JVC DLA-x3 απορίες

Reaction score
2.482
Σε αυτες τις ρυθμισεις που ειδες ηταν normal και στο -6. Τωρα δοκιμαζω με apt.0 και gamma 2.22

Οπότε γιατι να ρυθμισω στο 245 και οχι στο 235 ωστε να εχω περισσοτερη φωτεινότητα;

Reaction score
2.482
Οκ. Παω για υπνο. To αποτελεσμα χωρις να ρετουσαρω τιποτα, ειναι παρα πολυ καλο για τα ματια μου. Εβαλα το Lords of the rings το δευτερο δισκακι της πρωτης ταινιας που μπαινουν μεσα στη Μορια και ειναι γεματο σκοτεινα πλανα.

Ενταξει, χαλαλι τον τσακωμο με τη γυναικα, που ενω της εξηγησα πως εδωσα αλλα 250€ περιπου μονο, δίνοντας τον Benq, για να παρω τον JVC, δεν καταλαβαινε τιποτα.

Πραγματικα τωρα, νιωθω καλα με την αλλαγη. Τωρα αν ειναι να μου βγει lemon, τι να πω. Βλεποντας την εικονα, λέω οσο κρατησει καλα ειναι.

Θα δοκιμαζω 1-2 gamma ακομα, αν προλαβω αυριο, διοτι Δευτερα δυστυχως(!) φευγω διακοπες!

Καληνυχτα

Reaction score
15.548
η αλλαγη που εκανες ειναι μερα με νυχτα σε ποιοτητα εικονας οβερολ.....απλα δεν ξερεις ακομα να την φτιαξεις οπως πρεπει...θελει λιγο διαβασμα και πειραματισμο...

το gamma και το grayscale σου δινουν την σωστη φωτεινοτητα σκηνης με ουδετερο σκουρο γκρι ως λευκο....οποτε αυτο πρεπει να ειναι οσο το δυνατον με λιγοτερα λαθη ....

το αποτελεσμα ρυθμισης χρωματος που ειδα 99.99 % ειναι λαθος με wide
.....για να δεις αν παιζεις σε νορμαλ πλαισια καλο χρωμα θα πας
Advanced Color Management και θα παιξεις....τοτε θα δεις τι χρωμα εχεις .....ξεκινα με ενα 75% και βλεπεις ποσο θες να το φτασεις...(κατι αναλογο για να παρεις μια ιδεα ....το οποιο δειχνει ενα μερος χρωματος του προβολεα πως στεκεται)

το 235* με το 245 ειναι οπως τα μικρα γραμματα που συνηθως δεν τα βλεπουν οι περισσοτεροι.:D
....βαλε 235 ετσι κιαλλιως δεν ειναι λαθος....και πιο μετα πας αν θελεις στο 245

* μπορεις να παιζεις και 235 με φωτεινοτητα σαν να εισαι 245

για να μην μπερδευτεις μιας και αυτη η ρυθμιση εχει να κανει εκτος απο περισσοτερη πληροφορια στοιχεια υφης εικονας ...δουλεψε το 235 και βλεπεις στην πορεια.

Last edited:

Reaction score
2.482
Mε ξυπνησαν τα παιδια. Δυστυχως απο κεκτημενη ταχυτητα δεν εσωσα το χθεσινό ρεπορτ.

Ναι, οκ αυτο με το gamma, grayscale το εχω εμπεδώσει καλά.
Χωρίς να σε αμφησβητω, νομιζω ότι το standard είναι πολυ περιορισμενο και δεν αφηνει περιθωρια βελτίωσης απο τον lumagen.

Επισης, ξεχασα να παω advanced cm χτες. Θα κατσω και πάλι σημερα.

Ενδεικτικα, σε τι τιμη προτεινεται να ειναι η ιριδα;

Reaction score
15.548
η ιριδα εχει να κανει με το φως και ποσο θες...

στην περιπτωση σου αν το lumagen δεν κανει μακακιες δειχνει να θελει 0 για να παιξεις με φως αποδεκτο.

κοντα στα 14fl εισαι μια χαρα.

Last edited:

Reaction score
2.482
η ιριδα εχει να κανει με το φως και ποσο θες...

στην περιπτωση σου αν το lumagen δεν κανει μακακιες δειχνει να θελει 0 για να παιξεις με φως αποδεκτο.
Ενταξει, ξανανοιγω pj και κλεινω παραθυρα. Η γυναικα ειναι εφημερία και τα παιδια μέσα starland!
Νομίζω δεν με βοηθάει το Chroma 5 στα χαμηλα πάντως...

Reaction score
2.482
ImageUploadedByTapatalk1439162900.398344.jpg

Αυτό ειναι σε High Lamp calibrated. Αλλά τα χρώματα ειναι κακά, όποτε με normal ο,τι γίνει. Πάντως είδα με ταινίες με τις χθεσινές ρυθμίσεις και μου άρεσε πολύ και μου φάνηκε πολύ οκ σαν φωτεινότητα. Στην μέτρηση έβγαζε 9.000 περίπου. Αυτό ηταν στο νορμαλ με 0 ίριδα και gamma 2.4 στον pj.

Επειδή φεύγω αύριο δεν με βλεπω να κάνω και πολλά πράγματα ακόμα. Κανω μια τελευταία ρύθμιση πριν φύγω και χειροκίνητο ρετουσάρισμα και μετά νάνι!

Reaction score
15.548
εισαι οκ....

με 9 fl και καλη φωτεινοτητα δεν υπαρχει....επειδη εχει καλο κοντραστ η εικονα σε ξεγελαει.;)

θα το βρεις αυτο που πρεπει σιγα σιγα

να παρεις και ενα φωτομετρο να βλεπεις την πτωση φωτεινοτητας.

.......προτεινω gamma 2.15 μεχρι 2.3

χρωματικα ειδες το wide αν ειναι λαθος ;

Last edited:

Reaction score
290
Kαλορίζικος, καλοθέατος και πάνω απ όλα ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΣ. Εύχομαι να μην σε αγανακτίσει με τα "θέματά" του όπως εμένα και πολλών άλλων. Τον προβολέα τον είχα 4 χρόνια πριν μεταβώ στον 500άρη. Οι default ρυθμίσεις του και τα χρώματα είναι για κλάματα (αναλογικά με το τι εικόνα περιμένεις να δεις από ένα τέτοιο μηχάνημα) , πρέπει οπωσδήποτε αν έχεις την δυνατότητα να τον ρυθμίσεις επαγγελματικά. Θα δεις άλλο μηχάνημα ,εγώ έβλεπα ένα 20% διαφορά στην εικόνα μετά. Η φωτεινότητά του σε low δεν παίρνει και άριστα ειδικά σε σχέση με τον 500άρη είναι καντήλι. Σε high mode μου άρεσε περισσότερο αλλά εκεί με ενοχλούσε ο θόρυβος του. Σίγουρα θα σε έχει εντυπωσιάσει η ησυχία που βγάζει στο low, στα αυτιά μου πιο ήσυχος και απο τον 500άρη μου ήταν!! Επίσης έριξα πολύ παιχνίδι στο ps4 ,το CMD κάνει πολύ καλή δουλειά στα games και εκεί ήμουνα ευχαριστημένος. Μαύρο και contrast αρκετά καλά, να δεις reference σκηνές και θα το διαπιστώσεις (Dark Knight κλπ). Του έλειπε όμως το έξτρα φως για μένα όπως και ότι κάνει πολύ ώρα να ζεσταθεί και να δείξει τα χρώματά του. Overall καλό το μηχανάκι ειδικά αν το πήρες και σε καλή τιμή. Ερώτηση, αυτός που σου τον έδωσε (υποθέτω μεταχειρισμενο τον πήρες) σου έχει αναφέρει ότι όλα καλά με την λειτουργία του έως τώρα τουλάχιστον έτσι?

Last edited:

Reaction score
640
View attachment 50496 View attachment 50495

A, ok. Θα το κάνω έτσι. Πάντως έτσι ήταν το 6500 και το 5500.

107" απο τα 3.20. Λογικά είναι σχεδον 2.0 το zoom.
Θα φτιαξεις με τα ρυθμιστικα του προβολεα το rgb στα 100 ire και θα κανεις ενα αυτοματο καλιμπραρισμα με τον lumagen και το chromapure με στοχο gamma το 2.2 ( εχεις ασπρους τοιχους και υποθετω αρκετες αντανακλασεις )
και τελειωσες . Μην σκας αλλα λεφτα για eecolor και προγραμματα εαν θες παιξε με pc kai 3dlut απο madvr με προγραμματα ArgyllCMS και DispcalGUI ειναι δωρεαν και μαζι με τον Lumagen θα παρεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα .

Reaction score
2.482
Θα φτιαξεις με τα ρυθμιστικα του προβολεα το rgb στα 100 ire και θα κανεις ενα αυτοματο καλιμπραρισμα με τον lumagen και το chromapure με στοχο gamma το 2.2 ( εχεις ασπρους τοιχους και υποθετω αρκετες αντανακλασεις )
και τελειωσες . Μην σκας αλλα λεφτα για eecolor και προγραμματα εαν θες παιξε με pc kai 3dlut απο madvr με προγραμματα ArgyllCMS και DispcalGUI ειναι δωρεαν και μαζι με τον Lumagen θα παρεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα .
Καλά ναι αυτό έκανα και ειναι σούπερ. Gamma 2.22 έβαλα, απλά θέλει λίγο ρετούσαρισμα μετά, αλλά το Chroma 5, δεν τα πάει πολύ καλά στα χαμηλά απο ότι βλεπω.

Απλά προσπαθώ να καταλάβω, γιατί ειναι τόσο εκτός τα χρώματα και τα color temp profiles. Με τον Lumagen έρχονται όλα μια χαρά, αλλά αν τον έδινα σε κάποιον άλλον μελλοντικά, δεν ξέρω τι θα έκανε.

Ακαδημαϊκά, θα ήθελα να δω αν θα μπορούσα με το υποτυπώδες cms που έχει στο factory menu, έστω το standard color space να ηταν αξιοπρεπές.

Kαλορίζικος, καλοθέατος και πάνω απ όλα ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΣ. Εύχομαι να μην σε αγανακτίσει με τα "θέματά" του όπως εμένα και πολλών άλλων. Τον προβολέα τον είχα 4 χρόνια πριν μεταβώ στον 500άρη. Οι default ρυθμίσεις του και τα χρώματα είναι για κλάματα (αναλογικά με το τι εικόνα περιμένεις να δεις από ένα τέτοιο μηχάνημα) , πρέπει οπωσδήποτε αν έχεις την δυνατότητα να τον ρυθμίσεις επαγγελματικά. Θα δεις άλλο μηχάνημα ,εγώ έβλεπα ένα 20% διαφορά στην εικόνα μετά. Η φωτεινότητά του σε low δεν παίρνει και άριστα ειδικά σε σχέση με τον 500άρη είναι καντήλι. Σε high mode μου άρεσε περισσότερο αλλά εκεί με ενοχλούσε ο θόρυβος του. Σίγουρα θα σε έχει εντυπωσιάσει η ησυχία που βγάζει στο low, στα αυτιά μου πιο ήσυχος και απο τον 500άρη μου ήταν!! Επίσης έριξα πολύ παιχνίδι στο ps4 ,το CMD κάνει πολύ καλή δουλειά στα games και εκεί ήμουνα ευχαριστημένος. Μαύρο και contrast αρκετά καλά, να δεις reference σκηνές και θα το διαπιστώσεις (Dark Knight κλπ). Του έλειπε όμως το έξτρα φως για μένα όπως και ότι κάνει πολύ ώρα να ζεσταθεί και να δείξει τα χρώματά του. Overall καλό το μηχανάκι ειδικά αν το πήρες και σε καλή τιμή. Ερώτηση, αυτός που σου τον έδωσε (υποθέτω μεταχειρισμενο τον πήρες) σου έχει αναφέρει ότι όλα καλά με την λειτουργία του έως τώρα τουλάχιστον έτσι?
Υπάρχει μια αγγελια στο avclub.gr που την πήρα. Υποτίθεται ότι ειναι απο αντικατάσταση. 6h ώρες έγραφε στο μενου(όχι ότι σημαίνει κάτι βέβαια αυτό) και μου είπε πώς έχει την καινούργια λάμπα με το λαμακι και ότι ειναι τελευταίας σειράς ο pj με τα κουσούρια του μοντέλου λυμένα.

Ειναι γνωστό μέλος του avclub.gr όποτε δεν θεωρώ οτι μου λέει ψέμματα. Πάντως, εφόσον δωθεί ο Benq η διαφορά χρημάτων ειναι πολύ μικρή και ήδη σαν εικόνα ειμαι πολύ ευχαριστημένος, όποτε θεωρώ οτι έγινε καλή κινηση(εφόσον μου βγάλει 1 χρόνο χωρίς να χαλάσει)

Reaction score
2.482
εισαι οκ....

με 9 fl και καλη φωτεινοτητα δεν υπαρχει....επειδη εχει καλο κοντραστ η εικονα σε ξεγελαει.;)

θα το βρεις αυτο που πρεπει σιγα σιγα

να παρεις και ενα φωτομετρο να βλεπεις την πτωση φωτεινοτητας.

.......προτεινω gamma 2.15 μεχρι 2.3

χρωματικα ειδες το wide αν ειναι λαθος ;
Έβαλα Advanced CM μετά το auto cal του Lumagen και όλα τα saturation πέφτανε μέσα στα κουτάκια. Εχω κρατήσει .jpg, αλλά ειμαι διακοπές τώρα. Εχω την εντυπώση πως όλα τα dE ήταν κάτω απο 1.0-1.5.

Λίγο το grayscale κάτω απο τα 30 IRE θέλει δουλειά, αλλά δεν μπορώ να βρω i1 Display Pro 3, ούτε μεταχειρισμένο καν, γιατί το Chroma 5, έχει θέμα. Τα capital control μας έφαγαν.

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.431
Έβαλα Advanced CM μετά το auto cal του Lumagen και όλα τα saturation πέφτανε μέσα στα κουτάκια. Εχω κρατήσει .jpg, αλλά ειμαι διακοπές τώρα.
διακοπες εισαι στο σωμα...γιατι στο μυαλο εισαι αλλου γι αλλου που λεν και στο χωριο μου!! :p:p:p

ο αγαπητος φιλος φιτιλακιας! :D

Reaction score
15.548
Έβαλα Advanced CM μετά το auto cal του Lumagen και όλα τα saturation πέφτανε μέσα στα κουτάκια. Εχω κρατήσει .jpg, αλλά ειμαι διακοπές τώρα. Εχω την εντυπώση πως όλα τα dE ήταν κάτω απο 1.0-1.5.

Λίγο το grayscale κάτω απο τα 30 IRE θέλει δουλειά, αλλά δεν μπορώ να βρω i1 Display Pro 3, ούτε μεταχειρισμένο καν, γιατί το Chroma 5, έχει θέμα. Τα capital control μας έφαγαν.
ενδιαφερον....δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο απο wide mode
...οποτε μπορεις βαλε να δουμε το πριν και μετα

Reaction score
640
Ύστερα απο απαίτηση του κου. Κεφάλα συνεχίζω εδω.

Εχω μια απορία για αρχή. Στο factory menu στα preset έχει ρυθμίσεις. Έτσι ειναι σε όλους;

Πχ.

View attachment 50492

Ειμαι στη θάλασσα και επιστρέφω. Παρακαλώ πολύ να έχει λυθεί η απορία μέχρι τις 22.20 που θα εχω επιστρέψει!

Μπορεις να κατεβασεις απο εδω το service manual του προβολεα σου .
http://elektrotanya.com/jvc_dla-x3-...la-xc980-bc_d-ila_projector.zip/download.html

Οπως ηδη διαπιστωσες απο το service menu μπορεις να πειραξεις τα preset που υπαρχουν αποθηκευμενα και αφορουν την θερμοκαρσια του λευκου στα 100 ire .
Οπως αναφερει στο service manual στην σελιδα 21 του pdf θα πρεπει να φερεις το lens shift στο κεντρο και να βαλεις τιμες στο Picture menu Contrast, Brightness και Offset στο “0” πριν κανεις τις μετρησεις σου .
Δεν πειραζεις το κοκκινο και ξεκινας με το μπλε για να φερεις την επιθυμητη θερμοκρασια με το πρασινο κανεις τις απαραιτητες διορθωσεις .
Το service manual δεν αναφερει τις τιμες του x και y λεει μονο οτι δεν πρεπει να εχεις αποκλιση μεγαλυτερη απο 50 βαθμους . Η θερμοκρασια ετσι θα μπορει να ερθει με διαφορους συνδιασμους στο RGB και δεν ξερω τι επιπτωσεις θα εχει αυτο στις προρυθμισεις του gamma που εχει ο προβολεας .
Δεν βλεπω το λογο να πειραξεις κατι εδω αφου εχεις την δυνατοτητα να φερεις την κλιμακα του γκριζου τοσο απο τα μενου του προβολεα οσο και μεσα απο τον Lumagen .
Εαν σωνει και καλα θελεις να σκαλισεις πειραξε το 6500 ωστε να ερθει σε τιμες x=0.3127, y=0.329
Δεν ξερω και ποσο ακριβη ειναι τα οργανα που χρησιμοποιεις .......

Εαν δεν ειχες τον lumagen θα ειχες λογο να πειραξεις το cms απο το service menu αλλα το service manual δεν αναφερει πουθενα πως λειτουργουν τα ρυθμιστικα για να φερεις το επιθυμητο αποτελεσμα και θα πρεπει να πας ψαχνωντας .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.112
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio