MED600X3D

Reaction score
1.458
Απάντηση: MED600X3D

Από το mac ναι θα μπορείς.Από το med χωρίς το smbup όχι.Ο δίσκος για να μπει στο airport και να γίνει share θα πρέπει να είναι φορμαρισμένος σε HFS+.
Περίεργο πάντως που δεν σου δουλεύει το smbup!

Reaction score
5

Τι να πω ρε Λεωνίδα. Έχω δοκιμάσει τα πάντα......και Ultrex. Δεν έχω καταφέρει τίποτα. Μοναδική μου ελπίδα (χα χα) αν βρω χρόνο το Πάσχα ήθελα να το κάνω ένα clean format (το έχω από τότε που το πήρα να φανταστείς) να το ξανά σετάρω μπάς και συνετιστεί

Sent from my iPad using Tapatalk

Reaction score
1.458

Ωχ!κάτσε γιατί στα είπα τελείως λάθος!
Αν βάλεις το δίσκο στο airport (φορμαρισμένο σε HFS+) θα τον βλέπει και το mac με afp ή smb,αλλά και το mede8er θα τον βλέπει με smb.Δεν χρειάζεται το smbup σ'αυτή την περίπτωση!!!
Αφού φορμάρεις τον δίσκο σε hfs,θα φτιάξεις ένα φάκελλο που θα τον ονομάσεις Shared.Σ'αυτόν τον φάκελλο θα βάλεις όλους τους φακέλλους που θες να μοιράζει ο δίσκος στο δίκτυο του σπιτιού!

Reaction score
5

Ωραία. Η δημιουργία του φακέλου "shared" είναι υποχρεωτική; Οτι αρχεία έχει ο δίσκος θέλω να διαμοιράζονται.
Όλες τις καλές λύσεις μου τις λες αφού έχω ανεβεί στο δωμάτιο και δε μπορώ να τις υλοποιήσω .
Το δοκιμάζω αύριο το μεσημέρι που θα λείπουν και οι γυναίκες μου από το σπίτι. Thnx

Sent from my iPhone4s using Tapatalk

Reaction score
5

Λοιπόν το mede8er μέσα από το network, μου βγάζει workgroup, μετά AirPort Extreme και μετά....τίποτα!! Κάνω κάτι λάθος?

Reaction score
1.458

Το Shared folder είναι υποχρεωτικό να υπάρχει σον δίσκο που συνδέεις στη usb του Airport.Μέσα σ'αυτό το folder θα βάλεις όλα τα υπόλοιπα folders που θες να βλέπει το mede8er και το mac.Στη συνέχεια ανοίγεις το Airport Utility στο mac,επιλέγεις το εικονίδιο του airport και μετά δίσκοι.Τικάρεις ενεργοποίηση κοινής χρήσης αρχείων,ορίζεις username & password αν θες στις επιλογές που έχει παρακάτω και είσαι ok μετά!

Reaction score
5

Θα πρωτοτυπήσω για άλλη μία φορά όλα τα έκανα όπως λες. Ορισαν φάκελο shared, άνοιξα το airport utility, βλέπω τον δίσκο, τίκαρα enable file sharing, τον βλέπω στο desktop του iMac τα αρχεία μπορώ να τα κάνω ότι θέλω αλλά.......Δεν τον βλέπει το mede8er. Μήπως πρέπει να κάνω κάτι με το mede8er? κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει? το έχω συνδεδεμένο με Ethernet πάνω στο airport express

Reaction score
1.458

Κατέβασε το utility 5.6:http://support.apple.com/kb/DL1482 το εγκαθιστάς στο mac.Ανοίγεις το πρόγραμμα και μόλις δει το airport base station κάνεις κλικ 2πλό κλικ στο εικονίδιο και πας Disks/File Sharing και θα βάλεις αυτές τις ρυθμίσεις για τον δίσκο:

Δοκίμασε πάλι με το mede8er μετά και πες μου αν το βλέπει.

Reaction score
5

Σιγά μη δούλευε Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται. Δε μου το κάνει εγκατάσταση, λέγοντας ότι γίνεται κάποιο error. Μου φαίνεται δε θα δουλέψει ποτέ δικτυακά το μηχανάκι

Reaction score
5

"The installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance"

Reaction score
5

Mac OS. Πρέπει να σε έχω τρελάνει με το μηχάνημα μου

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Λεωνίδα έχει πρόβλημα το Mac OS????:tongue:

φίλε Cmak συγνώμη αλλά δεν αντέχω να μην τον πειράξω :biggrin:

Reaction score
5

Κοιτά για να λέμε και τα πράματα με το όνομα τους. Πάνω σε αυτό το σύστημα έχω κάνει τα άπειρα πειράματα χωρίς να το κάνω ποτέ restore τα τελευταία 4 χρόνια. Λογικό να έχω αφήσει κατάλοιπα. Αν ήταν windows δεν θα άνοιγε καν

Reaction score
1.458

Ας τον Γιώργο να λέει.Δε μασάμε!:cool:

Στο θέμα μας τώρα:Δοκίμασε να το εγκαταστήσεις σύμφωνα με το παρακάτω.Περισσότερες λεπτομέρειες:https://discussions.apple.com/thread/4899704?tstart=0

Here are the basic steps to install version 5.6 under Mountain Lion using CharlesSoft's Pacifist:

If you haven't already download the AirPort Utility disk image file directly from Apple Support Download
Place the resultant AirPortUtility56.dmg file onto your Mac's Desktop.
Run Pacifist.
Click on the Open Package option. Find the disk image file that you just placed on your desktop, and then, click on Open.
The utility is located as follows: Contents of AirPortUtility56.dmg > Contents of AirPortUtility56.pkg > Contents of AirPortUtility56Lion.pkg > Applications > Utilities > AirPort Utility 5.6.app
Drag AirPort Utility 5.6.app to your Mac's /Applications/Utilities folder.

You can now run the AirPort Utility from the Utilities folder.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Re: Απάντηση: MED600X3D

Κοιτά για να λέμε και τα πράματα με το όνομα τους. Πάνω σε αυτό το σύστημα έχω κάνει τα άπειρα πειράματα χωρίς να το κάνω ποτέ restore τα τελευταία 4 χρόνια. Λογικό να έχω αφήσει κατάλοιπα. Αν ήταν windows δεν θα άνοιγε καν

Το κύριο PC μου έχει εγκατάσταση από τον Αύγουστο του 2008, αρχικά με Vista και μετά upgrade σε 7, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα :thumbsup:
και από προγράμματα και δοκιμές να φάνε και οι κότες...

Reaction score
1.458

Θα βγούμε εκτός θέματος αλλά δεν μπορώ να μην απαντήσω τώρα!
Το Macbook μου ήρθε με 10.4.10 το Νοέμβριο του 2007 και απ΄τότε πήγα σε 10.5,10.6,10.7 και τώρα 10.8 με upgrade και όχι clean install,χωρίς κανένα πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια.Από προγράμματα,δοκιμές κλπ επίσης να φανε κι οι κότες!

Reaction score
5

Λοιπόν, κατέβασμα το pacifist και έκανα extract to airport utility 5.6 sto applications folder, όλα μια χαρά

Αλλά (πάντα υπάρχει ένα ), εκεί που γράφει share disks over the Internet using bonjour (το έχω τικάρει) βγάζει ένα κίτρινο σηματάκι ότι χρειάζεται attention.
Πατώντας το κουμπί του update γράφει correct the problem" you can configure your bonjour settings by clicking edit button in the base station pane of airport settings

Reaction score
1.458

Αστο το bonjour,μη το τικάρεις.Πάτα update με όλα τα υπόλοιπα τικαρισμένα και πήγαινε στο med να δεις αν βλέπει το δίσκο.Αν τον βλέπει στο παράθυρο που θα σου βγάλει θα βάλεις username: Guest ή guest και password:θα το αφήσεις κενό.Μετά πάτα ok & save to my shortcuts.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv