My Cinema

Reaction score
2.209
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να "ταβανώσεις" τα Cambridge Audio με βάθος 24cm. Με την οπή ανάκλασης πίσω θα πρέπει να τα απομακρύνεις και λίγο από το ταβάνι. Νομίζω δεν θα σου αρέσει αισθητικά. Μήπως να πας σε κάτι πιο φλάτ; πχ:

https://www.avsite.gr/forum/threads/ποια-ηχεια-για-atmos.162182/#post-2248206

Reaction score
999
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να "ταβανώσεις" τα Cambridge Audio με βάθος 24cm. Με την οπή ανάκλασης πίσω θα πρέπει να τα απομακρύνεις και λίγο από το ταβάνι. Νομίζω δεν θα σου αρέσει αισθητικά. Μήπως να πας σε κάτι πιο φλάτ; πχ:

https://www.avsite.gr/forum/threads/ποια-ηχεια-για-atmos.162182/#post-2248206
Ίσως να έχεις δίκιο, αλλά είναι πλέον και το οικονομικό ένα σημαντικό κομμάτι.

Reaction score
999
Τελικά παρήγγειλα 2 ζεύγη Cambridge audio sx50 walnut. Το ένα ζεύγος θα το έχω μάλλον μεθαύριο.
Το 2ο ζεύγος σε 15 μέρες το πολύ, διότι σαν walnut δεν υπάρχει διαθέσιμο αυτή τη στιγμή.
Οπότε σιγά σιγά μπαίνω στον χορό

Reaction score
999
Ήρθε το 1ο ζευγάρι.
Σε αναμονή αποστολής του 2ου εντός 15νθημέρου.
Διακρίνονται και οι βάσεις, οι οποίες είναι με σφαιρική κεφαλή ( άρθρωση ) για πλήρη περιστροφή σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Οι εργασίες ήδη ξεκίνησαν με τοποθέτηση των SL & SR σε γωνία 110 μοιρών. Περιττό να σας πω ότι για 10 μοίρες τι τράβηξα!
Όχι από τη σύζυγο. Μάλιστα μου είπε να τα τοποθετήσω όπου πρέπει! ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!

Last edited:

Reaction score
999
Μοίρες μετρήθηκαν και σημάδια γίνανε στο ταβάνι. 45 μοίρες από το κέντρο του ηχείου (μεριά μεγαφώνων αφού υπολογίστηκε το συνολικό ύψος μαζί με τι βάσεις) από το σημείο ακρόασης μπρος και πίσω και σε ευθεία με τα μπροστά κύρια ηχεία (Ταλαιπωρηθήκαμε εγώ κι ο μεγάλος μου υιός). Οι βάσεις είναι πολύ βολικές και φυσικά προετοιμάστηκαν κι αυτές. Αύριο με το καλό τρυπάω και τοποθετώ τα δύο πίσω.

Reaction score
999
ασύρματα;
Όχι.
Ακόμη δεν τελείωσα. Προσωρινά θα βάλω κανάλια και όταν με το καλό ξαναβάψω, θα χαράξω ταβάνι και θα τοποθετήσω κανάλια εσωτερικά. Μόλις φτάσω γύψινο θα τρυπύσω και θα το περπατήσω εσωτερικά μέχρι το τζάκι. Από κει και μετά είναι παιχνίδι.

Reaction score
999
την βαση με ηχειο ξυλοβιδες ;

ειναι οκ ;
Ναι ξυλόβιδες 3,5cm. Βιδώθηκαν κατά 3/4. Ξεβιδώθηκαν. Μπήκε λίγη κόλλα πολυουρεθάνης για ξύλο στις τρύπες και βιδώθηκαν αφού έγινε μικρή επάλειψη με την ίδια κόλλα στα πάσα των βιδών. Έχει την ιδιότητα να πετρώνει και να διογκώνεται. Τα ηχεία ζυγίζουν 3 kgr το ένα και είναι από MDF που σημαίνει συμπαγές βιομηχανοποιημένο ξύλο. Έχει αρκετό πάχος και οι βίδες σφύξανε πολύ καλά!
Να συμπληρώσω ότι πριν τρυπήσω έβγαλα εκτός την πλαστική σωλήνα του reflex και σιγουρεύτηκα ότι δεν υπάρχει στην πλάτη σε εκείνο το μέρος κάποιο ηλεκτρονικό εξάρτημα. Το crossover του ηχείου βρίσκεται τοποθετημένο στον πάτο του.

Last edited:

Reaction score
999

A

AKARL

Guest
Βλέπω κρυσταλιέρα.
Κάντε club. :gotcha:
Έτσι όπως πάμε πλάκα πλάκα... :D

Έσπασα κι ένα βάζο της γυναίκας κατά το σφουγγάρισμα.
Ο εφιάλτης στο δρόμο με τα βάζα. :o:o:o:o:o:o:o
Ούτε ο Στάθης αντέχει να δει αφτή την ταινία.

Ευτυχώς που είναι ξαπλωμένη και κοιμάται.
Εχμ .... κσύπνησε; :whistling: ... :punish::punish::punish::punish:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.301
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007