Micro Seiki VF 3500 cartridge

Reaction score
1.173
Έχω την παρακάτω κεφαλή και δεν έχει βελόνα, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της θα άξιζε να ψάξω και να αγοράσω μια βελόνα αλλά χώρια ότι δεν βρήσκω στα γνωστά μαγαζιά (ΝΕΤ) δεν είμαι και σίγουρος κατα πόσο αξίζει.
Μετά απο ψάξιμο είδα ότι μια βελόνα που διέθετα ταίριαζε, οπότε έκανα δοκιμή όσο αφορά την λειτουργικότητα της. Δεν γνωρίζω για την πλήρη συμβατότητα της.
Στο jico μάγαζο έστειλα εχτές ε-μέιλ απάντηση δεν πήρα.

Micro Seiki VF-3500

Stereo Moving Magnet Phono Cartridge
Specifications
Frequency response: 5-50,000Hz
Channel separation: 30dB
Output: 2.5mV
Impedance: 100k ohm
Stylus: elliptical
Tracking force: 1.5g
Weight: 4.5g

Εάν κάποια πληροφορία γνωρίζει κάποιος συμβουλή σχόλιο ας ποστάρει.......:118:

Reaction score
8.905
Απάντηση: Micro Seiki VF 3500 cartridge

Ότι αξίζει δεν το συζητάμε, η βελόνα που φορούσε ήταν special elliptical και με Frequency Response στα 5Hz - 50kHz δηλαδή ήταν (99,99%) Shibata, πολλές εταιρείες το έκαναν αυτό (shure – stanton κλπ.) το τρικ, και καλά να διαφοροποιηθούν η ότι ήταν κάτι νέο... και στην ουσία ήταν τύπου shibata, περίμενε πρώτα την απάντηση της Jico, άλλα δύσκολο μου φαίνεται. Ότι και άλλο εάν βάλεις πάνω... τα “μοτέρ” της κεφαλής σου δεν θα ξυπνήσουν με τίποτα.

Reaction score
1.173

Η βελόνα βρέθηκε καινούργια σφραγισμένη σύμφωνα με τις πληροφορίες του πωλητή.

ORIGINAL DIAMOND STYLUS N.O.S
MICRO SEIKI
V-3500 / F
CD-4
BP 5-50000 Hz
elliptical diamond
z 100 000 ohm
1.5 grams
2.5 mV
year 1975
original box

Η βελόνα έβγαλε εισιτήριο για Ελλάδα και θα έρθει προσεχώς........ απο Γαλλία.

Reaction score
8.905

Μπράβο, σωστά έπραξες, τον ήχο που θα πάρεις την Shibata Micro Seiki ... θα τον πλήρωνες πολλαπλάσια λεφτά με τις υποτιθέμενες σύγχρονες κεφαλές! Περιμένουμε εντυπώσεις και σχολια εδώ.

Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι εάν είναι η ορίτζιναλ, δεν είναι ελλειπτική ειναι σιμπάτα το γραμμα F μάλλον σημαίνει Four Channel.

Reaction score
1.173

Απο όσο διάβασα ένα γρήγορο για το 4 channel, έχει να κάνει με τις shibata βελόνες και τον τρόπο που έρχονται σε επαφή με το δίσκο.
Όλων των ειδών οι shibata είναι four Channel;

Reaction score
1.173

Ok!
Αναμένεται η άφιξη της βελόνας και τα υπόλοιπα μετά το στήσιμο.
Ty!!!!

Reaction score
1.173

Έχω διαθέσιμο το μαμά headshell ……

Θα μπορούσα να το αντικαταστήσω με κάποιο που να το θεωρείται ανώτερο και best value for money.?
Στο υπάρχον headshell θα χρειαστεί να του αλλάξω σίγουρα τα καλώδια μεταξύ κεφαλής και HS.
Έχω δει http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220903223967#vi-content και από τότε το βλέπω στον ύπνο μου.
Δώστε μερικά που ενδεχομένως να ταιριάζουν με την micro.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Μην πετάς τσάμπα λεφτά .
Πάρε αυτό που έχει και καλώδια ποιότητας πάνω του και ρυθμίζει και αζιμούθιο (οριζοντιώση κεφαλής)
Αρκεί να μην σε πετάξει εκτός ρυθμίσεων λόγω βάρους .

Reaction score
1.173

Σε ευχαριστώ Μάνο.
Βασικά αυτό εννοούσα με το "best buy". Αλλά δεν το έγραψα σωστά.

Τώρα το manual αναφέρει "Usable cartridge weight ...... 4g min to 14,5g max.(for cartridge weighs over 9,5g attach the sub weight)
Το jelco από ότι βλέπω είναι από μόνο του 14g.....
Η micro seiki είναι 4,5g + 14g(jelco) = 18,5g
Οπότε θα κάνω χρήση του sub weight. .... Σωστά; Ρωτάω από άγνοια μην κάνω κάτι λάθος.
Πληροφοριακά αναφέρω ότι ζύγισα το sub weight, 18g.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Πιθανότατα και να μην χρειάζεται.
Δες αν ζυγίζει χωρίς πρώτα,μετά προσθέτεις το βάρος ανάγνωσης της κεφαλής και αν το αντίβαρο δεν τερματίζει στον άξονα του πάνω στο σημείο στήριξης(τέρμα μέσα) είσαι οκ.Αν τερματίζει η είναι σχεδόν πάνω τότε χρησιμοποίησε το πρόσθετο αντίβαρο.

Reaction score
2.248

Σε ευχαριστώ Μάνο.

Τώρα το manual αναφέρει "Usable cartridge weight ...... 4g min to 14,5g max.(for cartridge weighs over 9,5g attach the sub weight)
Οπότε θα κάνω χρήση του sub weight. .... Σωστά; Ρωτάω από άγνοια μην κάνω κάτι λάθος.
Τι βάρος έχει το μαμά headshell ?

Reaction score
1.173

10g το headshell Pioneer.
Εχτές που το ζύγισα με την κεφαλή βιδωμένη 14,426

Reaction score
8.905

Μια έξυπνη κίνηση είναι να πάρεις στα 10g για να είσαι κοντά και στις δυο κεφαλές, ώστε να γίνονται με τις αλλαγές (των headshell) μικρορυθμίσεις μόνο! Θα βρεις πάρα πολλά στο ebay στα 10g.

Reaction score
1.173

:418:Βασίλη είμαι πολύ σίγουρος για αυτό που λές ότι θα είναι σωστό αλλά δεν κατάλαβα τπτ.... ασχετος.

Βασικά το βασικό μου headshell

Ortofon LH-8000 universal mount

Japanese oaktree with Urushi lacquer finish
Weight: 8.5 grams
Mounting distance min 32.5 mm max 41.9 mm [/SIZE]

Να πώ ότι αγοράστηκε με γνώμονα την ομορφιά και όχι κατα πόσο καλό είναι. Επάνω έχω την 2m Bronze.

Οπότε το Pioneer είναι Spare.

Reaction score
8.905

Εάν το pioneer είναι ελεύθερο χρησιμοποίησε αυτό, εάν θέλεις επιπλέων headshell πάρε ένα μεταξύ 8,5 – 10gr, ώστε εάν κάνεις αλλαγές headshell-κεφαλών, να μην έχεις μεγάλες αποκλείσεις στις ρυθμίσεις!

Reaction score
1.173

OK..........
Ευχαριστώ παιδιά για όλες τις απαντήσεις.
Θα κρατήσω το μαμά..(hs)...
Η αναμονή για την βελόνα είναι μεγάαααααλη.

Reaction score
2.248

Σε ευχαριστώ Μάνο.

Sub weight: 18gr
Καλό θα είναι να το αποφύγεις και γενικά να αποφεύγουμε τα αντίβαρα σε τέτοιες τιμές. Ο λόγος είναι η αυξημένη τιμή της τριβής στα ρουλεμάν του βραχίονα και ιδικά σε βραχίονες που έχουν γράψει ώρες.
Το βαρίδι στους S shape βραχίονες έχει άλλη χρήση που εκτός των άλλων (επιλογή διαφορετικής μάζας κεφαλών, μείωση πολικής αδράνειας σε περίπτωση χρήσης μεγάλης μάζας κεφαλών κτλ) είναι σχετική με την τοποθέτηση του κέντρου βάρους της συνεδρίας επί του τube.

Jelco Headshell: 14gr
Η διαφορά των 4gr μεταξύ Jelco και Pioneer είναι προσθετική στην ενεργή ενεργή μάζα του βραχίονα σου. Οπότε εάν υποθέσεις ότι ο δικός σου έχει ενεργή κοντά στα 13gr, θα πάει στα 17gr, τιμή που αυτόματα καθιστά απαγορευτική την τοποθέτηση υψηλής ενδοτικότητας κεφαλών

Micro Seiki: 25cu/4.5gr
Μία low mass κεφαλή υψηλής ενδοτικότητας θέλει χαμηλής ενεργής μάζας βραχίονες. Ακόμα και με το headshell της Pioneer (10gr) η συχνότητα συντονισμού θα βρεθεί κοντά στα 7,5Hz, ενώ με το Jelco στα 6,9Hz (κοιτάμε μεταξύ 8-12Hz)

Ενα κατά πολύ ελαφρύτερο headshell θα μειώσει την ενεργή μάζα του βραχιονά σου. Εάν σου αρέσει η κεφαλή προσπάθησε να την υποστηρίξεις για να πάρεις τα μέγιστα.

Reaction score
1.173

Sub weight: 18gr
Καλό θα είναι να το αποφύγεις και γενικά να αποφεύγουμε τα αντίβαρα σε τέτοιες τιμές. Ο λόγος είναι η αυξημένη τιμή της τριβής στα ρουλεμάν του βραχίονα και ιδικά σε βραχίονες που έχουν γράψει ώρες.
Το βαρίδι στους S shape βραχίονες έχει άλλη χρήση που εκτός των άλλων (επιλογή διαφορετικής μάζας κεφαλών, μείωση πολικής αδράνειας σε περίπτωση χρήσης μεγάλης μάζας κεφαλών κτλ) είναι σχετική με την τοποθέτηση του κέντρου βάρους της συνεδρίας επί του τube.

Jelco Headshell: 14gr
Η διαφορά των 4gr μεταξύ Jelco και Pioneer είναι προσθετική στην ενεργή ενεργή μάζα του βραχίονα σου. Οπότε εάν υποθέσεις ότι ο δικός σου έχει ενεργή κοντά στα 13gr, θα πάει στα 17gr, τιμή που αυτόματα καθιστά απαγορευτική την τοποθέτηση υψηλής ενδοτικότητας κεφαλών

Micro Seiki: 25cu/4.5gr
Μία low mass κεφαλή υψηλής ενδοτικότητας θέλει χαμηλής ενεργής μάζας βραχίονες. Ακόμα και με το headshell της Pioneer (10gr) η συχνότητα συντονισμού θα βρεθεί κοντά στα 7,5Hz, ενώ με το Jelco στα 6,9Hz (κοιτάμε μεταξύ 8-12Hz)

Ενα κατά πολύ ελαφρύτερο headshell θα μειώσει την ενεργή μάζα του βραχιονά σου. Εάν σου αρέσει η κεφαλή προσπάθησε να την υποστηρίξεις για να πάρεις τα μέγιστα.
Τι μόνο προφέσορας; Βινυλιογνώση.......
Επαθα ...........

Θα δοκιμάσω το Pioneer ....... Και βλέπουμε.

Να κάνω μια ερώτηση από άγνοια; Τι επιπτώσεις θα έχω στον ήχω πέρα από φθορά στα μηχανικά μέρη εάν χρησιμοποιήσω στην περίπτωση μου βαρύτερο HS; Δηλαδή θα είναι ακουστές οι διαφορές;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis