Nordost QRT Power Products


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.418
Reaction score
79.705
Ναι αλλά σκέψου και το τρελό το γκομενάκι να σου βγάλει το βρακάκι και να είναι γιαπωνέζικο πορνό εκεί κάτω... Άντε να κάνεις δουλειά μετά. Κοινώς και το μπικίνι είναι απαραίτητο.
Μόνο για το τρελό το γκομενάκι. Για το μπάζο δεν ειναι απαραίτητο.
 




Μηνύματα
1.276
Reaction score
2.234
αυτό λίγο με ξεπερνάει.
το ρεύμα που δημιουργεί το μαγνητικό πεδίο που κινεί έναν κώνο που κουνάει τον αέρα που φτάνει στα αυτιά μας πρέπει να είναι αγνό και θέλει ειδικό πολύμπριζο για να εξαγνιστεί.
το ρεύμα που δημιουργεί το μαγνητικό πεδίο που περνάει μέσα από κύτταρα με απόλυτη ακρίβεια μικρών για να σχηματισθεί η εικόνα στον μαγνητικό τομογράφο του αρκεί ένα online ups.
φυσικά το παράδειγμα δεν είναι σχετικό κλπ κλπ (σας πρόλαβα ε?)
τροφή για σκέψη, πριν προσχωρήσουμε στην δημοφιλή ομάδα του "ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ"
Οι μαγνητικοί τομογράφοι (αγώγιμοι/υπεραγώγιμοι) χρησιμοποιούν πηνία για την παραγωγή μαγνητικού πεδίου τεράστιας ισχύος (1-3 Tesla, παίζουν και 7 Tesla) όπου μεγάλο ρόλο παίζει η ομοιογένεια του πεδίου οπότε προσθέτουμε και τα πηνία ομοιογένειας, βάζουμε και τα πηνία για τα βαθμιδωτά πεδία για να πάρει τις τομές (με την ακρίβεια τους να είναι τέτοια ώστε να κωδικοποιούν χωρικά τις θέσεις των πρωτονίων στους πυρήνες των ατόμων που αποτελούν το κάθε κύτταρο), βάζουμε και τα πηνία εκπομπής ραδιοσυχνοτήτων διέγερσης αλλά και τους δέκτες, βάζουμε και τους σερβομηχανισμούς ελέγχου της κίνησης του κρεβατιού μέσα έξω, βάζουμε και το post processing από το PC και πολλά άλλα ενδιάμεσα και για όλα αυτά αρκούν μερικά στοιχειώδη φίλτρα προστασίας και απλός βιομηχανικός χαλκός στα καλώδια. Οι προδιαγραφές δε από την εταιρία είναι απλά να παίρνει το εργαλείο το ρεύμα που χρειάζεται.
Αν οι συσκευές σας είναι πιο πολύπλοκες τότε ναι ίσως χρειάζονται το κάτι παραπάνω.
Αδυνατώ πάντως να κατανοήσω πως το ρεύμα της κολόνας της δεή που περνά από την αλυσίδα συσκευών αναπαραγωγής μουσικής και καταλήγει διαμορφωμένο κατάλληλα να κουνά έναν κώνο πίσω μπρός για να πάρουμε ήχο παίζει ρόλο (πλήν του θέματος της προστασίας των συσκευών ή της ανεπάρκειας ισχύος). Αν υπήρχε θέμα θα έπρεπε να εισάγεται παράσιτο. Παρεμβάσεις όμως στο μουσικό δρώμενο ως προς την μουσικότητα αυτού?Την συχνοτική απόκριση? την "διαφάνεια"?
 
  • Like
Reactions: vet

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.418
Reaction score
79.705
Κοίτα να δείς που αύριο το πρωί αντί για νήμα με καλημέρες θα διαβάζω για Nordost..:beach::lolsign:
Άμα βάλω καμία φωτό με τη χοντρή με το αποτριχωμένο μπικίνι, (σαν τα χαϊεντάδικα συστήματα της λύπης με τα σουπερουάου πολύμπριζα:gotcha:) θα προτιμήσεις το αλλο νήμα :D.
Αποπροσανατολιζεις τη συζήτηση. Είμασταν στο μπικίνι.
Όχι αλλού ήμασταν, και εσύ βγήκες απο τη θέματα που σου τέθηκαν, παίρνοντας αφορμή απο το παράδειγμα και αγνοώντας (εντέχνως) την υπόλοιπη επιχειρηματολογία ;).

Ας πούμε την αλήθεια: οι περισσότεροι απο όσους ασχολούνται με τα tweaks είτε είναι σοβαρά παραπληροφορημένοι (άσχετοι), είτε τρώνε παντόφλα και κάνουν ο,τι μπορούν "κάτω απο το ραντάρ" για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Όλοι αυτοί πετάνε τα χρήματά τους.

Ελάχιστοι ξέρουν τι κάνουν και παίρνουν και κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.929
Reaction score
77.607
QRT POWER PRODUCTS
Nordost’s QRT power products are designed to alleviate the impact of poor quality AC power on your sensitive electronics. By limiting RFI and timing errors associated with the AC line, QRT products bring AC power closer to the desired “distortion-less condition” without limiting the peak current of your electronics.

The QBASE distribution unit delivers a direct, star-grounded, low-loss route from your wall socket straight into your system. The revolutionary QRT technology found in the QX, QV and QK units provide measurable improvements in the musical integrity and picture quality.
QRT products are cumulative and their effects are best heard when used as a system. When arranged correctlthe effects include a lower noise floor, increased image depth with tighter focus, wider soundstage, as well as improved overtones, pacing, dynamic range and musical expression.



Με μία λέξη....
ΑΠΑΤΗ
Με δύο λέξεις ... άχρηστες αηδίες.
Με τρεις λέξεις .... αυτό μας μάρανε;
Με πολλές λέξεις... πόσο χαζός πρέπει να είμαι κανείς για να τα αγοράσει....
αν δεν είναι περασμένα με βερνίκι C37 δεν δίνουν χροιές βρε :roflmao::roflmao:
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.929
Reaction score
77.607


Αυτό το καλώδιο είναι υποχρεωτικό να κάνει τόσες βόλτες πριν καταλήξει στο ηχείο?
ε όχι και καλώδιο αυτό το βουτυρογυαλισμένο αριστούργημα...σαν σερπαντίνα γηπέδου είναι (κ@λοχαρτο για τους οργανωμένους):D
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.929
Reaction score
77.607
Το μπάζο, όσο και καλή αποτρίχωση να κανει στο μπικίνι παλι μπάζο θα είναι. Πως να το πω πιο καθαρά;
Αμάν βρε Dr μ'αυτήν την αποτρίχωση...
απωθημένο το'χεις? :whistling::D
[DOUBLEPOST=1505346887][/DOUBLEPOST]
Κοίτα να δείς που αύριο το πρωί αντί για νήμα με καλημέρες θα διαβάζω για Nordost..:beach::lolsign:
και αν συνεχιστεί... κάποιοι θα κόψουν και τα πρίμιουμ ακάουντ στο πορνχαμπ :roflmao::roflmao:
 

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.260
Reaction score
8.157
Ρε με τι ασχολούνται οι άνθρωποι...
Nordost Valhalla εναντίον μαύρου καλωδίου PC?

http://hometheaterhifi.com/volume_11_4/feature-article-blind-test-power-cords-12-2004.html

Καλημέρα...

Conclusions
To many in the engineering community, blind ABX is an accepted experimental design. Using the blind ABX protocol, we failed to hear any differences between an assortment of generic power cords and Nordost Valhalla. Therefore, we cannot conclude that different power cords produce a difference using the blind ABX protocol. However, we also cannot conclude that there are no differences. We simply failed to prove that differences can be detected to a statistically significant degree using a blind ABX protocol.
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
However, we also cannot conclude that there are no differences. We simply failed to prove that differences can be detected to a statistically significant degree using a blind ABX protocol.
..Κσλημερα vet. Μας λεει κατι αυτο;
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..μηπως το test θα ειχε περισσοτερη αξια εαν η τυφλη δοκιμη γινοταν στο συστημα του καθ'ενος με το οποιο εχει καθημερινη τριβη και το γνωριζει πολυ πολυ καλα; Θα ηταν πιο ευκολο ετσι να διακρινει διαφορες, απ' οτι σ' ενα αγνωστο, το οποιο ακουει για πρωτη φορα;
Ποια ειναι η γνωμη σου;
 

Μηνύματα
1.866
Reaction score
4.431
Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των blind tests σταθερα
αποτυγχάνει να δείξει τις διαφορές του καλού από το καλύτερο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαφορές δεν υπάρχουν.

Το βιαστικο αυτό συμπέρασμα αντίκειται
και στην καθημερινη εμπειρια αλλά και στην επιστήμη των ηλεκτρονικων

Ένα πιο λογικό συμπέρασμα δεν θα ήταν πχ ότι
Ένα καλώδιο που κουμπώνει για λίγο κρυο και ξαναβγαίνει
αποτυγχάνει να δείξει το δυναμικό του?

Ή ότι οι ακροατές γίνονται ουσιαστικά πειραματόζωα και προσπαθούν
να αναλύσουν άγνωστα πολύπλοκα ηχητικα κομματια
σε περιορισμένο πάλι χρόνο και σε άγνωστο περιβάλλον?

Υπάρχουν δηλαδή και αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολιες
 
Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.992
Reaction score
20.521
Όχι, όχι, όχι και πάλι όχι. Επειδή είναι αργά και γράφω από το κινητό, τα υπόλοιπα αύριο.
@panoramious: Εάν δεις τη 2η φωτογραφία σε αυτό το post, θα διαπιστώσεις ότι το on-line UPS κάθεται ακριβώς δίπλα στους ενισχυτές, πάνω στο rack! Τι έκανα; Απλά, το άνοιξα κι αντικατέστησα το ένα (1) εξόχως θορυβώδες ανεμιστηράκι που είχε με δύο (2), ένα μπροστά κι ένα πίσω στα οποία προσάρμοσα και ρυθμιστές στροφών (δεν φαίνονται στη φωτογραφία επειδή είναι κολλημένοι πίσω από το UPS). Το UPS συνδέθηκε με τις συσκευές με απλά μαύρα καλώδια ρεύματος (αυτά της τοστιέρας, που λέει κι ο φίλος μου ο @abcd ) κι όλα καλά. Τι πέτυχα; (σχεδόν) Απόλυτη ησυχία, μεγαλύτερο cfm αέρος, ελαχιστοποίηση του μήκους καλωδίων ρεύματος (όχι ότι αυτό έχει κάποια σημασία, απλώς το αναφέρω σε αντιδιαστολή με αυτό που έγραψες στο αρχικό post σου) κι ένα σύστημα (κι έναν ιδιοκτήτη) που δεν ανησυχεί για τυχόν διακυμάνσεις της τάσης του ρεύματος, τελεία και παύλα.

Σημείωση: Η αναφορά "(σχεδόν) Απόλυτη ησυχία" έγκειται στο γεγονός ότι σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας στο σαλόνι, μπορεί (αν και εξαιρετική δυσκολία) να ακούσει κάποιος το "γουργούρισμα" που κάνουν τα ανεμιστηράκια, ήχος ο οποίος απλώς εξαφανίζεται όταν το σύστημα παίζει μουσική ή π.χ. βλέπουμε τηλεόραση. Τόσο ήσυχα είναι.

Συμπερασματικά: Λύσεις υπάρχουν. Άλλοι και διαφορετικοί παράγοντες αποτρέπουν τον κάθε ένα από εμάς να τις εφαρμόσει. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας που δεν θέλουν να βλέπουν τα πέντε πράσινα λαμπάκια του UPS και ψάχνουν να δουν πώς θα το κρύψουν και μπαίνουν σε άλλες ατραπούς... Εμένα δεν με ενοχλούν, οπότε...:)

[...] Όχι αλλού ήμασταν, και εσύ βγήκες απο τη θέματα που σου τέθηκαν, παίρνοντας αφορμή απο το παράδειγμα και αγνοώντας (εντέχνως) την υπόλοιπη επιχειρηματολογία ;).
Γιατρέ, επιτρέψτε μου, το σωστό επίρρημα για το νόημα που θέλετε να αποδώσετε είναι "τεχνηέντως".

[...] Ένα πιο λογικό συμπέρασμα δεν θα ήταν πχ ότι Ένα καλώδιο που κουμπώνει για λίγο κρύο και ξαναβγαίνει αποτυγχάνει να δείξει το δυναμικό του? [...]
Αυτό μου θυμίζει μια κουβέντα κάποιου μακαρίτη εμπόρου συσκευών ήχου που τα έλεγε "έξω από τα δόντια", που του πήγε κάποιος (αντιπρόσωπος...?) ένα super duper ακριβό καλώδιο, το βγάζει από το κουτί και του λέει "άσε το λίγο έξω να "ηρεμήσει"" και γυρίζει και του λέει ο έμπορος "γιατί, θυμωμένα είναι;".

No further comments...
 

Μηνύματα
1.668
Reaction score
1.504
Τρεις παρατηρήσεις:
  1. Εννοείται πως ο καθενας μπορει να ακούει οπως γουστάρει. Αρκεί να το ξεκαθαρίζει αυτο στη συζήτηση, και να μην υποστηρίζει πως αυτό ειναι και το σωστό. Να μην παρασέρνει κι άλλους στο λάθος.
  2. Ο στόχος ειναι η πιστή αναπαραγωγή του αρχείου. Το πραγματικό γεγονός ξέχνα το. Στο κάτω κάτω, στα πιο πολλα στούντιο άλμπουμς το πραγματικό γεγονός δεν συνέβει καν. Αν θες πραγματικό γεγονός (και εγω μαζί σου) πήγαινε σε live
  3. Τα ματζούνια, οσα προσφέρουν κατι και δεν κοροϊδεύουν δηλαδη, βελτιώνουν ελάχιστα το αποτέλεσμα. Οταν οι περισσότεροι εχουν δραματικά προβλήματα στο σύστημά τους, συνήθως προβλήματα χωρου, (αλλα και προβλήματα οδήγησης, λαθος επιλογή ηχείων για τον χώρο κτλ κτλ) δεν εχει κανένα νόημα να ψάχνονται σε ματζουνια. Το μπάζο, όσο και καλή αποτρίχωση να κανει στο μπικίνι παλι μπάζο θα είναι. Πως να το πω πιο καθαρά;
Aν ανεφέρεσαι σε αυτά πάμε:

1. Εννοείται ότι μιλάω σε αυτή τη βάση. Όπως και ζήτησα από το vet να συνεχίσει τη συζήτηση σε αυτή τη βάση, το σχόλιο σχετικά με το furutech έγινε πάνω σε αυτή τη βάση κ.ο.κ.
2. Εδώ είναι που μπερδεύεται το πράγμα. Είναι ακριβώς αυτό που έλεγα πριν. Εσείς της πιστότητας την έχετε την πετριά περισσότερο από εμάς του χάι έντ. Εσύ επιμένεις να θεωρείς ως δεδομένο αξίωμα στη συζήτηση την πιστή αναπαραγωγή του αρχείου. Εγώ λέω ότι σε 20 σωστά στημένα συστήματα αν το ακούσεις το αρχείο, θα το ακούσεις σωστά σε όλα και όλα θα παίζουν διαφορετικά. Γιατί το κάθε σύστημα έχει το χαρακτήρα του. Όπως είχε και το χαρακτήρα του το σύστημα του μαστερά.
3. Τα ματζούνια κοστίζουν παράλογα πολύ σε σχέση με αυτό που προσφέρουν. Και συνήθως μαζί με τη βελτίωση δίνουν χαρακτήρα ακριβώς για να αποδείξουν ότι κάνουν κάτι καθώς ο χαρακτήρας ακούγεται πιο έντονα από τη βελτίωση. Ο χαρακτήρας δεν είναι απαραίτητα κακός. Δίνει έστω και επιδερμικές λύσεις σε προβλήματα και είναι "απαραίτητος" για να διαμορφώσει κανείς το τελικό αποτέλεσμα της αρεσκείας του. το fine tuning που λένε. Και αυτό είναι σαν το μπικίνι. Και το τρελό το πιπίνι το χρειάζεται και η χοντρή. Απλά στη χοντρή δεν πιάνει τόπο γιατί δε θα το δει και κανένας... Αυτή όμως από την άλλη νιώθει καλύτερα με τον εαυτό της. Δεν είναι λίγο αυτό.
 
  • Like
Reactions: vet

Μηνύματα
1.866
Reaction score
4.431
Το μόνο βέβαιο συμπέρασμα που μπορεί να βγει από αυτά τα "τεστ"
Είναι ότι η αξιολόγηση μιας συσκευής απαιτεί χρόνο...
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.418
Reaction score
79.705
Αμάν βρε Dr μ'αυτήν την αποτρίχωση...
απωθημένο το'χεις? :whistling::D
Αντιθέτως. Καθόλου απωθημένο.
Ας ειναι σφιχτό :D
το μπάσο βρε
και τα tweaks μπορούν και να λείπουν, δεν με πολυαπασχολούν.

Άμα ειναι πλαδαρό :gotcha:
το μπάσο λέμε
ολα τα αλλα ειναι τρίχες :dance2:

Να:
Untitled.png

Γιατρέ, επιτρέψτε μου, το σωστό επίρρημα για το νόημα που θέλετε να αποδώσετε είναι "τεχνηέντως".
:thumbsup:

Εσύ επιμένεις να θεωρείς ως δεδομένο αξίωμα στη συζήτηση την πιστή αναπαραγωγή του αρχείου. Εγώ λέω ότι σε 20 σωστά στημένα συστήματα αν το ακούσεις το αρχείο, θα το ακούσεις σωστά σε όλα και όλα θα παίζουν διαφορετικά. Γιατί το κάθε σύστημα έχει το χαρακτήρα του. Όπως είχε και το χαρακτήρα του το σύστημα του μαστερά.
Αν το μπάτζετ ήταν άπειρο και οι χώροι τέλειοι, όλα τα σωστά συστήματα θα έπαιζαν πανομοιότυπα.
Κατα τα άλλα, δεν μπορώ να δεχτώ "χαρακτήρα" ο οποίος επιλέγεται ως αυτοσκοπός, με σκοπό την αλλοίωση του παραγόμενου ήχου, προσθέτοντας εύπεπτες ανακρίβειες-παραμορφώσεις (οι γνωστές "παραμορφωσιομηχανές"). Αντιθέτως, αντιλαμβάνομαι και δέχομαι τους οικονομικούς περιορισμούς (είτε του κατασκευαστή είτε του αγοραστή) που έχουν σαν αποτέλεσμα την απόκλιση απο το ιδανικό, εντός βέβαια προδιαγραφών. Και εδώ θα δεχτώ και την προσωπική επιλογή, αλλά ξαναλέω εντός προδιαγραφών.
Αυτή όμως από την άλλη νιώθει καλύτερα με τον εαυτό της. Δεν είναι λίγο αυτό.
Αυτό ακριβώς :gotcha:
Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των blind tests σταθερα
αποτυγχάνει να δείξει τις διαφορές του καλού από το καλύτερο.
Κάτι τέτοια λένε και οι της ομοιοπαθητικής...λες να είναι επειδή οι διαφορές που ψάχνουν απλώς δεν υπάρχουν; :D
Είναι ότι η αξιολόγηση μιας συσκευής απαιτεί χρόνο...
Ναι γιατί οχι...περισσότερο χρόνο. Αρκει η αξιολόγηση να γίνει με τη σωστή μεθοδολογία (των blind test).
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.992
Reaction score
20.521
Το μόνο βέβαιο συμπέρασμα που μπορεί να βγει από αυτά τα "τεστ"
Είναι ότι η αξιολόγηση μιας συσκευής απαιτεί χρόνο...
Μισό λεπτό, γιατί θα τα χαλάσουμε... Τα ABX tests ή double blind tests δεν είναι "τεστ", είναι επιστημονικές μέθοδοι εξαγωγής συμπερασμάτων οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως. Οπότε, μην προσπαθείς να υποβιβάσεις οτιδήποτε δεν ταιριάζει στη θεώρησή σου περί ηχητικού αποτελέσματος, ύπαρξης διαφορών ή όχι κτλ.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.653
Μηνύματα
2.870.272
Members
37.934
Νεότερο μέλος
daemon76
Top