RAINBOW

Reaction score
2
επειδη η λεξη της εβδομαδας ειναι το rainbow και επειδη εχω αρχισει να εκνευριζομαι....

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ RAINBOW ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ......???????????????? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

p.s. το καταλαβατε οτι δεν εχω ιδεα απο προβολεις εεε??? :lol: :lol:

Reaction score
164

Αυτές είναι εξομοιώσεις του Rainbow που παρουσιάζεται σε μονότσιπους DLP. Είναι πιο εμφανές σε σκηνές με έντονη κίνηση.
Δεν γίνεται αντιληπτό από όλους, δεν τους ενοχλεί όλους. Για κάποιους απλά δεν υπάρχει θέμα. Άλλοι το βλέπουν, αλλά δεν τους πειράζει. Άλλους τους πειράζει, αλλά δεν καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που τους ενοχλεί και τους ζαλίζει. Άλλοι το βλέπουν και τους ενοχλεί. Μύλος δηλαδή... :) Η ενόχληση μπορεί να ξεκινάει από μια δυσαρέσκεια και φτάνει μέχρι ναυτία και πονοκέφαλο.
Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι το παρατηρούν στην αρχή, αλλά έπειτα το συνηθίζουν, μιας και ο εγκέφαλός τους προσαρμόζεται στην ψευδαίσθηση στην οποία βασίζεται η δημιουργία έγχρωμης εικόνας στους μονότσιπους DLP.
Γενικά, ενοχλούνται όσοι έχουν αστιγματισμό (δεν είναι κανόνας) και βέβαια το πόσο έντονο είναι εξαρτάται από το περιεχόμενο της σκηνής.

Reaction score
2
ευχαριστω με ειχε φαει η περιεργεια .... 8)
δεν ειναι τοσο απλο δηλαδη......
παιδικη ασθενεια των dlp απο οτι εχω καταλαβει.....

Reaction score
164
Δεν θα το έλεγα παιδική ασθένεια. Θα το έλεγα περιορισμό της τεχνολογίας. Αν και η κατάσταση βελτιώνεται με γρηγορότερους τροχούς, μόνο με τρίτσιπους θα λυθεί το πρόβλημα οριστικά.

Reaction score
14
unforgiven said:
Δεν θα το έλεγα παιδική ασθένεια. Θα το έλεγα περιορισμό της τεχνολογίας. Αν και η κατάσταση βελτιώνεται με γρηγορότερους τροχούς, μόνο με τρίτσιπους θα λυθεί το πρόβλημα οριστικά.
Είναι μια κατασκευαστική ασθένεια που δεν μπορείς να αλλάξεις εφόσων η προβολή γίνεται μεσα απο κινούμενο πρίσματα. Κάποια διαθλαση είναι ορατή. Ομως στους τελευταίας γενιάς το φαινόμενο είναι αρκετά μετριασμένο. Στους τριτσιπους θα δουμε, αλλά οφείλει (λόγω υψηλής τιμής) να εχει εξαλειφθει

V

VIDEOMIX

Guest
Φαινώμενο ψυχολογικό μερίδας φανατικών ελσιντάκιδων. Να σκεφτείς οτι απο τους 50 ανθρώπους περίπου που έχουν έρθει σπίτι μου και είδαμε ταινία,(στον DLP μου,) κανείς δεν μου έχει αναφέρει κάτι τέτοιο!!!!! :shock:
Άρα, καταλαβαίνεις. :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
VIDEOMIX said:
Φαινώμενο ψυχολογικό
Θες να αρχίσω τα μπινελίκια πάλι ε? :twisted:
Στείλε έναν ζουρλομανδύα ρε Θάνο Θεσσαλονίκη, στείλε με σε έναν γιατρό, κάτι, βόηθα ρε παιδί να το ξεπεράσω... :mrgreen:

Αλλά αφού δεν σου είπε κανένας τίποτα και εσένα δεν σε ενοχλεί, το συμπέρασμα είναι δεδομένο έτσι? :wink:
Μάγεεεεεε, Θανούλη μου αντικειμενικέ γκουρού μου εσύ της βιντεοπροβολής, αχαχουχααα :lol: :lol:

- Βρε μήπως να μαζευτείτε να στείλετε μια επιστολή όλοι μαζί στην ΤΙ να μην βγάλει ΠΟΤΕ τρίτσιπους?... Αφού όλα είναι τέλεια ούτως ή άλλως. :lol: :lol: :lol:

Reaction score
2
η υποθεση μου φαινεται οτι ειναι παρομοια με τα καλωδια στο hi-end δηλαδη....????
οι μισοι πλακωνονται με τους αλλους μισους......επισης εχουμε και εδω ψυχολογικους παραγοντες και ατακες τους στυλ "εσυ εισαι τυφλος κτλ....".... :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μιχάλη, οι προβολείς είναι πολύ φρέσκο άθλημα. Αν από τώρα αποκαλεί ο ένας τον άλλον ψυχασθενή, μετά από 20 χρόνια, αυτοί δεν θα μιλιούνται καθόλου. Θα επικοινωνούν με εξώδικα. Ότι στοίχημα θες βάζω. :wink: :lol: :lol: :lol:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
mixalis kanakakis said:
ευχαριστω με ειχε φαει η περιεργεια .... 8)
δεν ειναι τοσο απλο δηλαδη......
παιδικη ασθενεια των dlp απο οτι εχω καταλαβει.....
Παιδική ασθένεια 8 χρόνια;;;

Θα είχε βγει εμβόλιο!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
164
Αν ψάξετε για Color Breakup, όπως λέγεται επίσημα το rainbow, στο internet θα βρείτε πολλές μελέτες επί του θέματος.
Και όταν το Stanford πχ κάθεται και ασχολείται με το φαινόμενο, σημαίνει Σάκη, ότι δεν είναι κάτι στη φαντασία των φανατικών LCDάδων...
Για ψάξε το λίγο το θέμα. Πχ "Sequential color breakup measured with induced saccades", "Predicting Color Breakup on Field-Sequential Displays" κτλ...

Reaction score
5
παντα για να βλεπεις ενα προβλημα, πρεπει πρωτα να το εντοπισεις... μετα θα πεφτει παντα το ματι σου εκει και θα στην σπαει...

προφανως οι DLPδακιδες εχουν φορεσει παροπιδες και αρνουνται να δουν το προβλημα οποτε δε τους ενοχλει...
εμενα προσωπικα, απο τη στιγμη που το ειδα/καταλαβα/εντοπισα... πλεον με ενοχλει!

ακομη και στον οπτομα στις πολυ καλες κατα τα αλλα σκοτεινες σκηνες του van helsing οπου υπηρχε γρηγορη κινηση και κανενα φως δρομου, αντικατοπτρισμοι κλπ... δηλαδη στα "ασπρα" της εικονας, το rainbow πηγεναι συνεφο... ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΕΙ!...

που να δειτε και ποδοσφαιρικο αγωνα με ασπρη μπαλα... θα ψαχνετε μεταξυ γρασιδιου και γραμμων να βρειτε τις 3 μπαλες (RGB) και να υπολογιζετε ποια ειναι η αληθηνη!... θα μπενει γκολ και θα περιμενετε να μπει η μπλε μπαλα να το καταλαβετε! :lol:

αλλα ολα αυτα ξαναλεω ισχυουν ΑΝ δειτε το προβλημα... που 100% το ματι και το νευρο το "πιανει"... το θεμα ειναι κατα ποσο ειναι καποιος ικανος να το εντοπισει...

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.597
Rainbowphobia μια καινουργια φοβια της τεχνολογικης εποχης που συντομα θα παρει την θεση της
διπλα στις αλλες φοβιες (κλειστοφοβια,αγοραφοβια κλπ) :mrgreen:

V

VIDEOMIX

Guest
Νίκος Τσαρουχάς said:
VIDEOMIX said:
Φαινώμενο ψυχολογικό
Θες να αρχίσω τα μπινελίκια πάλι ε? :twisted:
Στείλε έναν ζουρλομανδύα ρε Θάνο Θεσσαλονίκη, στείλε με σε έναν γιατρό, κάτι, βόηθα ρε παιδί να το ξεπεράσω... :mrgreen:

Αλλά αφού δεν σου είπε κανένας τίποτα και εσένα δεν σε ενοχλεί, το συμπέρασμα είναι δεδομένο έτσι? :wink:
Μάγεεεεεε, Θανούλη μου αντικειμενικέ γκουρού μου εσύ της βιντεοπροβολής, αχαχουχααα :lol: :lol:

- Βρε μήπως να μαζευτείτε να στείλετε μια επιστολή όλοι μαζί στην ΤΙ να μην βγάλει ΠΟΤΕ τρίτσιπους?... Αφού όλα είναι τέλεια ούτως ή άλλως. :lol: :lol: :lol:
Βρε, ούτε ένας; :shock: :lol:

Υ.Γ. Έχω καλέσει σήμερα 3 άτομα (ενα ζευγάρι+1) που πρώτη φορά 'έρχωνται σπίτι μου. Για να δούμε τι θα πούνε κι αυτοί για το φοβερό φαινόμενο rainbow της βροχής.
Σου συστήνω ομπρελίτσα Νικολάκη μου. :lol:

Reaction score
164
Βρε Θάνο, επιμένεις ότι rainbow δεν υπάρχει; Ότι όλα είναι σκευωρία κατά της ΤΙ;
Οι πιο πολλοί δεν λένε τίποτα για το rainbow γιατί δεν αντιλαμβάνονται τι είναι αυτό που τους πειράζει. Θεωρούν ότι η κούραση προέρχεται από το μέγεθος της οθόνης. Και τι να σου πουν; "Ωραίο το σινεμαδάκι σου αλλά μου έρχεται να τα βγάλω"; :lol:

V

VIDEOMIX

Guest
Δεν επιμένω ακριβώς οτι δεν υπάρχει. Απλά επισυμαινω οτι είστε η ελλάχιστη, η τραγική μειοψηφία. Η στεναχώριά σας για το γεγονός οτι παρουσιάζεται σε εσάς αυτή η βιντεοπροβολική κατάρα, σας οπλίζει με "μανία" για τους DLP και για τους ανθρώπους που απολαμβάνουν την "ποιοτική" εικόνα τους. (εν σχέση με τους lcd φυσικά, διοτι εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος πλήρως απο κανένα μηχάνημα εως τώρα. Δεν είμαι φανατικός αγαπητέ)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.387
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier