QBox HD - DuoLabs ...Mega Review...

Reaction score
0
Απάντηση: QBox HD - DuoLabs ...Mega Review...

που το συνδεεις??? στο ρουτερ?? η στο λαπτοπ απευθειας?

εγω το εχω στο ρουτερ

μολις μπαινω στο ρουτερ και κοιταω τι συσκευες εχω συνδεσει βλεπω 1 το μοντεμ 2 το ρουτερ 3 το βασικο pc kai 4 to laptop
οποτε εβαλα 5.
στο qbox ip εβαλα την ip του μοντεμ ητοι .1 γιατι εχω ξεχωριστο ρουτερ απο το μοντεμ
και συνδεση εχω εθερνετ αλλα ανοιγω το δεκτη παντα αφου εχω συνδεσει το καλωδιο στο ρουτερ
αν το συνδεεις απευθειας στο λαπτοπ νομιζω οτι επρεπε να δει το δεκτη χωρις ιδαιτερη προσπαθεια
τα ρημαδια μεχρι να τα στησεις εχουν βαβουρα
να ανταλλαξουμε ενα μσν η τηλ για να τα πουμε

Reaction score
0

Τελικά το μηχάνημα είναι αρκετά καλό, αν και θέλει μεγάλες βελτιώσεις.
Το πρόβλημα με την προσθήκη των cl..s λύθηκε με την βοήθεια των Ιταλών φίλων μας και όλα φωτίζουν όμορφα και σταθερά με cccam και dvb plugin 1.1.1.Δεν ήξερα, αλλά έμαθα.Δεν έφταιγε το μηχάνημα σε καμία περίπτωση.
Πρέπει να πω, όμως, ότι εκείνοι που ξέρουν τα κόλπα του δέκτη (και κυρίως είναι καταστηματάρχες) θα πρέπει να τα λένε πιο ελεύθερα, ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι ο δέκτης είναι πατάτα και ο κόσμος να μην φοβάται να τον αγοράσει.
Ευτυχώς που υπάρχει η ίδια η εταιρία που το υποστηρίζει το μηχάνημα άμεσα για όποιον μιλάει μαζί τους απευθείας.
Το λέω γιατί ο δέκτης έχει κάποιες διαφορές από τα παρόμοια της αγοράς. (όχι άγκιστρα και επιπλέον εντολές στο γράψιμο για σταθερότητα των σερβιρισμάτων του στο cccam, μπορεί να φορτώσει πράγματα (τα αρχεία cccam κλπ)μέσω dcc 2.96 αν και δεν το λέει κανείς (ούτε η εταιρεία) και σε κανένα φόρουμ-αμάν πια με αυτό το στικάκι που όλο προβλήματα είναι!)
Κρίνω ελπιδοφόρο τον δέκτη, παρότι νέος στον χώρο του και παρότι παραμένω με κάποια προβλήματα:
1.Αδυναμία ενημέρωσης νεότερων systemfiles (άγνωστο γιατί..ότι και αν κάνω-παλιόστικάκι!!)
2.Δεν ξέρω αν, που και πως μπορώ να προσθέσω κλαδάκια στο δεκτάκη μου και να φωτίσει πράγματα χωρίς τάισμα από εξωτερικό εστιατόριο.Ούτε αν αυτό θα παρεμποδίσει την λειτουργία των τυχόν σερβιτόρων, όπως συμβαίνει με κάποια ονειροκούτια.
3.Δεν ξέρω αν με κάποιο τρόπο ενεργοποιείται η διαβολοκάρτα και πως φαίνεται αυτό στην οθόνη της τηλεόρασης μου.
4.Ο ήχος είναι αισχρά χαμηλός και με ανεπίτρεπτο θόρυβο.Εξοργιστικό!!!
5.Δοκίμασα να βάλω κάρτα γατούλα (G) στα δύο card reader και ενώ αυτά καταλαβαίνουν ότι μπήκε μέσα κάποια κάρτα, δεν κεταφέρνουν να την διαβάσουν.Ούτε το atr μου βγάζουν.
Υπόψη ότι έχω boot 16-7-09 και image 18-7-09 με dvb plugin 1.1.1 και radar 1.0 ρύθμιση.
5.Όμοια κατάλαβε το μηχάνημα ότι του έβαλα module, αλλά δεν κατάλαβε ποιο (matrix) και φυσικά δεν έπαιξε τίποτα.Τι να έπαιζε πια με matrix θα μου πεις...Απλά, επιθυμούσα, να καταλάβαινε τι έχει μέσα ρε παιδιά...!
6.Τα tuner δεν έχουν καλή σταθερότητα μέσα στο μηχάνημα.Δεν πατάνε καλά στις !μικρές! βάσεις τους και αν προσπαθήσεις να ανοίξεις το κουτί, βρίσκουν στην άνω επιφάνεια του πίσω μισού κουτιού.Αυτά ομολογώ ότι επίσης με έχουν εξοργίσει!
7.Θέλει φροντιστήριο για να τον μάθεις..αφού τα όσα γράφονται στους οδηγούς, δυστυχώς δεν δουλεύουν πάντα και για όλους..
8. Για τους παλιούς οπαδούς των ονειροκουτιών και όχι μόνο, καλό θα ήταν να υπάρχει μια ένδειξη στην οθόνη σχετικά με το σύστημα κωδικοποίησης που έχει το κάθε κανάλι.Αντίθετα υπάρχει το απόλυτο κενό!
9. Πώς θα το κάνω να βρει και τους υπόλοιπους δορυφόρους του 1.2 μοτέρ μου?Έλα μου ντε!!Καλό είναι το καυτό πουλί στις 13Ε, αλλά δεν αρκεί!
10.Γίνονται ή δεν γίνονται τελικά ενημερώσεις μέσω καλωδίων και rs232?Δεν μιλάω για το φόρτωμα του boot που γίνεται από eathernet.Εντάξει αυτό.Αλλά, αν δεν γίνονται υπάρχει ένα σημαντικό έλλειμμα στο σημείο αυτό.Γιατί να μην γίνεται ακόμη και το φόρτωμα του boot από rs 232.Δηλαδή όποιος πάρει τον δέκτη αυτό και τον θέλει για γατούλα κάρτα ή άλλη και δεν έχει ίντερνετ και μόντεμ ρούτερ και είναι στο χωριό θα τον κάνει τραπεζάκι για βάζα, αφού δεν θα έχει ρούτερ ως ενδιάμεσο για το φόρτωμα του boot?
11.Κάθε φορά που το μόντεμ μου θα ανοιγοκλείσει για τον οποιονδήποτε λόγο, ο δέκτης χάνει την σύνδεση με το εξωτερικό εστιατόριο και θέλει επανεκκίνηση του radar.Αυτό το συναντώ πρώτη φορά σε δέκτη του είδους.Το ονειροκούτι δεν μου τα έκανε αυτά.Μόνο κάτι vision..t παλιότερα και όχι πάντα.
12.Εξοργιστικό το να χρειάζεσαι ανοιχτό υπολογιστή για να παίξουν τα βίντεο από το youtube.Τι είναι αυτό ρε παιδιά?Θα τρελαθώ...Αυτό θυμίζει το ανέκδοτο με τον Ρώσσο που πούλαγε ένα υπερκομψό ρολόι που έδειχνε τις ώρες όλων των πόλεων του κόσμου, αλλά έπρεπε να πάρεις μαζί και δύο βαλίτσες που είχαν μέσα τις μπαταρίες του.Τι άλλο να πω?

Γενικά πάντως το μηχάνημα μου αρέσει και πιστεύω ότι μπορεί να βελτιωθεί απεριόριστα και να γίνει πρότυπο στον χώρο.
Έχει φοβερό σχεδιασμό. Πουλάει μούρη ιταλική.Είναι υπερεξοπλισμένο (αρκεί να δουλέψουν όλα αυτά που έχει επάνω..).
Έχει πολύ καλή ποιότητα εικόνας.
Εύχρηστα μενού.
Τα ελληνικά του είναι αρκετά καλά ομολογώ.
Δεν κάνει καθόλου εκείνα τα χαζό ριμπούτ των διαφόρων άλλων δεκτών χωρίς λόγο και αιτία.Ο εξαερισμός του είναι καλός και δεν ζεσταίνει πολύ αν και πιο κλειστό το κουτί του σε σχέση με άλλους δέκτες.
Για το ασύρματο σύστημά του δεν ξέρω τίποτα ακόμη, αφού περιμένω..ακόμη..τις κεραίες του από την duolabs.Αργήσανε λίγο ομολογώ..

Τα περισσότερα προβλήματα είναι software και έλλειψη γνώσεων θέλω να ελπίζω.Μόνο τα tuner και το στικ είναι hardware.
Φιλικά

Υ.Γ. Όποιος ξέρει κάποιες λύσεις για κάποια από τα παραπάνω προβλήματα, ας μην ντραπεί να βοηθήσει.Ευχαριστώ!

Reaction score
0

Φίλε GDK μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις μερικές απλές οδηγίες για το πώς γίνεται η εγκατάσταση και η διαμόρφωση των cam γιατί μάλλον είμαι εντελώς άσχετος. Πιο πολύ με ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση να διαβάζει την γνήσια κάρτα της Νοβα.
Ευχαριστώ

GDK

Reaction score
0

Φίλε GDK μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις μερικές απλές οδηγίες για το πώς γίνεται η εγκατάσταση και η διαμόρφωση των cam γιατί μάλλον είμαι εντελώς άσχετος. Πιο πολύ με ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση να διαβάζει την γνήσια κάρτα της Νοβα.
Ευχαριστώ
φιλε μου και γω ασχετος ειμαι! δεν εχω τωρα τον Q. τον εδωσα σε ενα παλικαρι για να τον επεξεργαστ.

GDK

Reaction score
0

ΔΕΝ μπορω να κανω συνδεση το PC με τον Q. με τιποτα.
ειναι σαν να μη τον εχω καν τον δεκτη.

GDK

Reaction score
0

φιλε evans εχεις συνδεσει τον QBOX με το PC σου και null; οταν κανεις test σου βρησκει οτι ο Q ειναι συνδεμενος με το PC;;

Reaction score
0

Αυτό είναι το μόνο που έχω καταφέρει σωστά. Δεν μπορώ να βρώ όμως τις περιβόητες γραμμές που πρέπει να περάσουν στα plugins ώστε να λειτουργούν.

Reaction score
0

πισω απο διακοπες λιγων ημερων

αγαπητε gdk αν μπορεις να με ενημερωσεις για το ιδιο θεμα με πμ θα το εκτιμουσα

επισης για την εισαγωγη που ανεφερε ο φιλος εβανς γινεται με εθερνετ η null modem .ποιο απο τα 2 ειναι προτιμοτερο?

φιλικα

Reaction score
0

Όλο και χειρότερα. Το τελευταίο update τον έκανε να κολλάει συνέχεια και να μην αναγνωρίζει τα module.

Reaction score
0

μετα απο τη μετακομιση που εκανα αρχισα παλι να ασχολουμαι με το δεκτη.

η συνδεση με το λαπτοπ ειναι τελικα παιχνιδακι αλλα θελει να εχουμε σωστα τα settings στον δεκτη(ip.του δεκτη) - netmask (ειναι κοινο σε δεκτη και λαπτοπ)- nameserver(την ip του λαπτοπ ) και αντιστοιχα στον updater την ιπ του δεκτη νετμασκ καιιπ του λαπτοπ)και ειμαστε ετοιμοι για connection.
ομως επειδη χρειαζομαστε και συνδεση για τις υπολοιπες εργασιες βρηκα το filezilla το ποιο πρακτικο προγραμματακι επικοινωνιας οπου μολις ανοιγει user-root pass qboxhd και
port 21 ;quickconnect και ειμαστε ετοιμοι.
απο κει και περα δεν ηξερα αφου βλεπω καποιους φακελους του δεκτη τι να κανω τα διαφορα αλλα που εχω να βαλω μεσα
επειδη ομως καποια απο αυτα τα θεματα ειναι ευαισθητα αν καποιος με πμ μπορεσει να με διαφωτισει θα το εκτιμουσα μιας και εφτασα μεχρι εκει.
αντε να δω και ο οτε θα μπορεσει να φτιαξει σημερα γιατι εχω μειενει απο ιντερνετ για ενα μηνα
επισης αν θελει καποιος καποια βοηθεια για να φτασει μεχρι το σταδιο που εχω φτασει ειμαι διαθεσιμος

φιλικα

Reaction score
1.588

μετα απο τη μετακομιση που εκανα αρχισα παλι να ασχολουμαι με το δεκτη.

η συνδεση με το λαπτοπ ειναι τελικα παιχνιδακι αλλα θελει να εχουμε σωστα τα settings στον δεκτη(ip.του δεκτη) - netmask (ειναι κοινο σε δεκτη και λαπτοπ)- nameserver(την ip του λαπτοπ ) και αντιστοιχα στον updater την ιπ του δεκτη νετμασκ καιιπ του λαπτοπ)και ειμαστε ετοιμοι για connection.
ομως επειδη χρειαζομαστε και συνδεση για τις υπολοιπες εργασιες βρηκα το filezilla το ποιο πρακτικο προγραμματακι επικοινωνιας οπου μολις ανοιγει user-root pass qboxhd και
port 21 ;quickconnect και ειμαστε ετοιμοι.
απο κει και περα δεν ηξερα αφου βλεπω καποιους φακελους του δεκτη τι να κανω τα διαφορα αλλα που εχω να βαλω μεσα
επειδη ομως καποια απο αυτα τα θεματα ειναι ευαισθητα αν καποιος με πμ μπορεσει να με διαφωτισει θα το εκτιμουσα μιας και εφτασα μεχρι εκει.
αντε να δω και ο οτε θα μπορεσει να φτιαξει σημερα γιατι εχω μειενει απο ιντερνετ για ενα μηνα
επισης αν θελει καποιος καποια βοηθεια για να φτασει μεχρι το σταδιο που εχω φτασει ειμαι διαθεσιμος

φιλικα
Τι λειτουργικό είχε το laptop που έκανες update ? Εγω προσπάθησα απο laptop με Windows 7 και ενω έκανε connect κανονικότα μετά δεν ξεκινούσε το update με τίποτα.

GDK

Reaction score
0

Κωστα ευχαριστω για την βοηθεια. δε σε καλεσα ξανα γιατι τον εχω προς πωληση. αν δεν τον αγορασει κανεις θα σε ενοχλησω ξανα μηπως και βρω ακρη.(!!)

Reaction score
1.588

vista 32bit

κολαγε στο login ???

an nai xrhsimopoihse thn 1.04
οχι αν και έβλεπε κανονικά τον δέκτη (connected) μόλις έβγαζε το μήνυμα "turn off and then turn on receiver" και παρά το ότι το έκανα αρκετές φορές δεν ξεκίναγε το automatic update.

:117:

Reaction score
0

αυτο μου το εκανε οταν πηγα να περασω ενα αρχειο dat κολλησε στο login

δεν προσπαθησα παλι αλλα οτιδηποτε αλλο update το περασε οκ

γιωργο κανενα προβλημα
απλα τωρα που εχω λιγο χρονο περισσοερο θα ασχοληθω με το δεκτη

Reaction score
0

ποιο καλο παιδι ξερει να μου πει αν τα διαφορα που κυκλοφορουν για αινιγμα2 για ονειροκουτι κανοπυν και για το qboxhd η θελουν καποια επεξεργασια ???
επισης επειδη βλεπω και κυκλοφορουν διαφορα πραγματα που εσωκλειονται στο κουτι μου μπορω πχ να ριξω καποιο απο αυτα η πρεπει να κανω διαλογη ??

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.627
Members
38.474
Νεότερο μέλος
NIKCOLOR