Logitech Harmony, το απαραίτητο τηλεχειριστήριο

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.918
Reaction score
7.992
Οι αισθητήρες δεν είναι απαραίτητοι αν το hub ''βλέπει'' το σύστημα. Αν θέλουμε να το θέσουμε σε θέση που δεν είναι αυτό δυνατό, πχ σε ντουλάπι, ράφι κλπ.
τότε πρέπει να τους συνδέσουμε στο hub για να γίνεται πλέον η χρήση με αυτούς.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.444
Προβληματίζομαι λίγο για το που πρέπει να βάλω το Hub και τον αισθητήρα, ώστε να έχει οπτική επαφή με όλες τις συσκευές, δε θα το ήθελα πάνω στο τραπεζάκι. Θα δω..
Τα είπαμε, απέναντι ψηλά. :p Είναι πιθανό να λειτουργήσει και επάνω στις συσκευές ανακλώντας τις ir αχτίνες στον πίσω τοίχο.
Λίγη γεωμετρία με γωνίες πρόσπτωσης/ανάκλασης. ;)
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Καλημέρα Zizik. Θα το δω, είναι λίγο περίεργα τα πράγματα, ειδικά με την tv, και τα μηχ/τα ήχου που είναι ακριβώς από κάτω. Θα δουλέψει, είμαι σίγουρος, φτάνει να βρω (και αισθητικα), την κατάλληλη θέση.
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest

Logitech Harmony Elite

Εντυπωσεις:


Καταπληκτικό (κυριολεκτικά), gadget, με άριστη ποιότητα κατασκευής, με άμεση αποκριση στις εντολές, και πολύ ωραία αίσθηση, τόσο οπτική, όσο και εργονομική.

Έχω δημιουργήσει τις ομαδοποιήσεις που χρειάζομαι, προσέθεσα σήμερα και δύο ακόμη από την εφαρμογή του κινητού. Θετική εντύπωση μου έκανε η ερώτησή του εάν θέλω να τεστάρω τη δραστηριότητα πριν την περάσω στο τηλ/ριο.

Αυτό που δεν πρόλαβα να δω, είναι πως αλλάζω τη σειρά των activities που έχω δημιουργήσει.

Παρατηρήσεις:

α. θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη οθόνη, θα ήταν καλύτερα νομίζω, και,

β. απουσιάζουν κάποιες λειτουργίες από τηλ/ριο του δορυφορικού δεκτη.

Το επόμενο σταδιο ειναι ο ορισμός μεμονωμένων κουμπιών για συγκεκριμένους σκοπούς.

Σημειωση:

Παρ' ότι τα στοιχεία της συσκευής λήψης της Νova δόθηκαν σωστά (Pace & hrdhd 831), δεν το βρήκε στη βάση δεδομένων. Δυστυχώς δεν το παίρνει και με αντιγραφή.
Θα το ξαναδώ βέβαια, κάτι κάνω λάθος.

Συμπέρασμα:

Αξίζει τα χρήματα που δαπάνησα για την αγορά του. Ήδη, από τα 11 τηλ/ρια που υπήρχαν στο τραπεζάκι, τα 9 πέρασαν στην....ιστορία!
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.918
Reaction score
7.992
Εφ όσον η διαχείριση γίνεται από κάποια android συσκευή, τα πράγματα απλοποιούνται.
Αν δούμε την εφαρμογή μετά την εγκατάσταση και τακτοποίηση των activities, το μενού έχει μόνο τις απαραίτητες επιλογές για την χρήση.
Επεμβαίνουμε εμείς κατόπιν σε κάθε ένα από αυτά και το προσαρμόζουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γίνεται ως εξής:
Είμαστε μέσα στο activiti που θέλουμε να προσαρμόσουμε.
Πάνω αριστερά υπάρχει ένα βελάκι: <
Πατάμε επάνω του και μας βγάζει μία νέα οθόνη.
Πάνω αριστερά υπάρχει μία εντολή το σχέδιο της οποίας είναι 3 παράλληλες μικρές γραμμές. Πατάμε επάνω τους, και βγαίνει η οθόνη: MENU

Η πρώτη εντολή: Fix (και το όνομα του activiti) είναι για να διορθώνει, κάποιο πρόβλημα με τις διάφορες εντολές, αν έχει κλείσει πχ κάποια από τις συσκευές κλπ.

Οι επόμενες 3 εννοούνται από τον τίτλο τους.

Η επόμενη Edit/ Reset είναι η βασικότερη.
Πατάμε αυτή την εντολή:
Στο υπομενού υπάρχουν διάφορες βοηθητικές εντολές.
Μία πολύ χρήσιμη είναι η : Edit Buttons.
Επιλέγοντας την Εντολή αυτή, κατασκευάζουμε πλέον το περιβάλλον εργασίας που μας αρέσει.
Σε κινητό έχομε 5 σελίδες για τοποθέτηση πλήκτρων από οιαδήποτε συσκευή έχομε δηλώσει. Σε ταμπλέτα πολύ περισσότερες.
Όπου υπάρχουν σταυροί είναι κενές θέσεις για τοποθέτηση εντολών, όπου υπάρχουν ήδη εντολές, τότε μπορούμε να τις τροποποιήσουμε ή να τις διαγράψουμε (μετατρέπονται και αυτές δηλαδή σε σταυρό)..
Κατόπιν Επιλέγοντας έναν σταυρό, μας βγαίνει η λίστα με τις πηγές μας, επιλέγοντας μία από αυτές, μας βγάζει έναν πολύ μεγάλο αριθμό εντολών, περισσότερων ακόμη και από αυτών που έχουν τα αρχικά μας πληκτρολόγια! Αν κάποια εντολή δεν υπάρχει, την προσθέτουμε με τον γνωστό τρόπο της αντιγραφής και την ονομάζουμε όπως θέλουμε.

Επί πλέον μπορούμε να αλλάξουμε από εδώ και άλλα διάφορα μέρη, όπως την δόνηση κλπ κλπ.
[DOUBLEPOST=1552721709][/DOUBLEPOST]Με τις δε εντολές μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.
Πχ την προηγούμενη ημέρα έβλεπε tv η οικογένεια. Άρα είχε αφήσει ανοικτό τον ήχο ενώ έκλεισε την συσκευή.
Αν εμείς θέλουμε να ανοίξουμε πχ το home cinema, άρα ο ήχος θα εξέρχεται πλέον από το av μας, θα πρέπει να κλείσουμε ταυτόχρονα με την έναρξη τον ήχο της Tv διότι με το άνοιγμά της, ο ήχος της θα βρίσκεται στο σημείο που έκλεισε από την προηγούμενη. Τι κάνουμε? προσθέτουμε στο μενού μας για το home cinema δύο πλήκτρα επί πλέον με τις εντολές on off του ήχου της tv μας, τόσο απλά! Οπότε παίζουμε ανάλογα με τις εντολές...
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Καλημέρα Vaki. Αυτό θα είναι το επόμενο βήμα.

Παρακάτω σου δείχνω ένα μέρος απο τα activities, καθώς και μέρος των συσκευών που εχω περάσει. Εύκολο, και ευανάγνωστο menu:
Screenshot_20190316-093953_Harmony.jpg
Screenshot_20190316-093937_Harmony.jpg
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.918
Reaction score
7.992
Οι 3 γραμμούλες πάνω αριστερά από το ''ΝΙΚΟS'' είναι το πλήκτρο για την εισαγωγή μας στο μενού...

Πολύ ωραίες και κατανοητές οι εντολές που δημιούργησες.
Παίξε τώρα με τις εντολές των υπομενού σου.
Εγώ πια έχω τακτοποιήσει τα πάντα σύμφωνα με τα γούστα μου. Με την χρήση βλέπουμε ελλείψεις και προσθέτουμε.

Μόνο πρόσεξε όταν θέλεις να μπεις στο μενού, να βρίσκεσαι στο activitie που θέλει παραμετροποίηση !
 
Last edited:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
....συμπληρωνω: αυτό που χρειάζομαι πλέον είναι περισσότερη ευελιξία για τον χειρισμό της κάθε συσκευής μεμονωμένα. Θα επιτευχθεί με τη δημιουργία κομβίων, και με τη διαδικασία που περιέγραψες παραπάνω.

Σ' ευχαριστώ..
[DOUBLEPOST=1552723096][/DOUBLEPOST]
Τα 3 βελάκια πάνω αριστερά από το ''ΝΙΚΟS'' είναι το πλήκτρο για την εισαγωγή μας στο μενού...
Τα είδα χθες. Εαν προλάβω θα τα κάνω σήμερα.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.918
Reaction score
7.992
Επίσης θυμίζω, ότι (το είχαμε σημειώσει και παλαιότερα) όταν βρισκόμαστε στο μενού harmony, τότε τα κομβία του ήχου του κινητού μας μετατρέπονται σε on off του ήχου της συσκευής που έχομε δηλώσει σε ένα activitie....
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Επίσης θυμίζω, ότι (το είχαμε σημειώσει και παλαιότερα) όταν βρισκόμαστε στο μενού harmony, τότε τα κομβία του ήχου του κινητού μας μετατρέπονται σε on off του ήχου της συσκευής που έχομε δηλώσει σε ένα activitie....
Αυτό δεν το είδα. Υπάρχει κάτι που δε μπορεί να κάνει αυτό το πραγμα; Κάτι τέλος πάντων..
 


Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
τότε τα κομβία του ήχου του κινητού μας μετατρέπονται σε on off του ήχου της συσκευής που έχομε δηλώσει σε ένα activitie....
..δουλεύει, όντως.
 

Μηνύματα
40
Reaction score
29
Θα ήθελα να ρωτήσω αν απαιτεί ασύρματο δίκτυο και σύνδεση με internet για να λειτουργεί σωστά το συγκεκριμένο τηλεχειριστήριο. Δεν αναφέρομαι στη διαδικασία του setup όπου προφανώς απαιτεί σύνδεση με το internet για να ρυθμιστεί σωστά. Αναφέρομαι στην καθημερινή λειτουργία του Harmony για τον έλεγχο των συσκευών που έχουμε.
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Αναφέρομαι στην καθημερινή λειτουργία του Harmony για τον έλεγχο των συσκευών που έχουμε
Καλύτερα θα ήταν να σου απαντήσουν τα παιδιά που το δουλεύουν χρόνια. Με την εμπειρία...δύο ημερών που εχω, σου απαντώ ότι, εάν μιλάμε για το Harmony Elite, ναι, το Hub απαιτεί σύνδεση στο οικιακό Wi Fi, ωστε να μεταδώσει τις εντολές. Σε αλλη περιπτωση, στην οθόνη του τηλ/ριου εμφανίζεται το μήνυμα της φωτό:
20190316_152411.jpg
Έχει και άλλα μοντελα η logitech, χωρίς Ηub, σίγουρα θα έχει μοντέλα που για τη λειτουργία τους, δεν απαιτούν internet.

Θα πρέπει να το δεις...
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.444
Θα ήθελα να ρωτήσω αν απαιτεί ασύρματο δίκτυο και σύνδεση με internet για να λειτουργεί σωστά το συγκεκριμένο τηλεχειριστήριο.
Για καθημερινή χρήση απαιτεί ασύρματη σύνδεση με το τοπικό δίκτυο.
Υπάρχει το ίδιο χωρίς hub, Harmony 950, που είναι κατά τη γνώμη μου ακριβό για απλό infrared remote. Υπάρχουν επίσης 3 μικρότερα και φθηνότερα, με περιορισμούς.
https://www.logitech.com/en-us/harmony-universal-remotes
 

Μηνύματα
40
Reaction score
29
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Έχω το Harmony One εδώ και πολύ καιρό και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, έχω καταργήσει όλα τα remotes στο σπίτι και χρησιμιοποιώ μόνο αυτό. Επειδή τα πλήκτρα έχουν αρχίσει και παρουσιάζουν προβλήματα ψάχνω για να το αντικαταστήσω και θα ήθελα κάτι αντίστοιχο από τα υπάρχοντα μοντέλα Harmony. Η λύση του Hub φαίνεται καλή αλλά το γεγονός ότι απαιτεί wifi για δουλέψει δεν με ενθουσιάζει.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.918
Reaction score
7.992
Υπάρχουν επιλογές οικονομικές που δεν χρειάζονται σύνδεση. Ακριβώς όπως και ξ δική σου. Μάλιστα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, αρκεί να δηλώσεις την νέα σου επιλογή στην εφαρμογή, και μεταφέρονται τα πάντα από την προηγούμενή σου.
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Σήμερα τελείωσα τις διάφορες δοκιμές με τις δραστηριότητες. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω πειραματισμό.

Ειλικρινά μ' έχει εντυπωσιάσει αυτή η συσκευή. Είναι απίστευτο το μέγεθος της παραμετροποίησης που μπορεί να δεχθεί, είτε κάνοντας χρήση του Η/Υ, είτε του κιν. τηλεφώνου.

Δε θα πω περισσότερα, οι κάτοχοι τις γνωρίζουν καλύτερα από μένα. Μπράβο στην ομάδα της Logitech που σχεδίασε, κατασκεύασε και πρόσφερε στο κοινό αυτό το προϊόν.

* παραμένει το πρόβλημα της μη αντιγραφής του τηλ/ρίου της Nova, το οποίο, παρά την ακριβή τήρηση των οδηγιών, εξακολουθεί να μην το βλέπει. Αντίθετα, το τηλ/ριο της tv που χρησιμοποίησα σαν δοκιμή, το αντέγραψε αμέσως.

Τέλος λοιπόν το πλήθος των remote στο τραπέζι, πλην ενός!
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
40
Reaction score
29
Περίεργο αυτό που συμβαίνει με το τηλεχειριστήριο της Nova. Στο Harmony One που έχω εγώ , πρόσθεσα σαν συσκευή το PaceHD 831 από τη λίστα συσκευών που έχει η Logitech και λειτουργεί άψογα με το δέκτη της Nova.
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Περίεργο αυτό που συμβαίνει με το τηλεχειριστήριο της Nova. Στο Harmony One που έχω εγώ , πρόσθεσα σαν συσκευή το PaceHD 831 από τη λίστα συσκευών που έχει η Logitech και λειτουργεί άψογα με το δέκτη της Nova.
..αναφέρεσαι στην τελευταία σειρά δεκτών;
[DOUBLEPOST=1553278414][/DOUBLEPOST]..Στο δικό μου παλαιό δέκτη τα στοιχεία ειναι:

1. Pace

2. Irdhd831

Δυστυχώς δεν βρίσκει τη συσκευή στο satellite receiver, γ' αυτό προσπαθώ με αντιγραφή..
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.082
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top