Kiss Dp-600 Πρώτες εντυπώσεις.....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ερώτηση:

Για να συνδέσω το ΗΤPC με το Kiss πρέπει να χρησιμοποιήσω switch ή router? ή κατευθείαν με ένα καλώδιο ethernet?

Το HTPC είναι σε ασύρματο δίκτυο με το κεντρικό PC και το Internet...

Δεν έχω χρησιμοποιήσει μαζί και τα 3 σε ασύρματο δίκτυο ακόμα...

Υ.Γ. Έχω πολύ βασικές γνώσεις σε δίκτυα...

B

BinGix

Guest
Για να συνδέσεις περισσότερες από 2 συσκευές χρειάζεσαι switch (εσύ μαζί με το Kiss έχεις 3 αν κατάλαβα καλά).
2 συσκευές μπορούν να συνδεθούν απ' ευθείας με καλώδιο (συνήθως συνδεσμολογίας cross-over). Μην ανησυχείς τα βρίσκεις πολύ εύκολα σε οποιοδήποτε μαγαζί, Πλαίσιο π.χ.

GTX

Reaction score
39
Μάλιστα, εγώ δεν έχω δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο μόνο browsing με laptop γι'αυτό κι ολας είπα στα χαρτιά, άρα στην πράξη δε φτάνουν ούτε τα 108 ε!

Χρήστο αν υποθέσουμε οτι το kiss δικτυακά συμπεριφέρεται σα pc (που λογικά είναι) μπορείς με το HTPC να το συνδέσεις με ένα καλώδιο crossover. Αλλιώς και τα 2 (HTPC και Kiss) πάνω σε ένα switch, και αν θες βάζεις και ένα καλώδιο απο το switch προς το router του κεντρικού υπολογιστή και έχουν όλα internet απο το καλώδιο.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Για να συνδέσω το HTPC με το Kiss και ταυτόχρονα το HTPC ασύρματα με το κεντρικό υπολογιστή, πρέπει το Kiss να συνδεθεί με το HTPC με switc? Θέλω στο Kiss να βλέπω τα αρχεία του κεντρικού υπολογιστή μέσω του ασύρματου δικτύου HTPC - Kεντρικού αλλά το Kiss με το HTPC να είναι ενσύρματα συνδεδεμένα...

Reaction score
164
Μόνο που θα πρέπει κάθε φορά να αλλάζεις το setup από το Kiss.
Έχω συνδέσει τo laptop ασύρματα με router και Kiss και ενσύρματα το Kiss με το laptop μέσω router. Αν αντικαταστήσεις το laptop στη δεύτερη περίπτωση με τον κεντρικό σου υπολογιστή, θα δεις ότι γίνεται :)

Reaction score
164
Δοκίμασα υπότιτλους. Και από εξωτερικό δίσκο, και από το Freekiss τους εμφανίζει, αλλά "κινέζικα". Είναι σε μορφή srt.
Καμία ιδέα;

Reaction score
164
Βρέθηκε λύση: Καθώς παίζει, πατάμε το "Main Title" στο remote έως ότου δούμε Ελληνικά! :D

Reaction score
9
Κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει που δεν πέζει HD μέσω wifi ρε παιδιά.. Εγώ έχω ένα mac mini και με το xbox360 βλέπω το swordfish Τω 14mbps 1080p κανονικότατα δίχως κανένα σπάσιμο. Το config μου έχει ώς εξής.
Mac mini 1,66GHz με bootcamp Περασμένα windowsXP media center και το extender της ms για σύνδεση με το 360. Έχω στον δίσκο του μακ το HD και με απόσταση 3 δωματίων έχω ποιότητα σήματος περίπου 3 από τις συνολικα 5 γραμμές που έχει το 360. Ανοίγω το media center extender στο 360 και κάνω browse στο πισι...και βλέπω επί 2 ώρες συνέχεια δίχως το παραμικρό σπάσιμο.. Πως γίνετε το Κισσ να μην μπορεί να πέξει ? :shock:

Reaction score
164
Καλά, πώς βλέπεις με το 360 HD; Αφού μόνο με τα Media Center κάνει streaming video.

Reaction score
14
unforgiven said:
Καλά, πώς βλέπεις με το 360 HD; Αφού μόνο με τα Media Center κάνει streaming video.
mac user - τα κάνουν ολα!!!

Reaction score
9
Με συγχωρείτε ρε παιδιά. Δεν βλέπετε τι γράφω? Λίγη προσοχή στα γραφόμενα του συνομιλητή δεν βλάπτει. Γράφω ξεκάθαρα... MAC MINI with BOOTCAMP και windowsXP media center. 8) Περίεργο. ΔΕΝ είμαι mac user φίλε μου. Απλά πείρα MAC MINI για να πέζω με το tiger να το μάθω λιγάκι και να κάνω την δουλειά μου με τα windowsXP.

Reaction score
164
Έχεις δίκιο. Λάθος μου! (ή λαχτάρα για να βρω τρόπο να κάνει το 360 stream video χωρίς Media Center :) )

Reaction score
9
Θα ικανοποιηθεί σύντομα η λαχτάρα σου. Πέραν του φλάς για σάμσουνγκ αναγνώστες που βγήκε και λειτουργει τέλεια όπου νάνε βγένουνε και τα πρώτα unnoficial dashboard patches ¨οπου και θα πέζει (πέτα το το ασύρματο δεν χρειάζετε) HD μέσα από την usb ενώ ώς τώρα άνοιγε απλά mp3 και γωτογραφίες... Σε λίγο καιρό θα βγάλουνε ΠΟΛΑ για το 360 μην ανυσιχείς. 8)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Τελικά τα hd αρχεία μέσω ασύρματης σύνδεσης δεν παίζουν...

Έχω συνδέσει ασύρματα το PC με το HTPC στα 108 και με full σήμα παίζει τα πάντα εκτός από τα hd αρχεία...

Άρα δύσκολα θα τα παίξει και το Kiss...

mrw

Reaction score
0
Τα HD μέχρι 19.2 Μbps δεν είναι?

Για να μην τα σηκώνει το ασύρματο δίκτυο, κάτι δεν πάει καλά με τις ρυθμίσεις/firmware η πιθανόν δεύτερη συσκευή με 802.11b η ασύμβατη 54+ G τεχνολογία να κρατάει το effective bandwidth κοντά η κάτω απο τα 20 Mbps

H απλούστατα - το σήμα δεν είναι αρκετά δυνατό, ένα παράδειγμα του πως επηρεάζεται το throughput ανάλογα με το χώρο

http://www.tomsnetworking.com/2005/05/12/h_2_h_asus_3com_mini/page7.html

Μια μεγαλύτερη εξωτερική κεραία λύνει τέτοια προβλήματα

Reaction score
164
Γνωρίζοντας και εγώ τη θεωρία και έχοντας τις συσκευές σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους προσπαθούσα να παίξω HD. Αλλά, συνήθως, έπαιζε τα 1080 για 2-3sec και μετά κόλλαγε. Τα 720 τα έπαιζε εντάξει. Δοκίμασα ενσύρματα και τα έπαιζε "νεράκι" (όσα έπαιζε τέλωσπάντων και δεν έβγαζε μαύρο). Υποθέτω ότι είναι θέμα bandwidth, παρ' όλο που η θεωρία λέει ότι είναι επαρκές.

Reaction score
6
Η λέξη που ψάχνετε δεν είναι bandwidth , αλλά QoS (Quality of Service) !!!!
Αυτό είναι μια λειτουργία που ΔΕΝ έχει to wireless 802.11 σαν πρωτόκολλο (αλλά υποστηρίζεται full στο νέο Wi-Max!!!!)και γιαυτό δεν μπορεί να παίξει σωστά με HD σήμα, παρόλο που το θεωρητικό του bandwidth είναι κατά πολύ μεγαλύτερο (ενώ το πρααγματικό φτάνει οριακά!)...
Πολύ απλά και για να καταλαβαινόμαστε, η wireless "μπουκώνει" από τα πολλά μικρά πακέτα του HD σήματος και τα "φτύνει" (αρχίζει τα dropouts!!!)

Reaction score
5
exete dokimasei na vgalete to encryption metaksi ton siskevon?
sinithos kai afto ftaei sta drop paketa kai tin ptosi taxititas os kai 40% merikes fores...

afiste to diktio sas elefthero! to poli poli na mpei kanenas talaiporos apo dipla kai na dei HD kai na tou anoiksoun ta matia!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm