Lampizator?

Reaction score
4
χμ...

οπως ανεφερα σε ενα αλλο νημα, εκανα παραγγελια νεο συστημα το οποιο εχει για cdp το Vincent CD-S6.

δεν ξερω πως συγκρινεται με αλλα στα λεφτα του, αλλα στα αυτια μου επαιζε πολυ ωραια

πηγα λοιπον που λετε σημερα στο google να κανω ενα ψαξιματακι να βρω κανα review απο περιεργια και βρηκα δυο τρια που μιλαγαν πολυ γλαφυρα για τον ηχο του, 'ωραια' λεω...

και μετα πεφτω σε μια απιστευτη σελιδα ενος πολωνου (www.lampizator.eu) που εχοντας ψυχωση με λυχνιες, δοκιμαζει διαφορα player και τους βαζει λαμπες ή τα συνδεει σε ενα μηχανακι δικιας του κατασκευης και γραφει τα αποτελεσματα...

ειχε και το βινσεντ για το οποιο εγραφε ενα σωρο αποκαρδιωτικα σχολια, κυριως για τα εξαρτηματα που περιλαμβανει. Οριστε το λινκ:

http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERENCES/Vincent/Vincent CD-S6 CD player upgrade.html

δεν εχω μεγαλη εξοικιωση με τεχνικες λεπτομεριες, αλλα ο τυπος καταφερεται εναντια σε διαφορα components και για το ρολο των λυχνιων.

Καμια γνωμη για τα γραφομενα;

επισης τι εννοει οτι οι λυχνιες παιζουν ρολο buffer για να χρωματιζουν απλα τον ηχο;

και τι διαφορα εχει απο καθαρη ενισχυση λυχνιας που προτεινει;

Reaction score
8
ακου φιλε μου, απο τρελλους ειδικους εχει γεμισει το ιντερνετ. Και με εναν φιλο που συζητω και εχει το εν λογω πλευερ μια χαρα ειναι ευχαριστημενος απο τον ηχο του. Και αν βαζει και το χρωμα της λαμπας στο δρομο του σηματος; Εμενα αυτο παντως μου αρεσει. Ασε τον καθε ειδικο να λεει και ψαχνε να βρεις τι φταιει μονο οταν δεν σου αρεσει κατι στον ηχο σου.

Reaction score
1
Διάβασα όλο το άρθρο και δε νομίζω να αναφέρει πουθενά το πως ακούγεται το μηχάνημα. Αντίθετα δε μπήκε ούτε στον κόπο να το δοκιμάσει. Ακόμα κι αν, όπως ισχυρίζεται, είναι άθλιο κατασκευαστικά και αισθητικά, τί σε νοιάζει εσένα? Εσύ το είδες, το άκουσες και το βρήκες το πλέον κατάλληλο.

Κάτι ακόμα ... με γνώμες και reviews ασχολούμαστε πριν αγοράσουμε ... μετά έχουμε απλά το καλύτερο μηχανάκι.

Ααα και κάτι τελευταίο ... γιατί έχω έντονα την εντύπωση πως κάποιος από μας εδώ έχει συγγενείς στην Πολωνία?

Reaction score
200
Απάντηση: Lampizator?

Ειμαι κατοχος του εν λογου cdplayer.
Ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Για να δεις τις δυνατοτητες του player αυτου θα σου γραψω μερικες βαθμολογιες απο το γερμανικο περιοδικο STEREO.

Musical Fidelity A5 68%
Shanling CD-T100 68%
VINCENT CD-S6 68%
Cyrus CD 8X 68%
Naim CD5i 61%
Roskan Caspian 59%
Marantz SA-15S1 58%

Εγω του αλλαξα λυχνιες και εβαλλα ΜULLARD.
Πιστευω οτι εχουν ουδετερο ηχο και ταιριαζουν σε cdplayer για να αναδεικτουν τα υπολοιπα συνοδα.

Reaction score
4
Απάντηση: Lampizator?

ευχαριστω παιδια για το piece of mind

παντως ομολογω οτι ο ηχος του μου αρεσε πολυ, οσο για το χρωμα της λαμπας στο σημα, πιστευω οτι ειναι αυτο που μου εκανε τη διαφορα

Reaction score
13
χμ...

οπως ανεφερα σε ενα αλλο νημα, εκανα παραγγελια νεο συστημα το οποιο εχει για cdp το Vincent CD-S6.

δεν ξερω πως συγκρινεται με αλλα στα λεφτα του, αλλα στα αυτια μου επαιζε πολυ ωραια

πηγα λοιπον που λετε σημερα στο google να κανω ενα ψαξιματακι να βρω κανα review απο περιεργια και βρηκα δυο τρια που μιλαγαν πολυ γλαφυρα για τον ηχο του, 'ωραια' λεω...

και μετα πεφτω σε μια απιστευτη σελιδα ενος πολωνου (www.lampizator.eu) που εχοντας ψυχωση με λυχνιες, δοκιμαζει διαφορα player και τους βαζει λαμπες ή τα συνδεει σε ενα μηχανακι δικιας του κατασκευης και γραφει τα αποτελεσματα...

ειχε και το βινσεντ για το οποιο εγραφε ενα σωρο αποκαρδιωτικα σχολια, κυριως για τα εξαρτηματα που περιλαμβανει. Οριστε το λινκ:

http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERENCES/Vincent/Vincent CD-S6 CD player upgrade.html

δεν εχω μεγαλη εξοικιωση με τεχνικες λεπτομεριες, αλλα ο τυπος καταφερεται εναντια σε διαφορα components και για το ρολο των λυχνιων.

Καμια γνωμη για τα γραφομενα;

επισης τι εννοει οτι οι λυχνιες παιζουν ρολο buffer για να χρωματιζουν απλα τον ηχο;

και τι διαφορα εχει απο καθαρη ενισχυση λυχνιας που προτεινει;

Επειδη πολλες φορες τα λινκ δεν μπαινουν στον κοπο να τα διαβασουν καποιοι συμφορουμιτες παραθετω εδω ενα μερος του κειμενου, αυτο που ο Lampizator ονομαζει "My review"

Ενθετα ειναι τα δικα μου σχολια

The look of this player - to my eye - is nothing more than another Chinese monster pretending to be high-end. They all share similar features: looks to die for, a little bit on a vulgar side of taste, the best DAC chip money can buy, as many op-amps as one can fit on a given PCB, and tubes being only attractive visual addition, an excuse to call the player TUBED.

Δεν μπορουσε να υπαρξει πιο ευστοχη διατυπωση. Με βρισκει συμφωνο στην καθε λεξη. Μονο που αυτα δεν ισχυουν μονο ή αποκλειστικα για την συγκεκριμενη μαρκα και μοντελο αλλα γενικοτερα για την πλειοψηφια των Κινεζικων προιοντων αυτης της σχολης.

From just 1 meter away I could take it for a BAT VK-D5. Meaning - the Vincent looks THAT GOOD. Even after opening the hood - it looks like a BAT. Same shitty plastic transport from Philips, perhaps the cheapest one ever made. But in Vincent it is a Philips-China version of VAL1202, in BAT it was still European made..

The PCB looks extremely well made, clean, sophisticated design with lots of high-end parts and colorful heatsinked regulators standing in straight rows like soldiers....

or is it really ...

well...

hmmm.....

where is my magnifying glass magic lamp !?

Wait a minute. The parts on the PCB are FAKE IMITATIONS. All capacitors are WIMA look-alikes. I bet that the BurrBrown op-amps are fake as well: they are painted with white letters, not laser engraved like real BB 2604.
Wait a minute - WHAT OPAMPS?! This is a tubed player innit? .... well...

...not quite.

Counting opamps - 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 - TEN opamps means 5 per channel in a series and this shit feeds the triode ... well ....

lets see - this is not amplifying triode, no SRPP, no MU follower - this tube is a CATHODE BUFFER to color the sound of op-amped shit. This is SHIT SQUARED.

Η τοπολογια αυτη χρησιμευει στο να απομονωνει τους τελεστικους, που κανουν ολη την ενισχυση, απο το φορτιο που συνδεεται στην Εξοδο του Player (εισοδο του ενισχυτη που ακολουθει) και ειναι εκεινη που επιδρα στην χροια του Ηχου λιγοτερο (ελαχιστα εως καθολου) απο οποιαδηποτε αλλη.

And what about the glow ? There is an Amsterdam brothel window mounted on the front of the player to fool naive crowds that they should reach deep in the pocket. There is a God Knows What For tube installed there as a Christmas decoration, which has no other role but glowing for the crowds, but this tube does not glow itself (as none of the small triodes does) so they mounted 8 LEDS illuminating it from both sides plus a MIRROR (!) behind to increase the glow! In my humble opinion illuminating tubes with LEDS is very vulgar, hence the brothel association) You feel rich enough to treat yourself and buy the HIGHEND HYBRID TECHNOLOGY player. remember .... "... vacuum tube technology has culminated ...." - you are welcome to be my guest.
If fitting 10 crappy opamps with fake "Chinese-Wima" caps and adding an idiotic tube cathode follower at the end they call hybrid technology culmination, yes, I dont know what to say. Culminate my ass and sue me for all I care. 1800 Euro MRRP ? 4 times the Shanling 300?
Bwahahahaaha.

Anyway, the poor friend of mine already BOUGHT IT paying the German / Chinese crooks over 1100 Euro in the vain hope of tubed sound.

Δυστυχως δεν ειναι σε θεση οι μουσικοφιλοι καταναλωτες να γνωριζουν τι εχει μεσα το καθε μηχανημα. Εαν συμβει να ενημερωθουν για την αληθεια, αυτοματως δυσαρεστουνται με οποιον την αποκαλυπτει, καθως ερχονται στην δυσκολη θεση να πρεπει να παραδεχθουν οτι εχουν εξαπατηθει απο το επιτηδες υπερβαλλον βαρος και την εξωτερικη οψη, που στην συγκεκριμενη περιπτωση ΙΜΗΟ ειναι οντως απο τις πιο πανηγυρτζιδικες εχω συναντησει.

Επαναλαμβανω : το συγκεκριμενο δεν ειναι το μοναδικο δειγμα αυτης της κατηγοριας και προελευσης : Κινεζογερμανικο, ΚινεζοΟλλανδικο, ΚινεζοΓαλλικο, Κινεζοκινεζικο κλπ.

I had to give him some hand and I promised to play with the player.
Now I ADMIT I did not audition it brand-new. I did not have the time for such ride. I would rather eat a dead rat for breakfast.

Μεγαλο λαθος που δεν το ακουσε στην στανταρ μορφη. Θα ειχε σιγουρα μερικα παραπανω σημεια ενστασης που ενδεχομενως θα συμπληρωναν και επιβεβαιωναν την τεχνικη εικονα.

Προσωπικα δεν εχω ακουσει το συγκεκριμενο player. Ειμαι ομως σε θεση να καταλαβαινω και να δικαιολογω πληρως το υφος του Lampizator, διοτι τα πραγματα με τα Κινεζικα μηχανηματα αυτης της κλασσης και φιλοσοφιας ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι οπως τα περιγραφει. Απ εξω βλαχοντισκομπαροκ αισθητικη και απο μεσα κακη μετριοτητα και φτηνοδουλεια στα σημεια που δεν ειναι εμφανη στην φωτογραφιση, και αορατα απο το ανειδικευτο ματι.

Τελος, το Ακουστικο αποτελεσμα ειναι μια τελειως υποκειμενικη υποθεση, που εχει να κανει με τις απαιτησεις και την εμπειρια καθενος ακροατη, και την ακουστικη του κουλτουρα.

Reaction score
8

ρε παιδια τι να πω εμενα παντως εμφανησιακα μου αρεσει, ιδιως η ασημι εκδοση. Τωρα για ποιοτητα κατασκευης εσωτερικα, αρχηγου βοοντος - Μιχαλη - πασα φωνη παυσατω. Παντως εχω δει και κατι Ιταλικα του πεντοχιλιαρου και απο υλικα μια απο τα ιδια η και χειροτερα.

Reaction score
13

ρε παιδια τι να πω εμενα παντως εμφανησιακα μου αρεσει, ιδιως η ασημι εκδοση. Τωρα για ποιοτητα κατασκευης εσωτερικα, αρχηγου βοοντος - Μιχαλη - πασα φωνη παυσατω. Παντως εχω δει και κατι Ιταλικα του πεντοχιλιαρου και απο υλικα μια απο τα ιδια η και χειροτερα.
Θαναση φιλε σε παρακαλω να ανακαλεσεις.

Σε καμμια περιπτωση δεν υπαρχουν αρχηγοι εδω μεσα (εκτος απο τον αρχηγο) και η προθεση μου ειναι να εκφρασω την γνωμη μου και να ακουσω τα σχολια των συμφορουμιτων.

Παραπερα ειναι πραγματι αχαρος ο ρολος μου, οταν πρεπει να χαλασω την μανεστρα των διαφορων φιλων, αλλα καλως ή κακως ειμαι τεχνικος και οχι διπλωματης.
Ελπιζω να γινομαι κατανοητος. Τα πραγματα ΙΜΗΟ ειναι ετσι ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Μονο κουδουνια δεν του εχουνε κρεμασει επανω.

Reaction score
8
Μιχαλη με την λεξη αρχηγος εννοω οχι την εξουσια, αλλα την γνωση, οπου στον συγκεκριμενο τομεα ειμαι σκραπας - το μονο που ξεχωριζω ειναι το συρταρι του δισκου.

Reaction score
13
Μιχαλη με την λεξη αρχηγος εννοω οχι την εξουσια, αλλα την γνωση, οπου στον συγκεκριμενο τομεα ειμαι σκραπας - το μονο που ξεχωριζω ειναι το συρταρι του δισκου.

Never trust a preety face ....

Παντως εαν υπηρχαν μερικοι Lampizator παραπανω ο κοσμος θα ειχε πιο σφαιρικη πληροφορηση.

Οσο για τον ειδικο τυπο ... ασε καλυτερα.
Οι δικοι μας ειναι απο τους καλυτερους μου φαινεται.

Reaction score
0
O συγκεκριμενος ειναι απο τους πιο αντικειμενικους τεχνοκρατες κριτικους-βελτιωτες,αν μπορω να τον πω ετσι.

Δεν εχει εμπαθεια με τα κινεζικα προιοντα,αλλα δεν κ...νει πουθενα και οταν βλεπει τις πατατες τις λεει.

Μαλιστα δοκιμαζει πολλους κινεζικους λαμπατους ενισχυτες και προτεινει βελτιωσεις σε οσους δει οτι σηκωνουν βελτιωση και μπορουν να παιξουν πολυ καλα.

Μαλιστα αυτος ειναι η κυρια αιτια που αγορασα κινεζικο λαμπατο που δοκιμασε και βελτιωση,και μετα απο δικη μου βελτιωση μπορω να πω οτι ειναι ενισχυτης που τον παντρευεσαι.

Αυτα για να προλαβω μερικους που μπορει να πουν οτι θαβει τα κινεζικα προιοντα απο συμφερον.Απλα πολλα ειναι για πεταμα και γελοια,και αλλα ειναι διαμαντια.

Ολα αυτα αποτελουν ταπεινη μου αποψη και τπτ αλλο.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Lampizator?

ευχαριστω παιδια για το piece of mind

παντως ομολογω οτι ο ηχος του μου αρεσε πολυ, οσο για το χρωμα της λαμπας στο σημα, πιστευω οτι ειναι αυτο που μου εκανε τη διαφορα
Αυτή είναι όλη η ουσία μίας πετυχημένης αγοράς. :615:

Και άσε τους άλλους να λένε το μακρύ και το κοντό τους.

Εγώ το είχα ακούσει μαζί με τον ενισχυτή sv-236 της vincent και μου άρεσε πολύ.

Bart

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Αγαπητέ DoomSword θα σου πω ότι στο δεύτερο σύστημα μου χρησιμοποιώ ένα Vincent CD S1.1. εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Το απίστευτο είναι ότι είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μηχανάκι που διαθέτω που δεν έχω ακόμα βελτιώσει και ξέρεις γιατί?

Γιατί δεν έχω αισθανθεί την ανάγκη ότι το χρειάζεται. Αποδίδει πάρα πολύ καλά και αν θες τη προσωπική μου γνώμη καλύτερα από τα περισσότερα (σχεδόν όλα) μέχρι τα 1500 ευρώ. Αυτή δεν είναι μόνο δική μου γνώμη αλλά και πολλών φίλων.

Βελτιώσεις σαν αυτές που αναφέρονται στο απόσπασμα έχω κάνει πάρα πολλές και αρκετές με το συγκεκριμένο DAC. Ναι έχουν αποτέλεσμα δίνοντας περισσότερη μουσική πληροφορία-ανάλυση, αναπλάθωντας καλύτερα τους χώρους (στερεοφωνική εικόνα) και αληθοφανής χροιές.
Το θέμα είναι τα χρειάζεσαι αυτά?
Απολαμβάνεις το αποτέλεσμα όπως είναι?
Αισθάνεσαι κάποια έλλειψη?

Αν θες τη γνώμη μου άκου τη μουσικούλα σου, ευχαριστήσου το αποτέλεσμα και άσε τον καθένα να λέει το μακρύ του και το κοντό.
Από τη μεριά του μπορεί να έχει δίκιο ΑΛΛΑ ποιος νοιάζεται?

Reaction score
6
ηθελα να ηξερα υπαρχει ποιο υποκειμενικο χομπι απο το hi fi?εδω η καθε εταιρια εχει τον "δικο" της ηχο.και μονο αυτο αναιρει τον κατ εμε σκοπο του hi fi δηλαδη την οσο το δυνατον πιστοτερη τεχνητη αναπαραγωγη της μουσικης.και καθομαστε και συζηταμε για την vincent και τα κινεζικα.εδω βλεπεις μηχανηματα χιλιαδων ευρω και αν τα ανοιξεις εχουν μεσα μια πλακετιτσα.και οταν αναρωτιεσαι προς τι τοσο κοστος,σου πετανε ενα r&d για να ισιωσεις.ενα χομπι ειναι λοιπον και ολοι εχουν δικιο και ολοι αδικο.για αυτο καλο ειναι να ακουσουμε τις μουσικες μας οπως μας αρεσει με οτι μηχανημα μας αρεσει και να γραφουμε ολους τους "ειδικους" κανονικα

Reaction score
13
ηθελα να ηξερα υπαρχει ποιο υποκειμενικο χομπι απο το hi fi?εδω η καθε εταιρια εχει τον "δικο" της ηχο.και μονο αυτο αναιρει τον κατ εμε σκοπο του hi fi δηλαδη την οσο το δυνατον πιστοτερη τεχνητη αναπαραγωγη της μουσικης.και καθομαστε και συζηταμε για την vincent και τα κινεζικα.εδω βλεπεις μηχανηματα χιλιαδων ευρω και αν τα ανοιξεις εχουν μεσα μια πλακετιτσα.και οταν αναρωτιεσαι προς τι τοσο κοστος,σου πετανε ενα r&d για να ισιωσεις.ενα χομπι ειναι λοιπον και ολοι εχουν δικιο και ολοι αδικο.για αυτο καλο ειναι να ακουσουμε τις μουσικες μας οπως μας αρεσει με οτι μηχανημα μας αρεσει και να γραφουμε ολους τους "ειδικους" κανονικα

Τοτε να γραφουμε κανονικα και τους Γιατρους που θα μας κουραρουν, τους μηχανικους που θα μας χτισουν το σπιτι, κλπ.
Ζητω η εμπειριοκρατια !

Reaction score
6
συγγνωμη συγκρινεται η ακροαση μουσικης συμφωνα με το γουστο του καθενος, με την ιαση των ασθενειων η το κτισιμο ενος σπιτιου.εντελως ακυρη η συγκριση.

Reaction score
13
συγγνωμη συγκρινεται η ακροαση μουσικης συμφωνα με το γουστο του καθενος, με την ιαση των ασθενειων η το κτισιμο ενος σπιτιου.εντελως ακυρη η συγκριση.

Στην πραγματικοτητα αυτο που πιστευω σαν σωστο και προτεινα και στον doonsword με PM, ειναι πρωτα και πανω απ' ολα να κανουμε χρηση των αυτιων μας, αλλα ταυτοχρονα μια πιο ειδικη γνωμη δεν βλαπτει. Την στιγμη μαλιστα που δεν κοστιζει (ναναι καλα το Ιντερνετ).
Σιγουρα οι διαφοροι ειδικοι (πχ γιατροι) συχνα διαφωνουν μεταξυ τους, και αυτο κανει την συγχιση χειροτερη. Ομως το απολυτως χειροτερο ειναι να μηδενιζουμε την αξια των διαφορων ειδικων.

Reaction score
6
θα συμφωνησω μαζι σου για τους ειδικους μονο ομως σε θεματα κατασκευης και υλικων γιατι σε θεματα ηχου δεν μπορει κανεις να σε βοηθησει σε τιποτα.μονο εσυ ο ιδιος και τα αυτια σου.και αυτο ειναι το μοναδικο δογμα στον υποκειμενικο και αντιδογματικο χωρο του hi fi

sk

Reaction score
499
θα συμφωνησω μαζι σου για τους ειδικους μονο ομως σε θεματα κατασκευης και υλικων γιατι σε θεματα ηχου δεν μπορει κανεις να σε βοηθησει σε τιποτα.μονο εσυ ο ιδιος και τα αυτια σου.και αυτο ειναι το μοναδικο δογμα στον υποκειμενικο και αντιδογματικο χωρο του hi fi

Οπότε το Όλο θέμα «Hi Fidelity / Hi End», άπτεται της μαύρης μαγείας και ας είναι καλά οι λίγοι και εκλεκτοί guru που μας βοηθούν λειτουργώντας ως μεσολαβητές με αυτόν τον ονειρόκοσμο ....

Είναι βέβαιο ότι έτσι είναι?:110:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος