Passive vs Active

Ενεργά ηχεία. Θα τα προτιμούσατε;

• Total voters
    132

Reaction score
935
Πολύ ικανοποιημένος με τα ενεργά ηχεία.
Εντύπωση μου ότι δεν "χρωματίζουν" τον ήχο, όχι ότι το κατέχω κι ιδιαίτερα. Σκ@τ@ θα τους βάλεις, σκ@τ@ θα βγάλουν.
Αν ωστόσο τους δώσει καλό υλικό...
Τί σετ ηχείων / ενισχυτή είχες παλαιότερα; Προσπαθώ να δω τι επίπεδο ήχου έχουν συγκριτικά τα Neumann....

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.642
Τί σετ ηχείων / ενισχυτή είχες παλαιότερα; Προσπαθώ να δω τι επίπεδο ήχου έχουν συγκριτικά τα Neumann....
Δεν έχει σχέση η παλαιότερη κατάσταση μου (focal dome+onkyo ενισχυτής). Αυτή είναι ας πούμε η πρώτη πιο σοβαρή ή τέλος πάντων πιο δαπανηρή προσπάθεια που κάνω. :)

melina

Cargo 200
Reaction score
45.579
Μπορεί απλώς κάποιοι απ' αυτούς να βάζουν το συναίσθημα που θα αισθανθεί ο ακροατής πάνω απο την "υποτιθέμενη" τεχνική αρτιότητα, και ηχογραφώντας έτσι να το πλησιάζουν περισσότερο.
Ο άνθρωπος, όπως και ο ήχος είναι αναλογικοί και πάνω απ' τα στεγνά ψηφία, μην το ξεχνάμε.
Ισχυρίζεσαι ότι η κορύφωση του συναίσθηματος δεν επιτυγχάνεται με την προσέγγιση της τεχνικής αρτιότητας; θεωρείς ότι είναι μη συσχετισμένα τα δύο; ή μήπως τελικά η γνώση της απόστασης από την τεχνική τελειότητα είναι ανάλογη της συναισθηματικής φόρτισης εκάστου ατόμου και αυτό είναι που τελικά επιδιώκουν όλοι ακόμα και αν δεν το γνωρίζουν;
φρονώ πάντως πως και μόνο η αναζήτηση της απόλυτης αλήθειας σε αυτά τα ζητήματα είναι από μόνη της ικανή να εξιτάρει κάθε σχετική σύναψη του εγκεφάλου μας, τι λες επ' αυτού;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Εεεε.
Οι συνάψεις αληθινά διεγείρονται με κάθε βαθιά αναζήτηση της ψυχής, έθεσες πολύ σωστή βάση για το προχώρημα της κουβεντούλας.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.459
καταλαβαινω τι λες και το πως το βλεπεις
δεν λεω οτι εσυ κανεις λαθος και εγω εχω δικιο
λεω πως εσυ το βλεπεις με διαφορετικο τροπο απο οτι εγω
τουλαχιστον αυτη τη στιγμη γιατι αλλαζουν τα πραγματα
Και ομως υπαρχει το σωστο και το λαθος. Καλως ή κακως, δεν ειναι θεμα αποψης. Ξανασκεψου το παραδειγμα με τον ζωγραφο:

Παράδειγμα: ο ζωγράφος Χ, ζωγραφίζει εναν θολό και σκοτεινό πίνακα, γιατι έτσι εμπνεύστηκε. Εσύ θα θαυμάζεις τον πίνακα αυτόν με θολά και σκούρα γυαλιά;;;;;;;;
Αυτο ακριβως ισχυει και στη μουσική.
Η αποψη που μας ενδιαφερει ειναι αυτου που παράγει την τεχνη. Ο ακροατης (ή αυτος που βλεπει τον πινακα) απολαμβανει την αποψη του καλλιτεχνη. Αν θελει να απολαμβανει την δικιά του, ας γραψει την δικια του μουσική και ας βγαλει δισκο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.800
Πολύ ικανοποιημένος με τα ενεργά ηχεία.
Εντύπωση μου ότι δεν "χρωματίζουν" τον ήχο, όχι ότι το κατέχω κι ιδιαίτερα. Σκ@τ@ θα τους βάλεις, σκ@τ@ θα βγάλουν.
Αν ωστόσο τους δώσει καλό υλικό...
Τα πήρες ρε θηρίο;

Reaction score
935
Μπορεί κάποιος να απαντήσει σε τί επίπεδο ήχου βρίσκονται τα συγκεκριμένα;
Πχ αν κάποιος ας πούμε έχει μπάτζετ 1.500 ευρώ και πάρει μεταχειρισμένα chario delphinus με nad τελικό θα έχει καλύτερο ή χειρότερο ήχο από τα εν λόγω neumann;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.642
Πχ αν κάποιος ας πούμε έχει μπάτζετ 1.500 ευρώ και πάρει μεταχειρισμένα chario delphinus με nad τελικό θα έχει καλύτερο ή χειρότερο ήχο από τα εν λόγω neumann;
Δυστυχώς δεν μπορώ να σου δώσω την απάντηση. Δεν έχω τις ηχητικές εμπειρίες και τις γνώσεις.
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε πολυκάναλο με εντυπωσίασαν.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Το σίγουρο είναι πως τα delphinus θα έχουν πλουσιότερο μπάσο, λόγω γούφερ. Το K+H έχει γούφερ 5,5άρι και είναι κατάλληλο για ακρόαση από απόσταση 1,5 μέτρο το πολύ, εκτός αν συνδυασθεί με sub.

Reaction score
1.469
Και ομως υπαρχει το σωστο και το λαθος. Καλως ή κακως, δεν ειναι θεμα αποψης. Ξανασκεψου το παραδειγμα με τον ζωγραφο:

Αυτο ακριβως ισχυει και στη μουσική.
Η αποψη που μας ενδιαφερει ειναι αυτου που παράγει την τεχνη. Ο ακροατης (ή αυτος που βλεπει τον πινακα) απολαμβανει την αποψη του καλλιτεχνη. Αν θελει να απολαμβανει την δικιά του, ας γραψει την δικια του μουσική και ας βγαλει δισκο.
αυτο που ποσταρα ειναι λογια του κ. Ακη Γκολφιδη

Reaction score
935
Είναι ακραίο που ακούω μεταξύ 1,5 και 2 μέτρων; Πάντως τα παθητικά ATC 11 που έχω μου ακούγονται καλά σε αυτή την απόσταση και από άποψης μπάσου... Ούτως ή άλλως προτιμώ σαφώς τον έλεγχο από την έκταση, δεν ακούω συχνά μεγάλα κλασικά έργα ούτε ηλεκτρονική μουσική...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.800
Ήταν πρόταση του Αλέξη (Ζαπ) κι είμαι πολύ χαρούμενος που τον άκουσα.
Με γειά!

Εξαιρετική επιλογή!

Σε τι απόσταση ακρόασης τα έχεις;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.642
Διόρθωση 2,55 μέτρα κεντρικό και 2,85 left right σύμφωνα με YPAO από cx-a5100.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529