Let's go digital! And i mean it....all the way.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.380
Reaction score
125.487
Στο θέμα κόστος ας δούμε τιμές, έτσι για να ξέρουμε που παίζουνε:

Ultramatch pro src2496 ~150e
ultracurve pro deq 2496 ~350e
ultradrive pro dcx2496 ~320e

Το πρώτο είναι η πιο απλή συσκευή, χρήσης ως DAC με πολλές εισόδους και upsampling και Jitter correction. Ε, με 150 ε τι παίρνεις;

Βουαλά:
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Γιατρέ μου συμφωνώ,με αυτά που μας γράφεις,όμως πρόσφατα με κάποιον δικό μου"γνωστό απο τα παλιά",ο οποίος εδώ και χρόνια ασχολείτε με τον επαγγελματικό ήχο,μου θύμισε κάτι το οποίο οι περισσότεροι ίσως και να μήν το έχουμε προσέξει κάν.
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου,όλα του τα cdς,γράφουν ΑΑD,και μάλιστα απότι με πληροφόρησε,τώρα τελευταία αγόρασε μιά παλαιά λαμπάτη κονσόλα πληρώνοντας πολλές χιλιάδες ευρώ,μόνο και μόνο για να κάνει τον ηλεκτρονικο ψηφιακό του ήχο,όσο γίνετε ποιό αναλογικό.

Μήπως αυτό κάτι θέλει να μας πεί?
 


GF

Μηνύματα
941
Reaction score
27
Ονειρο!! Το μονο που λειπει Κωστα, ειναι ενας fanless file server με τα τραγουδια σε wav!!!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.380
Reaction score
125.487
χε χε χε, αφού ενεργά τα έκανα τα παραβάν μου!

Όσο για το "για να κάνει τον ηλεκτρονικο ψηφιακό του ήχο,όσο γίνετε ποιό αναλογικό" δεν βγάζω άκρη, εξ'άλλου οι μουσικοί συνήθως είναι ιδιότροποι, στα πλαίσια του καλλιτέχνη βεβαίως, και όταν θέλουν να πετύχουνε κάτι που έχουν στο μυαλό τους με τον τρόπο που αυτοί καταλαβαίνουνε ως σωστό δεν βγάζει κανείς άλλος άκρη εκτός από αυτούς!

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι θέλει να γλυκάνει πχ την ηλεκτρική κιθάρα του μετά τις παραμορφώσεις που βάζει, και ψάχνει τρόπο. Ε, αν αυτός είναι ο τρόπος του με γειά του και με χαρά του.

Από κει και πέρα ισχύει ο κανόνας της κολοκυθόπιτας, ό,τι σου αρέσει πιο πολύ είναι το καλύτερο!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.380
Reaction score
125.487
Γιώργο αυτό ΗΔΗ υπάρχει, όχι dedicated και fanless, αλλά το PC στην άλλη άκρη του σαλονιού συνδέεται απλά και όμορφα στην digital out της κάρτας ήχου! Ο χαβαλές είναι ότι όλα τα wav και mp3 ασχέτως δειγματοληψίας, μετά το ultramatch pro βγαίνουνε σε 24/96 και αναχρονολογημένα με την επέμβαση του υψηλής ακρίβειας ρολογού, περίφημα δηλαδή!

Τι διαφορετικό νομίζεις ότι κάνουνε στα στούντιο ηχογραφήσεων; Ξέρεις καλά πως το hard disk recording είναι πια must εκεί...
Καμιά φορά μόνο, αν ο ηχολήπτης είναι πολύ ψαγμένος, παίζει σε ακόμα μεγαλύτερη δειγματοληψία, κατά τα άλλα μια απ'τα ίδια.
 

GF

Μηνύματα
941
Reaction score
27
Αχ Κωστα Κωστααα! Τα ξερω γι'αυτο εχω παει ηδη δυο κουτες με CD στην αποθηκη αφου τα περασα στον δισκο.
Το επομενο βημα (αφου υπαρχει ηδη το PC) ειναι η με καποιο τροπο, ελεγχομενη εισαγωγη αρμονικων (λεγεμε πραμορφωση), με DSP η αλλο. Κατι σαν το aural exciter των στουντίωνε!!
Εστειλε ο "Μορφεας" ενα λινκ με κατι σχετικο, μουρλια!!
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.108
Reaction score
20.600
Γιώργο, ιφ γιου πληζ στείλε μου με pm το περί ου λίνκιον, αυτό ντε, το στουντιώδες πωστολέν. Θενκ γιου ιν αντβάνς μετά πολλών βεριματσίων.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.380
Reaction score
125.487
Όχι, απαράδεκτο, μη του το στείλεις!

(μεταξύ μας, στείλτο σε μένα...)

Δε το ρίχνεις εδώ καλύτερα να το δει όποιος γουστάρει;

Μπράβο πάντως, σας βλέπω πιο προχωρημένους!
Εμένα το μάτι μου έπεσε σε ένα μηχάνημα που προσθέτει αρμονικές στα μπάσσα κυρίως, επίσης επαγγελματικό, προγραμματιζόμενο, για κάτι τέτοιο λέτε;

Ιδέα δεν έχω περι τούτου πάντως, νομίζω ότι το χρησιμοποιούνε βασικά στα μαγαζιά, τα μπιτάδικα, για να έχει σε όλα τα τραγούδια μπόλικο μπάσσο στο μπιτ, χωρίς οβερλόουντ ή κακά πράματα.

Στα στούντιο ξέρω ότι προσθέτουν αρμονικές στις φωνές και σε κάνουν πασπαλά κι ας είσαι κότα...
 





Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
:D Καλημέρα σε όλους.
Εχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι απο τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν όλους μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και η απάντηση επαφίεται στην προσωπική ζωή του καθενός, τις δυνατότητες του και τις ανάγκες του.
Εγώ προσωπικά όπως και όλοι μας, ξεκίνησα με LP, και έχω σήμερα μία συλλογή από 1000 περίπου -κυρίως rock, τα οποία όμως δεν ακούω πλέον λόγω της ευκολίας που μου παρέχεται πιά.
Ομώς δεν ξεχνώ το παρελθόν και επίσης την μεγάλη μου δυστυχία όταν πριν από χρόνια δεν μπορούσα πλέον να συνεχίσω να αγοράζω τα LP που ήθελα διότι όλα εγιναν πλέον ψηφιακα.

Ας μη ξεχνάμε όμως ότι υπάρχει κάτι που λέγεται "απολυτο", "καθαρό", "φυσικό", "αναλογικό". :!:
Δεν μπορώ όμως να δώσω απάντηση στο θέμα, ΟΜΩΣ δεν μπορώ να μεταφέρω τα "αναλογικά" μου όνειρα στην "ψηφιακή" καθημερινή ζωή μου :!:

Πάντως σαν συνιστώ τα ακόλουθα:

http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/sound/earsens.html

http://www.nidcd.nih.gov/health/hearing/presbycusis.asp

http://svconline.com/mag/avinstall_life_beyond_khz/







Time Flies
Vaya con dios
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Ρε γκάυς, τελικά να πάμε σε κανα σχολείο να γίνουμε μνηχανικοί ήχου?

Ολίγον τι ξεφεύγουν τα πράματα πλέον και αν δεν διαβάζεις και δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις μαύρος όφις που μας δάγκωσε και μας κατάπιε...
 

Μηνύματα
860
Reaction score
42
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Κώστα βρήκα πολύ ενδιαφέρον το post σου μιας και αυτή την εποχή ξεκίνησα να φτιάχνω ενα συστηματάκι με πρόθεση να χρησιμοποιήσω αρκετά "Behringer components".
Η πρώτη μου επαφή - αγορά λοιπόν, είναι ένα BEHRINGER FBQ1502 ULTRAGRAPH PRO το οποίο αποδείχτηκε εξαιρετικό μηχάνημα για να ακούει κανείς ειδήσεις απο τα βραχέα του ραδιοφώνου! Αγοράστηκε απο γνωστότατο internetικό κατάστημα της Γερμανίας προκειμένου να συνοδεύσει ένα μίκτη AMERICAN AUDIO Q-2422 PRO, έναν T.AMP TA1050 MK-X, ένα ζευγάρι "Home Made" τρίδρομα ηχεία, με σήμα απο υπολογιστή κατα κύριο λόγο για parties και karaoke εφαρμογές. (Οπως καταλάβατε ούτε λόγος για Hi End εκ προθέσεως!). Αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικότατο! Σε επικοινωνία μου λοιπόν με τον George -έλληνα υπάλληλο του internetικού καταστήματος, και αφού περίμενα περίπου 2-3 λεπτά να σταματήσει τα γέλια- μου είπε να αποσυνδέσω άμεσα το FBQ1502 αφού μηχανήματα Behringer χρησιμοποιούν μόνο όποτε θέλουν να έχουν παραμόρφωση!!! Πράγματι, ο ήχος βελτιώθηκε αισθητότατα χωρίς το FBQ1502! Μιλάμε για μεγάλη διαφορά! Εν συνεχεία, και θέλοντας να πειραματιστώ περαιτέρω, συνέδεσα ένα ALPINE 3342 equalizer αυτοκινήτου που είχα απο τα παλιά, (πρώην HiFidelίστας στο Car Stereo) και ο ήχος βελτιώθηκε δραματικά!
Η ερώτηση μου λοιπόν είναι αν όντως το FBQ1502 είναι "φόλα" ή η σειρά 2496 της Behringer είναι όντως αξιόλογη.
Σε πρώτη φάση σκέφτομαι να αγοράσω τα Ultramatch και Ultracurve και αργότερα να προχωρήσω και στο Ultradrive με όλα τα απαραίτητα για τη μετατροπή καλούδια...(άλλοι 2 ενισχυτές κλπ)
Μπορείς να κάνεις μια πλήρη περιγραφή του συστήματος σου?
Ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές post.
Αντώνης.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Γειά σου Αντώνη!
Ο ισοσταθμιστής που πήρες δεν μπορεί να συγκριθεί με το DEQ. Το δεύτερο λειτουργεί σε ψηφιακό επίπεδο και συνεπώς δεν έχει καμία σχέση με τα γνωστά (παλιά ή νέα) equalizers. Εξακριβωμένα, παίζει πολύ καλά, αλλά προϋποθέτει περισσότερη δουλειά για να το κάνεις να λειτουργήσει σωστά.

...
 

Μηνύματα
860
Reaction score
42
Νίκο ευχαριστώ για τη γρήγορη και καθυσηχαστική απάντηση!
Επομένως προχωράω στην εν λόγω αγορά. Μήπως ξέρεις άν χρησιμοποιήσω μόνο το DEQ χωρίς το SRC, μιας και έχει και αυτό D/A converters δεν θα κάνει την ίδια δουλειά?
 


Μηνύματα
860
Reaction score
42
Δηλαδή φίλε Νίκο παίρνω αυτό, http://www.thomann.de/gr/behringer_deq2496_ultracurve_bundle.htm

με το μικροφωνάκι, συνδέω τα XLR της εξόδου του μίκτη, γίνεται επεξεργασία ήχου σε 24 / 96, συνδέω τις εξόδους XLR του DEQ στον ενισχυτή μου και βλέπω το φώς το αληθινό?
Ή αρχίζω να σας βομβαρδίζω με ηλίθιες ερωτήσεις για 2 μήνες? Εντάξει, δεν λέω να είναι "plug 'n' play" αλλά να, πως να το πω... 3 μήνες διαβάζω το forum και σας έχει φοβηθεί το μάτι μου !!!
Έχω να πιάσω μικρόφωνο RTA στα χέρια μου απο τότε που γίνονταν διαγωνισμοί Car Stereo της IASCA στον 'Αγιο Κοσμά! (1994 θαρρώ ήταν...!!!):crazy_1:
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.334
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top