Replace Lamp! INFOCUS ScreenPlay 5700

Reaction score
152
ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ!!!
ΨΥΧΙΚΗ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ....

Reaction score
1
Γιάννη, από περιέργεια και μόνο, όλο αυτό το διάστημα που έχεις τον Infocus τον έκλεινες εντελώς από το γενικό διακόπτη του ρεύματος, ή τον άφηνες σε stand by mode όταν δεν τον χρησιμοποιούσες;

Επίσης πρέπει να ξέρεις, αν αυτό σε παρηγορεί, ότι και ο Infocus 7200 ενός πολύ καλού μου φίλου βρίσκεται ήδη στη τρίτη λάμπα! Το κακό είναι ότι η πρώτη του παρουσιάσε τα ίδια ακριβώς συμπτώματα με τη δική σου (δηλ. απότομη πτώση της φωτεινότητας) στις 750 ώρες περίπου, ενώ η δεύτερη έσκασε μέσα στον προβολέα στις 540 ώρες! Η τρίτη βρίσκεται ακόμα στις 100 μόλις ώρες, οπότε ας μην τη γρουσουζεύω! Βέβαια για να είμαι ακριβοδίκαιος, πρέπει να πω ότι δεν χρησιμοποιεί UPS και έτυχε δυο τρεις φορές διακοπή ρεύματος στη σύντομη ζωή των δύο πρώτων λαμπών.

Από τη δική μου σύντομη εμπειρία μέχρι στιγμή, προτιμώ να φυλάω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά! Έτσι πέρα από το αποκλειστικά δικό του UPS που τροφοδοτεί τον BenQ (και με ρεύμα, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος για να ψυχθεί με την ησυχία του όπως πρέπει), μετά το τέλος κάθε προβολής βάζω καρέκλα και τον κλείνω πάντα από τον γενικό διακόπτη του ρεύματος, δεν τον αφήνω ποτέ σε stand by mode. Βέβαια, αν θυμάμαι καλά, οι Infocus 5700 και 7200 χάνουν τις ρυθμίσεις τους αν τους κλείνεις τον γενικό διακόπτη ρεύματος, οπότε αν ισχύει αυτό καταλαβαίνω ότι είναι μπέρδεμα κάθε φορά που τον ανοίγεις να κάθεσαι να περνάς τις ρυθμίσεις.

Όσο για αυτό που ειπώθηκε νωρίτερα περί υπερθέρμανσης λόγω βουλωμένων φίλτρων κτλ., κατά τη γνώμη μου δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Όλοι προβολείς DLP 576 και 720p που γνωρίζω έχουν μεταβαλλόμενη ταχύτητα στην περιστροφή του ανεμιστήρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία της λάμπας. Έτσι, αν υπήρχαν φίλτρα που είχαν μισοβουλώσει, απλώς ο ανεμιστήρας θα «τσίτωνε τα γκάζια» για να ψύξει σωστά τη λάμπα. Για να πειστείτε γι’ αυτό, δεν έχετε παρά να προβάλλετε (ειδικά τώρα το καλοκαίρι) ένα πάτερν 100% λευκό συνεχόμενα. Στα πέντε, το πολύ δέκα λεπτά θα ακούσετε τον ανεμιστήρα να τσιτώνει τα γκάζια για να ψύξει τη λάμπα...

Reaction score
0
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΧΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 5700 ΣΤΙΣ 850 ΩΡΕΣ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ REPLACE LAMP.ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΕΙΜΑΙ 960 ΩΡΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΩ.ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΛΑΜΠΑ ΟΠΟΤΕ.........KEEP PROJECTING!!!!

Reaction score
51
ΜΑΛΟΥΠΑΣ ΜΑΝΟΣ said:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΧΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 5700 ΣΤΙΣ 850 ΩΡΕΣ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ REPLACE LAMP.ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΕΙΜΑΙ 960 ΩΡΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΩ.ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΛΑΜΠΑ ΟΠΟΤΕ.........KEEP PROJECTING!!!!

Mάνο, η φωτεινότητα της λάμπας είναι σωστή??
Γιατί σε μένα, εκτός από το σπαστικό πλαίσιο/ανακοίνωση Replace Lamp είδα ραγδαία πτώση στην απόδοση της λάμπας μέσα σε 3 μέρες!!!! Και όταν λέω απόδοση αναφέρομαι σε πτώση της φωτεινότητας τουλάχιστον 50% σε σχέση με πριν (και δεν αναφέρομαι στην αρχή......Αν πχ η λάμπα στις 900 ώρες έπαιζε στο 70% σε σχέση με την αρχή, στις πρώτες πχ 300 ώρες, τώρα, μετά το Replace Lamp, έχει πέσει στο 35%!!!!!!)
Και γιαυτό θέλω να αλλάξω λάμπα......

Πρόσεχε μόνο μην σπάσει η λάμπα και κάθεσαι να καθαρίσζεις γυαλάκια μέσα από τον προβολέα.
Ρώτα στην αντιπροσωπεία τι παίζει........

Reaction score
51
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ said:
Γιάννη, από περιέργεια και μόνο, όλο αυτό το διάστημα που έχεις τον Infocus τον έκλεινες εντελώς από το γενικό διακόπτη του ρεύματος, ή τον άφηνες σε stand by mode όταν δεν τον χρησιμοποιούσες;
Παναγιώτη, ο 5700 έμενε stand by γιατί κατ' αρχήν δεν έχει διακόπτη On-Off
Δες εδώ:

Επομένως για να κλείσει εντελώς θα έπρεπε να τον βγάζω από την μπρίζα. Που προσωπικά μου ακούγεται πιο βάναυσο σε σχέση με το stand by

Επίσης πρέπει να ξέρεις, αν αυτό σε παρηγορεί, ότι και ο Infocus 7200 ενός πολύ καλού μου φίλου βρίσκεται ήδη στη τρίτη λάμπα! Το κακό είναι ότι η πρώτη του παρουσιάσε τα ίδια ακριβώς συμπτώματα με τη δική σου (δηλ. απότομη πτώση της φωτεινότητας) στις 750 ώρες περίπου, ενώ η δεύτερη έσκασε μέσα στον προβολέα στις 540 ώρες! Η τρίτη βρίσκεται ακόμα στις 100 μόλις ώρες, οπότε ας μην τη γρουσουζεύω! Βέβαια για να είμαι ακριβοδίκαιος, πρέπει να πω ότι δεν χρησιμοποιεί UPS και έτυχε δυο τρεις φορές διακοπή ρεύματος στη σύντομη ζωή των δύο πρώτων λαμπών.
Για να με παρηγορήσεις μου το είπες ή για να μου κάνεις την καρδιά περιβόλι???? :( :( :( :( :(
Αν πάει αναλογικά με τον φίλο σου, θα περιμένω σκάσιμο της λάμπας στις 666 ώρες!!!!!!!!!!!
Αμάν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Χωρίς πλάκα, με μια απλή μέθοδο των τριών, η λάμπα θα σκάσει στις 666 ώρες!!!!!!!!
Ωωωωχχχ...Θα την πάρει και θα την σηκώσει κανονικότατα!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :( :( :( :( :( :(

Από τη δική μου σύντομη εμπειρία μέχρι στιγμή, προτιμώ να φυλάω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά! Έτσι πέρα από το αποκλειστικά δικό του UPS που τροφοδοτεί τον BenQ (και με ρεύμα, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος για να ψυχθεί με την ησυχία του όπως πρέπει), μετά το τέλος κάθε προβολής βάζω καρέκλα και τον κλείνω πάντα από τον γενικό διακόπτη του ρεύματος, δεν τον αφήνω ποτέ σε stand by mode. Βέβαια, αν θυμάμαι καλά, οι Infocus 5700 και 7200 χάνουν τις ρυθμίσεις τους αν τους κλείνεις τον γενικό διακόπτη ρεύματος, οπότε αν ισχύει αυτό καταλαβαίνω ότι είναι μπέρδεμα κάθε φορά που τον ανοίγεις να κάθεσαι να περνάς τις ρυθμίσεις.
Οι ρυθμίσεις Πάνο, δεν χάνονται. Τσεκαρισμένο.
Ακόμα και προχθές που τον έλυσα, όταν ξαναμπήκε στην μπρίζα και άναψε οι ρυθμίσεις ήταν όπως και πριν.
Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τον κλείσω, αφού δεν υπάρχει σχετικός διακόπτης.
Χώρια, που πάνω από τα καλώδια υπάρχει καπάκι και θα έπρεπε κάθε φορά να το ξεβιδώνω............

Το "κουλό" που μου έκανε πάντως, ήταν ότι αν έβγαζες το καλώδιο ρεύματος και το ξανασυνέδεες ο προβολέας άναβε!!
Και δεν έμπαινε σε stand by όπως ήταν πριν την εξαγωγή του καλωδίου!!!!!

Όσο για αυτό που ειπώθηκε νωρίτερα περί υπερθέρμανσης λόγω βουλωμένων φίλτρων κτλ., κατά τη γνώμη μου δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Όλοι προβολείς DLP 576 και 720p που γνωρίζω έχουν μεταβαλλόμενη ταχύτητα στην περιστροφή του ανεμιστήρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία της λάμπας. Έτσι, αν υπήρχαν φίλτρα που είχαν μισοβουλώσει, απλώς ο ανεμιστήρας θα «τσίτωνε τα γκάζια» για να ψύξει σωστά τη λάμπα. Για να πειστείτε γι’ αυτό, δεν έχετε παρά να προβάλλετε (ειδικά τώρα το καλοκαίρι) ένα πάτερν 100% λευκό συνεχόμενα. Στα πέντε, το πολύ δέκα λεπτά θα ακούσετε τον ανεμιστήρα να τσιτώνει τα γκάζια για να ψύξει τη λάμπα...
Ο 5700 (τουλάχιστον, που τον ξέρω καλά) έχει τρία ανεμιστηράκια.
Ένα στο σώμα της λάμπας (δείτε και σχετική φωτογραφία) και δύο με σχεδόν τριπλάσια ακτίνα στο πλάι του προβολέα.
Το μικρό της λάμπας δουλεύει συνεχώς.
Τα άλλα δύο δεν δουλεύουν πάντα. Συνήθως δουλεύει το ένα και στα μεγάλα ζόρια ενεργοποιείται και το δεύτερο μεγάλο. Γιαυτό και ακούγεται πιο έντονα κάποιες φορές............

Reaction score
0
ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΟΚ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ!!!ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 5700 ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ Η ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Νομίζω ότι δέν θα πρέπει νά έχει κλίση η λάμπα πρέπει να είναι τελείως ίσια κεντραρισμένη, αλλιώς
δέν δουλεύη καλά το κάτοπτρο!!!

Reaction score
51
ΜΑΛΟΥΠΑΣ ΜΑΝΟΣ said:
ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΟΚ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ!!!ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 5700 ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ Η ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Μάνο, αν πέσει πολύ η φωτεινότητα άλλαξε λάμπα, να περάσεις άλλα 2 χρονάκια πχ και πάρε DLP 1080!!
Που σε 2 χρόνια θα έχουν πέσει στα 3 χιλιάρικα και θα παίζουν θεϊκά!!!!! :D

Reaction score
51
MAD said:
Νομίζω ότι δέν θα πρέπει νά έχει κλίση η λάμπα πρέπει να είναι τελείως ίσια κεντραρισμένη, αλλιώς
δέν δουλεύη καλά το κάτοπτρο!!!
Το πιο πιθανό αίτιο για την έντονη πτώση της φωτεινότητας με ραγδαίο ρυθμό!!!!!!
Και ίσως να είχε φθάσει σε οριακό σημείο και λόγω μεγαλύτερων θερμοκρασιών ο προβολέας να έδωσε το μήνυμα replace lamp!!

Τέλως πάντων.
Η λάμπα είναι καινούρια τώρα.
Τον πήγα στην αντιπροσωπεία και την άλλαξαν.
Έχω γράψει περίπου 80 ώρες (αν θυμάμαι καλά) και βέβαια έπαθα πλάκα από την διαφορά στην εικόνα. Μάλιστα έχω φθάσει στο σημείο να με ενοχλεί η φωτεινότητα της νέας λάμπας.
Θυμάμαι όταν είχα πάρει τον προβολέα είχα την φωτεινότητα στην εργοστασιακή ρύθμιση 50.
Τώρα (με τη νέα λάμπα) την έχω στο 45 και πάλι πολύ μου φαίνεται......... :shock:

Η νέα λάμπα έδωσε και ζωντάνια στα χρώματα βέβαια και μου ξαναξύπνησε τον έρωτά μου για το μηχάνημα!!!! :lol: :lol:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.913
Members
38.628
Νεότερο μέλος
hatzopou