Joint DIY

Reaction score
14
Ποια στοιχεία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως δέλεαρ; Η κατασκευαστική ευκολία είναι δεδομένη. Άλλο;
Oπωσδήποτε το (εξωτερικό) design.
Κάποια χαριτομενιά που θα πείσει ακόμη και τον brand-άκια.

Καλή η γεύση...αλλά χωρίς εμφάνιση..... :126:

Επίσης το ...γήινο κόστος.
Μην ξεχνάμε την οικονομική κρίση που λαμβάνει διαστάσεις κραχ.
Προσωπικά θα έβαζα οροφή τα 3.000 eu.

Την ''εύκολη'' οδήγηση.
Να είναι ένα ηχείο για τον ''καθένα''.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Oπωσδήποτε το (εξωτερικό) design.
Κάποια χαριτομενιά που θα πείσει ακόμη και τον brand-άκια.

Καλή η γεύση...αλλά χωρίς εμφάνιση..... :126:
Μμμμμ, φαλτσαρισμένες ακμές; Τουίτερ σε άτρακτο, εκτός κουτχιού; Κουτί woofer από μεταχειρισμένο βαρέλι τσίπουρου; Δερματάκι στη μπάφλα;

Άντε, όλα εγώ θα τα λέω; Κύριε Μπλάτσιε, τί λέτε κι εσείς; Λάκα πιάνου; Λάκα μπουζουκιού; Βιολοντσέλλου; Αυτοκινήτου;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Εκτός από το ATC, τί άλλο παίζει από mid θόλου; Για ρίξτε ιδέες...

GF

Reaction score
27
na pw kai egw to konto mou,
oxi akrivos diy alla .....doable!

1- Pc media player, wav/flac
2- eq/room correction
3- xover
4- power amps >=2
5- mainstream loudspeaker converted to active with the aid of 2,3,4

Reaction score
5
Εκτός από το ATC, τί άλλο παίζει από mid θόλου; Για ρίξτε ιδέες...
θα επιμείνω στην άποψή μου... τον αυγουστο θα περάσω από εκεί να στο δώκω να το ακούσεις με την ησυχία σου. Αλλα θα μου βρεις mid να φορέσω όσο έχεις το δικό μου :138:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
θα επιμείνω στην άποψή μου... τον αυγουστο θα περάσω από εκεί να στο δώκω να το ακούσεις με την ησυχία σου. Αλλα θα μου βρεις mid να φορέσω όσο έχεις το δικό μου :138:
Ρε θείου, μη δ'λέβ'ς; Αυτοί δεν ξέρουν τί χρεώνουν, και είναι όλα 4ωμα. Πάντως, δεν είναι και τόσο κακή ιδέα...

Είδα κάτι τιμές εδώ. Από Ευρώπη, πού; Για ρίξε link...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
na pw kai egw to konto mou,
oxi akrivos diy alla .....doable!

1- Pc media player, wav/flac
2- eq/room correction
3- xover
4- power amps >=2
5- mainstream loudspeaker converted to active with the aid of 2,3,4
Και ποιος θα τα φτιάξει όλα αυτά; Εκτός αν εννοάς έτοιμα...

GF

Reaction score
27
Nai, ετοιμα. Γι'αυτο και ειπα οτι δεν ειναι ακριβως diy.
Πιστευω οτι ειναι πιο ρεαλιστικο σαν προτζεκτ.
Μονο το ηχειο θα χρειαστει λιγο η πολυ "σφαξιμο"!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Μπαίνουν πολλά θέματα και άκρη δε θα βρούμε.
Ας καταλήξουμε από ηχείο και τα υπόλοιπα έπονται...
Πρώτα να αποφασιστεί το μεγάφωνο και μετά το κουτί. Από τώρα 50 ή 80 λίτρα δε σημαίνει τίποτα.
Ένα 10ιντσο θέλει περίπου 50-55 λίτρα ενώ ένα 8ιντσο γύρω στα 35-40. Η διαφορά στο χαμηλό είναι 5-6 κύκλους. Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο μικρό χώρο πρέπει να καταλήξουμε στο 8ιντσο.

Μετά θα πρέπει να γίνει καταμερισμός εργασιών και τακτικές συναντήσεις των εμπλεκομένων ώστε να βλέπουμε τη πρόοδο των εργασιών και αν συμφωνούμε με το ηχητικό αποτέλεσμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.186
αν το κρος είναι ενεργό-ψηφιακό τότε η έτοιμη δοκιμασμένη λύση είναι και πολύ οικονομική....

άσε που είναι παραμετροποιήσιμη για κάθε γούστα και χώρο...

οπότε μένει η καμπίνα με τα μεγάφωνα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Μπαίνουν πολλά θέματα και άκρη δε θα βρούμε.
Ας καταλήξουμε από ηχείο και τα υπόλοιπα έπονται...
Πρώτα να αποφασιστεί το μεγάφωνο και μετά το κουτί. Από τώρα 50 ή 80 λίτρα δε σημαίνει τίποτα.
Ένα 10ιντσο θέλει περίπου 50-55 λίτρα ενώ ένα 8ιντσο γύρω στα 35-40. Η διαφορά στο χαμηλό είναι 5-6 κύκλους. Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο μικρό χώρο πρέπει να καταλήξουμε στο 8ιντσο.

Μετά θα πρέπει να γίνει καταμερισμός εργασιών και τακτικές συναντήσεις των εμπλεκομένων ώστε να βλέπουμε τη πρόοδο των εργασιών και αν συμφωνούμε με το ηχητικό αποτέλεσμα.
Ok Πέτρο, εδώ και εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για τον υπολογισμό κουτιού με reflex, για καθένα από αυτά τα δύο μεγάφωνα, που είναι ποιοτικές υλοποιήσεις και μπορούν να δώσουν εξαίρετο ήχο. Δες τί λίτρα βγαίνουν και πού πάει η f3, να ξέρουμε πού βαδίζουμε.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Joint DIY

Με γ@μίσατε! Είναι ανάγκη να βρω 5-6 σελίδες και αναρίθμητες προτάσεις;
Δεν ξέρω που να δώκω βάση ο δόλιος! :142:

Αύριο παίρνω τηλ να μάθω πρώτα πόσο κάνουν οι μπάφλες αλουμινίου. Αν και δυσκολεύομαι να φανταστώ αισθητικό ταίριασμα με το υπόλοιπο μέρος του. Αυτό το ασημί-γκρίζο του αλουμινίου πως να δέσει με οτιδήποτε "ξύλινο";

Από μεριάς μου το ηχείο θέλω να είναι γρήγορο, μελωδικό, χωρίς μπουμπουνιστό μπάσο (που δεν το θεωρώ - με την καμία - υψηλή πιστότητα), κομψό, δαπέδου, με υλικά μέχρι 2 χιλιάρικα, άνευ εργασία μελών. Από λευκό χαρτί, άντε ημίλευκο, 80 λίτρα, τουίτερ σε άτρακτο, σχήμα κόλουρης πυραμίδας, (η συγκεκριμένη είναι αισθητικά ένα σίχαμα), οπωσδήποτε με πάνω από 90 dB, με μελλοντική πρόβλεψη για ενεργό (σιχαίνομαι τα crossovers).

Αντιπρόσωπος visaton Βενιέρης και Smart Kit.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Joint DIY

Μμμμμ, φαλτσαρισμένες ακμές; Τουίτερ σε άτρακτο, εκτός κουτχιού; Κουτί woofer από μεταχειρισμένο βαρέλι τσίπουρου; Δερματάκι στη μπάφλα;

Άντε, όλα εγώ θα τα λέω; Κύριε Μπλάτσιε, τί λέτε κι εσείς; Λάκα πιάνου; Λάκα μπουζουκιού; Βιολοντσέλλου; Αυτοκινήτου;
Λοιπόν απ' ότι βλέπω αρχίζουμε να καταλήγουμε κάπου.

Έχουμε και λέμε:

woofer 8" (Visaton TIW 200 XS 8 OHM)

mid θόλου (Visaton G 50 FFL 8 Ohm, πολύ μου άρεσε αυτό)

καμπίνα δαπέδου

Τώρα για την λάκα θα εμπιστευθώ περισσότερο έναν επιπλοποιό...

Μας μένει να δούμε τι θα γίνει με Tweeter, σχέδιο καμπίνας και X-over.

Τώρα σαν δεύτερο βήμα θα μπορούσαμε να δούμε μία ενεργή έκδοσή, απλά τώρα ας μείνουμε σε αυτό το project...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Re: Απάντηση: Joint DIY

Αύριο παίρνω τηλ να μάθω πρώτα πόσο κάνουν οι μπάφλες αλουμινίου. Αν και δυσκολεύομαι να φανταστώ αισθητικό ταίριασμα με το υπόλοιπο μέρος του. Αυτό το ασημί-γκρίζο του αλουμινίου πως να δέσει με οτιδήποτε "ξύλινο";
Θα το ανοδιώσομεν σε μαύρο τζάνεμ, ή θα βάψομεν την καμπίνα σκούρο βισσυνί... Αυτή την α-λά Spendor ξυλίλα δεν την μπορώ με τίποτα...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv