JVC DLA-x3 απορίες

Reaction score
640
Ειναι γνωστό μέλος του avclub.gr όποτε δεν θεωρώ οτι μου λέει ψέμματα. Πάντως, εφόσον δωθεί ο Benq η διαφορά χρημάτων ειναι πολύ μικρή και ήδη σαν εικόνα ειμαι πολύ ευχαριστημένος, όποτε θεωρώ οτι έγινε καλή κινηση(εφόσον μου βγάλει 1 χρόνο χωρίς να χαλάσει)
Οταν ενας προβολεας επισκευαζεται στην αντιπροσωπια υπαρχουν χαρτακια που τον συνοδευουν και παντα καλυπτεται απο εγγυηση ........
Πηρες κανενα τετοιο χαρτι ?
Ο συγκεκριμενος πωλητης (εαν καταλαβα καλα ποιος ειναι ...) ειναι τεχνικος και επισκευαζει προβολεις σου εδωσε εστω καποια προφορικη εγγυηση ?

Last edited:

Reaction score
640
Καλά ναι αυτό έκανα και ειναι σούπερ. Gamma 2.22 έβαλα, απλά θέλει λίγο ρετούσαρισμα μετά, αλλά το Chroma 5, δεν τα πάει πολύ καλά στα χαμηλά απο ότι βλεπω.
δεν φταιει το chroma 5 οι δυντοτητες του οργανου στα χαμηλα ξεπερνουν τις δυνατοτητες του προβολεα σου τι ακριβως σου κανει ?
Απο που το πηρες εαν επιτρεπεται ?

Reaction score
640
Γιατι δεν εχεις δοκιμασει να φερεις το gamma με τα ρυθμιστικα του προβολεα στο 2.2 πριν κανεις την αυτοματη ρυθμιση με τον lumagen ?
Και στα δυο αρχεια που αναεβασες το gamma πριν την ρυθμιση του lumagen ειναι πολυ χαμηλο ....

Reaction score
2.482
@κεφαλας: γιατί σου κάνει εντύπωση πως με το wide έρχονται τα χρώματα σωστά; Το αντίθετο δεν γίνεται. Να διευρύνεις το τρίγωνο αν ειναι μικρό. Το λέει και στις οδηγίες του autocalibrate. Θα στο στείλω οταν γυρίσω.

@svellinis: ναι αυτός ειναι που λες και μου είπε αν μου δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα να τον πάρω τηλ.

Το chroma 5 το πήρα "δώρο" με το i1 pro που πήρα. Θέλω να πάρω ένα i1 display 3, αλλά δεν υπάρχει για δείγμα στην Ελλάδα. Μετά τις διακοπές.

Στην χθεσινή ρύθμιση, αυτό έκανα. Να ειναι πιο κοντά στο 2.22.

Reaction score
640
@κεφαλας: γιατί σου κάνει εντύπωση πως με το wide έρχονται τα χρώματα σωστά; Το αντίθετο δεν γίνεται. Να διευρύνεις το τρίγωνο αν ειναι μικρό. Το λέει και στις οδηγίες του autocalibrate. Θα στο στείλω οταν γυρίσω.

@svellinis: ναι αυτός ειναι που λες και μου είπε αν μου δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα να τον πάρω τηλ.

Το chroma 5 το πήρα "δώρο" με το i1 pro που πήρα. Θέλω να πάρω ένα i1 display 3, αλλά δεν υπάρχει για δείγμα στην Ελλάδα. Μετά τις διακοπές.

Στην χθεσινή ρύθμιση, αυτό έκανα. Να ειναι πιο κοντά στο 2.22.

Και το i1 pro απο που το πηρες ?
Δεν μου ειπες τι σου κανει το chroma 5....

Μετα τις 20/8 μπορει να σου πουλησω το δικο μου μαζι με την αδεια του chromapure αλλα δεν νομιζω να το χρειαζεσαι .....

Reaction score
640
Και το i1 pro απο που το πηρες ? (κατι μαντευω..)
Δεν μου ειπες τι σου κανει το chroma 5....

Μετα τις 20/8 μπορει να σου πουλησω το δικο μου μαζι με την αδεια του chromapure αλλα δεν νομιζω να το χρειαζεσαι .....

Reaction score
15.548
:roflmao::roflmao:

εσυ μιλας μεχρι εκει που βλεπεις....εγω παω παρακατω.:)

το χρωματικο τριγωνο σαν 6 σημεια εξωτερικα ναι μπορει να ερθει απο wide mode....παραμεσα τι γινετε ομως ;

πρεπει να συνδιασεις τα εξω τριγωνου με τα μεσα αυτου για να εχεις καλο αποτελεσμα....

το chroma 5 για rgb πολυ χαμηλα δεν κανει(οχι οτι ειναι κακο)....ασε που ειναι και 4 φορες πιο αργο σε μετρηση.
...αλλο να μετρας φως 0.01 και αλλο αυτο το φως και το rgb του..

μην βιαζεσαι στα αποτελεσματα...δεν ειναι τοσο απλα οπως τα βλεπεις..

Reaction score
290
Ρίξε και καμια φωτό έστω και με ότι ρυθμίσεις έχεις κάνει να πάρει λίγο μπρος η κατηγορία γιατί αν συνεχίσουμε έτσι την άλλη κυριακή θα της κάνουμε τα σαράντα.

Reaction score
640
Ρε καλιμπρατορες diffuser δεν έχει το chroma 5 ? έχει και diffuser το i1 pro γυρνά το στο φακό τραβά και ένα προφίλ από την οθόνη και πάμε παρακατω

Reaction score
2.482
Καλά μόλις γυρίσουμε στο δωμάτιο και κοιμηθούν όλοι, θα σας γράψω αναλυτικότερα!

Πάντως μετρήσεις απο τις 20/8 θα ανεβάσω.

Reaction score
2.482
:roflmao::roflmao:

εσυ μιλας μεχρι εκει που βλεπεις....εγω παω παρακατω.:)

το χρωματικο τριγωνο σαν 6 σημεια εξωτερικα ναι μπορει να ερθει απο wide mode....παραμεσα τι γινετε ομως ;

πρεπει να συνδιασεις τα εξω τριγωνου με τα μεσα αυτου για να εχεις καλο αποτελεσμα....

το chroma 5 για rgb πολυ χαμηλα δεν κανει(οχι οτι ειναι κακο)....ασε που ειναι και 4 φορες πιο αργο σε μετρηση.
...αλλο να μετρας φως 0.01 και αλλο αυτο το φως και το rgb του..

μην βιαζεσαι στα αποτελεσματα...δεν ειναι τοσο απλα οπως τα βλεπεις..
Το τι γινεται μέσα στο τριγωνο, δεν εξαρταται το ποσο γραμμικο ειναι το display?

Πάντως μην ξεχνας οτι πέραν τουτου, χρησιμοποιω και 3D LUT 124 σημειων, που υποτιθεται διορθώνει έως ενα βαθμο τα προβληματα μεσα στο τριγωνο.

Reaction score
640
Το τι γινεται μέσα στο τριγωνο, δεν εξαρταται το ποσο γραμμικο ειναι το display?

Πάντως μην ξεχνας οτι πέραν τουτου, χρησιμοποιω και 3D LUT 124 σημειων, που υποτιθεται διορθώνει έως ενα βαθμο τα προβληματα μεσα στο τριγωνο.
125 ειναι τα σημεια και σαφως και τα διορθωνει εαν κανεις μια μετρηση με το chromapure θα το διαπιστωσεις σου εβγαλε και report στο pdf αναλυτικα ποσο τοις 100 ειναι τα de

Reaction score
2.482
125 ειναι τα σημεια και σαφως και τα διορθωνει εαν κανεις μια μετρηση με το chromapure θα το διαπιστωσεις σου εβγαλε και report στο pdf αναλυτικα ποσο τοις 100 ειναι τα de
124 διορθωνει. Δεν διορθωνει το μαυρο το plugin :)

Στο ρεπορτ ειναι γυρω στο 95% excellent και μερικα στην δευτερη και τριτη κλιμακα.

Reaction score
640
Σε αυτες τις ρυθμισεις που ειδες ηταν normal και στο -6. Τωρα δοκιμαζω με apt.0 και gamma 2.22

Οπότε γιατι να ρυθμισω στο 245 και οχι στο 235 ωστε να εχω περισσοτερη φωτεινότητα;
για να μην σου κλιπαρει το λευκο και να μπορεσεις να ρυθμισεις σωστα την κλιμακα του γκριζου και το gamma ψηλα.
Οταν βαζεις στο hdmi (διαβασα οτι το δοκιμασες ) το super white το μηχανημα αναπαραγει luminance levels 16-255 αντι για 16-235 και στην καρτελα white clipping λογικα δεν θα μπορεις να δεις πανω απο το 234 να αναβοσβηνει το 235 αντιστοιχει στο 255
Στην μπαρα 17 την φωτεινοτητα την ρυθμιζεις ωστε να μπορεις μολις να την διακρινεις να αναβοσβηνει οταν θα πλησιασεις πολυ κοντα στο πανι .

Υλικο για διαβασμα στις διακοπες
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=35322
http://www.chromapure.com/chromapuremanual.pdf
http://www.avsforum.com/forum/139-display-calibration/948496-avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration.html

Απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω οτι τον Μανωλη δεν τον γλυτωνεις οσο και να παιδευτεις οσο καλα και να τα κανεις οταν θα ερθει θα παρεις πολυ καλυτερη εικονα απο αυτη που εφτιαξες μονος σου .
Μεχρι τοτε θα εχεις τελεια σχεδιαγραμματα τα οποια δεν θα συμβαδιζουν με την εικονα ......

Last edited:

Reaction score
2.482
για να μην σου κλιπαρει το λευκο και να μπορεσεις να ρυθμισεις σωστα την κλιμακα του γκριζου και το gamma ψηλα.
Οταν βαζεις στο hdmi (διαβασα οτι το δοκιμασες ) το super white το μηχανημα αναπαραγει luminance levels 16-255 αντι για 16-235 και στην καρτελα white clipping λογικα δεν θα μπορεις να δεις πανω απο το 234 να αναβοσβηνει το 235 αντιστοιχει στο 255
Στην μπαρα 17 την φωτεινοτητα την ρυθμιζεις ωστε να μπορεις μολις να την διακρινεις να αναβοσβηνει οταν θα πλησιασεις πολυ κοντα στο πανι .

Υλικο για διαβασμα στις διακοπες
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=35322
http://www.chromapure.com/chromapuremanual.pdf
http://www.avsforum.com/forum/139-display-calibration/948496-avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration.html

Απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω οτι τον Μανωλη δεν τον γλυτωνεις οσο και να παιδευτεις οσο καλα και να τα κανεις οταν θα ερθει θα παρεις πολυ καλυτερη εικονα απο αυτη που εφτιαξες μονος σου .
Μεχρι τοτε θα εχεις τελεια σχεδιαγραμματα τα οποια δεν θα συμβαδιζουν με την εικονα ......
Τα εχω ηδη διαβασει αυτα και τα ξαναδιαβαζω. Με τον benq εγραψα καμια 30-35 ωρες να δειχνουν patterns και να ρυθμιζω. Καλα τα πηγα, εν τελει. (Μιας και ειχα και σημειο αναφορας τις ρυθμισεις του Μανωλη)

Τα προβληματα που ειχα (και ειχε και ο Μανωλης και ηρθε δευτερη φορά) ειναι πως το μηχανακι εκανε κατι μαιμουδιες και οταν αλλαζε αναλυση π.χ. Απο 50hZ σε 24hZ προσθετε ενα κοκκινο πεπλο. Οποτε επειδη ο oppo ηταν στα 50hz, ρυθμισαμε μια χαρα ωραια και οταν εφυγε ο Μανωλης και εβαλα ταινία, τα προσωπα ηταν ολα κοκκινα.

Τωρα, ο jvc δεν εχει τετοια μεν θεματα, αλλα διαβαζοντας το service manual χτες ειμαι σιγουρος οτι θελει καποια ρυθμιση απο το service menu αν θελει να παιζει σωστα χωρις vp.

Και οι λόγοι που θελω να παιξει καλα μονος του ειναι δυο:

1) εστω τον δινω αργοτερα σε καποιον. Αν δεν εχει scaler τι θα γινει;
2) καθαρα ακαδημαικοι λογοι (και λιγο ocd βεβαια!) να μαθω πως ρυθμίζεται.

Επισης οσον αφορα το superwhite το αντιθετο συμβαινει. Σε superwhite αναβοσβηνουν τα white bars, ενω με standard δεν αναβοσβηνει κανενα.

3% το iPad. Το βαζω για φορτιση. Ουφ προλαβα να γραψω!

Reaction score
640
Τα εχω ηδη διαβασει αυτα και τα ξαναδιαβαζω. Με τον benq εγραψα καμια 30-35 ωρες να δειχνουν patterns και να ρυθμιζω. Καλα τα πηγα, εν τελει. (Μιας και ειχα και σημειο αναφορας τις ρυθμισεις του Μανωλη)

Τα προβληματα που ειχα (και ειχε και ο Μανωλης και ηρθε δευτερη φορά) ειναι πως το μηχανακι εκανε κατι μαιμουδιες και οταν αλλαζε αναλυση π.χ. Απο 50hZ σε 24hZ προσθετε ενα κοκκινο πεπλο. Οποτε επειδη ο oppo ηταν στα 50hz, ρυθμισαμε μια χαρα ωραια και οταν εφυγε ο Μανωλης και εβαλα ταινία, τα προσωπα ηταν ολα κοκκινα.

Τωρα, ο jvc δεν εχει τετοια μεν θεματα, αλλα διαβαζοντας το service manual χτες ειμαι σιγουρος οτι θελει καποια ρυθμιση απο το service menu αν θελει να παιζει σωστα χωρις vp.

Και οι λόγοι που θελω να παιξει καλα μονος του ειναι δυο:

1) εστω τον δινω αργοτερα σε καποιον. Αν δεν εχει scaler τι θα γινει;
2) καθαρα ακαδημαικοι λογοι (και λιγο ocd βεβαια!) να μαθω πως ρυθμίζεται.

Επισης οσον αφορα το superwhite το αντιθετο συμβαινει. Σε superwhite αναβοσβηνουν τα white bars, ενω με standard δεν αναβοσβηνει κανενα.

3% το iPad. Το βαζω για φορτιση. Ουφ προλαβα να γραψω!
Δηλαδη πριν φυγει ο Μανωλης δεν εβαλε ταινια ?
Δεν υπαρχει περιπτωση να μην δοκιμασε να δει τι εφτιαξε .......
Την δευτερη φορα που ηρθε τι σου ειπε γι αυτο το θεμα ?
Ο benq το ειχε αυτο το θεμα αλλα οχι απο τα 50 hz στα 24 hz αλλα απο το 2d στο 3d .
σε οτι αφορα τις μπαρες που αναβοσβηνουν με το super white on ποιες μπαρες αναβοσβηνουν βλεπεις το 235 236 και το 237 ή μεχρι το 234 και σβηστο το 235 ?
Στο normal μολις καtεβασεις το contrast ειτε απο τον προβολεα ειτε απο τον lumagen θα επρεπε να βλεπεις τις μπαρες απο το 235 και πανω να αναβοσβηνουν εαν οχι η πηγη σου σου κλιπαρει το λευκο και πρεπει να ψαξεις τις ρυθμισεις της πηγης ....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.112
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio