Jitter, one more time

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Re: Jitter, one more time

Πριν μερικές μέρες διάβαζα σχετικά με το θέμα jitter.
Θα ήθελα λοιπόν να παραθέσω μια ενδιαφέρουσα, πάντα κατά τη γνώμη μου άποψη, ενός επαγγελματία του χώρου, που έχει ρίξει πολύ μελέτη στο θέμα.
Ανατρεπτική σίγουρα...
(Δώστε προσοχή στη τρίτη παράγραφο)

http://audioexotics.hk/index.php?option=com_content&view=article&id=90&Itemid=18
Το αποτέλεσμα μετράει.

Τι γράφουνε ρε οι καραγκιόζηδες...:114:

Σίγουρα έχουν γραφτεί καιχειρότερα σκουπίδια,καραγκιόζηδες ομως θεωρώ εκείνους που βγάζουν συμπεράσματα χωρίς να κάνουν επαλήθευση της θεωρίας στην πράξη.

Το D.A.D που έγινε πρόσφατα τεστ στο avmentor και που είναι ο ίδιος που φτιάχνει και του Horning έχω την εντύπωση οτι μετράει καλά.

Και τα δύο dac όποτε θες τα ακούμε (ευκαιρία να ανταλάξουμε και απόψεις).
(Petermeni εννοείται κι εσύ)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.371
Απάντηση: Jitter, one more time

στο avmentor άλλο τεστ περιμένουμε...

θα μας σκάσει ο άτιμος!

άντε, 4 και σήμερα!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Re: Απάντηση: Re: Jitter, one more time

Το αποτέλεσμα μετράει.

Σίγουρα έχουν γραφτεί καιχειρότερα σκουπίδια,καραγκιόζηδες ομως θεωρώ εκείνους που βγάζουν συμπεράσματα χωρίς να κάνουν επαλήθευση της θεωρίας στην πράξη.

Το D.A.D που έγινε πρόσφατα τεστ στο avmentor και που είναι ο ίδιος που φτιάχνει και του Horning έχω την εντύπωση οτι μετράει καλά.

Και τα δύο dac όποτε θες τα ακούμε (ευκαιρία να ανταλάξουμε και απόψεις).
(Petermeni εννοείται κι εσύ)
Συμφωνώ απόλυτα για το <<αποτέλεσμα>>, αφού τελικά αυτό μετράει.
Αυτό που λέει πάντως η δική μου λογική είναι πως, όταν κάτι είναι σωστά χρονισμένο έχει και καλύτερη μουσική ροή.

Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόσκληση για ακρόαση. βεβαίως και το κανονίζουμε.

D

deleted user 10898

Guest
εγω που εχω ενα τετοιο dac, να σας πω οτι και μονο οτι το τρανσπορτ που προτεινει ειναι το cd pro 2 καταριπτει αυτα που λεει.
ειναι το τρασνπορτ με τo λιγτερο jitter και ταιριαζει ιδανικα με τα ad1865nk που συνηθως παιζει σε dac που δεν εχυν κανενα μηχανισμο antijitter.

παρολα αυτα εχω διαβασει επανειλημμενα πως ελαχιστο jitter κανει καλο.
κατι σαν το κοκκινο κρασι ρε παιδι μου...

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Jitter, one more time

στο avmentor άλλο τεστ περιμένουμε...

θα μας σκάσει ο άτιμος!

άντε, 4 και σήμερα!
Το οπλοπολυβόλο; έχω βάλει κράνος,έχω παραγείλει άμμο για ασπίδα και περιμένω.:116::135::143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.371

χαχαχαχαχα, εκεί να δεις τζίτερ!

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

vet: εγω που εχω ενα τετοιο dac, να σας πω οτι και μονο οτι το τρανσπορτ που προτεινει ειναι το cd pro 2 καταριπτει αυτα που λεει.

αγαπητέ vet, επειδή δεν βγάζω νόημα με αυτά που γράφεις (δεν πιστεύω να κόλλησες κανένα καλααζάρ :) ) τι σχέση έχει το dac με τον μηχανισμό (pro 2) που χρησιμοποιεί (ο Horning) στο τράνσπορτ;
και σε τι καταρρίπτει τη θεωρία του;

(που δεν λέω ότι είναι η σωστή -και εκεί μπερδεύεστε και μπλοκάρετε πολλοί- / λέω, να κάνει -αγοράσει-
ο καθένας ότι γουστάρει!)

και ποιό είναι το dac που έχεις εσύ;
και -αν έχεις παρεμφερές- ποιός έχει ξεπατικώσει ποιόν; για πές μας.
(και αν θέλεις, από περιέργεια και μόνο, τα συγκρίνουμε)

και με την ευκαιρία, αυτό που έγραψες εδώ: http://www.aca.gr/index/forums/fgr/hiend1?row=1326
για τους ML3 (αυτα τα lamm δεν μετρανε καλα...) που το ξέρεις; τα μέτρησες; διάβασες κανένα review;
ή διάβασες, δηλ. στο είπε, κανένα σκονάκι… ;

Γενικό Υ.Γ.
έχω πεί πολλές φορές (αν και δεν βλέπω να γίνεται αντιληπτό) πώς: όταν πολλοί από εσάς πήγαιναν,
εγώ γύριζα.
απλώς δεν επιδιώκω αντιπαραθέσεις.
και αυτό μπορεί να μη φαίνεται ή να φαίνεται το αντίθετο όταν αναγκάζομαι να απαντώ σε προκλήσεις.

Όλα τα πιο πάνω, φιλικά. (και ας μη φαίνεται)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Jitter, one more time

vet: εγω που εχω ενα τετοιο dac, να σας πω οτι και μονο οτι το τρανσπορτ που προτεινει ειναι το cd pro 2 καταριπτει αυτα που λεει.

αγαπητέ vet, επειδή δεν βγάζω νόημα με αυτά που γράφεις (δεν πιστεύω να κόλλησες κανένα καλααζάρ :) ) τι σχέση έχει το dac με τον μηχανισμό (pro 2) που χρησιμοποιεί (ο Horning) στο τράνσπορτ;
και σε τι καταρρίπτει τη θεωρία του;

(που δεν λέω ότι είναι η σωστή -και εκεί μπερδεύεστε και μπλοκάρετε πολλοί- / λέω, να κάνει -αγοράσει-
ο καθένας ότι γουστάρει!)

και ποιό είναι το dac που έχεις εσύ;
και -αν έχεις παρεμφερές- ποιός έχει ξεπατικώσει ποιόν; για πές μας.
(και αν θέλεις, από περιέργεια και μόνο, τα συγκρίνουμε)

και με την ευκαιρία, αυτό που έγραψες εδώ: http://www.aca.gr/index/forums/fgr/hiend1?row=1326
για τους ML3 (αυτα τα lamm δεν μετρανε καλα...) που το ξέρεις; τα μέτρησες; διάβασες κανένα review;
ή διάβασες, δηλ. στο είπε, κανένα σκονάκι… ;

Γενικό Υ.Γ.
έχω πεί πολλές φορές (αν και δεν βλέπω να γίνεται αντιληπτό) πώς: όταν πολλοί από εσάς πήγαιναν,
εγώ γύριζα.
απλώς δεν επιδιώκω αντιπαραθέσεις.
και αυτό μπορεί να μη φαίνεται ή να φαίνεται το αντίθετο όταν αναγκάζομαι να απαντώ σε προκλήσεις.

Όλα τα πιο πάνω, φιλικά. (και ας μη φαίνεται)
Αγαπητε κυριε ΜΦ,
να αρχισω απο το ποστ στο aca για τα Lamm, ειναι ενα αστειο. υπαρχει η αποψη οτι επειδη τα Lamm/wavac και λοιπες παρομοιες υλοποιησεις δεν μετρανε και τοσο καλα, δεν παιζουν και τοσο καλα. την αποψη αυτη κριτικατω, επειδη μου αρεσει πολυ ο ηχος τους, ενω συνηθως ολο και καποιος πεταγεται και μιλαει για τις μετρησεις τους (ειδικα τα wawac του Μιχαλη τα ξεσκισαν...)
Απλως το χιουμορ μου ειναι γνωστο σε μια ποιο "στενη" ομαδα συμφορουμιστων.
Ελπιζω να ξεκαθαριστηκε αυτο.

dac τωρα. Εχω το Ypsilon ατην εκδοση με το ad1865nk. το τρανσπορτ που προτεινει και η συγκεκριμενη εταιρια ειναι με cd pro 2. Αυτο γιατι εχει το μικροτερο jitter ακομα και απο αρκετα της esoteric. Ο ισχυρισμος "το jitter ισως ειναι καλο, αλλα παρε τρανσπορτ με cd pro 2" ειναι ΑΝΤΙΦΑΣΗ.
εγινα κατανοητος?
I apologise for the inconvenience...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Όπα, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις!

Αυτό που αναφέρει ο Tommy είναι πως... ΛΙΓΟ jitter κάνει τελικά καλό, και ότι δεν υπάρχει λόγος να κυνηγάμε το απόλυτο, μηδενίζοντας το.

D

deleted user 10898

Guest
Όπα, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις!

Αυτό που αναφέρει ο Tommy είναι πως... ΛΙΓΟ jitter κάνει τελικά καλό, και ότι δεν υπάρχει λόγος να κυνηγάμε το απόλυτο, μηδενίζοντας το.
και δεν το λεει μονο αυτος...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ώπα, ώπα... Άλλο LAMM:
http://www.stereophile.com/content/lamm-industries-m21-monoblock-power-amplifier-measurements
http://www.stereophile.com/content/lamm-industries-m12-reference-monoblock-amplifier-measurements
http://www.stereophile.com/content/lamm-ml21-monoblock-power-amplifier-measurements

... άλλο Wavac:
http://www.stereophile.com/content/wavac-sh-833-monoblock-power-amplifier-measurements

Τα LAMM μετράνε εξαιρετικά, δεδομένης της τοπολογίας τους.
Τα Wavac ακόμα προσπαθεί ο Atkinson να καταλάβει γιατί πούλησαν 5 κομμάτια αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της δοκιμής ...

D

deleted user 10898

Guest
Τα LAMM μετράνε εξαιρετικά, δεδομένης της τοπολογίας τους.
ειπαμε το σχολιο ηταν γενικο για την τοπολογια και για αυτους που την κατακρινουν.
εγω ειμαι φανατκος single ended ακιας!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Jitter, one more time

...

...
Καραγκιόζης (και χαρακτηριστική περίπτωση αγενούς) μπορεί να είναι και ο κάθε άσχετος που χ3ζει γενικόλογα σκουπίδια "παίζοντάς" το γνώστης, απαξιώνοντας παράλληλα και τη συζήτηση και τους συνομιλητές του.

Αλλά ας μην κάνουμε αυτή τη συζήτηση τώρα, μην έχουμε και τίποτα στενοχώριες...

Όσο για το αν και πότε είναι κάποιος σε θέση να υποβάλλει τη θεωρία στο test της πραγματικότητας, τα πράγματα (καίτοι δεν πρόκειται και για Πυρηνική Φυσική) δεν είναι και τόσο απλά όσο πολλοί νομίζουν, αν βέβαια αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγάλουμε και κανένα πραγματικά χρήσιμο συμπέρασμα...

...

...
Σε ορισμένες μετρήσεις, μετράει παραπάνω από καλά, αλλά τι σχέση έχει αυτό με τις παρακάτω ΜΛΚΙΕΣ;

One major observation arising from the intensive research of Horning/Olson is the presence of some jitter is actually good for the music. Yes, you heard me correctly. Let me repeat. They believe a little presence of jitter actually helps! If jitter is reduced to the minimal, the music does not sound right to their ears because the FLOW of music is somewhat distorted. This is quite a bold statement and contradicts completely to the philosophy of Orpheus and Zanden of beating jitter. From the perspective of Horning and Neilson, audio designers must prevent themselves from “overdoing” certain things. For example, if we over dampen a room, the sound will sound dead. If the chassis of the amplifier is too heavy, it may dampen the dynamic. The logic also applies to the battle against jitter, in their view. The very act of killing them all could be detrimental to the reproduction of music, especially from the FLOW perspective. Apparently, they do not see jitter minimization is completely a mathematical problem. When it approaches zero, they would ask themselves whether it sounded right. If the presence of a little jitter passes the test of their ears, they would rather keep some jitter alive. They don’t believe the latest technology of up-sampling too because to their ears the improvement in frequency extension and dimensionality that often associated with different algorithm of up-sampling somewhat compromises timbre development and the flow of musical notes.

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

vet: υπαρχει η αποψη οτι επειδη τα Lamm/wavac και λοιπες παρομοιες υλοποιησεις δεν μετρανε και τοσο καλα,…

τα Lamm, τα single-ended, δεν είναι παρόμοιες υλοποιήσεις (όπως παρόμοιες δεν είναι ούτε οι υβριδικοί)
και δεν έχουν σχέση με κανένα Wavac ή όπως αλλιώς λέγεται…

αυτή είναι δική σου, καινοφανής θεωρία, που δεν την έχω ακούσει ούτε από άσχετους.
(από κομπλεξικούς ή από όσους εμπίπτουν στην κατηγορία του όσα δεν φτάνει η αλεπού να φτιάξει, μπορεί.
όμως, προσωπικά, ούτε ακόμα και από αυτούς, το έχω ακούσει εγώ)
πήγαινε και σύγκρινε τις μετρήσεις των single-ended Lamm (αλλά και των υβριδικών) να δείς αν τις έχει πλησιάσει κανείς.

vet:…δεν παιζουν και τοσο καλα.

τις ακουστικές συχνότητες -απʼ άκρο εις άκρο, τις παίζουν περίφημα! όπως δηλ. κανένας άλλος single-ended ενισχυτής. εκτός αν έχεις να μου δείξεις εσύ κάποιον. (τις μετρήσεις του δηλ.)
και αυτά, όχι επειδή τα λέω εγώ, αλλά επειδή έχουν χιλιοειπωθεί. (διάβασε...)

το αν δεν αρέσει σʼ εσένα (ή και σε άλλους) ο ήχος τους , είναι άλλο… είναι προσωπικό γούστο.
(αν δεν είναι το πίο πάνω παράδειγμα της αλεπούς)

όσο για τα Dac, ρώτησε την αγαπητή εταιρεία (ειδικά ως προς τα πρόσωπα) της οποίας έχεις το Dac,
τη γνώμη τους για το Dac του Horning (όπως και για τους Lamm) όπως επίσης από πού εμπνεύστηκαν.
(αν όχι βασίστηκαν ... /και για τα δύο)

φοβάμαι όμως πώς -άθελα σου, και προσπαθώντας να γίνεις βασιλικότερος του βασιλέως- δημιουργείς,
ή θα δημιουργήσεις, πρόβλημα
(όχι σʼ εμένα. αν καταλαβαίνεις…)

για δε το jitter, πουθενά δεν είπε ο Horning φλομώστε το στο jitter με την έννοια που του δίνεις,
ή θέλεις να του δώσεις, εσύ.
απλώς δεν κυνηγάει το άγιο δισκοπότηρο του jitter.
όλα έχουν ένα μέτρο. και όποιος το πετύχει καλύτερα...

Αντίφαση, φαίνεται σʼ εσένα που δεν το καταλαβαίνεις, αλλά και εγώ δεν θα κάτσω τώρα να σου εξηγήσω.

-και για τους τρίτους… -τα βασικά- μπορώ. δεν έχει όμως για ʽμένα κανένα ! νόημα να το ξενυχτίσω.

δύο λόγια μόνο πριν πώ καλό Σ/Κ
το transport πρέπει να διαβάζει όσο γίνεται λιγότερα λάθη. (εξ ού και το βάρος του . 22Kg)
επίσης πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η τροφοδοσία.

Reaction score
11

Ας το τολμήσω:

ας πούμε ότι αύριο βρίσκεται κάποιος τρόπος, με την υπάρχουσα τεχνολογία, και γίνεται πολύ απλό το να μην υπάρχει ούτε το ελάχιστο jitter. Nα είναι δηλαδή το απόλυτο μηδέν!

Η, εναλλακτικά, με κάποια άλλη τεχνολογία, από την φύση της η διαδικασία να μην έχει καθόλου jitter!

Eρώτημα: θα πρέπει ο ήχος να "εμπλουτίζεται" με ολίγον jitter για να είναι είτε σωστότερος είτε ευηχότερος είτε και τα δύο;

:111:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.371

το transport πρέπει να διαβάζει όσο γίνεται λιγότερα λάθη. (εξ ού και το βάρος του . 22Kg)
Δυστυχώς ή ευτυχώς, το βάρος δεν έχει καμιά σχέση με την ακρίβεια ανάγνωσης.

Μα καμία απολύτως. Κι αν είχε κάποτε κάποια (μικρή) αξία, ξεπεράστηκε εδώ και πολλά χρόνια.

Μόνο στο μαύρο δίσκο συνεχίζει να έχει αξία η μάζα του πλατό, για τη διατήρηση σταθερής της περιστροφής λόγω αδράνειας. Στα ψηφιακά αυτά είναι κουκουρούκου. (πλέον θέση έχουν πάρει το μπάφερ, ο επαναχρονισμός, η διόρθωση σφαλμάτων, η ανάγνωση του ασημένιου δίσκου πέραν των πρωτόκολλων του audio, κλπ).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.961
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988