My Cinema

Reaction score
999
Μιας και πιστεύω πως πρέπει να μοιραζόμαστε όλοι τις εμπειρίες μας και τα προβλήματα - λύσεις που προκύπτουν κατά καιρούς....θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόσφατο θεματάκι που μου έφαγε αρκετό χρόνο και με ταλαιπώρησε.
Πρόκειται για την αναπαραγωγή αρχείων με ήχο MLP (Dolby True HD) από το BDP-LX58.
Το πρόβλημα ήταν ότι όταν αναπαρήγαγε αρχεία με το παραπάνω φορμά που αναφέρω παρουσίαζε κολλήματα, πηδήματα χρονικά και διακοπές φυσικά στον ήχο.
Το πρόβλημα το έλυσα απόψε μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές καλωδίων HDMI, από δοκιμές να τρέξω το αρχείο σε διαφορετικούς σκληρούς δίσκους και δοκιμές σε διαφορετικές ρυθμίσεις.
Φοβήθηκα κάποια στιγμή ότι ίσως να φταίει το Player μιας και σε φορμά Dolby Digital 5.1 τα έπαιζε άψογα.
Τελικά ήταν θέμα HDMI.
Έβαλα ένα που είχα αγοράσει από το Πλαίσιο και όλα ΤΕΛΕΙΑ!
Βελτιώθηκε ο ήχος απίστευτα σε όλα τα φορμά.

Reaction score
999
Αλλάζω επιτέλους κεντρικό με B&W LCR 60 S3.
Παρήγγειλα και ακίδες για το κεντρικό και το Sub.
Τώρα μένει να φτιάξω βάση που θα υποδεχθεί το νέο ηχείο, το οποίο θα υποστεί αλλαγή χρώματος σε μαύρο μιας και είναι στο φυσικό χρώμα του ξύλου.

Reaction score
999
Εργασίες προχωράνε. Κοντεύω.
Το κεντρικό ξεμονταρίστηκε, τρίφτηκε να φύγει το λούστρο, βάφτηκε με τα κατάλληλα υλικά, μονταρίστηκε ξανά και με την ευκαιρία όλες οι κλέμμες του σφίχτηκαν, περάστηκαν ακίδες στο μπροστινό μέρος. Ακόμη στεγνώνει.

Ακίδες τοποθετήθηκαν επίσης στο Sub.
Περιμένω να στεγνώσει το τρίτο χέρι στόκου στον τοίχο για να τριφτεί και να βαφτεί.

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.141
Εργασίες προχωράνε. Κοντεύω.
Το κεντρικό ξεμονταρίστηκε, τρίφτηκε να φύγει το λούστρο, βάφτηκε με τα κατάλληλα υλικά, μονταρίστηκε ξανά και με την ευκαιρία όλες οι κλέμμες του σφίχτηκαν, περάστηκαν ακίδες στο μπροστινό μέρος. Ακόμη στεγνώνει.

Ακίδες τοποθετήθηκαν επίσης στο Sub.
Περιμένω να στεγνώσει το τρίτο χέρι στόκου στον τοίχο για να τριφτεί και να βαφτεί.

εισαι καλητεχνης, μεγεια!:drinks:

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Αλλάζω επιτέλους κεντρικό με B&W LCR 60 S3.
Παρήγγειλα και ακίδες για το κεντρικό και το Sub.
Τώρα μένει να φτιάξω βάση που θα υποδεχθεί το νέο ηχείο, το οποίο θα υποστεί αλλαγή χρώματος σε μαύρο μιας και είναι στο φυσικό χρώμα του ξύλου.
αδερφε κωστα μια απ'τα ιδια περασα κ γω με σενα πριν μερικους μηνες....2 φωτο για να καταλαβεις το προτζεκτ! :)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.750
.. (παρα) πολυ καλη δουλεια στην αισθητικη και φροντιδα του χωρου !!! :)
πολυ ομορφο να το χαιρεσαι και καλες προβολες/ακροασεις..

Reaction score
999
I vote: Τηλεοραση πανω απο τζακι , σταθερη οθονη στον τοιχο και PJ στο ταβανι :tongue:
My friend δεν μπορεί να μπει η τηλεόραση πάνω από το τζάκι:
1) Δεν χωράει στο πλάτος
2) Δεν ταιριάζει
3) Περάσαν οι εποχές που βάζανε τηλεόραση πάνω από το τζάκι
4) Απαιτεί ειδική κατασκευή που δεν γίνεται στο συγκεκριμένο καμίνι μιας και η πόρτα ανοίγει προς τα επάνω και οι οδηγοί είναι πίσω από τη γυψοσανίδα.
Αν το τζάκι ήταν εκεί που είναι η τηλεόραση, πράγμα που σημαίνει ότι η καμινάδα θα ήταν εκεί από κατασκευής, ΤΟΤΕ η σύζυγός μου θα γελούσε κρυφά επειδή δεν θα μπορούσα να το στήσω όπως θα ήθελα, δηλ. όσο γίνεται κεντραρισμένο με ίσες αποστάσεις.
Όσο για τη σταθερή οθόνη....εκεί ψηφίζω ΝΑΙ.
Για τον PJ τα έχω πει στην αρχή. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΡΥΩΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 26 βαθμούς Κελσίου (μέσα στο σπίτι, γιατί αν είναι για τσάρκα......)!

Reaction score
999
Έσω έτοιμος.
Μου προέκυψε έλλειψη μεταλλικής ράβδου για να στηρίξω το ράφι στο μπροστά μέρος λόγω βάρους του ηχείου (9,5 κιλά).
Προσωρινά για το επόμενο 48ωρο έβαλα πλαστικό στήριγμα (ξεφτυλισμός).
Να σημειώσω ότι δεν έχει ακουστικά καμιά σχέση με το προηγούμενο που είχα.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.495
Ναι αλλα με την σταθερη οθονη που θα παει η TV?
Και νομιζα οτι η δικια μου ειναι κρυουλιαρα!!! Στους 26 ανοιγω τα παραθυρα :)
Δεν εχω ακουσει ποτε και πουθενα οτι λογω ζεστης στο σπιτι δεν μπορει να παει ο PJ στο ταβανι !!

Reaction score
999
Ναι αλλα με την σταθερη οθονη που θα παει η TV?
Και νομιζα οτι η δικια μου ειναι κρυουλιαρα!!! Στους 26 ανοιγω τα παραθυρα :)
Δεν εχω ακουσει ποτε και πουθενα οτι λογω ζεστης στο σπιτι δεν μπορει να παει ο PJ στο ταβάνι !!
Όταν καίει το τζάκι, η εκτόνωση που έχει επάνω το καμίνι και οι αεραγωγοί πετούν αέρα με ταχύτητα 400 έως 650 κυβικά την ώρα. Ο αέρας βγαίνει με θερμοκρασίες από 65 έως 130 βαθμούς Κελσίου, αναλόγως την καύση. Οπότε καταλαβαίνεις τι γίνετε όσο ανεβαίνεις προς το ταβάνι. Κι εμένα θα με εξυπηρετούσε.

Reaction score
999
Μία - δύο λεπτομέρειες που αφορούν καλωδίων συμμάζεμα έμεινε.
Το Sub άλλαξε θέση μιας και έκανα το πείραμα να το τοποθετήσω στο σημείο ακρόασης και να καταλήξω ότι το Crawl είναι δυνατό - καθαρό και κοφτό σε εκείνη τη θέση.
Ξαναρυθμίστηκαν όλα από την αρχή (πάλι πέρασα κάνα 5ωρο να ρυθμίσω το Sub εκεί που να μην ενοχλεί αλλά και να γεμίζει όταν πρέπει).
Έπαιξα ένα κομμάτι μιας ταινίας που εμφανίζει μια Τσόπερ να βάζει μπρος και να μαρσάρει καθώς και να ξεκινάει ροπιάζοντας τρελά. Εκείνο που πήρα ήταν χτυπήματα και τρέμουλα του καναπέ καθώς και γεμάτος ήχος μπάσου όπως είναι όταν παρακολουθείς τον παραδοσιακό γύρο του θανάτου με τις μηχανές. Ήταν σαν να βρίσκεται η μηχανή μέσα στο σαλόνι.

Reaction score
999
χιχιχιχιχι, την είχα βάλει πρώτα για ύπνο!
02:00 ξημερώματα, με απόλυτη ησυχία.
Ευτυχώς δεν με κυνήγησε κανείς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.314
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale