RAINBOW

V

VIDEOMIX

Guest
Παιδιάαααα, να να σας πω και εγώ κάαατιιιιι;;;; :(
Και και εγώ βλ βλέπω ρέινμποου. Σαν σαν τον τζι τι εξ τι σί. Απλά, ντρεπώμουν  να σας το πω.

Reaction score
9
Περίεργο πάντως που δεν έχει βγεί κάποιο είδος φίλτρου για να το μειώνει κάπως.. το έχω και εγώ το πρόβλημα και είμαι σε αυτούς που το βλεπουν αλλά το συνυθίζουν μετά από λίγη ώρα..σε καμιά περίπτωση όμως δε με κουράζει ιδιαίτερα..μετά τις πρώτες 5-6 ώρες τουλάχιστον :lol:
Πάντως θα ήταν καλή περίπτωση ίσως άμα είχε βγεί κάποιο είδος φίλτρου και έστω και να μείωνε λίγο την συνολική φωτεινότητα της εικόνας..

Reaction score
2
nectons said:
Πάντως θα ήταν καλή περίπτωση ίσως άμα είχε βγεί κάποιο είδος φίλτρου και έστω και να μείωνε λίγο την συνολική φωτεινότητα της εικόνας..
Τι σχέση έχει το rainbow με την φωτεινότητα της εικόνας;

Reaction score
453
nectons μπορείς με ένα nd φίλτρο να μειώσεις την φωτεινότητα της εικόνας.
Χρυσόστομε το rainbow διακρίνεται συνήθως όταν σε ένα σκοτεινό πλάνο υπάρχει μία λευκή φωτεινή πηγή.
Π.χ. όταν ψάχνει κάποιος με ένα φακό σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Τότε παρατηρείται πάνω στην λάμπα του φακού το φαινόμενο rainbow.
Αν μειώσεις την φωτεινότητα με ένα φίλτρο, τότε το φως που βγάζει ο φακός στην συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας δεν είναι τόσο λευκό (μαλακώνει), με αποτέλεσμα να μειώνει το φαινόμενο rainbow.

Reaction score
2
sothoms said:
nectons μπορείς με ένα nd φίλτρο να μειώσεις την φωτεινότητα της εικόνας.
Χρυσόστομε το rainbow διακρίνεται συνήθως όταν σε ένα σκοτεινό πλάνο υπάρχει μία λευκή φωτεινή πηγή.
Π.χ. όταν ψάχνει κάποιος με ένα φακό σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Τότε παρατηρείται πάνω στην λάμπα του φακού το φαινόμενο rainbow.
Αν μειώσεις την φωτεινότητα με ένα φίλτρο, τότε το φως που βγάζει ο φακός στην συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας δεν είναι τόσο λευκό (μαλακώνει), με αποτέλεσμα να μειώνει το φαινόμενο rainbow.
Μάλιστα. Ευχαριστώ για την εξήγηση. :)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Χθες αναβοντας τον νεο μου προβολεα (νεος με την εννοια του πρωταρη!) τον ΟΡΤΟΜΑ 72 στν εισαγωγικη του οθονη ΕΙΔΑ το rainbow αλλα μονον εκει. Την υπολοιπη ωρα ΚΑΘΟΛΟΥ! Ισως εδω εχει εφαρμογη η εντονη αντιθεση στη φωτεινοτητα που λεει ο Sothoms. Πρωτες εντυπωσεις απο τον προβολεα σε προβολη επι τοιχου; Εξαιρετικες!

Reaction score
0
ατυχε μου φιλε αφου το ειδες στο ξεκινημα του προβολεα τοτε κρατησε τις εξης συμβουλες.
1) αποφευγε να βλεπεις ταινιες με υποτιτλους
2) για ποδοσφαιρο δεν το συζηταμε καθολου (καλυτερα ανοιξε την TV σου)
3) το πιο σημαντικο.... αφου τελικα βαλεις την ταινια που δεν εχει υποτιτλους... ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΝ τα ματια σου απο το αρχικο σημειο που τοποθετηθηκαν.
Με αυτες τις τρεις συμβουλες να ξερεις πως δεν θα βλεπεις rainbow

Reaction score
51
kouklos71 said:
ατυχε μου φιλε αφου το ειδες στο ξεκινημα του προβολεα τοτε κρατησε τις εξης συμβουλες.
1) αποφευγε να βλεπεις ταινιες με υποτιτλους
2) για ποδοσφαιρο δεν το συζηταμε καθολου (καλυτερα ανοιξε την TV σου)
3) το πιο σημαντικο.... αφου τελικα βαλεις την ταινια που δεν εχει υποτιτλους... ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΝ τα ματια σου απο το αρχικο σημειο που τοποθετηθηκαν.
Με αυτες τις τρεις συμβουλες να ξερεις πως δεν θα βλεπεις rainbow

Φαντάζομαι, ότι δεν μιλάς σοβαρά, εεε??? :shock: :shock:
Γιατί το μόνο που μένει να πεις στον άνθρωπο είναι να βάψει τον ΟΡΤΟΜΑ μπλε και να πάει να τον πετάξει στη θάλασσα!!!!

Είπαμε βρε παλικάρια, να λέμε που και που τις υπερβολές μας αλλά μην τρελάνουμε και τον κόσμο!!

Κι εγώ έχω DLP (InFocus sp5700), με τροχό ταχύτητας 5Χ, και όχι μοντέλο 2006 (προφανώς.....τον έχω σχεδόν 2 χρόνια)
Και ταινίες έχω δει, και αγώνες F1 έχω δει, και (λίγο) ποδόσφαιρο έχω δει, και πολλέεες ώρες PS2 χω παίξει (πχ GranTurismo που έχει γρήγορη κίνηση)

Ναι, κάποιες στιγμές που ΈΨΑΧΝΑ να δω το RBE το έβλεπα.
Πως? Με έντονη κίνηση δεξιά-αριστερά των ματιών μου (σαν να βλέπω αγώνα πινγκ-πόνγκ από θέση στο πλάι του τραπεζιού) σε συγκεκριμένες συνθήκες χρωμάτων, φωτεινότητας & κίνησης.
Αυτό τι σημαίνει ουσιαστικά?
Ότι στην πράξη, αν κάτσω να δω μια ταινία ή έναν αγώνα ΔΕΝ θα δω RBE. Τελεία & παύλα.

Αν λοιπόν κάποιος φίλος εδώ μέσα, βλέπει rainbow σε ελάχιστες (ακραίες) συνθήκες (και ιδιαίτερα αν το ψάχνει κιόλας), τότε ας απολαύσει τις ταινιάρες του, τους αγώνες του κ.ο.κ!!
Και ΜΗΝ μπαίνετε στο τριπάκι να ψάχνεστε κάθε τρεις και λίγο.....Αφήστε το πρόβλημα να το λύσουν αυτοί που όντως το έχουν.

Ευτυχώς, είμαι από τους τυχερούς που δεν έχω πρόβλημα.
Και μπορώ να δω και 2 ταινίες στην σειρά, καπάκι να παίξω Gran Turismo ή Lara ή Τourist Trophy για κανένα 2ωρο ή 3ωρο και να μην έχω ούτε ζαλάδες, ούτε πονοκεφάλους κ.ο.κ.
Και ευχαριστιέμαι χρωματική ισορροπία & καλύτερο μαύρο!! Είμαι τυχερός!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παιδιά, το πιο σωστό είναι να αποφεύγετε να δίνετε συμβουλές ειδικά τέτοιες που αφορούν στο rainbow.
Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ξέρετε ή έστω να υπολογίσετε πόσο το βλέπει ή δεν το βλέπει κάποιος, πόσο τον ενοχλεί ή όχι.
Αν είχε εφευρεθεί τρόπος να καταγράφεται αυτό που βλέπει ή αισθάνεται κάποιος άλλος θα είχαμε λύσει τα προβλήματά μας...

Τοιουτοτρόπως μόνον για τον εαυτό μας μορούμε να μιλάμε με σιγουριά... :wink:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Σας βεβαιωνω (ενορκως !) οτι μετα απο παρακολουθηση ΟΛΩΝ των νυχτερινων αγωνων του μουντιαλ (περιπου 2,50 ωρες καθημερινα) οχι μονο ΔΕΝ ξαναειδα το λεγομενο rainbow, αλλα αντιθετα απολαυσα ποιοτητα εικονας σε μεγεθος 110" σε αποσταση 4,50μ. Χωρις πονοκεφαλους (οπου ειμαι επιρρεπης) χωρις ζαλαδες. ΤΙΠΟΤΑ. Δεν ξερω τι διαφορες βλεπουν οσοι εχουν LCD συγκριτικα με το ΟΡΤΟΜΑ, αλλα εγω εκανα μια πολλη καλη επιλογη με την βοηθεια του Α.Κ. (οπου σε συγκριση ΡΑΝ 900 και ΟΡΤΟΜΑ απλα δεν υπηρχε συγκριση- τουλαχιστον με αυτα που ειδα εκει).
Αποψε ολοκληρωνεται και η ηχητικη εγκατασταση οποτε....;

V

VIDEOMIX

Guest
Γιάννης Δημητρόπουλος said:
Ναι, κάποιες στιγμές που ΈΨΑΧΝΑ να δω το RBE το έβλεπα.
Πως? Με έντονη κίνηση δεξιά-αριστερά των ματιών μου (σαν να βλέπω αγώνα πινγκ-πόνγκ από θέση στο πλάι του τραπεζιού) σε συγκεκριμένες συνθήκες χρωμάτων, φωτεινότητας & κίνησης.
Αυτό τι σημαίνει ουσιαστικά?
Ότι στην πράξη, αν κάτσω να δω μια ταινία ή έναν αγώνα ΔΕΝ θα δω RBE. Τελεία & παύλα.

Αν λοιπόν κάποιος φίλος εδώ μέσα, βλέπει rainbow σε ελάχιστες (ακραίες) συνθήκες (και ιδιαίτερα αν το ψάχνει κιόλας), τότε ας απολαύσει τις ταινιάρες του, τους αγώνες του κ.ο.κ!!
Και ΜΗΝ μπαίνετε στο τριπάκι να ψάχνεστε κάθε τρεις και λίγο.....Αφήστε το πρόβλημα να το λύσουν αυτοί που όντως το έχουν.

Ευτυχώς, είμαι από τους τυχερούς που δεν έχω πρόβλημα.
Και μπορώ να δω και 2 ταινίες στην σειρά, καπάκι να παίξω Gran Turismo ή Lara ή Τourist Trophy για κανένα 2ωρο ή 3ωρο και να μην έχω ούτε ζαλάδες, ούτε πονοκεφάλους κ.ο.κ.
Και ευχαριστιέμαι χρωματική ισορροπία & καλύτερο μαύρο!! Είμαι τυχερός!!!
Συμφωνώ απόλυτα. Έτσι ακριβώς και εγώ. Με τον ίδιο τρόπο και προσπάθεια βλέπω rainbow. Αλλιώς, οχι. Απολαμβάνω και εγώ την ποιότητα dlp. :D

minas

Πισιά
Reaction score
4.417
eNeRGy said:
Δε προσπαθω να σε πισω να κουραστεις, προσπαθω να σε πισω να καταλαβεις πως δεχετε ενα οπτικο νευρο τις εικονες... Οι τεχνικες που ξεγελανε το συνειδητο, δε ξεγελουν το υποσεινηδητο...
Αν θέλετε πόλεμο, πως και δε σχολίασε κανείς αυτό?
Αυτό από μόνο του είναι θέμα που έχει απασχολήσει νευρολόγους και οφθαμλμιάτρους πολλάαα χρόνια...

Reaction score
0
Γιάννης Δημητρόπουλος said:
Andrew said:
ααααα ρε Λακη!!!
Πανω που θα ξαναρχιζαμε τον ΠΟΛΕΜΟ!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Βαστάτε Τούρκοι τ' άρματα!!!!!!!!!!!
Να και πολεμοχαρής ο γιόκας!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Οκ φιλοι μου DLP-ακιδες ολα καλα και ολα ωραια ετσι δεν ειναι ?
Δεν βλεπω ομως να υπαρχει καποιο αντιστοιχο μειονεκτημα στους LCD οπως π.χ( ανομοιομορφια, κακο μαυρο (χα-χα), πιξελιασμα και οτι αλλο μπορει να σκεφτει κανεις) που να εχει παρει τις διαστασεις που εχει παρει το rainbow!!!!!!!!!!!
Μηπως τελικα δεν υπαρχουν πολλοι κατοχοι DLP για να τα "χωσουν "στους LCD-ακιδες ? (επομενως πουλαει περισσοτερο το LCD ?)
η τελικα δεν υπαρχουν πολλα παραπονα απο το στρατοπεδο των LCD οποτε και δεν ακουγεται τιπατα .
Επισης καλο θα ηταν οταν θελεις να καλεσεις καποιους φιλους σου στο σπιτι, για να δεις μια ομορφη ταινια η τελος παντων εναν συναρπαστικο αγωνα, να μπαινεις στον προβληματισμο για το αν βλεπουν ολοι αυτο που βλεπεις εσυ.

Τελος θελω να ρωτησω εαν εχεις δει την εισαγωγη στο' Διπλη ομηρια" με τον Μπρους Γουιλις ?
Μηπως το rainbow ειναι σε μεγεθος οσο η κανει του οπλου που ανεβοκατεβαινει? Δηλαδη μιλαμε για μια αστραπη 3χρωμη 40-60cm αναλογα το ανοιγμα της εικονας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νίκος Τσαρουχάς said:
Παιδιά, το πιο σωστό είναι να αποφεύγετε να δίνετε συμβουλές ειδικά τέτοιες που αφορούν στο rainbow.
Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ξέρετε ή έστω να υπολογίσετε πόσο το βλέπει ή δεν το βλέπει κάποιος, πόσο τον ενοχλεί ή όχι.
Αν είχε εφευρεθεί τρόπος να καταγράφεται αυτό που βλέπει ή αισθάνεται κάποιος άλλος θα είχαμε λύσει τα προβλήματά μας...

Τοιουτοτρόπως μόνον για τον εαυτό μας μορούμε να μιλάμε με σιγουριά... :wink:
.....

Reaction score
60
pantos re paidia ego pou exo ton infocus x1 stin arxi to evlepa tora ena xrono meta den to paratiro katholou .

san na min exei !

Reaction score
1
kouklos71 said:
Οκ φιλοι μου DLP-ακιδες ολα καλα και ολα ωραια ετσι δεν ειναι ?
Δεν βλεπω ομως να υπαρχει καποιο αντιστοιχο μειονεκτημα στους LCD οπως π.χ( ανομοιομορφια, κακο μαυρο (χα-χα), πιξελιασμα και οτι αλλο μπορει να σκεφτει κανεις) που να εχει παρει τις διαστασεις που εχει παρει το rainbow!!!!!!!!!!!
Μηπως τελικα δεν υπαρχουν πολλοι κατοχοι DLP για να τα "χωσουν "στους LCD-ακιδες ? (επομενως πουλαει περισσοτερο το LCD ?)
η τελικα δεν υπαρχουν πολλα παραπονα απο το στρατοπεδο των LCD οποτε και δεν ακουγεται τιπατα .
Επισης καλο θα ηταν οταν θελεις να καλεσεις καποιους φιλους σου στο σπιτι, για να δεις μια ομορφη ταινια η τελος παντων εναν συναρπαστικο αγωνα, να μπαινεις στον προβληματισμο για το αν βλεπουν ολοι αυτο που βλεπεις εσυ.

Τελος θελω να ρωτησω εαν εχεις δει την εισαγωγη στο' Διπλη ομηρια" με τον Μπρους Γουιλις ?
Μηπως το rainbow ειναι σε μεγεθος οσο η κανει του οπλου που ανεβοκατεβαινει? Δηλαδη μιλαμε για μια αστραπη 3χρωμη 40-60cm αναλογα το ανοιγμα της εικονας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Οχι. Απλως οπως συμβαινει παντα οι απο κατω ασχολουνται με τους απο πανω, και ποτε το αντιστροφο. Και ειμαι πεπεισμενος οτι ολοι οι lcdαδες θα ηθελαν να μην βλεπουν rainbow για να παρουν dlp.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.387
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier