Roksan Radius 5 - Συμβουλές για ρυθμίσεις

Reaction score
325
Μια χαρά είναι το phono και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μαζί του. Μιλάμε μου αναβάθμισε αρκετά τον ήχο από το phono που είχα και όταν το πήγα και στο exlusive audio και στον κ Ιωαννα τότε που νόμιζα ότι είχε βλάβη με διαβεβαίωσε ότι είναι πολύ καλό phono.
Σήμερα που βρήκα χρόνο μπόρεσα να ξεκινήσω τα βήματα για να στήσω το πικάπ. Αρχικά το καθάρισα απαλά με οινόπνευμα για να φύγουν κάποιες σκονούλες που είχε. Το πικάπ παιδιά είναι τελείως σαν καινούργιο και το πλατό του είναι σε άψογη κατάσταση. Εμφανισιακά δλδ γιατί ακόμα δεν το έχω βάλει να παίξει :p
Μετά αφαίρεσα αρχικά την κεφαλή από το project και επιχείρησα να την βάλω στο roksan. Το θέμα είναι τώρα ότι οι βιδούλες που έχω μπαίνουν αρκετά σφιχτά στις υποδοχές του nima του roksan και θέλουν κατσαβιδι για να περάσουν. Κανονικά δεν πρέπει αυτές να κολυμπάνε στις υποδοχές?
Λέτε να πάρω άλλες βιδούλες γιατί με αυτές πως θα την φέρων την κεφαλή στην θέση της?

Reaction score
325
Σήμερα μετά από καιρό που βρήκα χρόνο από την δουλειά κάθισα να το φτιάξω. Τα βασικά τα έχω καταλάβει και έχω προχωρήσει αρκετά αλλά προτού το ολοκληρώσω είπα να ρωτήσω να πάρω την συμβουλή σας. Τον βραχίωνα τον ρύθμισα η τουλάχιστον κατάλαβα πως ρυθμίζετε. Από τι δείχνει και αυτή εδώ η φυσαλίδα αλλα θέλω να μου πείτε και εσείς την γνώμη σαν ο βραχίωνας πρέπει να είναι οριζοντιομένος.

είναι στη θέση rest του βραχίωνα γιαυτό νομίζω φεύγει η φισαλίδα προς τα μπροστά λίγο. Αυτό που κίνησε την περιέργια είναι ότι για να έρθει το βάρος ανάγνωσης στο 1.25 που λέει η βελόνα έπρεπε να βάλω το βαρύδι αρκετά πίσω με το μισό σχεδόν να εξέχει από τον βραχίωνα

κάτι άλλο που μπορείτε να δείτε σε αυτή την εικόνα είναι ότι ο βραχίωνας βρίσκεις πάνω στον άξονα για το βαρύδι και τον έκανα λίγο ποιο δεξία απλα με το χέρι. Σε αυτή την θέση ο βραχίωνας επιπλέει και έχει κανονικά τα γραμμάρια που λέει το manual της κεφαλής αλλά μου κάνει εντύπωση ότι το βαρύδι πρέπει να πάει τόσο πίσω.
Τώρα έχει μείνει να ευθυγραμίσω την βελόνα αν και δεν το έχω κάνει ποτέ με το μάτι και με τις οδηγίες στο manual της roksan την έχω βάλει όπως λέει. Εχει και αυτό εδώ τον οδηγό για την ευθυγράμμιση της

αν σας είναι εύκολο να μου πείτε τι θα πρέπει να δω για να βιδώσω μετά καλά τις βιδούλες της κεφαλής και να τελειώσω. Αυτή την μορφή έχει πλέο το πικάπ

αν βλέπετε οτιδήποτε στραβό πείτε το μου

Reaction score
325
Τελικά διάβασα στο internet και βρήκα κάποιες οδηγίες και μετά από ώρα που κοίταγα και ξανακοίταγα τα πάντα να είναι σωστά και ευθυγραμμισμένα νομίζω ότι μπόρεσα και το έφτιαξα. Το έστησα το έβαλα στο phono και του έβαλα έναν δίσκο των deep purple και έπαιξε άψογά!! :) Είναι βράδι βέβαια και δεν μπόρεσα ούτε δυνατά ούτε να παίξω για ώρα αλλά μόνο ελάχιστα. Και μερικές φώτο από τον βραχίωνα με την κεφαλή που νομίζω είναι μια χαρά ευθυγραμμισμένα

https://imagizer.imageshack.us/v2/1375x774q90/163/w8dl.jpg

και ο βραχίωνας από πλάι και αυτός με το αλφαδάκι του στην κεφαλή ήταν μια χαρά ίσιος

https://imagizer.imageshack.us/v2/1375x774q90/542/b8sj.jpg

και αφού πήρε την θέση του στο σύστημα μου

https://imageshack.com/i/0ccecgj

ήταν όντος λίγο δύσκολο αλλά όχι και ακατώρθοτο και αυτοί οι unipivot βραχίωνες νομίζω έχω αρχίσει και τους συμπαθώ... Δεν ξέρω με τον καιρό τι αισθήματα θα μου βγάλουν πάντως δεν είναι αυτός ο φόβος και τρόμος που νόμιζα η που μου είχαν δώσει την εντύπωση

Reaction score
325
Τελικά μεγάλο fail. Εβαλα να ακούσω έναν δίσκο αλλά δυστηχώς έχω μέγα tracking πρόβλημα με την βελόνα να πηδάει συχνά αλλά όχι σαν το κανονικό που ωφείλετε σε κάποια ατέλεια του βινυλίου αλλά σαν να είναι λάθος ρυθμισμένη και να μην μπορεί να ακολυθήσει τα αυλάκια και να φεύγει.
Το βάρος της είναι κανονικό το έχω τσεκάρει άπειρες φορές ακόμα και το αζυμούθιο του βραχίωνα και αυτό είναι μια χαρά καθώς το έχω τσεκάρει με αλφαδάκι αυτό που δεν έχω καταλάβει πως γίνετε και που νομίζω είναι και το πρόβλημα είναι η ευθυγράμμιση της κεφαλής. Δεν ξέρω εκεί την διορθώνω αλλά χωρίς αποτέλεσμα . Από τι διάβασα και εδώ στις οδηγίες λέει να βλέπεις από πάνω αν είναι παράλληλη η κεφαλή στις γραμμούλες και αυτό κάνω αλλά μάλλον συνεχίζω να κάνω κάτι λάθος και γιαυτό δεν μπορώ να λυσω το πρόβλημα. Οποια συμβουλή καλοδεχούμενη γιατί είπα να το φτιάξω μόνος μου αλλά τουλάχιστον ας μου δώσει κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία κάποια συμβουλή.

Reaction score
325
οσό και να προσπαθώ και τώρα δλδ που επειχήρησα ξανά να το ρυθμισω δυστηχώς δεν μπορώ να ακούσω νορμάλ δίσκο και η βελόνα δεν ακολουθεί με τπτ τα αυλάκια και πηδάει συνέχεια :(. Ειδα και τις οδηγίες εδώ για πως να χειριστώ τον προτακτορα

http://www.roksan.co.uk/assets/tabriz---protractor.pdf

και λέει ότι πρέπει να φέρεις το σημέιο Α όταν είναι σε rest ο βραχίωνας αλλά εγώ που το επιχείρησα δεν μπορούσε να φτάσει καθόλου εκεί. Ο βραχίωνας ήρθε και ήταν πάνω στο πικάπ και τον βλέπω πολύ ποιο προς τα δεξιά. Μήπως είναι εκεί το πρόβλημα και πρέπει να το φέρω παράλληλα γενικα η δεν παίζει ρόλο? Δεν ξέρω τι να πω δεν μόνος μου γράφω και εδώ έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να το φτιάξω τουλάχιστον χωρίς καμία συμβουλή από κάποιον ποιο έμπειρο.

D

Deleted member 8307

Guest
...Είναι δύσκολο εξ' αποστάσεως να λυθεί.
Κοίτα αμα είναι αλφαδιασμένο το πικ-απ στο σύνολο του. Τι γίνεται με την στήριξη του ? Το πρόβλημα στο παρουσιάζει ακόμα και όταν κλείσεις την ένταση ? Η ζυγαριά είναι βαθμονομημένη σωστά ? Με το anti-scating τι έχεις κάνει ? Ο unipivot βραχίονας έχει τοποθετηθεί καλά ? η κεφαλή έχει φάει τα ψωμιά της ? Κοίτα το πλατώ όταν γυρίζει να επιβεβαιώσεις ότι η κίνηση είναι ομαλή και δεν υπάρχει θέμα στο πηγάδι…
Αλλιώς πήγαινε το στον αντιπρόσωπο ή σε κάποιον που γνωρίζει για να σε βοηθήσει… Καλή τύχη !!!

Reaction score
325
Το πικαπ είναι αλφαδιασμένο δλδ του βάζω το αλφάδι και σε κανένα του σημέιο δεν φεύγει, Εχει όπως είπα έντονο mistracking πρόβλημα δλδ με λιγα λόγια δεν κάθετε σε μια θέση η καλύτερα κάθετε για λίγο και κάνει τις γνωστές λούπες και μετά από λίγο ξεκολάει μέχρι να κολήσει στην επόμενη λουπα στα αμέσως επόμενα δεύτερα.
Ο βραχίωνας τον βλέπω να είναι τοποθετημένος λίγο ποιο δεξιά από τι θα έπρεπε η μπορεί να έιναι και ιδέα μου. Πάντως η κίνση του είναι φοβερά ομαλή καθώς και στο πηγάδι του.
Λέτε να μην τον έχω ισιώσει σωστά και να βγαίουν αυτά τα προβλήματα? Θα ξανακάνω μια απόπειρα να τον ρυθμίσω και αν δεν τα καταφέρω θα πάω στον αντιπρόσωπο. Το κακό είναι ότι είοναι καρακέντρο αθήνα αυτός και αντε να πας εκεί είμαι και μαρκιά γμτ..
Ξέρει κανείς από Αγια παρασκευή, Χαλάνδρι μήπως υπάρχει κανείς που κάνει τέτοιες δουλειές?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
To antiskating και το βαρος αναγνωσης ειναι οι πρωτες σκεψεις.
Ακομα κι αν η κεφαλη δεν ειναι στημενη σωστα γεωμετρικα,δεν ειναι λογος να μην μπορει να ακολουθει το αυλακι.
Το βαρος αναγνωσης το ρυθμισες με ζυγαρια ακριβειας?

Reaction score
325
Εχω μια ζυγαριά που είναι σαν μπαλάτζα όχι ηλεκτρονική βάζεις δλδ το βάρος και το καθρεπτάκι και βλέπεις που πέφτει και νομίζω ότι το έχω κάνει σωστά. Δλδ με λίγα λόγια να κοιτάξω εκεί στο βάρος ανάγνωσης? Μια και διάβαζα αρκετά αυτές τις μέρες για τις ρυθμίσεις του πικάπ κάπου γράφανε ότι το βάρος στους unipivot θα πρέπει να το βάζεις 0.1 περισσότερο από τι λέει ο κατασκευαστής είναι σαν tip αυτό δεν ξέρω αν ισχύει.
Κάτι άλλο αν δειτε στις φώτο το βαρύδι για να έρθει στο 1.25 που είναι το βάρος της κεφαλής πάει πολύ πίσω. Είναι φυσιολογικό αυτό?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Στην δευτερη φωτο που ανεβασς οτο στελεχος του βραχιωνα φαινεται να ειναι χαμηλο στην πισω του μερια(αν δεν με απατα η φωτο).
Αν οντως ειναι χαμηλα,μηπως ακουμπα και τον δισκο οταν προχωρησει μεσα και γι αυτο χανει το αυλακι?Υπαρχει ρυθμιση υψους γι αυτο

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Κάτι άλλο αν δειτε στις φώτο το βαρύδι για να έρθει στο 1.25 που είναι το βάρος της κεφαλής πάει πολύ πίσω. Είναι φυσιολογικό αυτό?
Αυτο αλλαζει αναλογα με το συνολικο βαρος της κεφαλης.Με μια πιο ελαφρια κεφαλη π.χ το βαριδι ειναι λογικο να ελθει πιο μπροστα.

Reaction score
325
Οντός είναι λίγο ψηλά αυτή και δεν ξέρω μήπως βρίσκει εκεί. Και μιλάω για την βάση του θα τραβήξω φώτο να το δείτε εν κίνηση

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οταν λές στέλεχος μήπως λες την βάση που κάθετε όταν την ανεβάζεις?
Οχι εννοω το "arm tube" που πρεπει να ειναι παραλληλο με τον δισκο οταν η βελονα ριναι στον δισκο.
Αλλα μια και το ανεφερες,κοιταξε και το στελεχος στο "arm lift" μπας και ακουμπα την κατω πλευρα του "arm tube" oταν παιζεις δισκους.

Reaction score
325
Τελικά αυτό πρέπει να έιναι! Δείτε εδώ την φώτο τι χαζομάρα που δεν μου πήγε το μυαλό καθόλου

ο βραχίωνας ακόμα και στην θέση που είναι να πέξει βρίκσει πάνω στην βάση. Δεν ξέρω κατεβαίνει αυτό λέτε προς τα κάτω?

Reaction score
325
αυτό δεν είναι ρε παιδιά? Γιαυτό έχει τέτοια παράξενη συμπεριφορά και είναι σαν να το κρατάει κάτι στο αυλάκι για ώρα δλδ δεν κάνειτ ο κλασικό στιγμιαίο κόλλημα που κάνουν συνήθως τα πικάπ αλλά λούπες με σχετικά μεγάλη χρονική διάρκεια μέχρι να ξεκολήσει και να πάει στην επόμενη λουπα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Πιστευω πως ναι.Κοιταξε καπου εκει στο σημειο που κρατα το "βαρελακι"
πρεπει να υπαρχει μια μικρη βιδα.Χαλαρωσε την και κατεβασε το "βαρελακι" οσο χρειαζεται ωστε να μην ακουμπα το κατω μερος του βραχιωνα αλλα να σηκωνει και τον βραχιωνα αρκετα απο τον δισκο οταν χρειαστει.Ειναι πολυ ευκολο,απλα χρειαζεται λιγο πειραματισμο.
Και αυτο ειναι λογικο μην σε ανησυχει,εξαρταται απο το υψος που εχει μια κεφαλη,και μπορει να ειναι διαφορετικο απο κεφαλη σε καφαλη.

Reaction score
325
Θα το κοιτάξω. Thanks! Αν δεν έγραφες δεν θα μου πήγαινε το μυαλό αν και ήταν μπροστά στα μάτια μου και είχα απελπιστεί κιόλας και λεφτά δεν παίζαν μέχρι τέλος του μήαν για έξοδα σε μάστορες.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
στην τελευταια φωτογραφια σου, φαινεται και η βιδα που κρατα το βαρελακι , χαλαρωσε την να μπορει να κινηθει το βαρελακι ελευθερα,βαλε το λιγο πιο χαμηλα και σφιξε την βιδα ξανα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo