Kali IN-8

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.666
Αν είστε (όπως φαίνεται αρκετοί) απαιτητικοί, και καλά κάνετε να είστε δηλαδή, κι εγώ μαζί σας, τότε το απολύτως φτηνότερο δυνατό ηχείο που μπορείτε να πάρετε για το σπίτι, όπως έχω ξαναγράψει κατ'επαναληψιν, είναι το 310 της Νιούμαν, και δε θα πρότεινα κανένα φτηνότερο, ήδη είναι τζάμπα.

1.800 το τεμάχιο, 3.600 το ζευγάρι, 20 χιλιάρικα μια εντεκάδα, και για σαμπ το συζητάμε σε άλλο πακέτο κόστους. Φυσικά χωρίς σαμπ, είναι ανεπαρκές, εντελώς ακατάλληλο για οτιδήποτε.

Από κει και κάτω, θα κάνετε σοβαρούς συμβιβασμούς. Διαλέξτε ποιους συμβιβασμούς προτιμάτε. ;)

Ή πάρτε οποιοδήποτε συνδυασμό παθητικών με τελικούς, φιλ φρι να το παλέψετε.

Από κει και πάνω, έχει εξαιρετικές προτάσεις η adam, genelec, pmc, atc, Geithain, και λοιποί σοβαροί και καταξιωμένοι κατασκευαστές.

Όπως έχω ξεκαθαρίσει, το ταπεινό 310 της Νιούμαν είναι το οικονομικότερο ηχείο για σοβαρό αποτέλεσμα, πρακτικά χωρίς συμβιβασμούς, η δύναμη της λογικής.

Με 200 και 400 ευρώ, πικ γιορ πόιζον. Δεν αγοράζετε τίποτα φοβερό. Είναι ακριβό σπορ το όντιο. ;)


Απλώς δεν χρειάζεται να δώσεις σώνει και καλά 20 και 50 χιλιάρικα για ένα ζευγάρι ηχεία, μαζί με τα ενισχυτικά τους. Ούτε 200 χιλιάρικα... Δεν χρειάζεται.
 
Last edited:

Μηνύματα
1.391
Reaction score
1.083
... το απολύτως φτηνότερο δυνατό ηχείο που μπορείτε να πάρετε για το σπίτι, όπως έχω ξαναγράψει κατ'επαναληψιν, είναι το 310 της Νιούμαν, και δε θα πρότεινα κανένα φτηνότερο, ήδη είναι τζάμπα.

1.800 το τεμάχιο, 3.600 το ζευγάρι, 20 χιλιάρικα μια εντεκάδα...
Τζάμπα...

... Είναι ακριβό σπορ το όντιο.
Δυστυχώς.

....Απλώς δεν χρειάζεται να δώσεις σώνει και καλά 20 και 50 χιλιάρικα για ένα ζευγάρι ηχεία, μαζί με τα ενισχυτικά τους. Ούτε 200 χιλιάρικα... Δεν χρειάζεται.
Ποτέ δε χρειαζόταν αλλά σε παλαιότερες εποχές υπήρχε κόσμος που δεν υπολόγιζε το χρήμα. Και τώρα υπάρχουν και καλά κάνουν όσοι πραγματικά έχουν και δε παίρνουν δάνεια, μαζί του δε θα τα πάρει κανείς. Για την πλειοψηφία είναι αλλιώς και ο καλός ήχος δε πρέπει να είναι προνόμιο της μειοψηφίας.
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Φυσικά χωρίς σαμπ, είναι ανεπαρκές, εντελώς ακατάλληλο για οτιδήποτε.
Εγώ ψιλοδιαφωνώ σε αυτό. Με sub είναι άλλο παιχνίδι βέβαια αλλά όχι ότι είναι ακατάλληλο για 2.0 setup. Είναι πολύ πιο επαρκές από πάααααρα πολλά παραδοσιακά (δικά μου και φίλων), υψηλότερου κόστους, setup έχω ακούσει.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.666
Εγώ ψιλοδιαφωνώ σε αυτό. Με sub είναι άλλο παιχνίδι βέβαια αλλά όχι ότι είναι ακατάλληλο για 2.0 setup. Είναι πολύ πιο επαρκές από πάααααρα πολλά παραδοσιακά (δικά μου και φίλων), υψηλότερου κόστους, setup έχω ακούσει.
Καταλαβαίνω τι λες, αλλά τζάμπα το λες.

Το ότι άλλα συστήματα είναι πολύ χειρότερα, δε το κάνει επαρκές.

Σε στάθμη αναφοράς δεν μπορεί να παίξει σύγχρονες ηχογραφήσεις ηλεκτρονικής μουσικής, που έχουν πολύ φορτωμένη την πρώτη οκταβα, άρα κρίνεται εκ των πραγμάτων ως ανεπαρκές, και απαιτεί σαμπ.

Δε γίνεται να αγοράσεις ηχεία που να παίζουν μόνο ένα είδος μουσικής, ώστε να κρύβεται η ανεπάρκειά τους.

Αν μιλάμε για απαιτητικό σεταπ, που να παίζει ως προβλέπεται τουλάχιστον σε στάθμες αναφοράς, θες σαμπ, πολλά μάλιστα και πολύ δυνατά μάλιστα. Δηλαδή, θέλει λεφτά. Είναι πολύ υψηλό το κόστος των σαμπ.

Ειδάλλως, έχεις ήδη κάνει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, και κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.

Μάντεψε. Σε βλέπω.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Το πρόβλημα με το φυσημα είναι κατ ουσια ανυπαρκτο. Απλα παμε από τη μυγα να βγαλουμε ξυγγι.

Όπως επισης ολη η ιστορια ξεκινησε για λογους εντυπωσιασμου. Δηλαδη ποσο επιστήμονας θα επρεπε να είναι καποιος για να καταλαβει ότι κατι δεν πηγαινε καλα με το δειγμα που πηγε προς εξεταση. Όταν υπαρχουν μηχανικοι του βεληνεκούς της JBL και βγαινει τετοιο λαθος το πιο απλο πραγμα που θα μπορουσε να γινει είναι ένα τηλεφωνο. Ρε παιδια κατι μη φυσιολογικο συμβαινει εδώ.
Όμως η ιστορια παει να εξελιχτεί σε μπουμεραγκ γι αυτους που πηγαν να εντυπωσιασουν.

Τα πρωτα μου ηχεια παθητικα, B&W 704 ηταν αξιας 2.400 ευρω. Με ενισχυτή DENON AV της ιδιας αξιας κι αν ανοιγες τερμα την ενταση φυσικα κι ακουγοταν το ηχειο. Και δεν μιλαω αργοτερα για τους λαμπατους. Σε καμμια περιπτωση δεν εκρινα την αξια του μηχανήματος (ενισχυτή - ηχεια) από το να εχω τερμα τον ενισχυτή και την συμπεριφορά του ηχείου με αυτή την ενταση.
Νομιζω ότι μιλαμε ετσι για να μιλαμε.

Θεωρω δε ότι αυτος που θα κανει πολυκαναλο σεταπ με τα εν λογω ηχεια οντως θα αισθάνεται τυχερος. Φυσικα αυτος που θα εχει την οικονομικη δυνατοτητα, θα παει κατ ευθειαν στα ακριβα των στουντιακων εταιριων και σε καμμια περιπτωση ο λογος δεν θα είναι το φυσημα.
 


n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.852
Reaction score
12.416
Τα πρωτα μου ηχεια παθητικα, B&W 704 ηταν αξιας 2.400 ευρω. Με ενισχυτή DENON AV της ιδιας αξιας κι αν ανοιγες τερμα την ενταση φυσικα κι ακουγοταν το ηχειο o ενισχυτής.
Αν μου επιτρέπετε.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.666
Εξαρτάται από την απόσταση ακρόασης, τις επιθυμητές μέγιστες στάθμες και τις δυνατότητες όγκου (τοποθέτησης) που έχουμε στο χώρο.

Βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αποφασίζουμε, εφόσον τα προϊόντα αυτά βρίσκονται εντός μπάτζετ.

Δηλαδή, ξεκινάς από το μπάτζετ και κόβονται τα περισσότερα. Μετά αποφασίζεις τι χωράει στο δωμάτιό σου, και κοιτάς ποιο σε καλύπτει σε απόσταση ακροασης και στάθμες.

Το δωμάτιο που έχεις, έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, έχει τοίχους, σε τι απόσταση κλπ. Τα γραφήματα οφ αξις είναι σημαντικό φίλτρο για επιλογή δορυφόρου, και φυσικά η ομοαξονική αρχιτεκτονική και το καρδιοειδες μπάσο ξεκινάνε με γκολ από τα αποδυτήρια.

Αν είναι σε όλα ίδια 2-3 ηχεία που καταλήγεις, διαλέγεις αυτό που έχει καλύτερο thd.

Τα διαθέσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι υπεραρκετά για να καταλήξεις στο υψηλότερης πιστότητας αναπαραγωγής σεταπ, για το κάθε κοστολογιο.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Αν λοιπόν θέλαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ίδιας κλάσης...


... ποιο απ' τα δύο αυτά?
Ψηφιζω. Το πιο ακριβο!
Σας
Αν μου επιτρέπετε.
Σας επιτρεπω.
Αλλα πραγματικα δεν εχει καμμια απολυτως σημασια.
Μια φορα που ο ενισχυτης δεν επαιζε κι εκανα διαφορα πειραματα, ειχα ανεβασει το βολιουμ στο τερμα. Πατωντας το mute ο ηχος επανηλθε, αλλα δυστυχως μου εκαψε το τουιτερ. Αυτα παθαινεις με τερμα το βολιουμ. Κι εδω διυλιζουμε τον κωνοπα για φυσημα με τερμα την ενταση.
 
Last edited:


Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.136
Reaction score
26.694
Τα διαθέσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά
Μπορούμε να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στης κάθε εταιρείας?
Αλλά και του καθενός τρίτου ή "τρίτου" που δημοσιεύει μετρήσεις?, αν βέβαια υπάρχουν καθώς δεν βρίσκεις για τα πάντα
(μήπως είμαι υπερβολικά καχύποπτος?)
 


Μηνύματα
950
Reaction score
495
Εγώ πάλι με το συμπάθειο αλλά πολλούς δεν σας καταλαβαίνω. Εϊναι ένα forum science-oriented και δεν ενοχλεί κανέναν το white noise από τα ενεργά από την στιγμή που δεν το ακούτε στην θέση ακρόασης? Ηχείο που έχει έντονο white noise δεν μπορεί να λέγεται ηχείο υψηλής πιστότητας κατ'εμέ. Δεν θέλετε να το ονομάσουμε πιστότητα μιας και δεν ακούγεται στην θέση ακρόασης? Ε τότε ας το ονομάσουμε συλλογική ποιότητα. Δεν μιλάμε για κανένα gain. Το ηχείο σκέτο χωρίς τίποτα συνδεδεμένο σε όποια ρύθμιση και να είναι να βγάζει τον ίδιο ακριβώς θόρυβο. Για αυτόν τον θόρυβο μιλάμε ο οποίος έρχεται καθαρά από τα ενισχυτικά στάδια.

Εντωμεταξύ δεν μπορώ να εμπιστευτώ πλέον και κανέναν όσον αφορά τον θόρυβο ούτε εδώ μέσα. Όλοι λένε για τα ηχεία τους πως πρέπει να βάλεις το αυτί μέσα στο tweeter για να ακούσεις κάτι. Πρέπει να το βάλεις μέσα ή τα μεσάνυχτα με μηδενικό background noise ακούγεται στα 50/60/70/80 εκατοστά ή παραπάνω? Άλλο μέσα στο tweeter, άλλο στα 80 εκατοστά. Πώς γίνεται να μην ακούει κανείς από τους κατέχοντες τα ηχεία τίποτα και όλοι οι άλλοι στο εξωτερικό να ακούνε θόρυβο?

Προσωπικά έχω αλλάξει πολλά παραδοσιακά ενισχυτικά στο παρελθόν και δεν είχα τέτοια θέματα με κανένα. Από τα φτηνά μέχρι τα ακριβά, ναι άκουγες θόρυβο μέσα στο tweeter σε όλα, αλλά όχι αυτό το χάλι. Σε κάποιους από εμάς που ακούμε αργά το βράδυ near field μας ενοχλεί αφάνταστα που σε ηρεμία ακούμε θόρυβο. Και οι μικρές εταιρίες είναι μικρές. Οι επώνυμες πού πάνε έτσι? Αν δεν μπορούνε να βγάλουνε ηχείο χωρίς θόρυβο σε χαμηλή κατηγορία τιμής είτε να μην το βγάλουνε καθόλου είτε να το βγάλουνε πιο ακριβό χωρίς. Αγοράζεις Μερσεντέ, και το μικρότερο μοντέλο να είναι περιμένεις να μην τρίζουν τα πλαστικά. Αν τρίξουν και τους πάρεις τηλέφωνο, τί απάντηση θα πάρεις? Πάτησε το γκάζι, άνοιξε και το παράθυρο να μην τον ακούς?

Δεν μιλάω θεωρητικά, μιλάω ως παθών κι ούτε θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Δικά σας τα λεφτά και τα σπαταλάτε όπως θέλετε αλλά πρώτα ψάξτε το καλά μόνοι σας γιατί για κάποιους 400 ευρώ είναι πολλά χρήματα και νομίζουν πως θα δώσουν 400 και καθάρισαν ενώ τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Πάμε άλλη μία όλοι μαζί, ότι πληρώσεις παίρνεις (fingers crossed). :D
 


Μηνύματα
950
Reaction score
495
Το τελευταίο και αν ισχύει σε αυτό το χόμπι.
ή με άλλα λόγια Giant Killers δεν υπάρχουν!
Ειδικά στα επαγγελματικά με τα μικρά περιθώρια κέρδους και από την στιγμή που δεν πληρώνεις φινιρίσματα, δεν υπάρχουν, λογικό..
 

Μηνύματα
1.864
Reaction score
4.430
Φιλοι μου εχετε σκεφτει
ποιο ειναι το ταργκετ γκρουπ αυτων των ηχειων, τι μουσικη ακουει και σε τι σταθμες;
Οι υπερβολες, ενθουσιασμος στην καλυτερη, πρεπει να εχουν ενα οριο.
Δεν ειναι ολα τα ηχεια για την ιδια χρηση.
 
Last edited:

Μηνύματα
12.829
Reaction score
10.048
Δεν θέλετε να το ονομάσουμε πιστότητα μιας και δεν ακούγεται στην θέση ακρόασης? Ε τότε ας το ονομάσουμε συλλογική ποιότητα. Δεν μιλάμε για κανένα gain. Το ηχείο σκέτο χωρίς τίποτα συνδεδεμένο σε όποια ρύθμιση και να είναι να βγάζει τον ίδιο ακριβώς θόρυβο. Για αυτόν τον θόρυβο μιλάμε ο οποίος έρχεται καθαρά από τα ενισχυτικά στάδια.

Εντωμεταξύ δεν μπορώ να εμπιστευτώ πλέον και κανέναν όσον αφορά τον θόρυβο ούτε εδώ μέσα. Όλοι λένε για τα ηχεία τους πως πρέπει να βάλεις το αυτί μέσα στο tweeter για να ακούσεις κάτι. Πρέπει να το βάλεις μέσα ή τα μεσάνυχτα με μηδενικό background noise ακούγεται στα 50/60/70/80 εκατοστά ή παραπάνω? Άλλο μέσα στο tweeter, άλλο στα 80 εκατοστά. Πώς γίνεται να μην ακούει κανείς από τους κατέχοντες τα ηχεία τίποτα και όλοι οι άλλοι στο εξωτερικό να ακούνε θόρυβο?
Αυτό έθιξα κι εγώ νωρίτερα:

(...) διαβάζουμε για κάτι που ακούγεται, κανείς δεν μπορεί να το περιγράψει με λόγια. Χρειάζονται αριθμοί (dB) σε απόσταση (cm.)
 

Μηνύματα
950
Reaction score
495
(...) διαβάζουμε για κάτι που ακούγεται, κανείς δεν μπορεί να το περιγράψει με λόγια. Χρειάζονται αριθμοί (dB) σε απόσταση (cm.)
Περιγράφεται εύκολα με λόγια. Ακούω θόρυβο - white noise - κάτι σαν αυτό:



Παίρνω το μέτρο και μετράω απόσταση από το tweeter. Εκεί που παύει να ακούγεται ο θόρυβος στο αυτί μου σταματάω. Άρα ο θόρυβος ακούγεται στην τόση απόσταση. Δεν είναι δύσκολο ούτε να μετρήσεις ούτε να τον ακούσεις. Θέληση και ησυχία θέλει. Όποιος δεν τον ακούει δεν ασχολείται καθόλου με αυτό που περιγράφω και είναι ευτυχισμένος.
 

D

Deleted member 8307

Guest
.... συγνώμη άμα αναλώνομαι στα ίδια αλλά αν κάποιο μέλος θέλει κάτι οικονομικό, τα entry level active αποτελούν άριστο value for money και προφανώς οι μετρήσεις και η ποιότητα κατασκευής τους θα είναι χειρότερες από ακριβές σειρές των focal Be, neumman ...

Πριν χρόνια ένας φοιτητής μου στην Γαλλία ακούγοντας το σύστημα που είχα στήσει εκεί (adam 7x - τα οποία πήρε ο EAR και τα έδωσε στον vastsar :roflmao::) - με την μικρή μετρικ/mac pro/amarra), μου ζήτησε τι να πάρει ο ίδιος στα 300-400 ευρώ. Αγόρασε τότε presonus ή κάτι αντίστοιχο με ένα teac/tascam interface, ήθελε να έχει ταυτόχρονα την τηλεόραση, το pc και το playstation συνδεδεμένα. To σύστημα είχε μέτριο αποτέλεσμα αλλά για τα λεφτά του ήταν value for money. Τον συνάντησα μετά από χρόνια σε ένα συνέδριο και ακόμα τα χαιρόταν.

Αν κάποιος συγκρίνει και πάει από κάποιο ακριβό ηχείο (και σωστά κατασκευασμένο) και στήσει ένα entry level προφανώς το αποτέλεσμα θα είναι κατώτερο.

Νομίζω ότι όλη η κουβέντα περί φυσήματος, μετρήσεων και ποιότητας κατασκευής μεταξύ ακριβών και φθηνών ηχείων ίσως να μην έχει ουσία ... :)
 

Μηνύματα
1.380
Reaction score
1.655
.... συγνώμη άμα αναλώνομαι στα ίδια αλλά αν κάποιο μέλος θέλει κάτι οικονομικό, τα entry level active αποτελούν άριστο value for money και προφανώς οι μετρήσεις και η ποιότητα κατασκευής τους θα είναι χειρότερες από ακριβές σειρές των focal Be, neumman ...

Πριν χρόνια ένας φοιτητής μου στην Γαλλία ακούγοντας το σύστημα που είχα στήσει εκεί (adam 7x - τα οποία πήρε ο EAR και τα έδωσε στον vastsar :roflmao::) - με την μικρή μετρικ/mac pro/amarra), μου ζήτησε τι να πάρει ο ίδιος στα 300-400 ευρώ. Αγόρασε τότε presonus ή κάτι αντίστοιχο με ένα teac/tascam interface, ήθελε να έχει ταυτόχρονα την τηλεόραση, το pc και το playstation συνδεδεμένα. To σύστημα είχε μέτριο αποτέλεσμα αλλά για τα λεφτά του ήταν value for money. Τον συνάντησα μετά από χρόνια σε ένα συνέδριο και ακόμα τα χαιρόταν.

Αν κάποιος συγκρίνει και πάει από κάποιο ακριβό ηχείο (και σωστά κατασκευασμένο) και στήσει ένα entry level προφανώς το αποτέλεσμα θα είναι κατώτερο.

Νομίζω ότι όλη η κουβέντα περί φυσήματος, μετρήσεων και ποιότητας κατασκευής μεταξύ ακριβών και φθηνών ηχείων ίσως να μην έχει ουσία ... :)

Ακριβώς, πρέπει να οριοθετουμε σωστά το κάθε προϊόν. Το πρόβλημα έρχεται όταν κάποιοι ενθουσιάζονται και πετούν πυροτεχνήματα που παρασύρουν άλλους.

Προσωπικά, ενεργό ηχείο με φύσημα δεν θα αγόραζα ποτέ. Το έκανα μια φορά και έχουν καταλήξει να παίζουν ικανοποιητικά μεν, σπαστικά δε, στο εξοχικό . Έκτοτε ειμαι αρκετά καχύποπτος με το τι ανακοινώνει ο κάθε κατασκευαστής.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.315
Μηνύματα
2.858.244
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top