Quiz

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Τωρα αρχιζουμε να οριζουμε μια κοινα αποδεκτη βαση συζητησης. Δηλαδη αγορασατε προβολεα που ΔΕΝ γνωριζατε ποσο θα σας κοστισει!! ακριβως γιατι σχεδον κανενας δεν το υπολογιζει (δεν βγαζω τον εαυτο μου εξω γιατι και εγω καπως ετσι αποφασισα και αυτο θελω να διορθωσω στην επομενη αγορα μου). Ωραια πραγματα δηλαδη, ή εχουμε λεφτα και δεν το ξερουμε ή λειτουργουμε με βαση την τυχαιοτητα.

Το υψος που θετω ειναι αυθαιρετο αλλα υπαρκτο σε καποια μοντελα. Σκεψου οτι υπαρχουν προβολεις που θελουν αλλαγη λαμπας στις 1000 ωρες και αλλοι στις 2000 ωρες. Ταυτοχρονα αν απαιτειται καλιμπραρισμα στον πρωτο ανα 500 ωρες ενω στον δευτερο ανα 1000 ωρες μπορεις να βγαλεις μονος σου τα συμπερασματα για το πραγματικο κοστος και των δυο.

Για παραδειγμα ο Runco του Δημητρη και του Γιαννη μαλλον ειναι φθηνοτερος απο τον 95 της Sony.
Με τη λογική που το θέτεις δεν υπάρχει προβολέας που να ξέρω πόσο θα μου κοστίσει. Αυτό που υποθέτω για το κόστος συντήρησης του epson, το υποθέτω και για τον jvc. Επίσης πραγματικά θα πάθεις πλάκα αν δεις πόσο μπορεί να διαφέρει στη συμπεριφορά του ένα κομμάτι του ίδιου μοντέλου με το άλλο. Η αγορά προβολέα είναι και λίγο λαχείο (να σου πέσει καλό κομμάτι).
Είναι πολύ δύσκολο επίσης να βάλεις σε καλούπια το πόσο και πότε χάνει τις ρυθμίσεις του ο προβολέας.
Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι ο epson θέλει ρύθμιση ανα τόσες ώρες, ο jvc ανά τόσες.
θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Για ίδια μοντέλα προβολής (Jvc x-3) στέλναμε σε τακτά διαστήματα τις μετρήσεις μας στο Μανώλη. Θα εκπλαγείς απο τις διαφορές στη συμπεριφορά του καθένα.
Τέλος ο runco του Δημήτρη και του Γιάννη κοστίζει 3 φορές πάνω απο τον vw95.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.089
Απάντηση: Re: Quiz

Τέλος ο runco του Δημήτρη και του Γιάννη κοστίζει 3 φορές πάνω απο τον vw95.
Και αυτοί δέχονται την αναγκαία περιοδική "περιποίησή" τους από τον Μανώλη Καστρουνή. Μακάρι να ανακαλύπταμε τον προβολέα που δεν θα ήθελε ποτέ του ρύθμιση, πλην της αρχικής.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.188
Παιδια το διαβασα και πραγματικα εχω τρομαξει ...Απο την μια δεν γνωριζα οτι υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι κανουν επαγγελματικα αυτη την δουλεια ( ρυθμισεις σε προβολικα ) το εμαθα ομως σε ενα προηγουμενο ερωτημα .

βλεπεις εγω δεν εχω σχεση με την υψηλης ποιοτητας εικονα ..η σχεση μου περιοριζεται σε μια θεαση απο μια samsung 40'' οπου χρειαζεται περιπου 7-10 λεπτα στο star για να με παρει ο υπνος .

Απο την αλλη ομως παρομοιαζω τους προβληματισμους σας σαν αυτους στο δικο μας χωρο οπου διαφοροι κοιμουνται και ξυπνανε με την ανησυχια ποσο εχουν πεσει οι λαμπες τους η σε πιο σημειο ακριβως κανουν μεταγωγη οι ενισχυτες τους απο την ταξη Α στην ταξη ΑΒ ..

τρομαχτικο μιλαμε ....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.089
Απάντηση: Quiz

Δεν αξίζει να ασχολείσαι Σάκη. Όπως και να δεις, το πολύ-πολύ να κοιμηθείς λίγο νωρίτερα. :116:

Reaction score
15.548

δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που να εχει τετοια θεματα ......:116:

απλα συζηταμε πως μπορεις να εχεις κορυφαια αποδοση απο ενα μεσο προβολης.
....αλλιως δεν θα υπηρχαν τα forum.....:414:

Reaction score
15.548

Μανωλη....μηπως εχεις το rgb gamma αυτης της ρυθμισης....
και λιγο αναλυτικο το σχεδιο ......:116:
ευχαριστω..:403:

Reaction score
15.548

κατι σε μεγαλυτερη αναλυση ?

εαν δεν γινετε κανετο ανα χρωμα σε τρια σχεδια.....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.196

Μισό, μήπως μπορώ να βοηθήσω...

Reaction score
15.548

...όχι δεν έχω..

ασε ρεεεεεεε.....!!!!! :116:

οπως εκανες αυτο κανε και το gamma...

Παράδειγμα αλλαγής συμπεριφοράς grayscale σε Benq μετα από 3 μήνες λειτουργίας και 100 περίπου ώρες.

Ετσι το άφησα

και ετσι τον βρήκα

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.196

Χωρίς να δημιουργηθούν πίξελς; :136:

Staff online

• Zizik
    Safety Last