- Reaction score
- 640
διπλο ποστ
Last edited:
Οκ. Καταρχήν για να μιλάμε την ίδια γλώσσα, μια διευκρίνιση. Οταν λέω ΠΑΝΩ απο το 235, εννοώ 236,237,κλπ έως 255. Οταν λέω ΚΑΤΩ εννοώ 234,233,232,κλπ έως όσο δείχνει το pattern του Ted.Δηλαδη πριν φυγει ο Μανωλης δεν εβαλε ταινια ?
Δεν υπαρχει περιπτωση να μην δοκιμασε να δει τι εφτιαξε .......
Την δευτερη φορα που ηρθε τι σου ειπε γι αυτο το θεμα ?
Ο benq το ειχε αυτο το θεμα αλλα οχι απο τα 50 hz στα 24 hz αλλα απο το 2d στο 3d .
σε οτι αφορα τις μπαρες που αναβοσβηνουν με το super white on ποιες μπαρες αναβοσβηνουν βλεπεις το 235 236 και το 237 ή μεχρι το 234 και σβηστο το 235 ?
Στο normal μολις καtεβασεις το contrast ειτε απο τον προβολεα ειτε απο τον lumagen θα επρεπε να βλεπεις τις μπαρες απο το 235 και πανω να αναβοσβηνουν εαν οχι η πηγη σου σου κλιπαρει το λευκο και πρεπει να ψαξεις τις ρυθμισεις της πηγης ....
Χοντρικά αυτό συνέβη και το επιβεβαίωσα και μετά κ οταν τον ρυθμιζα και μόνος μου τον Benq Κατάλαβα ποσό σημαντικό ειναι να τσεκάρεις το αποτέλεσμα με ταινίες που ξέρεις..

κανεις λαθος μιας και αυτο που βλεπεις σαν αναφορα η κοντα σε αυτο εχεις μαθει να το βλεπεις ετσι....Αν δεις για παραδειγμα τον Στρατιωτη Ryan ή το Terminator Salvation και δεις ζωηρες επιδερμίδες, μαλλον κατι δεν παει καλα.
Αυτο εννοω με τη φραση "ταινιες που ξερεις". Ξερεις περίπου τι αποχρωση εχει η ταινια.
Δεν μπορω να το κατεβασω στην ταμπλετα. Μπορεις να το βαλεις στο wetransfer μπας και τα καταφερω;κοιτα τι μπορει να κανει μια διορθωση 125 σημειων...
Σε υποκορεσμενα τριγωνα δεν βοηθαει πολυ ειναι αληθειακοιτα τι μπορει να κανει μια διορθωση 125 σημειων...
θελω να πω οτι εχεις δει διαφορα αλλα δεν μπορεις να εχεις αναφορα μιας και δεν ξερεις ποιο ειναι σωστο....Καταλαβαινω που θες να καταληξεις, οτι και καλα εχω μαθει να βλεπω με λαθος τροπο, αρα θεωρω "σωστο" το λαθος..
στον benq μονο το πρασινο φευγει λιγο αν θυμαμαι καλα..Το πετάω! Αλλά μετά πως θα περάσουν οι διακοπές χωρίς να γράφω εδω, μου λες;
Ετσι μου ηταν ο Benq. Αλλά γενικότερα ηταν μικρότερο το τρίγωνο απο το Rec.709.
σε όλους φεύγει το πράσινο μου φαίνεται, έχουν αλλεργία στο πράσινοστον benq μονο το πρασινο φευγει λιγο αν θυμαμαι καλα..

Ετσι ειναι, απλά το πράσινο ειναι λίιγο πιο κάτω σε εμένα. Και το μπλε περίπου ετσι, απλά δεν ερχόταν ΑΚΡΙΒΩΣ στο κουτάκι. Τα μόνα χρώματα που ερχόντουσαν ακριβώς ηταν το κόκκινο το κίτρινο και ισως ματζεντα. Μπλε, κυανό και πράσινο όχι.τι να σου πω ...ολα τα τεστ που εχω δει δειχνουν κατι τετοιο..πιθανον και λιγο καλυτερο
....δεν εχω ασχοληθει με δαυτο....
μηπως εχεις καποιο θεμα με τα μετρητικα ;
ΕΙναι κατι που θα πρεπει να ψαξεις μαλλον κατι δεν εχεις ρυθμισει καλα μπορει να ειναι η εξοδος στον lumagen μπορει στο avr .Οκ. Καταρχήν για να μιλάμε την ίδια γλώσσα, μια διευκρίνιση. Οταν λέω ΠΑΝΩ απο το 235, εννοώ 236,237,κλπ έως 255. Οταν λέω ΚΑΤΩ εννοώ 234,233,232,κλπ έως όσο δείχνει το pattern του Ted.
Στην περίπτωση μου οταν επιλέγω Standard, απο το Oppo καμία μπάρα δεν αναβοσβήνει, όσο και να κατεβάσω το contrast. Με το Superwhite μπορώ οταν μειώνω αρκετά το contrast να αναβοσβήνουν οι σχεδόν όλες οι μπάρες. Όποτε αρχισα να ανεβάζω contrast μέχρι να κάνω τις μπάρες κάτω απο 235-236 να αναβοσβήνουν, ενώ απο 235-236 και πάνω να ειναι σταθερές.
Πέραν τούτου, μάλλον δεν εχω καταλάβει εγω καλά, γιατί βάσει αυτού που καταλαβαίνω, με το standard, δεν θα έπρεπε να βλεπω τις μπάρες πάνω απο το 235, μιας και το εύρος του standard ειναι 16-235, άρα δεν μπορεί να δείξει πάνω απο αυτό.
Μήπως στην παράγραφο που λες για το normal ήθελες να πεις 235 και ΚΑΤΩ;
Τώρα αν μου κλιπάρει η πηγή, μένει να το τσεκάρω, μιας και παρεμβάλλονται ενδιάμεσα, ο AVR και ο Lumagen, αν και πάντοτε κοιτάω να εχω τα πάντα off στα video processing.