Laptop για HTPC

Reaction score
108
Καλησπερα, ειμαι κ εγω σε φαση επιλογης λαπτοπ, και ειμαι αναμεσα στο HP Pavilion 9542 που αναφερατε, στο Pavilion 6541 το οποιο εχει διαφορα την οθονη 15,4" και την καρτα γραφικων που ειναι nvidia 8400gs 128mb αντι 8600gs 256mb. Και τα δυο εχουν hdmi εξοδο αλλα δεν ξερω αν μπορουν να δωσουν 1920χ1080 αναλυση ωστε να εχω 1:1 pixel οταν το συνδεσω με τηλεοραση Full HD. Επισης δεν ξερω αν η εξοδος των ακουστικων μπορει να βγαλει s/pdif, οπως κανει το acer 5920 που προανεφερε ο Blinky.
Αν ξερει κατι καποιος πανω σε αυτα ας με βοηθησει! Ευχαρσιστω:respect:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Απάντηση: Laptop για HTPC

Λοιπόν έχω χάσει τον μπούσουλα με το HDMI και το HDCP. Σχεδόν κανένας κατασκευαστής δεν λέει ποια έκδοση HDMI έχει και επίσης αν η HDMI έξοδος του laptοp είναι συμβατή με hdcp...

Μόνο η Sony για το Vaio VGN-FZ11S λέει ότι είναι συμβατό με hdcp και έχει HDMI 1.2 .

Επίσης κυκλοφόρησε μια βρώμα στην αγορά ότι οι νέοι Toshiba satellite ΠΟυ θα κυκλοφορήσουν πριν το τέλος της χρονιάς θα έχουν HD-DVD αντί για DVD±RW...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Επίσης κυκλοφόρησε μια βρώμα στην αγορά ότι οι νέοι Toshiba satellite ΠΟυ θα κυκλοφορήσουν πριν το τέλος της χρονιάς θα έχουν HD-DVD αντί για DVD±RW...
Nα σου πω... Eγώ δε σου βρίζω τα θέματα που ανοίγεις...! :happy_8: :crazy_3:

Click me!
Go ahead, make my day....

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Re: Απάντηση: Laptop για HTPC

Ναι είναι αλήθεια, αρκετά νέα μοντέλα της TOSHIBA και όχι μόνο θα έχουν HD DVD-ROM.
Να σας πω επίσης ότι η HITACHI-LG έχει έτοιμα OEM Super Multi Blue drives, ξέρετε αυτά που διαβάζουν τα πάντα.

Reaction score
0
Επισης νομιζω οτι το HDMI για να υπαρξει ειναι σιγουρο το hdcp...μονο στο DVI πρεπει να υπαρχει σημειωση του αν υποστηριζει hdcp ή οχι.

Με τη version ομως τα εοχυν κανει σαλατα, κανεις δεν ασχολειται να αναφερει. Απο μικρο search Που εκανα ολα τα Laptops ειναι 1.2 , και υποτιθεται το Asus C90s εχει 1.3 αλλα δεν αναφερεται ουτε καν στο PDF του οποτε κανεις δε ξερει με σιγουρια.... (συν το οτι ειναι αρκετα περιεργο να εχει οταν δεν εχουν καν τα desktop)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310

Reaction score
0
Δε βλεπω να υπερεχει πουθενα ουσιαστικα απο το acer 5920 που εχει και ακομα καλυτερη τιμη. Μονο στην αναλυση της οθονης θεωρητικα, αλλα πρακτικα το θεωρω μειονεκτημα γιατι δε μπορεις να τη σηκωσεις σε παιχνιδια με την 8600.

Αποκει και περα ειναι....turbo-x , τουλαχιστον θα εχεις γρηγορο service, αλλα η ποιοτητα θα ειναι καθαρα barebone του κιλου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310

Το θέμα με το 5920 όμως είναι ότι ουσιαστικά δεν έχεις service. Οπότε πρέπει να παρακαλάς μην πάθεις τίποτε. Τουλάχιστον με το Turbo-x έχεις service μέσα σε 24 ώρες.

Είπαμε δεν είναι Toshiba αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή την ζωή.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310

Πήγα σήμερα μία βόλτα από το Plaisio της Καλαμαριάς για να δω από κοντά αυτά που με ενδιαφέρουν.

Έχουμε και λέμε:

Turbo-X φθηνοδουλειά, χάνουν πολύ σε ποιότητα κατασκευής και design.

HP 6541/6543 καλά μηχανήματα αλλά άθλια κάρτα γραφικών...

Toshiba 210/xxx πάρα πολύ καλά μηχανήματα αλλά δυστυχώς δεν έχουν HDMI. Αν είχαν το αγόραζα επί τόπου. Ιδίως το 210/127 είναι τρελλό value for money.

Γυρνώντας σπίτι προβληματισμένος είπα να ξαναρίξω μία ματιά στο internet και το μάτι μου έπεσε εδώ:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907877

HD-DVD και HDMI και 8600Μ GT και δώρο εξωτερικός 500GB με μόνο 1500€!!!

Τι κρίμα που είναι ACER...

Άραγε αξίζει να το ρισκάρει κανείς;

Reaction score
0
κατα τη γνωμη μου αξιζει πολυ! Και εμενα μου αρεσουν τα toshiba γενικα (και λογω κορυφαιας εγγυησης) αλλα ελεος να μην εχουν καν dvi , με VGA τη σημερον ημερα που πας? Εδω και καιρο το πιο αξιολογο laptop της αγορας στα λεφτα αυτα ειναι το acer 5920 και στην συγκεκριμενη περιπτωση με τον 2.2 επεξεργαστη, το hd-dvd και τον 500αρη δισκο δωρο, ειναι no-brainer κατα τι γνωμη μου.

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Laptop για HTPC

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907877

HD-DVD και HDMI και 8600Μ GT και δώρο εξωτερικός 500GB με μόνο 1500€!!!

Τι κρίμα που είναι ACER...

Άραγε αξίζει να το ρισκάρει κανείς;
Να σου πω την αλήθεια, με το που διάβασα αυτό:

…μου ήρθε κάπως, όχι ότι άλλες χαμηλού κόστους εταιρίες κάνουν περισσότερα, όμως τι να σου πω.
Έχω και κακή άποψη για την ACER γενικότερα.:pc:

Attachments

Reaction score
2
Το service της Acer ειναι πρακτικα ανυπαρκτο. Μετα απο χρονια συμβιωση με 3 Acer στην οικογενεια ομως, εχω να πω οτι ποτε δεν επαθε κανενα τιποτα, ή ακομα και οταν ενα την ακουσε απο ανορθοδοξη μεταφορα, η λύση ηταν τοσο ευκολη που θα ηταν κριμα να παει στο sevice.

Γνωμη μου, παρτο, και κανε την προσευχη σου να μην εχεις ποτε προβλημα με οθονη/mobo. τα αλλα φτιαχνονται.

Reaction score
0
Ρίξε μια ματιά στο Fujitsu-Siemens Amilo 2530 (εδώ).
Οθόνη 15.4'' WXGA Ανάλυση 1280 x 800
Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo T7300 2.00GHz
Μνήμη 2048MB DDR2
Σκληρός Δίσκος 160GB SATA 5400rpm
Κάρτα Γραφικών ATI Radeon HD2300 up to 896MB
DVI out, spdif out.
Υπόψη ότι η 2300 κάνει hardware decoding με το UVD σε VC-1 και H.264 ενώ οι Nvidia δεν κάνουν και στα 2 formats.
Με μια γρήγορη στο Skroutz το βρίσκεις κάτω από τα 1100 ευρώ.

Reaction score
0
Προσωπικά έχω το Amilo 1536 με ίδια χαρακτηριστικά πλην κάρτας γραφικών, επίσης με DVI. Κανένα πρόβλημα ποτέ!!!
Αλήθεια που διάβασες ότι είναι χωρίς HDCP???

Reaction score
0
πρεπει να εχει HDCP ακομα και αν δε το αναφερει. Αποκει και περα τα fujiju-siemens συνηθως ειναι και αυτα βασισμενα σε barebone chassis οπως τα turbo-x κλπ. με οτι αυτο συνεπαγεται. Δεν ξερω για το συγκεκριμενο μοντελο αλλα καλο ειναι να ελεγθει. Περιμενω να δω καποιο αξιολογο laptop με την HD2600...

Παντως οντως καλυτερο το UVD απο το decoding των nvidia που κανουν μονο στο h.264 ωστοσο μη το θεωρουμε και κατι πολυ σημαντικο γιατι το VC-1 δεν ειναι ουτως η αλλως πολυ απαιτητικο, και για αυτους τους επεξεργαστες ειναι απλη υποθεση.

Reaction score
0
Για να μην ανοιγω νεο thread να ρωτησω και γω τη γνωμη σας.

Εχει περισσεψει (!) απο το budget για την αναδιοργανωση της εταιρειας ενα 4αρι χιλ. Λεω λοιπον να τα δωσω για ενα Vaio VGN 41S.
Αλλα για να ειμαι ειλικρινης ξερογλυφομαι και για το Toshiba Qosmio G30-10B.

Εχουν βεβαια αρκετη διαφορα στη τιμη, αλλα στη περιπτωση που επιλεξω το δευτερο θα αρκεστω σε μια ταπεινη LG 19αρα οθονη αντι της Lacie 19 , με τα χρηματα της διαφορας. Ολα τα παραπανω βεβαια καποια στιγμη θα πανε στο σπιτι.....

Λοιπον ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.680
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts