OS X Yosemite

melina

Cargo 200
Reaction score
46.394
Μόλις ανακάλυψα και το εξής: Αν κάνω swipe με τα δύο δάκτυλα προς τα αριστερά με βγάζει στο desktop...με διαφορετικό όμως desktop image από αυτό που έχω και βλέπω όταν ανοίγω τον υπολογιστή ή απλά κλείσω ή κάνω minimize τα ανοικτά παράθυρα...:eek:

στο οποίο διαφετικό (ως προς την εικόνα μόνο) πηγαίνω με τον ίδιο τρόπο όταν είμαι ήδη στο desktop...τι desktop είναι αυτό; ρεζέρβα; :laugh:

Reaction score
1.460
τα icons στο favorites side panel εξακολουθεί να είναι πρόβλημα.

:idk:
Αυτό δεν είναι bug είναι feature!:)
Για να είναι ίδιο και με το Safari στο iOS το έκαναν.:thumbsup:

Πιθανόν να το επαναφέρουν πάλι μιας και υπάρχουν πολλά παράπονα και στα διεθνή φόρα που διαβάζω.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.394
πάντως επιμένει να ανοίγει για κάποιο λόγο τη σελίδα vodafonemobile.wifi >:(

Reaction score
1.460
Δεν μου παρουσιάστηκε τέτοιο πρόβλημα σε μένα με το home page.
Repair permissions κλπ έκανες μετά την αναβάθμιση?

melina

Cargo 200
Reaction score
46.394
Εμφάνισε το developer menu απο τα preferences (advance tab) και μετά clear cache.
σε ευχαριστώ φίλε μου, στην πρώτη δοκιμή που του έκανα σταμάτα-ξεκίνα δείχνει να δουλεύει, για να δούμε. :thumbsup:

melina

Cargo 200
Reaction score
46.394
Δεν μου παρουσιάστηκε τέτοιο πρόβλημα σε μένα με το home page.
Repair permissions κλπ έκανες μετά την αναβάθμιση?
Οχι, τι είναι αυτό και πως γίνεται; :oops:

melina

Cargo 200
Reaction score
46.394
σε ευχαριστώ φίλε μου, στην πρώτη δοκιμή που του έκανα σταμάτα-ξεκίνα δείχνει να δουλεύει, για να δούμε. :thumbsup:
άφησα λίγο τον υπολογιστή, όταν γύρισα και έβαλα password για να βγάλει οθόνη...τσουπ πάλι ένα tab στο safari με vodafonemobile.wifi....οπότε ούτε αυτό δούλεψε :(

Reaction score
1.460
Οχι, τι είναι αυτό και πως γίνεται; :oops:
Go/Utilities/Disk Utility και επιλέγεις repair permissions στο δίσκο του συστήματος.Εχεις κλείσει όλα τα προγράμματα πριν.Αφού τελειώσει κάνεις restart το mac.Δεν ξέρω αν θα σου λύσει το πρόβλημα με το Safari,πάντως το mac σου θα τρέχει πολύ καλύτερα από πριν.
Καλό είναι μετά από κάθε αναβάθμιση του λειτουργικού να το κάνουμε.Δηλ. και όταν βγει το 10.10.1 μετά την εγκατάσταση θα το τρέξουμε πάλι το disk utility.Φρεσκάρει έτσι το mac και αδειάζει από ψηφιακά σκουπίδια.

Reaction score
43
Παίδες, σας προτείνω ανεπιφύλακτα ένα utility που χρησιμοποιώ χρόνια, αξιόπιστο γρήγορο και απο καλή εταιρία (titanium software).
Είναι το onyx for mac και για να μην γράφω διάφορα, ρίξτε μια ματιά
http://www.titanium.free.fr/downloadonyx.php
Εκτός της συντήρησης που κάνει με τα περιοδικά σκρίπτς και καθαρισμούς cache, reset index κλπ, δίνει τη δυνατότητα παραμετροποίησης στο UI και σε άλλα πολλά όπως π.χ.τα στιγμιότυπα οθόνης (screenshot) να σώζωνται σε jpg αντί για το default φορμά.
Επίσης έχει καρτέλα που την διαμορφώνετε μια φορά και κάθε φορά που θα το τρέξετε για συντήρηση (εγώ το κάνω κάθε 2 μήνες περίπου) κάνει αυτόματα όλες τις εργασίες.
Σημαντικό!!! Είναι free!!!
Αν ενδιαφέρει, θα ανεβάσω κάποια screenshot με τις διεργαςίες που του έχω βάλει να κάνει στον αυτόματο.

Reaction score
1.460
Παίδες, σας προτείνω ανεπιφύλακτα ένα utility που χρησιμοποιώ χρόνια, αξιόπιστο γρήγορο και απο καλή εταιρία (titanium software).
Είναι το onyx for mac και για να μην γράφω διάφορα, ρίξτε μια ματιά
http://www.titanium.free.fr/downloadonyx.php
Εκτός της συντήρησης που κάνει με τα περιοδικά σκρίπτς και καθαρισμούς cache, reset index κλπ, δίνει τη δυνατότητα παραμετροποίησης στο UI και σε άλλα πολλά όπως π.χ.τα στιγμιότυπα οθόνης (screenshot) να σώζωνται σε jpg αντί για το default φορμά.
Επίσης έχει καρτέλα που την διαμορφώνετε μια φορά και κάθε φορά που θα το τρέξετε για συντήρηση (εγώ το κάνω κάθε 2 μήνες περίπου) κάνει αυτόματα όλες τις εργασίες.
Σημαντικό!!! Είναι free!!!
Αν ενδιαφέρει, θα ανεβάσω κάποια screenshot με τις διεργαςίες που του έχω βάλει να κάνει στον αυτόματο.
και μόλις έβγαλε αναβάθμιση για το Yosemite:
http://www.macupdate.com/app/mac/11582/onyx

Reaction score
1.460
Καλό θα είναι να μην πανικοβάλλουμε τον κόσμο.

Σε κάποιον μέσο χρήστη,σε home user ακόμη και άπειρο,οι πιθανότητες να του συμβεί κάτι τέτοιο είναι όσες έχει να πιάσει το jocker την Πέμπτη και να είναι ο μοναδικός τυχερός.

Αν ισχύει πραγματικά θα πρέπει να το δει άμεσα η Apple και θα πρέπει κι εμείς να περιμένουμε την απάντηση της στο παραπάνω δημοσίευμα.

Συνιστώ ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές!;)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Εγώ είμαι ψύχραιμος, άλλοι τρέχουν :D
Η υπογραφή NDA μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 για το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας δείχνει ότι είναι πολύ σοβαρό.

Υ.Γ. μερικές φορές ο "πανικός" κάνει τους χρήστες περισσότερο προσεκτικούς σε θέματα ασφαλείας

Reaction score
1.460
Προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και κάθε μέρα περισσότερο.Ολοι μας!
Ο πανικός όμως συνήθως τ'αντίθετα αποτελέσματα φέρνει και μάλλον δεν κάνει καλό.

Αλλωστε ας μην ξεχνάμε,ας μην το ξεχνάμε ποτέ,ότι η δική μας πλατφόρμα δεν είναι Windows και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ.
Απλό και κατανοητό!:)

Reaction score
1.460
Θα επαναλάβω την άποψη μου ότι τα utilities του συστήματος που μας δίνει η Apple είναι υπεραρκετά για να διορθώσουν κάποιες δυσλειτουργίες του συστήματος και μόνο,που ανάλογα με την χρήση του mac συμβαίνουν σε ορισμένους.Για bugs εφαρμογών δεν διορθώνουν τίποτα,μόνο με αναβάθμιση της εφαρμογής θα λυθεί το πρόβλημα.

Το Onyx είναι ένα εξαιρετικό free utility και καλό θα είναι να μας βάλει screens ο φίλος μας ο jim για να μας κάνει τη ζωή πιο έυκολη.

Σε ότι με αφορά χρησιμοποιώ το shareware με δοκιμαστική πληρη ενός μηνός,Yosemite Cashe Cleaner που έχει και δικό του Automator καθώς και πολλά άλλα χρήσιμα:http://www.northernsoftworks.com/yosemitecachecleaner.html

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.905
Members
38.628
Νεότερο μέλος
hatzopou