🐒
 


Μηνύματα
12.831
Reaction score
10.048
Μα είναι απλό, αν δώσετε λίγη προσοχή θα το καταλάβετε. Στο προ Dvg στάδιο, τα πηνία τερματικής ανόρθωσης απορροφουν όλο το μετακραδασμικο συντελεστή απόσβεσης του moving coil διαπερατου από τα ζετρονια της floating υπερλαγνείας..
Κατά τ' άλλα, δεν ήξερες να παίξεις YouTube στο σύτστημά σου... Πού τα πουλάς αυτά; :roflmao:

Ου να μου χαθήτε, εδώ μαζευτήκατε 2 μέρες τώρα; Μια ειδοποίηση ένας δεν μπορούσε; :laugh:
 

Μηνύματα
763
Reaction score
1.594
Βάλε το στη δεύτερη βαθμίδα, που είναι για κεφαλές κινητού πηνίου υψηλής εξόδου και θα κελαηδάει!
Ανασταίνω το παρόν για να ρωτήσω γιατί. Δεν νομίζω ότι ο κατασκευαστής συστήνει κάτι τέτοιο για μια σχετικά υψηλοέξοδη mm.
 

Μηνύματα
127
Reaction score
134
Ανασταίνω το παρόν για να ρωτήσω γιατί. Δεν νομίζω ότι ο κατασκευαστής συστήνει κάτι τέτοιο για μια σχετικά υψηλοέξοδη mm.
Φίλε μου diskohead, να σου πω την αλήθεια δεν έδωσα ιδιαίτερη προσοχή στο εγειρίδιο του κατασκευαστή, είπα να το πάω εμπειρικά...
Η αρχή έγινε με τη JVC Ζ1 ( Output: more than 4.0mV ) στην οποία έχω τοποθετήσει μια ελειπτική black diamond ('Όπως έχουμε συζητήσει και κατ' ιδίαν είναι σχετικά χαμηλοέξοδη). Το βάζω στο 1 και δεν ακούω κάποια σπουδαία διαφορά σε σχέση με την προενίσχυση του ενισχυτή τόσο σε απόδοση όσο και ένταση, βάζω το 2 και μένω σέκος!!!
Αλλάζω στην ίδια κεφαλή τη βελόνα με ελλειπτική της Τonar με υψηλότερη έξοδο. H Διαφορά στην ποιότητα και την ένταση από το 1 στο 2 είναι ολοφάνερη.
Αλλάζω πικάπ, με κεφαλή AT95E (Output voltage @ 1kHz,5cm/sec.: 3.5mV), κάνω τη σύγκριση, στο 2 ακούγεται σαφώς καλύτερα απ' ότι στο 1.
Αλλάζω πικάπ και ενισχυτή με κεφαλή ΑΤ3482Ρ (Output Voltage 5.0 mV (at 1 kHz, 5 cm/sec), σε αυτήν έχουν μπει και η αντίστοιχη black diamond και η ελλειπτική της ΑΤ, τα συγκριτικά αποτελέσματα είναι υπέρ του 2 .
Αλλάζω ξανά 2 φορές πικάπ και ενισχυτή σε σπίτια φίλων για να δοκιμάσω αν ακούγεται ο βόμβος που ακούγεται σε εμένα, και εκεί το 2 υπερτερεί με διαφορά του 1. Ο ένας είχε μια αντίστοιχη ΑΤ3482Ρ και άλλος μια Stanton, δε θυμάμαι το μοντέλο.

Αν έχω καταλάβει σωστά έχεις τη 2Μ Blue, (Output voltage at 1000 Hz, 5cm/sec. - 5.5 mV).
Κάνε τη δοκιμή και μοιράσου μαζί μας τις εμπειρίες σου. :)
 

Μηνύματα
763
Reaction score
1.594
Χρησιμοποιώ το kab gain calculator (https://www.kabusa.com/pregain.htm) για να επιλέγω το κέρδος των phono μου, και συνήθως οι τιμές που μου δίνει είναι οι καλύτερες (τουλάχιστον στα αυτιά μου). Επικοινώνησα και με την ifi για το ίδιο θέμα και μου απάντησαν ότι το χαμηλό gain είναι το σωστό για τις κεφαλές μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει με κάποια χαμηλοέξοδη mm, πιθανολογώ ότι σε αυτή την περίπτωση θα έπαιρνα καλύτερο αποτέλεσμα από τη ρύθμιση των 48db, όπως εσύ. Πάντως, για μπορέσεις να βγάλεις αξιόπιστα συμπεράσματα, θα πρέπει να κάνεις σύγκριση ανάμεσα στα δύο gain, έχοντας πρώτα εξισορροπήσει το ρυθμιστικό έντασης. Λογικό είναι η ρύθμιση με το υψηλότερο κέρδος να σου ακούγεται πιο εντυπωσιακή αρχικά, ως πιο δυνατή, όμως χάνεις headroom έτσι, συν ότι ενδεχομένως να έχεις και αυξημένο φύσημα (αν και το zen είναι όντως zen από αυτή την άποψη).
 

Μηνύματα
579
Reaction score
63
ειμαι ο νεος κατοχος του παραπανω phono και θελω να παρω τα μεγιστα απο
το συγκεκριμενο μηχανημα ,που τα δινει συνειδητα αποτι φαινετε ο κατασκευαστης, απο τη 4.4.
εξοδο .
ερωτηση . αξιζει να παρω το καλωδιο 4.4 σε balanced και μετα να βαλω ανταπτορα σε rca
ή μπορω να βαλω απευθειας 4.4 σε rca καλωδιο ?
μιας και ο ενισχυτης που εχω εχει μονο rca εισοδους ....
 

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.763
Reaction score
2.188
Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε την έξοδο 4.4 με RCA.
Η σύνδεση αυτή είναι full balanced και μόνο με balanced συσκευή προσφέρει την παραπάνω απόδοση.
Καλύτερα να επενδύσετε στο iPower X για παραπάνω απόδοση.
 

Μηνύματα
579
Reaction score
63
εχω και το iPower X : )
απλα θυμαμαι απο τοτε που ξεκινησα να ασχολουμε με το αθλημα ενα φιλο, που ειχα μαγαζι με συστηματα ηχου
να εχει κανει την πατεντα με τον ανταπτορα απο balanced σε rca, γιατι μου ελεγε οτι ο κατασκευαστης επιλεγει να δωσει την ¨καλυτερη εξοδο" σε balanced .. και οταν υπαρχει η δυνατοτητα χρησημοποιησε τη .
αν εχει καποιος ιδία εμπειρια παρακαλω να μας διαφωτισει .
ευχαριστω
 





Μηνύματα
579
Reaction score
63
μιλησα και με τον κατασκευαστη και μου επιβεβαιωσε αυτο που ειπες και συ .
αγαπητε hawkwind78 το μαμισιο καλωδιο rca που συνδεετε με τον ενισχυτη λεει τιποτα ή ειναι υποχρεωτικη η αναβαθμιση ?
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.968
Reaction score
2.905
αγαπητε hawkwind78 το μαμισιο καλωδιο rca που συνδεετε με τον ενισχυτη λεει τιποτα ή ειναι υποχρεωτικη η αναβαθμιση ?
Καλησπέρα. Εγώ το χρησιμοποιούσα με το μαμήσιο κυρίως γιατί μου άρεσε το χρώμα :) . Επίσης είχα κάνει και δοκιμές με άλλα καλώδια ποιοτικά αλλά όχι ακριβά αλλά δεν είχα δει κάποια διαφορά. Το πικάπ μου έχει επίσης ανακαλωδιωθεί με ποιοτικό καλώδιο (rca & γείωση) με neutric βύσματα οπότε παίζει ρόλο και το πικάπ. Κατά καιρούς βλέπω διάφορα εξωτικά καλώδια rca που παίζουν στις αγγελίες 3 και 4 φορές πιο ακριβά από το zen αλλά να σου πω δεν πιστεύω ότι θα δεις τόση διαφορά ή αν θα δεις διαφορά. Διαφορά έκανε το ipower X και σίγουρα διαφορά θα γίνει άμα αναβαθμίσεις την κεφαλοβελόνα σου. Δεν νομίζω κάτι άλλο.
 

Μηνύματα
579
Reaction score
63
μια χαρα τοτε : )
μαλλον προτιμοτερο να αλλαξω τις μπορνες του πικαπ γιατι δεν ειναι και τιποτα φοβερο κατα τα αλλα και κεφαλη καλη εχω και και van del hul ανακαλωδιωση εχει το πικαπ οποτε .... αν βρω σε πολυ καλη τιμη το dnm reson αλλιως "μενω στ' αυγα μου " ...
 


Μηνύματα
163
Reaction score
96
Καλησπέρα σε όλους

Αγοράσα το Ifi Zen Phono ως αναβάθμιση για το Technics SL1600 mk2 που έχω με την AT95N μετά από τα καλά λόγια που διάβασα εδώ και στο intenet. Ακόμα δεν το έχω παραλάβει αλλά θα ήθελα να ρωτήσω για τον τρόπο με τον οποίο θα το συνδέσω στον ενισχυτή μου (Marantz SR6003). Στις οδηγίες έχει ως προτεινόμενη την balance 4.4mm έξοδο καθότι το phono είναι balanced. Ο Marantz δεν έχει είσοδο xlr. Υπάρχει balanced με 4.4 jack και RCA από την άλλη; Και αν δεν συνδεθεί έτσι και συνδεθεί με τα κλασσικά rca που έχει τι θα χάσω σε ποιότητα;

Φιλικά Κωνσταντίνος
Φίλε Κώστα επειδή βλεπω οτι η συζήτηση έχει αρχίσει να ξεχειλώνει επικίνδυνα θα επανέλθω στο αρχικό σου ερώτημα. Εφόσον θέλεις να αξιοποιήσεις την balanced εξοδο του Zen Phono θα χρειαστείς ένα καλώδιο που απο την μια μεριά να είναι balanced στερεωφονικό καρφί (το οποίο θα χώσεις στην ανάλογη έξοδο του phono) και απο την άλλη δύο ξεχωριστά xlr τα οποία θα βάλεις στον ενισχυτή σου.

Η Ifi έχει ήδη προβλέψει και παρέχει μια ποιοτικότατη λύση σε αυτό το θέμα με την οποία ξεμπερδεύεις δές εδώ: https://ifi-audio.com/products/4-4mm-to-xlr-cable/

Πάντως για αρχή θα σου πρότεινα την προσθήκη του απλού ipower της Ifi αντί για το καλώδιο με το οποίο η διαφορά είναι κυριολεκτικά θεαματική όχι οτι δεν παίζει εξαιρετικά και χωρίς αυτό αλλα μόλις το βάλεις καταλαβαίνεις τι πραγματικά μπορεί να κάνει αυτή η εξαιρετική συσκευή επίσης είναι και φτηνότερο απο το κλώδιο. https://ifi-audio.com/products/ipower2/
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.320
Μηνύματα
2.858.480
Members
37.894
Νεότερο μέλος
Nika
Top