Klipsch Greek club

Reaction score
782
Δηλαδή 8 ίντσες ή 200 χιλιοστά. Αλλά επειδή όταν τα μετράω εγώ δεν μου βγαίνει 200 χιλιοστά ακριβώς, για αυτό θέλω να μου πει και κάποιος άλλος κάτοχος πόσο του βγαίνει.
Θα μας παρεξηγησουν:tongue: με τις ιντσες και τα χιλιοστά
Ποσο σου βγαινει δηλαδη εσενα?

Reaction score
32
Δεν εκατσα να μετρησω αλλα λογικα το ιδιο ειναι
Επειδή διαπίστωσα κατά η διάρκεια της μέτρησης για την τοποθέτηση των ηχείων πως το βάθος συμπεριλαμβανομένης της βάσης είναι μικρότερο κατά 2 εκατοστά από ότι αναγράφεται στα specs του ηχείου, με έπιασε η περιέργεια και κάθισα και μέτρησα όλες τις πλευρές του ηχείου όπως και τους κώνους. Όλα τα υπόλοιπα είναι ακριβώς όπως αναγράφονται, εκτός από αυτά τα 2. Για αυτό εάν μπορούσες εσύ ή κάποιος άλλος κάτοχος των RP-280F να μετρήσει και τα δικά του και να μου πει ότι βλέπουμε τα ίδια πράγματα, θα με καθησύχαζε...

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.493
Κατι αλλο εχω class d τελικο-προ
Με boyoho 280 watt τα οποια δεν θελω να τα βαλω επανω στα klipsch.
Σκεφτόμαι για αγορα μεσα στην βδομαδα για εναν ολοκληρωμένο τρανζιστορ απο τους παρακατω.
1)Yamaha a-s700 η a-s 701 καινουριο.
2)XTZ a 100d3 μεταχειρισμενο.
3)Cav a10 μεταχ.που πουλαει μελος απο εδω και εχω μιλήσει μαζι με τον ανθρωπο.

Ποιος απο τους παραπανω λετε να τα παει καλύτερα στα παντα τους.
Οπως καταλάβατε ολοι οι παραπανω ειναι απο 90watt και πάνω.
- θα τους πρότεινα ακριβώς με την σειρά που τους έγραψες
- καλοάκουστα και μην ξεχνάς πως η κόρνα πικάρει γύρω στα 3,15....6k , (εάν θέλεις να επέμβεις )

Reaction score
782
Επειδή διαπίστωσα κατά η διάρκεια της μέτρησης για την τοποθέτηση των ηχείων πως το βάθος συμπεριλαμβανομένης της βάσης είναι μικρότερο κατά 2 εκατοστά από ότι αναγράφεται στα specs του ηχείου, με έπιασε η περιέργεια και κάθισα και μέτρησα όλες τις πλευρές του ηχείου όπως και τους κώνους. Όλα τα υπόλοιπα είναι ακριβώς όπως αναγράφονται, εκτός από αυτά τα 2. Για αυτό εάν μπορούσες εσύ ή κάποιος άλλος κάτοχος των RP-280F να μετρήσει και τα δικά του και να μου πει ότι βλέπουμε τα ίδια πράγματα, θα με καθησύχαζε...
Λες τα δικα σου να ειναι πιο μικρα? Μπορεί να ηταν απο τα τελευταία κομμάτια στο τελείωμα παραγωγης και να μην τους έφταναν τα υλικά. :gotcha:
Τα ιδια ειναι ολα ρε μην σκας.

Reaction score
782
- θα τους πρότεινα ακριβώς με την σειρά που τους έγραψες
- καλοάκουστα και μην ξεχνάς πως η κόρνα πικάρει γύρω στα 3,15....6k , (εάν θέλεις να επέμβεις )
Ευχαριστώ!
Κατα τυχη εγγραψα yamaha πρώτο αλλα στα review παντου βλέπω η yamaha εχει ανέβει οπως ηταν παλια στους ενισχυτες της.Οποτε γιατι οχι..
Περι κορνας τα 3, 15 που τα βλέπουμε?
Δηλαδη παιζει ρολο η ενταση η ειναι απλα συχνότητα.
Να υποθέσω μεσα στο cross πρεπει να σκαλισω

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.493
Ευχαριστώ!
Κατα τυχη εγγραψα yamaha πρώτο αλλα στα review παντου βλέπω η yamaha εχει ανέβει οπως ηταν παλια στους ενισχυτες της.Οποτε γιατι οχι..
Περι κορνας τα 3, 15 που τα βλέπουμε?
Δηλαδη παιζει ρολο η ενταση η ειναι απλα συχνότητα.
Να υποθέσω μεσα στο cross πρεπει να σκαλισω
- εννοώ πως τα μεσοπρίμα τους είναι τσιμπημένα , και όχι η υψηλές συχνότητες δηλ από 7 - 8k και άνω ,

- το να επέμβεις στο +over θέλει πολλές γνώσεις , ποιό εύκολα κάνεις δουλειά με eq αναλογικά ή ψηφιακά

Reaction score
782
- εννοώ πως τα μεσοπρίμα τους είναι τσιμπημένα , και όχι η υψηλές συχνότητες δηλ από 7 - 8k και άνω ,

- το να επέμβεις στο +over θέλει πολλές γνώσεις , ποιό εύκολα κάνεις δουλειά με eq αναλογικά ή ψηφιακά
Καταλαβα οποτε μεσο pc θα μπορεσω να κανω δουλειά γιατι πιο πολυ μεσο dac παίζω.
Cd-vinyl τα εχω ξεχασμενα
[DOUBLEPOST=1482141819][/DOUBLEPOST]
Ετοιμος να ριξω παραγγελια για 280,250 και 450. Μεχρι το απογευμα, ελπιζω να τα εχω παραγγειλει.
Ριχτην σημερα εαν μπορεις γιατι νομίζω οτι απο αυριο κλείνουν ολες οι μεγαλοι εισαγωγείς στην Ελλαδα λόγο χριστουγεννων και μετα θα αργήσεις να παραλάβεις πας για 2017.
Μπορει να κανω και λαθος αλλα αυτη την εντύπωση εχω

Reaction score
1.173
Οι πρωτες ακροάσεις ξεκίνησαν με λαμπα 845, πηγη-cd και B.B King & Eric Clapton "Ride with the king" απο τα αγαπημενα μου album (το εχω και σε vinyl) πικαπ δεν εχω πλεον:p

Στα ψηλα: Την κορνα της Klipsch πρεπει να την συνηθισουν τα αυτια μου.
Παντος δεν ξυνει.
Δεν με με ενοχλεί. Αλλα εχει κατι το ιδιαίτερο ακομα δεν μπορώ να το προσδιορίσω.
Απο χροιές μεσαία πολύ μαλακες οπως πρεπει για τα γουστα μου.
Ανάλυση στο φουλ, σκηνη σε βαζει μεσα σε αυτο που ακους.
Και τελος το χαμηλο τους:
Δεν εχει το χαμηλο που ακουσα στο μαγαζι βεβαια λογικό οτι παιζω με λαμπα που δεν εχει τα δυναμικα του τρανζιστορ συν οτι οι λαμπες οι προενισχυτριες ειναι για πεταμα περιμενω sulvania να μου ρθουν,τα ηχεία ειναι αστρωτα.Τα visaton σε χαμηλό παιζανε χειρότερα το εχανα.Εδω το εχω, το ακούω
Θα γινουν και δοκιμες με τρανζιστορ.

Παντος τα Klipsch εχουν κατι το μαγικο στις χροιες τους πιο φυσικό τι να πω δεν ξερω εαν ειναι placebo.
Η γυναίκα μου που τα ακουσε αυτο μου ειπε παιζουν πιο καθαρα απο τα αλλα:bigboss:

Σε λιγο θα τελειώσει ομως η ακροαση εχω να παρω τον ταρζαν απο την πεθερα μου και θα ακουμε μονο παιδικά στην ηχομπαρα.

Παρτε μερικες φωτο αλλα λιγο ακαταστατες γιατι ο μικρος Ορφέας ειναι ο μικρος καταστροφεας.
Να κάνω μια ερώτηση; Τα Visaton τα λειτουργούσες με λάμπα 845; Θύμισε μου 2 x 12" δεν είχε το κάθε ηχείο;
Δεν γνωρίζω και τον χώρο σου αλλά με αυτήν την λάμπα να κουνήσεις σωστά τα μεγάφωνα μου φαίνεται ότι απλά τα αδικείς, δεν μπορούν να συγκριθούν έτσι απλά με τα Klipsch.

Καλές ακροάσεις και καλορίζικα.

Reaction score
782
Να κάνω μια ερώτηση; Τα Visaton τα λειτουργούσες με λάμπα 845; Θύμισε μου 2 x 12" δεν είχε το κάθε ηχείο;
Δεν γνωρίζω και τον χώρο σου αλλά με αυτήν την λάμπα να κουνήσεις σωστά τα μεγάφωνα μου φαίνεται ότι απλά τα αδικείς, δεν μπορούν να συγκριθούν έτσι απλά με τα Klipsch.

Καλές ακροάσεις και καλορίζικα.
Ευχαριστω για τα καλοριζικα!
Τα visaton ηταν μια χαρα ηχειαρες, δοκιμασα παρα πολλους ενισχυτες απο μονομπλοκ μεχρι πολλα watt σε ολοκληρωμενους,τρανζιστορ-λαμπες. Αν και 4χ12 σο σθνολο η 845 τα κουναγε το χαμηλο μου το εδιναν αλλα οχι στην θεση ακροασης αλλα πισω απο μενα στην κουζινα.Ειναι μαζι σαλονι κουζινα αρα θελανε χωρο.
Το προβλημα ηταν ο χωρος μου,το επνιγα το ηχειο εκεινο ειχε να δωσει και εγω το εκοβα.
Ειναι ενα ηχειο που εαν ειχα μεγαλυτερο σαλονι σαν αυτο που τα ειχε ο ανθρωπος που τα αγοραζα δεν θα φευγε ποτε απο το σπιτι μου.Το ιδιο σκηνικο περασα και με τα martin logan odyssey μεχρι και μεμβρανες αλλαξα και πυκνωτες στο κροσοβερ τους σε ανθρωπο του χωρου ,παιξανε καλυτερα βεβαια αλλα ποτε δεν επαιξαν οπως τα ακουσα πριν τα παρω ακομα και με cary 500 μονομπλοκ.
Τελικα το προβλημα λυθηκε βαζωντας ηχεια που ειναι διανικα σε μεγεθος στον χωρο μου και πλεον μπορω να χαρω την μουσικη μου οπως πρεπει.
Ποτε δεν ειπα οτι τα klipsch που πηρα ειναι καλυτερα απο vistaon απλα παιξανε καλυτερα στον χωρο μου.
Το βασικο σε ενα συστημα οπως ξερουμε ειναι ο χωρος μετα πανε ολα τα αλλα.

Reaction score
1.173
Το προβλημα ηταν ο χωρος μου,το επνιγα το ηχειο εκεινο ειχε να δωσει και εγω το εκοβα.
Τελικα το προβλημα λυθηκε βαζωντας ηχεια που ειναι διανικα σε μεγεθος στον χωρο μου και πλεον μπορω να χαρω την μουσικη μου οπως πρεπει.
Το βασικο σε ενα συστημα οπως ξερουμε ειναι ο χωρος μετα πανε ολα τα αλλα.
+1000 για τον χώρο.:drinks:

Ήμουν σίγουρος για τα visaton απλά έτσι όπως το έγραψες τουλάχιστον εγώ κατάλαβα ότι παίζουν σαν ηχεία καλύτερα. Να μην παρεξηγηθώ για το "καλύτερα"(σωστότερα) μπορεί και να ισχύει για τα klipsch ..... απλά τα κριτήρια που έθεσες για την σύγκριση μπορεί να μπερδέψουν ανθρώπους που διαβάζουν το νήμα.

Super οικογενειακές γιορτινές ακροάσεις εύχομαι. :drinks:

Reaction score
782
+1000 για τον χώρο.:drinks:

Ήμουν σίγουρος για τα visaton απλά έτσι όπως το έγραψες τουλάχιστον εγώ κατάλαβα ότι παίζουν σαν ηχεία καλύτερα. Να μην παρεξηγηθώ για το "καλύτερα"(σωστότερα) μπορεί και να ισχύει για τα klipsch ..... απλά τα κριτήρια που έθεσες για την σύγκριση μπορεί να μπερδέψουν ανθρώπους που διαβάζουν το νήμα.

Super οικογενειακές γιορτινές ακροάσεις εύχομαι. :drinks:
Επίσης φιλε μου καλες γιορτες με υγεία να χουμε πανω απο ολσ και μετα καλες ακροασεις.

Ναι το σωστότερα παιζουν στον χωρο μου σε σχέση με τα visaton ειναι πιο σωστο.
Ηχεια μπορούμε να αλλάξουμε σπιτι ομως δεν...
Καλύτερα απο την μια που δεν μπορούμε κάποιοι απι εμας γιατί θα χωριζαμε χαχα εαν αλλαζαμε σπίτι για τα ηχεια. Αρα την βγάζουμε με πιο μικρα .:D
Συν οτι πιο μεγάλος χώρος μπαίνεις στο πειρασμο , , μεγαλύτερος χωρος μεγαλύτερα ηχεια μεγαλους ενισχυτες=οικονομία στη τσέπη δεν =Δεη σκίσιμο στο ρευμα=μουρμουρα απο γυναικα και παει λεγοντας:gotcha:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.862
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef