Racks

D

deleted user 10898

Guest
Τα Ρακ δεν ειναι απλώς ¨αντικραδασμικα¨
Δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις ούτε το πρώτο ποστ απο το Λινκ που σου έβαλα.
Δεν προκειτε έτσι να βγάλεις άκρη, θα είσαι το θύμα του κάθε έμπορα και του κάθε ¨εμπειρου ¨ φορουμιστα....

Reaction score
3.085
Δεν προκειτε έτσι να βγάλεις άκρη, θα είσαι το θύμα του κάθε έμπορα και του κάθε ¨εμπειρου ¨ φορουμιστα....
Καλημέρα (κι εδώ) και Χρόνια Πολλά.

Βρε συ vetούλη, μην αποπαίρνεις έτσι απότομα τα παιδιά. Κάποιοι δεν ξέρουν καν αγγλικά για να διαβάσουν links, ας πούμε. Έπειτα, το ψάχνει ο άνθρωπος το θέμα, λογικό είναι να κάνει και ερωτήσεις χοντροκομμένες ή άσχετες.

Κατά τα λοιπά, θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με τη δημιουργία θυμάτων και θυτών.
-

Reaction score
8
Από που το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?

Reaction score
8
Καλημέρα (κι εδώ) και Χρόνια Πολλά.

Βρε συ vetούλη, μην αποπαίρνεις έτσι απότομα τα παιδιά. Κάποιοι δεν ξέρουν καν αγγλικά για να διαβάσουν links, ας πούμε. Έπειτα, το ψάχνει ο άνθρωπος το θέμα, λογικό είναι να κάνει και ερωτήσεις χοντροκομμένες ή άσχετες.

Κατά τα λοιπά, θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με τη δημιουργία θυμάτων και θυτών.
-
Από που το βγάλατε αυτό το συμπέρασμα?
Πολύ ωραία έκφραση.

Reaction score
3.085
Γε
Από που το βγάλατε αυτό το συμπέρασμα?
Πολύ ωραία έκφραση.
Γενικά μιλούσα, εν τη ρύμη του λόγου μου φάνηκε να αναφέρθηκα στο πρόσωπό σου.

Άλλωστε κι εγώ ξέρεις πόσες χοντροκομμένες και άσχετες ερωτήσεις έχω κάνει; Ούτε που μπορώ να μετρήσω πόσες!

Καλό βράδυ κι εδώ είμαστε να το συζητάμε.

Reaction score
8
Η ερώτηση μπορεί να είναι όσο άσχετη γίνεται, η απάντηση είναι το θέμα, ή η μη.

Καλό βράδυ.

D

deleted user 10898

Guest
Από που το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?
Εύκολα....
Αλλα αφού τα διάβασες βάλε μου μετρήσεις ¨αντικραδασμικοτητας¨ Ρακ και εγώ θα σου απαντήσω αναλυτικά πως τις επηρεάζει η αύξηση του πάχους του mdf απο 2 σε 2.5 πόντους καθώς και η αύξηση των διαστάσεων....

Reaction score
8
Εύκολα....
Αλλα αφού τα διάβασες βάλε μου μετρήσεις ¨αντικραδασμικοτητας¨ Ρακ και εγώ θα σου απαντήσω αναλυτικά πως τις επηρεάζει η αύξηση του πάχους του mdf απο 2 σε 2.5 πόντους καθώς και η αύξηση των διαστάσεων....
Εσύ τις ξέρεις απ' έξω?

D

deleted user 10898

Guest
δεν κατάλαβα, τι να ξέρω?
Τις μετρήσεις αντικραδασμικοτητας?
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει διάβασε 5 λεπτά το Λινκ που σου έδωσα.
Θα σου απαντηθεί η απορία, στο υπόσχομαι....
Δεν ειναι προσωπικό το θέμα, να βοηθήσουμε θέλουμε....

Reaction score
8
δεν κατάλαβα, τι να ξέρω?
Τις μετρήσεις αντικραδασμικοτητας?
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει διάβασε 5 λεπτά το Λινκ που σου έδωσα.
Θα σου απαντηθεί η απορία, στο υπόσχομαι....
Δεν ειναι προσωπικό το θέμα, να βοηθήσουμε θέλουμε....
Όταν άνοιξα αυτό το θέμα το έκανα για συγκεκριμένο λόγο και γενικά για να μάθουν και άλλοι, στο κατώ κατώ δεν είμαστε όλοι μηχανικοί ηλεκτρολόγοι -ηλεκτρονικοί.

Reaction score
1.391
μια εταιρια πικαπ δεν θυμαμαι ποια, για να δικαιολογησει την κατασκευη πλατο με ακρυλικο , οπως προτεινουν και πολλοι κατασκευαστες αλλωστε, ειχε εναν πινακα με τα ποσά που ψάχνετε , με αυτο του ακριλικού να ειναι το μικροτερο...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169
Εγώ πάντως ξέρω ότι σε σκληρό πάτωμα όπως το μωσαϊκό ή το μάρμαρο ή τα πλακάκια δεν θέλουμε ακίδες, αλλά μαλακό αποσβεστικό όπως το λάστιχο.
Αν όμως έχουμε ξύλινο πάτωμα πρέπει να βάλουμε ακίδες, όσο το δυνατόν πιο σκληρές για να μην κεφαλώνει η μύτη από το βάρος και να παραμένει όσο πιο μυτερή γίνεται.
Η ακίδα κάνει τη δουλειά της όταν είναι μυτερή, λειτουργεί σαν μια δίοδος, όχι σε ρεύμα, αλλά σε μηχανικούς κραδασμούς.
Επιτρέπει την μηχανική γείωση, αλλά δεν επιτρέπει τους κραδασμούς να περάσουν.
Δεν βάζουμε μαζί ακίδες και λάστιχα.
Σωστά τα λέω γιατρέ μου;

Reaction score
3.085
Εγώ πάντως ξέρω ότι σε σκληρό πάτωμα όπως το μωσαϊκό ή το μάρμαρο ή τα πλακάκια δεν θέλουμε ακίδες, αλλά μαλακό αποσβεστικό όπως το λάστιχο.
Αν όμως έχουμε ξύλινο πάτωμα πρέπει να βάλουμε ακίδες, όσο το δυνατόν πιο σκληρές για να μην κεφαλώνει η μύτη από το βάρος και να παραμένει όσο πιο μυτερή γίνεται.
Η ακίδα κάνει τη δουλειά της όταν είναι μυτερή, λειτουργεί σαν μια δίοδος, όχι σε ρεύμα, αλλά σε μηχανικούς κραδασμούς.
Επιτρέπει την μηχανική γείωση, αλλά δεν επιτρέπει τους κραδασμούς να περάσουν.
Δεν βάζουμε μαζί ακίδες και λάστιχα.
Σωστά τα λέω γιατρέ μου;
Μιχάλη, γενικά καλά τα λες, εκτός από το γεγονός ότι στο ξύλινο πάτωμα δεν μπορούν βαριά αντικείμενα (ηχεία, έπιπλα κλπ.) να πατάνε με ακίδες σκέτες χωρίς κάποιο πλατύ αντικείμενο μεταξύ ακίδας και πατώματος γιατί αυτό θα τρυπήσει. Γι αυτό βάζουμε τα λεγόμενα πιατάκια ή κάτι παρόμοιο.

Αν τώρα, μπει κάποιο απορροφητικό υλικό κάτω από το πιατάκι, ακόμα καλύτερα.

Reaction score
4.590
Καλα ολα αυτα, αλλα η ερωτηση παραμενει. Το υπολοιπο ρακ περαν της αισθητικης και του να σηκωνει τα μηχανηματα απο πλευρας τι ρολο παιζει στον ηχο? Αντε να πω οτι αν καθεται ενα πικαπ επανω του, υπαρχουν ιδιαιτεροτητες (κι αυτο ελεγχεται παλι). Αλλα αν εχουμε ντακ, σιντι πλαιυερ, ενισχυτες κι εχουν βαλει καλα αποσβεστικο η αντικραδασμικο υλικο στην βαση του ρακ, ποσο μπορει να επηρεαζει τον ηχο τα ραφια του ρακ η οι κολωνες αυτου? Και κατι ακομη, ποσο ευκολα μπορει να γινει ενα συγκριτικο μεταξυ ρακ το οποιο δεν περιλαμβανει μετρησεις αλλα ακουστικη μνημη με χρονικη αποσταση μεταξυ των συγκρινομενων ρακ?

Reaction score
1.391
αυτο ακριβως ειναι και το λαθος που κανουν οι περισσοτεροι

αν κατω απο το πατακι μπει ελαστικο απορροφητικο δεν κανουμε τιποτα

οι ακιδες δεν κανουν αυτο που πρεπει και ειναι περιττες
[DOUBLEPOST=1451516250][/DOUBLEPOST]επισης μιχαλη , αν οι ακιδες πατουν επανω σε γρανιτη χωρις πιατακια ειναι ακομη καλυτερα...
μη ξεχνας οτι ο γρανιτης ειναι...ζωντανος...
[DOUBLEPOST=1451516389][/DOUBLEPOST]
Καλα ολα αυτα, αλλα η ερωτηση παραμενει. Το υπολοιπο ρακ περαν της αισθητικης και του να σηκωνει τα μηχανηματα απο πλευρας τι ρολο παιζει στον ηχο? Αντε να πω οτι αν καθεται ενα πικαπ επανω του, υπαρχουν ιδιαιτεροτητες (κι αυτο ελεγχεται παλι). Αλλα αν εχουμε ντακ, σιντι πλαιυερ, ενισχυτες κι εχουν βαλει καλα αποσβεστικο η αντικραδασμικο υλικο στην βαση του ρακ, ποσο μπορει να επηρεαζει τον ηχο τα ραφια του ρακ η οι κολωνες αυτου? Και κατι ακομη, ποσο ευκολα μπορει να γινει ενα συγκριτικο μεταξυ ρακ το οποιο δεν περιλαμβανει μετρησεις αλλα ακουστικη μνημη με χρονικη αποσταση μεταξυ των συγκρινομενων ρακ?
το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε για το πικαπ , ειναι μια βαση στον τοιχο...

και το χειροτερο , ειναι μια θεση στην κορυφη ενος τετραώροφου ρακ

Reaction score
1.391
για κατι που μπορεις να πεις ακουγοντας...μου αρεσει η οχι , η ακουστικη μνημη ειναι περιττη...

ασχετα που υπαρχει...απλα θελει την επανάληψή της

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.671
Εύκολο
Δυο διαφορετικά ρακ προς σύγκριση, φορτωμένα και τα δυο με πανομοιότυπα μηχανήματα και ίδιο playlist, να οδηγούν ενα ζεύγος ηχειων και ενας διακόπτης επιλογής.
[DOUBLEPOST=1451517178][/DOUBLEPOST]Και άμα ακούσει κανεις διαφορά σε διπλή τυφλή δοκιμή (χωρίς πικαπ) θα μου φανεί πολυ περίεργο

Reaction score
1.391
MDF:
Specific Gravity: 0.7
Hardness: M-88 vertical, M-25 horizontal
Tension Coefficient/Rupture: 100Kk/cm2
Tension Coefficient/Elasticity: 4500Kg/cm2
Bending Coefficient/Rupture: 0.9kg/cm2
Bending Coefficient/Elasticity:1000Kg/cm2

Black Acrylic:
Specific Gravity: 1.19
Hardness: M-99
Tension Coefficient/Rupture: 750Kk/cm2
Tension Coefficient/Elasticity: 2950Kg/cm2
Bending Coefficient/Rupture: 1.6Kg/cm2
Bending Coefficient/Elasticity: 29500Kg/cm2

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169
Μιχάλη, γενικά καλά τα λες, εκτός από το γεγονός ότι στο ξύλινο πάτωμα δεν μπορούν βαριά αντικείμενα (ηχεία, έπιπλα κλπ.) να πατάνε με ακίδες σκέτες χωρίς κάποιο πλατύ αντικείμενο μεταξύ ακίδας και πατώματος γιατί αυτό θα τρυπήσει. Γι αυτό βάζουμε τα λεγόμενα πιατάκια ή κάτι παρόμοιο.

Αν τώρα, μπει κάποιο απορροφητικό υλικό κάτω από το πιατάκι, ακόμα καλύτερα.
Παναγιώτη δεν εννοείται καμία ακίδα να μην συνοδεύεται από το πιατάκι της και δεν το ανέφερα διότι θεωρείται αυτονόητο ότι όταν λέμε ακίδες, εννοούμε μαζί με το πιατάκι τους.
Το οποίο πιατάκι πρέπει επίσης να είναι σκληρό για να μην καρφωθει μέσα του η ακίδα.
Κάτω από τα πιατάκια δεν βάζουμε λάστιχα, το πολύ πολύ να βάλουμε καμιά λεπτή τσόχα για την περίπτωση που θα πρέπει να μετακινούμε το ρακ ή τα ηχεία μέχρι να βρεθεί η σωστή θέση στον χώρο και να μην γδάρουμε το ξύλινο πάτωμα.

Reaction score
3.085
.....
Κάτω από τα πιατάκια δεν βάζουμε λάστιχα, το πολύ πολύ να βάλουμε καμιά λεπτή τσόχα για την περίπτωση που θα πρέπει να μετακινούμε το ρακ ή τα ηχεία μέχρι να βρεθεί η σωστή θέση στον χώρο και να μην γδάρουμε το ξύλινο πάτωμα.
Συμφωνούμε απολύτως! Αυτό εννοούσα κι εγώ, με την έκφραση "απορροφητικό υλικό".
_

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.502
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus