Matching... Τι είναι τούτο?...

Reaction score
2
Προσωπικά πιστεύω ότι η συνεργία μηχανημάτων αφορά άμεσα τον συνδυασμό ενισχυτή- ηχείων και προενισχυτή-τελικού.
Επίσης, από τη στιγμή που συζητάμε για ηλεκτρική συμπεριφορά συσκευών, θεωρώ δεδομένο ότι τα καλώδια παίζουν ρόλο και είναι αντιληπτή η συμπεριφορά τους από τις συσκευές.
Όταν συζητάμε για ακριβείας εξαρτήματα σε κάποιες συσκευές, θέλουμε δεν θέλουμε, μας κοροϊδεύουν ή όχι, είναι αντιληπτή η οποιαδήποτε αλλαγή.
Δηλαδή επειδή δεν ακούμε ως άνθρωποι πάνω από 16KHz ή κάτω από 20Hz, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ως συχνότητες?
Επειδή ζούμε από τον αέρα που αναπνέουμε σημαίνει ότι δεν μας μεταφέρει και μικρόβια?
Αναμφίβολα, υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες στα υλικά κατασκευής ενός καλωδίου, είτε ως χαλκός, ασήμι, είτε ως μόνωση, είτε ως αγωγός, είτε ως γεωμετρία, είτε ως μηχανικά χαρακτηριστικά, είτε ως απαίτηση απόσβεσης.
Μην συγκρίνουμε τους 50 κύκλους της ΔΕΗ, με το ακουστικό σήμα.
Το ακουστικό σήμα είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο είδος σήματος. Δύο εκ των πολλών παραμέτρων είναι το φάσμα και το επίπεδο συχνοτήτων, οποίοι παράμετροι πρέπει να διαβιβαστούν ταυτόχρονα και είναι εξαιρετικά ευρύς.
Όταν στην μηχανική υπάρχουν όροι όπως: Triboelectrical, Piezoelectrical,Electrochemical, Thermophonic aspects και αφορούν την κατασκευή, τους μονωτές, τις συνέπειες που επέρχονται από την επαφή- πρόσμιξη υλικών εμείς γιατί δεν τους αποδεχόμαστε και αναιρούμε έρευνες χρόνων?

Reaction score
0
Προφανώς και εδώ έχουν ενσκύψει οι "καθηγητές" που έχουν ακούσει όλα τα μηχανήματα καλώδια όλων των επιπέδων τιμών και έχουν διαμορφώσει άποψη και μάλιστα αφοριστική. Αυτό είνα και τελείωσε.

Όταν σου λέει ποιός van de Hull και τστστσ, ακούσαμε όλα τα μηχανάκια και καλώδια και καταλήξαμε εδώ.

Ελπίζω ο προφεσοροιός να μην εξελιχθεί και σε αυτό το website.

Reaction score
3.580
Αντώνη Χατζ/ντή,

Συνφωνώ με όλα όσα αναφέρεις. Είναι μέγα λάθος να συγκρίνει κάποιος τα καλώδια μεταφοράς εναλλασόμενης τάσης της ΔΕΗ (50Hz) με τα καλώδια που μεταφέρουν σήμα audio ή εικόνας.

Στα καλώδια audio τα πάντα παίζουν ρόλο και τα πάντα ακούγονται.
Το σημαντικότερο είναι η γεωμετρία του καλωδίου και κατόπιν το υλικό κατασκευής των αγωγών και της μονωσης/θωράκισης.

Στο τέλος αυτό που θα μετρήσει είναι η ταχύτητα μεταφοράς σήματος που θα πρέπει να είναι ίδια για όλες τις ακουστικές συχνότητες.
Το ιδανικό καλώδιο είναι αυτό που μεταφέρει το ηλεκτρικό σήμα με την ταχύτητα του φωτός (c).
Δεν έχει ακόμα κατασκευαστεί. Τα περισσότερα καλώδια έχουν ταχύτητα 0,7c - 0,8c.

Η οπτική ίνα για την μεταφορά ψηφιακού σήματος δεν έχει καμία σχέση με τα αναλογικά καλώδια που συζητάμε εδώ.

Matching χωρίς καλώδια δεν γίνεται.
Τα καλώδια παίζουν σημαντικότατο ρόλο. Οι κονέκτορες και οι κολλήσεις ακόμα πιο σημαντικό.

Πείτε μου τι καλώδια έχετε για να σας πω τι ακούτε τελικά από το σύστημα.

Reaction score
3.580
Ο  Van Den Hul δεν είναι εναερίτης ούτε αεριτζής.  Είναι ένας αφοσιωμένος επιστήμονας και ένας πολύ καλός επιχειρηματίας.

Πραγματικά τον θαυμάζω για όλα όσα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα.

Δείτε και αυτό  
http://www.avmentor.gr/features/interview_van_den_hul_0.htm

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Αξιότιμοι συνοδοιπόροι μου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι ο προφεσορο-ιός ήδη ενέσκηψε και σ’ αυτό το website, προς τιμήν σας. Εάν αδυνατείτε να το αντιληφθείτε, δεν φταίω εγώ. Και να σας πω κάτι; Γνωρίζοντας εκ των έσω τα πράγματα, καθ’ ότι προφέσορας, είμαι σε θέση να σας πω, ότι αυτά που ακούτε έτσι όπως τα ακούτε, από οποιοδήποτε μηχάνημα, οιουδήποτε κόστους, βασίζονται σε τεχνολογία που έχουν αναπτύξει προφέσορες. Μόνο προφέσορες. Παρ’ όλ’ αυτά, είστε βεβαίως ελεύθεροι να πιστεύετε ό,τι θέλετε. Επειδή όμως η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη, και ως μη προφέσορες ίσως να μην αντέχετε -ή να μη θέλετε- να την συνειδητοποιήσετε, ζώντας μέσα στα σύννεφα διαφόρων μύθων, έχετε υπ’ όψιν τα εξής:

1. Το φάσμα, όχι έως τα 16KHz, αλλά ακόμα και μέχρι τα 50ΚΗz, ανήκει στις χαμηλές συχνότητες. Εάν νομίζετε το αντίθετο, προφανώς αγνοώντας τι συχνότητες διαχειρίζονται άλλα κυκλώματα, εκτός του μικροκόσμου σας, νομίστε το.
2. Εάν νομίζετε ότι υπάρχουν εξαρτήματα ακριβείας σε κάποιες συσκευές, νομίστε το. Εάν νομίζετε ότι αυτά τα -όποια- εξαρτήματα ακριβείας, υπάρχουν μόνο σε ακριβές συσκευές, νομίστε το.
3. Εάν νομίζετε ότι το αναλογικό σήμα είναι διαφορετικής φύσης από το ρεύμα της ΔΕΗ, νομίστε το.
4. Εάν νομίζετε ότι ένα καλώδιο ακούγεται καλύτερα, επειδή είναι ακριβό, έχοντας 16απλή επένδυση τελλουρίου, νομίστε το.

Το να νομίζετε ο,τιδήποτε από τα παραπάνω, δεν θα σας βλάψει και πολύ. Σίγουρα όμως, θα σας εμποδίζει να γίνετε ένα πράγμα: Προφέσορες. Εκτός εισαγωγικών. Όπως Εγώ.

Reaction score
0
Νίκο Τσαρουχά άναψες φωτιές...

Πάντως σαν απλός άσχετος που παρακολουθώ την εξέλιξη της...συζήτησης, μου φαίνεται ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ!!!
Ένα απο τα πιο ενδιαφέροντα Topic που έχω παρακολουθήσει...

Reaction score
3.580
Αγαπητέ Κώστα Κόγια, δεν διαφωνώ με όλα όσα γράφεις. Διαφωνώ για τον τρόπο που τα γράφεις
Εσύ δεν είχες περάσει ποτέ σου από το στάδιο του ψαξίματoς που περνάμε τώρα όλοι εμείς οι υπόλοιποι ?
Εχεις καταλήξει ? και με ποια μηχανήματα ?
Ποια είναι τα τέλεια μηχανήματα που γνωρίζεις καλά και δεν επηρεάζονται από τα καλώδια διασύνδεσης ?

Αν πραγματικά θέλεις να μας τα περιγράψεις θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε και τεστ μηχανημάτων & καλωδίων, σε κοινή ακρόαση, για να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα κατά πόσον δηλαδή τα διαφορετικά καλώδια επηρεάζουν την απόδοση των  μηχανημάτων ήχου στις χαμηλές (είναι αλήθεια) συχνότητες audio.

Αν κάποιος εδώ μέσα έχει τον τίτλο του προφέσορα δεν χρειάζεται να το αναφέρεi γιατί πραγματικά δεν χρειάζεται.
Δεν είναι αυτός ο σκοπός του thread.
O σκοπός του thread είναι το matching των μηχανημάτων και των καλωδίων που τα συνδεουν.
Αν οι προφέσορες τα έφτιαξαν όλα αυτά που απολαμβάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι ΜΠΡΑΒΟ τους.  Εγώ προσωπικά δεν έχω κάτι με τπυς προφέσορες, απεναντίας συνεργάζομαι άριστα με αυτούς στη δουλειά μου γιατί έχουν μάθει όλοι πολύ καλά να δουλεύουν σαν μία ομάδα.
Και αυτό είναι το δύσκολο. Η συνεργασία σε μία ομάδα, όπου όλα τα μέλη της συνεργάζονται για να πετύχουν έναν και μοναδικό σκοπό.
Με τον ίδιο τρόπο μπορώ να εξηγήσω και το matching των μηχανιμάτων στο Hi-Fi.

Οι προφέσορες που δεν κατάφεραν ποτέ τους να ενταχτούν σε μία ομάδα απέτυχαν και σαν άτομα και σαν επαγγελματίες περιπλανόμενοι από τόπο σε τόπο χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα.

Reaction score
3
Τσαρουχάς Νίκος @ Wed Oct 26, 2005 6:47 pm wrote:
Παρόλο που η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Υπάρχει πάντα και η άλλη άποψη...

- Δε πάνε να γελάνε... Χεστήκαμε!

Ακριβώς,συμφωνώ και επαυξάνω.
Υπάρχουν δυστυχώς κάποια πράγματα,όπου ακόμη η επιστήμη,δεν μπορεί να τα εξηγήσει,όμως κάνουν διαφορές,όσες φορές και εάν δοκιμαστούν.

"Πίστευε και ερεύνα",χωρίς προκαταλήψεις και παρωπίδες,αφήνοντας τις περισσότερες φορές την λογική στην άκρη
.

Αυτό που έγραψα σε άλλο tread,πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο, έχει περισσότερη βαρύτητα.

Ολοι έχουμε την άποψή μας,την οποία φυσικά μπορούμε με τον δικό μας τρόπο να την αποδείξουμε.

Δεκτόν. :)

Καλό όμως είναι,εάν οι απόψεις μας δεν συμπίπτουν,να μην αντιδρούμε άσχημα,και μάλιστα χρησιμοποιόντας "προσωπικούς" χαρακτηρισμούς. :(

Ναι και εγώ δεν πίστευα σε κάποια πράγματα, και μάλιστα μόνο και με την κουβέντα που κάναμε γέλαγα,όμως,όταν κάποια στιγμή μπόρεσα να τα ακούσω,και να επιβεβαιώσω με συνεχόμενες ακροάσεις τις διαφορές,άσχετα του καλύτερου ή του χειρότερου αποτελέσματος,πάντα όμως του διαφορετικότερου,σταμάτησα να σχολιάζω,ευμενώς ή δυσμενώς. :wink:

Οι μύθοι υπάρχουν για να τους δεχόμαστε ή να τους απορρίπτουμε,όχι όμως αβασάνιστα,όχι μόνο με αυτά που η σημερινή επιστήμη δέχεται...
Ανοικτό μυαλό και αυτιά χρειάζεται. :wink:

Ακόμη μέχρι σήμερα,δεν έχω βρεί έστω και μία συσκευή,η οποία να μην επιρεάζεται απο τήν συνεργασία της με κάποια άλλη ή με τα καλώδια διασύνδεσης ή τα καλώδια ρεύματος.
Φυσικά αυτό ισχύει για συσκευές AUDIO,και πιθανότατα να μην ισχύει για υπολογιστές και πολύ φτηνά φορητά συστήματα.

Εύκολα μπορώ να αποδείξω σε όποιον δεν πιστεύει αυτά που γράφω,με μιά προσωπική ακρόαση στον χώρο μου... :) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
3.580
Με την τοποθέτηση των μηχανημάτων τι κάνουμε ?

Από λόγια καλά πάμε, να μην έχουμε παράπονο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Γιώργο, συζητώντας έστω και κατ’ ελάχιστον επί επιστημονικής βάσης, αυτό που προσπαθώ να καταστήσω σαφές είναι το γεγονός, ότι η ευαισθησία μιας συσκευής στην αλλαγή καλωδίων είναι ελάττωμα και όχι προτέρημα. Εάν αυτό κάποιοι δεν το δέχονται, ας είναι κι έτσι. Εάν έχεις το χρόνο να αναλύσεις τι είναι το matching των συσκευών, ο λόγος σε σένα. Αν θέλεις, πες μου και το λόγο, για τον οποίο όλα τα μηχανήματα και τα καλώδια που τα συνδέει κοινός εισαγωγέας ματσάρουν μεταξύ τους. Αν θέλεις.

Reaction score
3.580
Κώστα μου δεν διαφώνησα ποτέ με την αρχική θέση σου.  
Τα μηχανήματα θέλουμε να μην επηρεάζονται από το φορτίο που καλούνται να οδηγήσουν. Συμφωνώ απόλυτα. Τα καλώδια διασύνδεσης τα βλέπει το προηγούμενο ενισχυτικό στάδια σαν μέρος του φορτίου.  Το ίδιο ισχύει για τον συνδιασμό ηχείου+καλώδια ηχείων.  Ο ενισχυτής τα βλέπει σαν ένα σύνθετο φορτίο.
Το γράφω όσο γίνεται πιο απλά για να μας καταλαβαίνουν όλοι.

Επομένως οι ενισχυτές αδυνατούν, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, να οδηγήσουν σωστά το φορτίο που θα τους βάλουμε στην έξοδο. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και πρέπει για τα επόμενα 10 τουλάχιστον να κάνουμε αρκετούς συμβιβασμούς.

Το καλώδιο θα πρέπει να τα δούμε σαν ένα παθητικό κύκλωμα  (2-port passive network)  δηλαδή με μία είσοδο και μία  έξοδο.
Στην πραξη δεν γίνεται να περάσει ηλεκτρικό σήμα από ένα τέτοιο παθητικό κύκλωμα και να παραμείνει αναλλοιώτο μέχρι την έξοδο.  
Επομένως το καλώδιο επηρεάζει την απόδοση ενός συστήματος. Τελεία και παύλα.

Οι αντιπροσωποι χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες.

Αυτούς που πραγματικά αγαπούν τη δουλειά τους και πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν να την έχουν προσφέροντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στους πελάτες τους

και αυτούς που την βλέπουν καθάρά σαν μια κερδοσκοπική απασχόληση.

Το matching των μηχανημάτων γίνεται σπάνια και από λίγους αντιπροσώπους / μεταπωλητές .
Το ταίριασμα γίνεται συνήθως εκ των υστέρων. Δηλαδή λένε :  πόσους ενισχυτές φέρνω στο μαγαζί ?   πέντε
Ποιος από τους πέντε παίζει καλύτερα με το Α ηχείο ?   Ο τρία.   Τέλος matching.

Reaction score
3.580
Επομένως και εκ των πράγμάτων είναι αδύνατον ένα μαγαζί να καταφέρει να κάνει ένα ιδανικό matching μεταξύ των μηχανημάτων  που εμπορεύεται.
Υπάρχουν τόσα μηχανήματα στον κόσμο που είναι αδύνατον να γίνει το τέλειο matching.

Πολύ καλό matching μπορεί να κάνει μόνο ένας κατασκευαστής που διαθέτει όλη τη σειρά μηχανημάτων που αποτελούν ένα σύστημα.
Και ηχητικά και αισθητικά.

Το site που μας φιλοξενεί, έχει κάνει αρκετές προσπάθειες για να γινονται κοινές ακροάσεις μηχανημάτων στην Ηχοέκφραση. Είτε το κάνει για εμπορικούς λόγους και διαφήμιση είτε για το καλό μας είτε για άλλο λόγο δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που κανει όμως το κάνει άψογα και μας δίνει την δυνατότητα εμείς σαν μέλη να αποφασίσουμε αν κάποια μηχανήματα ματσάρουν καλά ή άσχημα. Οποιος θέλει μπορεί να φέρει το δικό του μηχάνημα για να το δοκιμάσει μαζί με εμάς τα μέλη ή κι από μόνος του.
Το ίδιο κάνει κι ο Αντώνης Χατζηκωνσταντής στην Stepcom το ίδιο κάνει και ο Φουάσης στην MF Audio με τα μαγικά LAMM, το ίδιο κάνουν και μερικοί ακόμα αλλά δυστυχώς δεν είναι αρκετοί.
Θέλω απλά να πω ότι έχουμε ανάγκη τους καλούς αντιπροσώπους και τους μεταπωλήτές. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα .
Υπάρχουν και καλοί άνθρωποι στον κόσμο. Υπάρχει ελπίδα . Don't worry !

Reaction score
3.580
Πρέπει δυστυχώς να διακόψω. Καλό 3ήμερο σε όλους σας.
Θα πούμε αύριο το δικό μας OXI (εκεί που μας πέρνει βέβαια).

Reaction score
10
Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη ότι υπάρχουν καλές και κακές συσκευές ανεξαρτήτου τιμής.

Και πως ορίζουμε το καλό;
Πολύ απλά: Κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, με άλλα λόγια είναι εντός προδιαγραφών.

Κάποιοι ίσως ορίσουν ότι καλό είναι αυτό που δουλεύει και πέρα των προδιαγραφών.
Σίγουρα όμως κακό είναι αυτό που δεν καλύπτει τις βασικές προδιαγραφές...
Και ερχόμαστε στο ζήτημα προδιαγραφές και ποιοι τις θέτουν...

Για τον απλό αναλογικό ήχο τα πράγματα είναι απλά μεταφορά 20Hz-20kHz χωρίς
εισαγωγή διαφορών φάσεων και ισόποσης μεταβολής εντάσεων σε όλο αυτό το έυρος ζώνης.
Χρόνια τώρα ξέρουν όλοι οι κατασκευαστές τι αντίσταση πρέπει να έχουν στην έξοδο
ενός ενισχυτή για να μην επηρεάζεται από το φορτίο, αντίστοιχα στην είσοδο, πόση
πρέπει να είναι η εμπέδηση ενός καλωδίου κοκ
(όπως οι μηχανικοί ξέρουν πόσα σίδερα θα βάλουν σε μια γέφυρα για να μην πέσει... αλλά αυτή καμιά φορά πέφτει)

Τώρα υπάρχουν πάντα αυτοί που βασίζονται στο έτυχε και δεν πέτυχε... γιατί το πέτυχε
θέλει πραγματική γνώση (να έχεις κωλοκάτσει ώρες και ώρες πάνω από βιβλία και άλλες
τόσες σε πειράματα).

Το έτυχε θέλει μόνο φάρδος... και θράσος.
-Υπάρχει πάντα και ο οικονομικός και χρονικός παράγοντας (ξέρουμε το σωστό αλλά
θέλουμε προϊόν τώρα ή φθηνά ή στοχεύουμε στο κορόιδο που θα το πάρει επειδή έιναι Golf!!!(από γνωστή διαφήμιση))

Συνδυάστε τα παραπάνω και έχουμε το "ματσινγκ" σας!
Καλή συσκευή (εντός προδιαγραφών) με αντίστοιχη συσκευή και καλώδιο, τέλεια (πέτυχε).
Καλή συσκευή (εντός προδιαγραφών) με κακή συσκευή ή καλώδιο, μάλλον δεν.
Καλή συσκευή (εντός προδιαγραφών και τραβάει και εκτός) με λίγο κακή συσκευή ή καλώδιο που δεν είναι ακριβως 75Ω, κάτι μπορεί να γίνει (έτυχε).

ΥΓ. Το επόμενο βραβείο νόμπελ φυσικής στον κύριο Βαν που έφερε την επανάσταση στον Η/Μ
(αν το αποδείξει και με τύπους αυτό που λέει για τη φορά σήματος)
ΥΓ2. Μην ξανακούσω ότι τα 20kHz είναι μεγάλο εύρος σήματος θα σας βάλω πιπέρι στη γλώσσα
(απλό τετριμένο παράδειγμα: TV περί τα 5MHz)

Reaction score
3
Kώστα Κ.,Γιώργηδες ευτυχώς υπάρχουμε πολλοί,οπότε,η απάντηση έρχεται γρήγορα... :wink: :lol: :lol: :lol:

Στα περισσότερα που έγραψε ο George Kar,συμφωνώ,χωρίς φυσικά να μην συμφωνώ με αυτά που γράφεις εσύ καθώς και οι άλλοι φίλοι μας. :wink:

Απλώς η προσωπική μου αντίληψη όπως έγραψα και παραπάνω,είναι διαφορετική,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να το δεχθούν και όλοι οι άλλοι. :wink:

Δυστυχώς για εμένα αλλά και για τους άλλους,(καταστήματα,αντιπρόσωποι κλπ) ,οι τακτικές μου επισκέψεις και οι ακροάσεις μηχανημάτων,αλλά και ολοκληρωμένων συστημάτων,κατάφεραν να μου οξύνουν την αντίληψη της ακοής,καθώς και την γνώση του για το τι θέλω να ακούσω εγώ,αλλά και τι θέλουν να μου "σερβίρουν" οι άλλοι. :(
Ακόμη έχουν περάσει απο το ράκ μου πάαααρα πολλά μηχανήματα,όπου για να παίξουν κοντά σε αυτό που προσδοκούσα,αναγκαζόμουν να παίζω με την στήριξη τους αλλά και με διάφορα καλώδια.
Δεν το κρύβω,αλλά πέρασαν και αρκετά επώνυμα και πανάκριβα μηχανήματα,τα οποία δυστυχώς δεν ανταποκρίνονταν στίς προσδοκίες μου,κυρίως γιατί δεν ταίριαζαν μεταξύ τους και όχι γιατί ήταν κακά μηχανήματα.

Φιλικά πάντα και χωρίς να θέλω να φανώ έξυπνος,θα παρακαλούσα όλους,να μην κρίνουν και ιδιαιτέρως ,να μήν κατακρίνουν κάτι το οποίο δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν,ή ακόμη και όταν δεν τους άρεσε,διότι η γνώση και ιδιαιτέρως τα γούστα ΔΕΝ είναι τα ίδια.

Οσο για τους αντιπροσώπους που ότι φέρνουν "είναι ταιριασμένο",διαφωνώ κάθετα.
Οσοι απο αυτούς επιμένουν με το ζόρι να το πιστέψουμε,κακό του κεφαλιού τους... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
1. Χεχεχεχε... :lol:  :lol:

2. Someone Else ---> Αγαπητέ μου, αλήθεια σου λέω, εδώ δεν έχουμε πάρει απλό αντιβιοτικό, έχουμε εμβολιαστεί άπαντες και κάναμε και τα επαναληπτικά. :lol:  :lol:

3. Δεν θα κάνω τον δικηγόρο του.... προφέσορα :lol: , αλλά ας ρωτήσω κάτι. Είδε κανείς πουθενά να λέει ο Κ.Κ. ότι δεν είναι ακουστές οι διαφορές μεταξύ καλωδίων και ότι το matching όπως οι περισσότεροι το εννοούμε δεν έχει επίσης ακουστές διαφορές?.......ε? :wink:

- Το θέμα φίλοι μου είναι να εξηγήσουμε επαρκώς το φαινόμενο, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε αν μπορούμε αυτό για το οποίο ξεκίνησα το θέμα, που φυσικά είναι... ο μύθος (και το κόστος του). Ή σε τελική ανάλυση να ξέρουμε για ποιόν λόγο τα χώνουμε ή δεν τα χώνουμε (τα ωραία μας λεφτά). Ο μύθος των συνδιασμών, ο μύθος των καλωδίων, όχι με την έννοια της ηχητικής βελτίωσης που σε πολλές των περιπτώσεων είναι οφθαλμοφανής, αλλά με την έννοια της πραγματικής εξήγησης του φαινομένου, που κακώς έχει επικεντρωθεί σε λάθος σημεία, με αποτέλεσμα ο VDH να θεωρείται Θεός αναδεικνύοντας κάτι, για το οποίο φταίει η συσκευή και όχι το προηγούμενο καλώδιο. Λέω εγώ τωρα.....................

- Όσον αφορά τώρα στις ακροάσεις μας, ο g.kar το είπε όσο πιο σωστά μπορούσε. Από την άλλη, αν κάνουμε μια ακρόαση και το αποτέλεσμα είναι για τον ........... καβάλα, έχει κανείς την εντύπωση ότι θα κάνουμε τις πάπιες? Έ, ρε γλέντια!!! Επειδή εμείς οι ίδιοι όμως φοβόμαστε μην μας σπάσετε το κεφάλι :lol: , ο Αναμουρλίδης για παράδειγμα, πριν από την προηγούμενη ακρόαση (yamaha κλπ), είχε φάει 3 μέρες να προσπαθεί να βρει τον καλύτερο συνδιασμό ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, ένας από τους καλύτερους συνδιασμούς αφορούσε στην συσκευή που είχε έρθει από μέλος μας και όχι από το μαγαζί που μας φιλοξενούσε.... Και που είστε ακόμη.... :wink:

Reaction score
3
sp502,έγραψες ."Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη ότι υπάρχουν καλές και κακές συσκευές ανεξαρτήτου τιμής".

Αποψή σου, εγώ όμως έχοντας την δική μου άποψη, δεν την δέχομαι,καθ'οτι όλες οι συσκευές είναι καλές,όμως θέλουν ψάξιμο και με τα υπόλοιπα συνοδά. :wink:
Ισως να ήθελες να γράψεις ότι υπάρχουν "υπερτιμημένες" συσκευές. :|
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. :wink:

Ακόμη για τις υπερηχητικές ή τις υποηχητικές συχνότητες,καλύτερα να μην τις μπερδεύουμε,γιατί εδώ μιλάμε για το φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων που μπορεί να ακούσει ένας φυσιολογικός άνθρωπος,όπου δεχόμαστε την "μικρή" περιοχή των 20-20000 κύκλων. :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.664
Νικολάκη.... Θέλει παντούφλα ο πωπός σου!

Καλά ρε, τι θέμα είναι αυτό;
Κλασσικά πράματα, ανάβουμε φωτιές και καίμε τα δάση και φτιάχνουμε βίλες και βάζουμε πισίνα και φουσκωτό στρώμα και λικνιζόμαστε απάνω με όμορφη παρέα ενώ... ο κόσμος καίγεται!

Νικολάκη... θα σε μαλώσω!
:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Δε μπορώ να κρύψω την συμπάθειά μου με τον μεσιέ Κόγια, και να συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ σε όσα λέει.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν προσέχουμε κάποιες λεπτομέρειες στα λεγόμενά του....

Τεσπα, να μην βασίζοναι σε άποψη άλλου για να διατυπώσω τη δικιά μου, κι ας πω και γω την γνώμη μου.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, τα οποία μπορώ να τα χαρακτηρίσω ως τις "12 εντολές του Hi-end":

1. Τέλειο μηχάνημα-συσκευή-καλώδιο-CD κλπ δεν υπάρχει.

2. Η τελειότητα με το Hi-End δεν έχει καμιά απολύτως σχέση.

3. Ο μουρλός (VDH) είναι "δικός μας"....

4. Τέλειο μηχάνημα-συσκευή-καλώδιο-CD κλπ δεν υπάρχει.

5. Τέλειο μηχάνημα-συσκευή-καλώδιο-CD κλπ δεν υπάρχει.

6. Τέλειο μηχάνημα-συσκευή-καλώδιο-CD κλπ δεν υπάρχει.

7. Τέλειο μηχάνημα-συσκευή-καλώδιο-CD κλπ δεν υπάρχει.

8. Τέλειο μηχάνημα-συσκευή-καλώδιο-CD κλπ δεν υπάρχει.

9. Τέλειο μηχάνημα-συσκευή-καλώδιο-CD κλπ δεν υπάρχει.

10. Τέλειο μηχάνημα-συσκευή-καλώδιο-CD κλπ δεν υπάρχει.

11. Τέλειο μηχάνημα-συσκευή-καλώδιο-CD κλπ δεν υπάρχει.

12. Τέλειο μηχάνημα-συσκευή-καλώδιο-CD κλπ δεν υπάρχει.

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Ελπίζω να έγινα σαφής, και να και το πιο βασικό συμπέρασμα, αν κανείς δε το πρόσεξε:

Τέλειο μηχάνημα-συσκευή-καλώδιο-CD κλπ δεν υπάρχει.

Οπότε, εφόσον κάθε μηχανάκι έχει τα "στραβά" του, ανεξαρτήτως κατηγορίας τιμής, και δεδομένου ότι κάποτε ένα τέτοιο μηχανάκι μας άρεσε, μας έκανε "κλικ" που λέμε, και κατά συνέπεια πήγαμε και το πήραμε ή σκεφτόμαστε να το πάρουμε και ψάχνουμε την παρέα του (ή αλλιώς τα "συνοδά"), πάμε να βρούμε κάποιο άλλο μηχανάκι που να έχει:

1. τα ακριβώς αντίθετα "στραβά", μπας και ο μέσος όρος είναι ίσιος, ή

2. τέτοια "στραβά", ώστε αν συνδυαστούνε με τα "στραβά" του πρώτου μηχανακίου (τα οποία "στραβά" του μας αρέσουν ιδιαίτερα στα αυτάκια μας) βγάζει τέτοιο "στραβό" αποτέλεσμα, που ...συνεχίζει να αρέσει ιδιαίτερα στα αυτάκια μας και δεν καταστρέφει την αρχική μας επιλογή.

Αυτό κυρίες και κύριοι, αυτή η ενέργεια και ο τρόπος σκέψης,  ΙΜΗΟ is the famous "matching"....

Άντε, περαστικά μας....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.664
Επίσης να μοιραστώ μαζί σας μια νέα μου ανακάλυψη, όχι βέβαια ότι ανακάλυψα την αμερική και χρήστε με κολόμβο, αλλά ανακάλυψα κάτι που δε πίστευα ότι ίσχυε. Πάμε λοιπόν.

Έχω αυτή τη στιγμή interconnect μήκους 20 εκατοστών. Κάνω ψηφιακή ισοστάθμιση χώρου, φέρνω την απόκριση flat με μικρόφωνο μετρήσεων σε συγκεκριμένο σημείο του χώρου (θέση ακρόασης), και μετά αλλάζω interconnect.

Τι περίμενα; Αλλαγή στις χροιές, λόγω πιθανά διαφορετικών παραμέτρων των καλωδίων.

Τι δε περίμενα; Αλλαγή στην απόκριση.

Τι πήρα; ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλλαγή στην απόκριση, με διαφοροποίηση έως και 8db κούρμπα στις μεσουψηλές. Σωστό εκουαλάϊζερ! Ανπιστέφταμπλ...

Άρα, ακόμα και στα 20 εκατοστά καλωδίου, η διαφοροποίηση η καθαρά συχνοτική είναι λίαν επιοικώς HUGE και η αντιστοιχία της διαφοροποίησης είναι με χρήση γραφικού ισοσταθμιστή....

Αυτά στο συστηματάκι μου βέβαια, που προφανώς τέλειο δεν είναι....

Πάντως, με πάνω από 30 μηχανήματα στην πλάτη στην ως τώρα πορεία μου στο άθλημα τούτο, δε θυμάμαι αλλαγή καλωδίου που να μην την άκουσα, είτε αναλογικό είτε ψηφιακό, άρα τέλειο μηχάνημα δεν έχει πέσει ακόμα στα χέρια μου, και είμαι πλέον βέβαιος ότι δεν πρόκειται κιόλας....\\

Επίσης θυμάμαι τρομερές αλλαγές στον ήχο σε μαγαζιά με "μηχανήματα αναφοράς" όταν αλλάζαμε καλώδια ή βάσεις στήριξης ή άλλα τζίντζιλι μίντζιλι....

Και επίσης, περαστικά μας....

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members