McIntosh MC2301

Reaction score
8
Ενα νεο μοντελο λαμπατων μονομπλοκ ενισχυτων παρουσιασε η γνωστη Αμερικανικη εταιρια MCINTOSH. Προκειται για τους MC 2301

Reaction score
8
Απάντηση: McIntosh MC2301

O ενισχυτης περιεχει τις τεχνολογιες της εταιριας Unity Coupled και το κυκλωμα Quad-Differential.

300 Watts Mono Power Output
Balanced Design
Multifilar Wound output Transformers
Wide Power Bandwidth
Two Balanced Inputs/Outputs
Remote Power Control with Meter Light Control
Low Distortion from 20Hz to 20kHz
Large Gold Plated Five-Way Binding Posts
½” Thick Glass Front Panel

Ητιμη του σετ στην Αμερικη ανερχεται στα 10.000 δολλαρια.

Reaction score
15

Θανάση, πώς και ανοίγεις θέμα για McIntosh? Μήπως αγόρασες κάποιον και εσύ?

(Αν ναι, ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ)

:126:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ψώνισες Θανάση;!! Βάλε φώτο γιατί αλλιώς δεν έχει καλορίζικα!

Reaction score
8

οχι αυτους βρε, οχι τουλαχιστον ακομα.

Πηρα ενα κλασσικο μηχανημα που παραγεται απο το 1961, τον MC-275

ο οποιος θα οδηγει στα πισω καναλια του χομ-σινεμα τα DUEVEL PLANETS, με τα οποια ηχητικα εδεσε πολυ καλα, πολυ καλυτερα απο οσους ενισχυτες ειχα δοκιμασει επανω τους, οπως τους τελικους της ADVANCE, του Τσακιριδη τις Ηλεκτρες, τον ANTHEM, ακομα και απο τους DARED με τις 805, που ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει εως σημερα, απο τα Αναλυσις - μεχρι εκει που φτανουν, και απο τα BELLA LUNA που ειναι υπεραρκετοι σε ισχυ.
Και ενω τα παραπανω επαιξαν σαφως καλυτερα ηχητικα με τους DARED τα PLANETS εδεσαν καλυτερα με τον MCINTOSH.Απο τα περιεργα της συνεργειας του χομπι.
Ας σημειωθει οτι το δικο μου χομ-σινεμα το χρησιμοποιω μονο για μουσικη ειτε αυτη ειναι απο πολυκαναλα SACD, DVD-A και οτι κατεβαζω, ειτε μουσικα DVD - ταινιες δεν βλεπω.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: McIntosh MC2301

Ας σημειωθει οτι το δικο μου χομ-σινεμα το χρησιμοποιω μονο για μουσικη ειτε αυτη ειναι απο πολυκαναλα SACD, DVD-A και οτι κατεβαζω, ειτε μουσικα DVD - ταινιες δεν βλεπω.
Είπα κι εγώ! Στο τέλος το έσωσες γιατί διάβασα για πολυκάναλο και ετοιμαζόμουν να σε βάλω στη μαύρη λίστα! :136:
Δε θα άντεχα και τρίτη προδοσία μετά από τον Κωσταυτιά και τον Τσαντουλή!

Άντε καλορίζικος!
Ο 275 είναι από τα πιο όμορφα μηχανάκια της McIntosh κατά τη γνώμη μου γιατί, ενώ μου αρέσει πολύ το vintage look, με ξενερώνει ο φωτισμός που έχουν οι περισσότεροι ενισχυτές τους.
Για τον ήχο του σου έχω εμπιστοσύνη. :126:

Reaction score
8

Ειναι απλα μελωδικος και αναλυτικος, με μια λιγο πισω αισθηση στο χαμηλο, που δεν με ενοχλει, μιας και το στελνω στα σαμπ.

Σε ευχαριστω για το καλοριζικο.

Καποτε ειχαν γραψει εδω γι αυτον τον ενισχυτη ενας φιλος που σημερα δεν ειναι πια κοντα μας, αλλα και ενας φιλος που δεν περιμενεις οτι θα εγραφε κατι σχετικο - αυτος ειναι μια χαρα σημερα - σχεδον.

Παρα πολυ καλος Ενισχυτης.
Μιχαλης Σπερτος

Νομίζω πως ο McIntosh είναι μια χαρά μηχανή, ίσως από τις καλύτερες λαμπάτες υλοποιήσεις υπό τον Ήλιο.
Costas Coyias

Reaction score
4.250

Θαναση τον ενισχυτη αυτο τον ακουσα στην Αθηνα πριν καταληξω στους Audio Valve. Μ αρεσε παρα πολυ αλλα τον απεριψα για αστειο λογο. Οι μπορνες για τα καλωδια ειναι στο πλαι και φαινονται. Ενω συνηθως παμε να κρυψουμε τα καλωδια για λογους αισθητικης στον εν λογω ενισχυτη δεν γινεται. Ο ενισχυτης γεφυρωνεται και μπορει να παρεις αλλο ενα και να δουλεψουν σαν δυο μονομπλοκ. Παντως γενικα η εταιρια αυτη δινει μαθηματα αισθητικης ενω κι απο ηχο παντα ειναι στην κορυφη. Οι τιμες απλως ειναι καοως τσιμπιμενες. Οταν πηρα στην αντιπροσωπεια στηνΑθηνα το πρωτο πραγμα που μου ειπαν ειναι οτι δεν προιον της McIntosh που να κοστιζει λιγωτερο απο 4.000 ευρω.

Reaction score
1.772

Θαναση τον ενισχυτη αυτο τον ακουσα στην Αθηνα πριν καταληξω στους Audio Valve. Μ αρεσε παρα πολυ αλλα τον απεριψα για αστειο λογο. Οι μπορνες για τα καλωδια ειναι στο πλαι και φαινονται. Ενω συνηθως παμε να κρυψουμε τα καλωδια για λογους αισθητικης στον εν λογω ενισχυτη δεν γινεται. Ο ενισχυτης γεφυρωνεται και μπορει να παρεις αλλο ενα και να δουλεψουν σαν δυο μονομπλοκ. Παντως γενικα η εταιρια αυτη δινει μαθηματα αισθητικης ενω κι απο ηχο παντα ειναι στην κορυφη. Οι τιμες απλως ειναι καοως τσιμπιμενες. Οταν πηρα στην αντιπροσωπεια στηνΑθηνα το πρωτο πραγμα που μου ειπαν ειναι οτι δεν προιον της McIntosh που να κοστιζει λιγωτερο απο 4.000 ευρω.
ωραια αντιμετωπιση πελατη.

σαν να λεμε μην μας ενοχλης αδικα.

Reaction score
8

Βουτια ευχαριστω για τα βιντεο

Βασιλη στριτ πραις γυρω στα 3.500 τον βρισκεις καινουργιο περιπου.

Πιστευω για να οδηγει τα Πλανετς ειναι υπεραρκετος, να μην πω υπερβολη, αλλα τον πηρα και για λογους ετσι, να εχω ενα μηχανημα περιπου απο το 1961.

Παντως σε δικαναλο οδηγησε υπεροχα τα Πλανετς και τους εδωσε εικονα και βαθος, που μεχρι πριν δεν ειχαν.

Γενικα οι Μακιντος εχουν μια γλυκα, χωρις να στερουντε αναλυσης, που μπορει να μην ειναι οτι ποιο τελειο στην ακριβεια, αλλα σε κανει να παρατησεις τις αναζητησεις της λεπτομερειας και να κατσεις να ακους μουσικη - ετσι απλα.

Reaction score
8

Γεφυρωμενος δινει 150 βατ, αλλα οι δικοι σου πιστευω ειναι καλυτεροι σε οδηγηση σχετικα δυσκολων φορτιων.
Αποτι τους θυμαμαι, οδηγουσαν καλυτερα τους Αμφιτρυωνες, αποτι ο Μακ τα δικα μου Ωμεγα.

Reaction score
8

Οι μπορνες για τα καλωδια ειναι στο πλαι και φαινονται. Ενω συνηθως παμε να κρυψουμε τα καλωδια για λογους αισθητικης στον εν λογω ενισχυτη δεν γινεται.
Τι λες βρε Βασιλη, αυτο ειναι το μεγαλυτερο προσον του. Σκεφτεσαι να εχεις το ιντερκονεκτ του 8χιλιαρου και να τοχεις κρυμμενο;

Εγω βασικα επειδη ιντερκονεκτ χρησιμοποιω απλα και καλωδιο το φτηνο SUPRA, στριμωξα αυτην την πλευρα προς την γωνια του τοιχου.
Απο την αλλη πλευρα ομως που φαινεται και που ειναι το καλωδιο ρευματος, εβαλα ενα μωβ μαιμου XLO REFERENCE με βυσματα ενα φουρουτεκ απο ενα καλωδιο που μου ειχε δωσει ο Αρτζι και απο την μερια της συσκευης ενα IEC μαιμου οξυντεν πως διαλο τα λενε. Χαρμα οφθαλμων να το βλεπεις. Ξερεις ποσο κερδιζει σε ηχο μονο και μονο να το κυττας - για φαντασου να ηταν το απλο ποσο πιο μουντο και με τσιμπημα στις ψηλες θα ακουγοταν;

Reaction score
4.250

Ολα καλα ρε Θαναση αλλα, με αυτον (275) οδηγεις τα πισω ηχεια? Μοιαζει με καποιους που εχουν τα 802D να οδηγουν τα πισω ηχεια. Τα planets τα εχεις απογειωσει. Τα μπροστινα με τι τα οδηγεις?

Reaction score
8

Για δικαναλο ηχο, οδηγω τα BELLA LUNA με αυτους

και για πολυκαναλο αυτους

ηλεκτροσυγγοληση θελουν τα Αναλυσις και ειμαι στο ψαξιμο - βρηκα ενα KRELLFBB 700 αλλα μολις ειδα καταναλωση ρευματος 5 κιλοβατ την ωρα εφυγα τρεχοντας

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.089

οχι αυτους βρε, οχι τουλαχιστον ακομα.

Πηρα ενα κλασσικο μηχανημα που παραγεται απο το 1961, τον MC-275

Έτσι όπως το κατάντησε η McIntosh με αυτά τα χαζά επίχρυσα binding posts, το μηχανάκι έχει χάσει την αυθεντικίλα του. Να πας να το πετάξεις πάραυτα! :114:

Reaction score
8

μπουαχαχα εγω δεν πηρα την εκδοση με τα χρυσα, αλλα με τα μαυρα και σε ματ μαυρο χρωμα τα πλαινα, οχι το γυαλιστερο.
Μην φοβασαι οταν γερασεις και πλουτησεις, θα στον πουλησω - εγω θα φυγω, θα παρω ενα ιστιοπλοικο και θα κανω τον γυρο του κοσμου, με το σκαφος φισκα στις γκομενες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.969
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas