Klipsch Greek club

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.378
Καλησπέρα στην παρέα .. κάτοχος πλέον συστήματος klipsch για την "τρέλα" του home cinema ,θα ήθελα να ρωτήσω για τα L-R κυρία εμπρός Ηχεια ( klh 30) τι τελικός θα ταίριαζε καλύτερα ;; Ρωτάω επειδή μάλλον θα τα κρατήσω κ για δικάναλες ακροάσεις ... ευχαριστω ..
- έπ τι γίνεται εκεί μέσα . . . :o :o :o . . . κύριε Λάϊε , εσείς ;

. . . μπράβο , klipsch-άς στο τετράγωνο :)

Reaction score
782
Οποιο και απο τα 2 να επιλεξεις θα κάνεις κολοτουμπες απο την χαρα σου με αυτό που θα ακούς. Ετσι και αλλιως τα ιδια είναι περα απο το ατμός ηχειο που εχουν στην κορυφή τους.
Εαν σε νοιαζει ο ατμός πας 280fa αν οχι πας στα 280f που τα κανουν ολα και συμφέρουν. Και εαν γουστάρεις αργότερα ατμους υπάρχει εξτρα το ατμοηχειακι το βάζεις απο πανω τους και τα κανεις 280fa:D

Reaction score
8
Κατέληξα στα 280fa.Υπολογίζω σε 1 μήνα να έχουν τοποθετηθεί!Τώρα μένει να επιλέξω ενισχυτή.Εύχομαι να φανούν αντάξια των προσδοκιών και να τα απολαύσω στο μέγιστο!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
- τα monitor audio απ΄ ότι θυμάμαι σε παλαιότερες αναρτήσεις σου , τα γνωρίζεις , οπότε ξέρεις και τον ήχο τους

- και εγώ κατά καιρούς αντικαθιστώ τα rb81-i από κάποια άλλα δαπέδου πού έχω και πολύ ακριβότερα μάλιστα , αλλά την αίσθηση του εδώ και τώρα ζωντανά και δυνατά , δεν την έχω
Πράγματι αυτό έχω διαπιστώσει και εγώ! Πως όμως γίνεται ένα τόσο προσιτό ηχείο να τα βάζει με πολύ ακριβότερες υλοποιήσεις και να κερδίζει σε εντυπώσεις! Όσες φορές είπα να κοιτάξω κάτι ποιοτικότερο, (εμφάνιση , ποιότητα κατασκευής και τέτοια δηλαδή), έκανα πίσω, διότι μου έλειπε αυτή η αμεσότητα, ή διάθεση live ατμόσφαιρας, ο τρισδιάστατος ήχος κυρίως των παλαιότερων εγγραφών! Έτσι παραμένω πιστός!
-----------------
Sokovb, Καλώς όρισες στην ομάδα της klipsch του φόρουμ,
Μου αρέσει πολύ το σύστημα σου, βλέπω ιστορικά μηχανήματα και ηχεία, μπράβο!

Επίσης καλώς όρισες GianVas....

Reaction score
8
Ευχαριστώ.
Άλλη μια ερώτηση εχω να κάνω να "ακούσω" απόψεις:

Yamaha 3060
ή
Arcam 390
?

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.378
Ευχαριστώ.
Άλλη μια ερώτηση εχω να κάνω να "ακούσω" απόψεις:

Yamaha 3060
ή
Arcam 390
?
- όπα ! . . . δύσκολο . . . ο Yamaha 3060 είναι κλασικό ταίρι για klipsch , όμως ο Arcam 390 είναι ακόμη ποιό γλυκός και ζεστός ίσως κάτσει καλύτερα , ακρόαση μπορείς να κάνεις ;

Reaction score
8
Όχι δυστηχώς!!
Ανυπομωνώ να αποφασίσω και μετά να τα χαρώ...!

Θα αντικατασταθούν τα elac με τα clipsch και ο denon που δεν ξέρω ακόμη με ποιόν...
Έχω και τελικό τον adcom 7705 που θα παραμείνει..

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.378
Όχι δυστηχώς!!

Θα αντικατασταθούν τα elac με τα clipsch και ο denon που δεν ξέρω ακόμη με ποιόν...
- δεν μπόρεσα να βρώ εάν ο adcom 7705 είναι με mosfet ή διπολικά τρανζίστορ

- εάν έχει mosfet προχώρα άφοβα , διότι ο adcom με διπολικά τρανζίστορ , θα σου βγάλει σχετική αγριάδα και λίγο κόκκο

- και εγώ με adcom - mosfet τα οδηγώ σε οριζόντια διενίσχυση οπότε τα ηχεία βλέπουν 2x250 watt @ 8 ohm :smg:

Reaction score
8
- δεν μπόρεσα να βρώ εάν ο adcom 7705 είναι με mosfet ή διπολικά τρανζίστορ

- εάν έχει mosfet προχώρα άφοβα , διότι ο adcom με διπολικά τρανζίστορ , θα σου βγάλει σχετική αγριάδα και λίγο κόκκο

- και εγώ με adcom - mosfet τα οδηγώ σε οριζόντια διενίσχυση οπότε τα ηχεία βλέπουν 2x250 watt @ 8 ohm :smg:

Τα clipsch σήμερα τα παρήγγειλα...
Σε ενισχυτή δεν έχω καταλήξει ακόμη...

Reaction score
782
Όχι δυστηχώς!!

Adcom & Klipsch = δυνατό αποτελεσμα

Reaction score
268
Καλησπέρα σε όλο το club! Επισυνάπτω την φωτό με τις διαστάσεις της σαλονοκουζινοτρπεζαρίας.... η θέση ακρόασης και οι διαστάσεις ως έχουν. Τι γνώμη έχετε για τα rp 280 f στο χώρο μου; Μήπως πέφτουν μεγάλα; Μήπως είναι καλύτερα τα rp 260 f; Προορίζονται αποκλειστικά για μουσική και ο ενισχυτής που θα τα συνοδεύσει θα είναι ένας sony taf 690 es στα 2x100 watt(αν θυμάμαι καλά....), mosfet.

Attachments

Reaction score
782
Καλησπέρα σε όλο το club! Επισυνάπτω την φωτό με τις διαστάσεις της σαλονοκουζινοτρπεζαρίας.... η θέση ακρόασης και οι διαστάσεις ως έχουν. Τι γνώμη έχετε για τα rp 280 f στο χώρο μου; Μήπως πέφτουν μεγάλα; Μήπως είναι καλύτερα τα rp 260 f; Προορίζονται αποκλειστικά για μουσική και ο ενισχυτής που θα τα συνοδεύσει θα είναι ένας sony taf 690 es στα 2x100 watt(αν θυμάμαι καλά....), mosfet.
Πήγαινε στα rp 280f.
Μιας και μοιαζει το σαλονι μου με το δικο σου μπορω να πω οτι τα 280 ειναι ιδανικα.

Reaction score
268
Να ρωτήσω όμως και κάτι άλλο; Η οπή εκτόνωσης των χαμηλών είναι στο πίσω μέρος σωστά; Τι απόσταση θα χρειαστεί το ηχείο από τον πίσω τοίχο; από τον πλαϊνό; Εσείς τι αποστάσεις έχετε κατα μέσο όρο; Εγώ μπορώ από τον πίσω μέχρι 50 cm και από τον πλαϊνό 40-45cm. είναι αρκετά ή θα πνιγεί το αριστερό μου ηχείο στα μπάσα;
Ευχαριστώ.
[DOUBLEPOST=1488621913][/DOUBLEPOST]Ξέχασα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιος στην Πάτρα ή κάπου πιο κοντά από τους φίλους στην Αθήνα τέλος πάντων, που να μπορεί να με βοηθήσει με μια ακρόαση; Να έχει klipsch εννοείται για να πάρω μια γεύση....
Οποιαδήποτε προσφορά θα είναι μεγάλη βοήθεια για μένα...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
454
Εχω τα rf7 χωρίς πολλά πολλά μηχανήματα τελικούς κτλ απλά με έναν av pioneer και έναν υπολογιστή, είμαι αγρίνιο άν σε βολεύει είσαι ευπρόσδεκτος να έρθεις όποτε θέλεις .
Φιλικά κώστας.

Reaction score
782
Να ρωτήσω όμως και κάτι άλλο; Η οπή εκτόνωσης των χαμηλών είναι στο πίσω μέρος σωστά; Τι απόσταση θα χρειαστεί το ηχείο από τον πίσω τοίχο; από τον πλαϊνό; Εσείς τι αποστάσεις έχετε κατα μέσο όρο; Εγώ μπορώ από τον πίσω μέχρι 50 cm και από τον πλαϊνό 40-45cm. είναι αρκετά ή θα πνιγεί το αριστερό μου ηχείο στα μπάσα;
Ευχαριστώ.
[DOUBLEPOST=1488621913][/DOUBLEPOST]Ξέχασα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιος στην Πάτρα ή κάπου πιο κοντά από τους φίλους στην Αθήνα τέλος πάντων, που να μπορεί να με βοηθήσει με μια ακρόαση; Να έχει klipsch εννοείται για να πάρω μια γεύση....
Οποιαδήποτε προσφορά θα είναι μεγάλη βοήθεια για μένα...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Στα περι αποστασεων των ηχειων εισαι μια χαρα.
Μην σου πω οτι καλύτερα εαν θες να τονώσεις το χαμηλο καντα 10cm πισω προς τείχο.
Αποσταση απο πλαϊνά εισαι μια χαρα.

Εαν εισαι Αθηνα οποτε θες ελα να ακουσεις 2 διαφορετικα συστηματα με klipsch, λαμπα, , τρανζιστορ

Reaction score
782
Update
Πλεον τα rp280f συνοδεύονται απο audia flight two με αποτελεσμα μαγικο,τα ηχεια οσο στρώνουν νομιζεις οτι εχεις αλλα ηχεια.
Ο ηχος πλεον εχει αρχισει να γεμίζει σε σώματα, χαμηλα μεσαιο-υψηλά.Γενικα ο 2 τα σκιζει ειναι ιδανικος για τα συγκεκριμένα. Επόμενο βημα διπλο καλωδίωση.
Το sub μαλλον αδικα το πηρα και το βλεπω να πηγαίνει για πουλημα μιας και δεν το χρησιμοποιώ.
Οσο για τα klf30 επιτέλους με τον audia flight one απόκτησαν δυναμικα παντου εκει κάπου μου τα χαλαγε ο 2 και λογικο αφού ο κακομοίρης ειχε να κουνήσει 4 12αρια.
Με τον one με διπλοκαλωδιωση σε τιναζουν.
Οχι οτι δεν τα κούναγε αλλα οχι όπως επρεπε κατ εμε.
Πόρισμα klipsch και audia flight ενισχυτικά απλα τουμπανο ματσαρισμα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.378
Klipsch Cornwall III 70th anniversary ηχείο

Μόλις 70 ζευγάρια του μοντέλου Cornwall III θα κατασκευάσει η Klipsch, ενός ηχείου που παρουσιάστηκε αρχικά το 1959.

Σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στις ΗΠΑ, τα ηχεία αυτά είναι τριών δρόμων με καμπίνα από καρυδιά Αυστραλίας.

Τα ηχεία έχουν φόρτιση χοάνης για το μιντρέιντζ και το τουίτερ, το γούφερ έχει διάμετρο 15 ινστών, ενώ η ευαισθησία του είναι υψηλή φθάνοντας τα 102dB.

Έχουν βάθος μόλις 64,3 :roflmao::roflmao::roflmao: εκατοστά και τοποθετούνται στο δάπεδο για ακρόαση.

http://www.hxoseikona.gr/nea/5208-klipsch-cornwall-iii-70th-anniversary.html

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας