Klipsch Greek club

A

amoustakas

Guest
Ένα θέμα επίσης είναι η εμπέδηση. Το 280 πέφτει σε κάποια σημεία στα 3,1 Ωμ, όταν ανακοινώνεται για 8 ωμο.
https://hometheaterreview.com/klipsch-rp-280fa-tower-speaker-reviewed/?page=2
Αυτά ενδεχομένως να οδηγήσουν σε λάθος επιλογή ενισχυτικού έναν κάτοχο τους.
Δηλαδή είναι προτιμότερη συνδεση των 280 στην τάπα των 4 ωμ;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Δηλαδή είναι προτιμότερη συνδεση των 280 στην τάπα των 4 ωμ;
Θα έλεγα όχι. Αλλά καλύτερα μετά από δοκιμή να παρθεί η απόφαση. Όλη η χαμηλή & μεσοχαμηλή τους περιοχή είναι κάτω από τα 5 Ωμ, αλλά από εκεί και επάνω ανεβαίνει.

Reaction score
101
Αν το θέμα είναι το ηχόχρωμα ,περισσότερο ταιριάζει η σειρά syntar R της Chario με το ηχόχρωμα των Klipsch παρά η σειρά constelation.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Είμαι λίγο κατά των ηχείων βάσης, γιαυτό είμαι σκεπτικός.

Εφ όσον βασικός παράγοντας για το σωστό χαμηλό είναι ο όγκος θεωρώ μάλλον λάθος το να αγοράζω ηχείο με μικρό μέγεθος, θέτοντας από κάτω του διάφορα αντικείμενα (βάση πχ) που καταλαμβάνει φυσικά κάποιο χώρο και να μην εκμεταλλευτώ αυτόν τον χώρο σε ... ΄΄ηχείο΄΄.

Ναι ίσως υπάρχουν σωστά ηχεία βάσης, ίσως σε μικρούς χώρους συστήνονται. Όμως γίνεται από ένα ηχείο (το ηχείο μου) που είναι δεδομένο ότι κατεβαίνει χαμηλά, και μάλιστα αρκετά, και που δεν είναι αυτός ό λόγος που σκέπτομαι την αναβάθμιση - δεν με ενοχλεί δηλαδή, μάλλον μου αρέσει, να πάω σε βάσης? Εκ των χαρακτηριστικών του chario, έχομε 55 hz το κατώτερο που μπορεί να κατέβει. Καλύπτει αυτό την σωστή απόδοση όλου του μουσικού φάσματος? 'Οtan έχομε θέμα υπάρχει η λύση του sub σαν συνοδευτικό και καθαρίζουμε. Όμως αυτή η κίνηση ενδείκνυνται κυρίως σε home cinema σύστημα. Δεν θα ήθελα την συμμετοχή του σε αμιγώς δικάναλο σύστημα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Λοιπόν, τελικά κατέληξα....

Πάνω από 6 Μήνες έχω ακροάσεις Ηχείων.
Στο σπίτι υπάρχουν στον χώρο 2 συστήματα (ευτυχώς κατ εμε) .....Έτσι και να μην καθόταν σωστά στον χώρο μου η νέα πρόταση, θα είχα εναλλακτικές λύσεις.
Κατέληξα λοιπόν στην chario και στο μοντέλο Cygnus, ιδανικό μέγεθος για τον χώρο, κατά την γνώμη μου. (σε τιμή δε χώμα - αρκετά κάτω από τα 1000 ευρώ - για τα δεδομένα του Κόστους του Ηχείου).

Ως προς το πιο σύστημα θα αντικαταστήσει, δεν είχα πρόβλημα. Αν ό ήχος ήταν καλύτερος από τα rf 62II με τα chario, θα έπαιρναν την θέση τους, αν όχι, στην θέση των rp150 παρέα με τον sr 7009.

Από την αρχή, φάνηκε η διαφορά, αλλά είπα άσε να περάσει κάποιος χρόνος (δεν είναι και τελείως καινούργιο το νέο απόκτημα, οπότε δεν είχε ανάγκη στρωσίματος). Μετά από λίγες ημέρες, και πολλές ώρες ακρόασης, δεν άλλαξα γνώμη: Τα rf 62II είναι παρασάγγες, ΑΝΩΤΕΡΑ!
Έτσι κατέληξα στην λύση με την αποχώρηση των rp 150 .
Υπολείπονται: Σε χαμηλό, σε διαφάνεια, σε αληθοφάνεια! Ένα ηχείο αρχικής αξίας 2900-3000 τα βάζει με ένα των 1200 το πολύ ευρώ και βγαίνει χαμένο!

Πολλοί θα πείτε ότι έχει πρόβλημα ο Marantz σαν av που είναι! Μάλλον όχι. Και με τους advance στα 160 βατ rms, καλύτερο το klipsch.
Ούτε ο χώρος είναι υπεύθυνος, διότι και οι δύο σειρές βρίσκονται στον ίδιο, πλάι πλάι!

Καταξιωμένη Εταιρεία λοιπόν η klipsch! Και ας την πολεμάν πολλοί ανταγωνιστές, (γιατί δεν μπορούν να την φτάσουν, μάλλον).
Ιδίως αν έχομε την διάθεση, τις γνώσεις, και την ψυχολογική δύναμη να επέμβουμε στα εσωτερικά τους.
Άνθρωποι, που ασχολούνται με ακριβές προτάσεις ηχείων, θεωρούν ότι, πχ η νέα σειρά forte τα βάζει σε ήχο άνετα με προτάσεις πολλαπλάσιας αξίας του ανταγωνισμού. Γιαυτό σε Ευρώπη - Αμερική γίνεται ανάρπαστη.

(Όλα τα παραπάνω φυσικά, είναι προσωπικές απόψεις και σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου περί ήχου, για αν μην παρεξηγηθώ).

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Λοιπόν, τελικά κατέληξα....

Πάνω από 6 Μήνες έχω ακροάσεις Ηχείων.
Στο σπίτι υπάρχουν στον χώρο 2 συστήματα (ευτυχώς κατ εμε) .....Έτσι και να μην καθόταν σωστά στον χώρο μου η νέα πρόταση, θα είχα εναλλακτικές λύσεις.
Κατέληξα λοιπόν στην chario και στο μοντέλο Cygnus, ιδανικό μέγεθος για τον χώρο, κατά την γνώμη μου. (σε τιμή δε χώμα - αρκετά κάτω από τα 1000 ευρώ - για τα δεδομένα του Κόστους του Ηχείου).

Ως προς το πιο σύστημα θα αντικαταστήσει, δεν είχα πρόβλημα. Αν ό ήχος ήταν καλύτερος από τα rf 62II με τα chario, θα έπαιρναν την θέση τους, αν όχι, στην θέση των rp150 παρέα με τον sr 7009.

Από την αρχή, φάνηκε η διαφορά, αλλά είπα άσε να περάσει κάποιος χρόνος (δεν είναι και τελείως καινούργιο το νέο απόκτημα, οπότε δεν είχε ανάγκη στρωσίματος). Μετά από λίγες ημέρες, και πολλές ώρες ακρόασης, δεν άλλαξα γνώμη: Τα rf 62II είναι παρασάγγες, ΑΝΩΤΕΡΑ!
Έτσι κατέληξα στην λύση με την αποχώρηση των rp 150 .
Υπολείπονται: Σε χαμηλό, σε διαφάνεια, σε αληθοφάνεια! Ένα ηχείο αρχικής αξίας 2900-3000 τα βάζει με ένα των 1200 το πολύ ευρώ και βγαίνει χαμένο!

Πολλοί θα πείτε ότι έχει πρόβλημα ο Marantz σαν av που είναι! Μάλλον όχι. Και με τους advance στα 160 βατ rms, καλύτερο το klipsch.
Ούτε ο χώρος είναι υπεύθυνος, διότι και οι δύο σειρές βρίσκονται στον ίδιο, πλάι πλάι!

Καταξιωμένη Εταιρεία λοιπόν η klipsch! Και ας την πολεμάν πολλοί ανταγωνιστές, (γιατί δεν μπορούν να την φτάσουν, μάλλον).
Ιδίως αν έχομε την διάθεση, τις γνώσεις, και την ψυχολογική δύναμη να επέμβουμε στα εσωτερικά τους.
Άνθρωποι, που ασχολούνται με ακριβές προτάσεις ηχείων, θεωρούν ότι, πχ η νέα σειρά forte τα βάζει σε ήχο άνετα με προτάσεις πολλαπλάσιας αξίας του ανταγωνισμού. Γιαυτό σε Ευρώπη - Αμερική γίνεται ανάρπαστη.

(Όλα τα παραπάνω φυσικά, είναι προσωπικές απόψεις και σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου περί ήχου, για αν μην παρεξηγηθώ).
Είναι κάποιες ημέρες που έχω πρόβλημα με τα αυτιά!!! Δυστυχώς το εντόπισα χθες και έχω κανονίσει ραντεβού με γιατρό. Αναθεωρώ τα παραπάνω μέχρι τακτοποιήσεως του προβλήματος (αν τελικά υπάρχει ....τακτοποίηση)! Πριν 2 χρόνια είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, όμως τότε πήγα καλά. Χωρίς ενόχληση, πόνο ή κάποια ένδειξη, παρά μόνο κάποιο βουητό σε ήσυχο μέρος, και κάποια αίσθηση πίεσης, χάνω κυρίως στο κομμάτι των χαμηλών - μεσαίων συχνοτήτων. Ένα χόμπι έχω, και εκεί πάει να με χτυπήσει η ζωή! :(:(

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Μεγάλη βελτίωση (ευτυχώς) στο πρόβλημα υγείας! Όμως το θέμα με τα ηχεία, μάλλον,παραμένει! Δύσκολα κλιψάκιας αποχωρίζεται ήχο klipsch. Γίνεσαι έναν με αυτόν τον ήχο πια!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Μπορώ να αναφέρω τι γίνεται με το σύστημα:
Με μία λέξη λοιπόν, Για πρώτη φορά υπερ-ευχαριστημένος.

α. Home cinema, αποτελούμενο από τον sr 7009 και τα Chario Cygnus :http://www.vintagehificlub.com/quick-informations/chario-cygnus/
Ήχος όμορφος ραφιναρισμένος ξεκούραστος, αρκετά δυναμικός, ουδέτερος (πάντα pure direct ρύθμιση, ακόμη και τώρα, χωρίς klipsch). \
Ιδιαίτερη Προτίμηση σε ολιγομελή τζαζ συνολάκια, Κλασσική Μουσική (Ιδιαίτερα, σε θέματα με βιολί - ολοζώντανο! - αλλά και σε θέματα με πιάνο, φυσικότατο και εδώ). Ο δε Χατζιδάκης, σε όλο το μεγαλείο του! Φαντάζομαι με έναν καλό ενισχυτή, ή τελικό θα έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Ωραίο ηχείο λοιπόν!

β. Δικάναλο με τους advance και τα klipsch rf 62II: Life χαρακτήρας, δυναμικά στο έπακρο, χτυπάνε στο στομάχι! Αληθοφάνεια με όλη την σημασία της λέξης: Κακές εγγραφές πχ? Χάλια απόδοση. Δεν κρύβει τίποτα. Καλές εγγραφές? Απόλαυση!!!
Έτσι δεν μπορώ να αποχωριστώ τα rf, και παραμένουν στο δικάναλο σύστημα.

Απλά σκέπτομαι ότι το μόνο που θα μπορούσα να κοιτάξω προς βελτίωση μελλοντικά, η επένδυση σε έναν τελικό για τον μάραντζ.
Δεν συζητώ την ενσωμάτωση του home cinema με το δικάναλο, για τον απλούστατο λόγο ότι και οι δύο συνδυασμοί μου φαίνονται πλέον υπέροχοι, και δεν μπορώ να ξεχωρίσω - προτιμίσω κάποιον.
0000.JPG 001.JPG 003.JPG

Last edited:

Reaction score
0
Καλησπέρα.. έχω τον ενισχυτή nad c338 και έχω παρει την αποφαση να αγορασω τα r-820f. έχω προβληματιστεί γιατί βλέπω πολλούς να λένε ότι θέλουν πολλά watt. Ο ενισχυτής μου δεν εχει pre-out υποδοχη για τελικο ενισχυτή..
Βέβαια τα άκουσα τα ηχεία με τον συγκεκριμένο ενισχυτή και μπορώ να πω τουλάχιστον για εμενα οτι ηταν τελεια. Θέλω να μου πει κάποιος αν τα έχει και τι μπορω να κάνω για να ενισχύσω με πιο πολλά watt

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Τα ηχεία είναι βολικά. Ναι μεν δεν λένε όχι στα πολλά βατ, όμως πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα, με τον nad σου.

Δώσε Στοιχεία για τον χώρο σου. Επίσης θα σου πρότεινα και τα 6000f.

Reaction score
0
Τα ηχεία είναι βολικά. Ναι μεν δεν λένε όχι στα πολλά βατ, όμως πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα, με τον nad σου.

Η αλήθεια είναι ότι τα 6000f δεν τα ακουσα.. είπα τα 820f γιατί τα ακουσα.. ο χώρος μου σαλονι 25-30 τμ
[DOUBLEPOST=1550056868][/DOUBLEPOST]

Και απ' την άλλη τα 6000f για το budget μου ειναι πολύ ψηλά.. διαθέτω μεχρι 1500.. πιο μετά θα πάω και σε μια αγορά sub αλλά δεν το βιάζομαι.. για καλωδιωση τι μου προτείνετε?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Τα 6000 f έχουν κοντά στα 1200 ευρώ. https://www.audioshow.gr/el/καταστημα/speakers/klipsch-rp-6000f-walnut-ζευγοσ-detail

Η παραπάνω εταιρεία, εκτός του ότι διαθέτει το ηχείο προς ακρόαση, και μάλιστα σε αντιπαραβολή με μεγάλο αριθμό ανταγωνιστικών προϊόντων, είναι πολύ εξυπηρετική & με μεγάλη εξειδίκευση στο θέμα.

Ως προς την καλωδίωση, είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά:
https://south-sounds.com/en/speaker-cables/192-wireworld-helicon-ofc-speaker-cable-bulk.html

Reaction score
0
Τα 6000 f έχουν κοντά στα 1200 ευρώ. https://www.audioshow.gr/el/καταστημα/speakers/klipsch-rp-6000f-walnut-ζευγοσ-detail

Η παραπάνω εταιρεία, εκτός του ότι διαθέτει το ηχείο προς ακρόαση, και μάλιστα σε αντιπαραβολή με μεγάλο αριθμό ανταγωνιστικών προϊόντων, είναι πολύ εξυπηρετική & με μεγάλη εξειδίκευση στο θέμα.

Ως προς την καλωδίωση, είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά:
https://south-sounds.com/en/speaker-cables/192-wireworld-helicon-ofc-speaker-cable-bulk.html
Μακάρι να μπορούσα να διαθέσω παραπάνω χρηματα αλλά δεν.. ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές

Reaction score
7.889
Μακάρι να μπορούσα να διαθέσω παραπάνω χρηματα αλλά δεν.. ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές
Καλησπέρα. Σε χάσαμε λίγο. Λες ότι μπορείς να διαθέσεις μέχρι 1500. Τα rp που σου προτείνει ο Ιάκωβος έχουν 1200. και τα r820 900 euro. Αν ισχύει το budget 1500 θα σου έλεγα να πας στη rp σειρά αλλά τα 280f 1350euro. Θα σου γεμίσουν ποιο εύκολα τα 30τμ και έχουν αρκετό χαμηλό μέχρι να πάρεις κάποιο sub.

Αλλά όπως όλα τα klipsch με πολλά watt ξυπνάει ο καλός τους χαρακτήρας. ¨όχι ότι δε θα παίξουν και με λίγα watt καθώς είναι πολύ ευαίσθητα.

[DOUBLEPOST=1550062850][/DOUBLEPOST]όσον αφορά τα καλώδια ένα belden ή ένα mogami θα σου κάνει μια χαρά τη δουλειά σου.

Reaction score
0
Καλησπέρα. Σε χάσαμε λίγο. Λες ότι μπορείς να διαθέσεις μέχρι 1500. Τα rp που σου προτείνει ο Ιάκωβος έχουν 1200. και τα r820 900 euro. Αν ισχύει το budget 1500 θα σου έλεγα να πας στη rp σειρά αλλά τα 280f 1350euro. Θα σου γεμίσουν ποιο εύκολα τα 30τμ και έχουν αρκετό χαμηλό μέχρι να πάρεις κάποιο sub.

Αλλά όπως όλα τα klipsch με πολλά watt ξυπνάει ο καλός τους χαρακτήρας. ¨όχι ότι δε θα παίξουν και με λίγα watt καθώς είναι πολύ ευαίσθητα.

[DOUBLEPOST=1550062850][/DOUBLEPOST]όσον αφορά τα καλώδια ένα belden ή ένα mogami θα σου κάνει μια χαρά τη δουλειά σου.
Ειπα 1500 γιατί πλήρωσα και τον ενισχυτή.. δικό μου λαθος που δεν το ανεφερα..

A

amoustakas

Guest
Αν ισχύει το budget 1500 θα σου έλεγα να πας στη rp σειρά αλλά τα 280f 1350euro.
Το τρέχον μοντέλο σε αντικατάσταση των RP-280F είναι το RP-8000F. (To RP-6000f είναι διάδοχος του RP-260F.)
Καμία επί της ουσίας βελτίωση. Ειδικά εκεί που πονούσαν τα 280 μεταξύ 1.000Hz και 2.000Hz στην απόκριση 10 μοιρών στον κατακόρυφο άξονα δεν έκαναν απολύτως τίποτε.

Reaction score
7.889
Το τρέχον μοντέλο σε αντικατάσταση των RP-280F είναι το RP-8000F. (To RP-6000f είναι διάδοχος του RP-260F.)
Καμία επί της ουσίας βελτίωση. Ειδικά εκεί που πονούσαν τα 280 μεταξύ 1.000Hz και 2.000Hz στην απόκριση 10 μοιρών στον κατακόρυφο άξονα δεν έκαναν απολύτως τίποτε.
Ναι το ξέρω έχω όλη την rp 280 σειρά με περιφερειακά τα πάντα. Φαίνονται στην υπογραφή μου. Απλά πρότεινα τα 280 σε σχέση με τα 8000 λόγο κόστους. Μου αρέσει στα καινούρια η μπρονζέ - χρυσή λεπτομέρεια δεν μου αρέσει η βάση τους.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88