Schiit freya προεν/της

Reaction score
6.237
H τονική ουδετερότητα σε τέτοιες συσκευές που απευθύνονται και σε στουντιακή χρήση αποτελεί μέριμνα του κατασκευαστή και όχι του χρήστη.Και για όσους μπορεί να μην καταλαβαίνουν,χωριό που φαίνεται από τους αρμόδιους επαγγελματίες,κολαούζους δεν θέλει.

Όχι πλέον,εφόσον είναι υλοποιημένη με ανώτερο μήκος ψηφιακής λέξης (λ.χ. 32bit και άνω) κι εφαρμόζει dithering κατά την εξασθένηση της στάθμης.
Η δε ουδετερότητα μπορεί να μην είναι υποδεέστερη,αλλά ενοχλητική για διάφορους χρήστες υπό διάφορες συνθήκες...

Σε προσιτές ιδίως - αλλά όχι μόνο - τιμές,μέτρο επάρκειας του προενισχυτικού σταδίου θα είναι η αποδιδόμενη τονική ισορροπία και οι δυναμικές αντιθέσεις σε περιλαμβανόμενο...ενισχυτικό στάδιο για ακουστικά.Διότι η χρήση ακουστικών δεν υπόκειται σε παρερμηνείες ένεκα αλληλεπιδράσεων με χώρους ακρόασης...Άρα γυρεύεις ουσιαστικώς balanced και να συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο ποιοτικός ενισχυτής ακουστικών...;)

Και ως συμπλήρωμα,η επεξεργασία του φωνογραφικού σήματος από το Brooklyn (+) επιτελείται σε ψηφιακό πεδίο...

Προενισχυτικές έξοδοι ισορροπημένες (τελικών ενισχυτικών και ακουστικών)...
Εν τελη τι αξιζει καλυτερα σαν αγορα; mytek 192 dsd, teac 503 η το brooklyn το οποιο εχει την διπλασια τιμη;

Reaction score
460
Ουδεμία αντίρρηση επ' αυτού. :)

Αμφότεροι οι συγκεκριμένοι προενισχυτές διαθέτουν προενισχυτή ακουστικών.

Σε ποιοτικούς όρους υπερτερεί σαφώς ο Μπρούκλιν ο οποίος, εκτός άλλων, διαθέτει και ισορροπημένες εξόδους. Επίσης, έχει τύχει εξαιρετικής αξιολόγησης από, ουσιαστικά, τον μόνο ρηβγιούερ που εμπιστεύομαι πια (dStam το νικνέιμ του).

Το θέμα μου είναι ότι τον Εμοτίβα δύναμαι να τον αποκτήσω καινούριο με 0,73 αβουγουδού ενώ ο Μπρούκλιν μεταχειρισμένος κυμαίνεται πέριξ των 2 αβουγουδού. :(

Ένας χρησμός, δια προβληματισμό, θα ήτο ευπρόσδεκτος...

Reaction score
460
Φίλε ακαρλ στο θέμα της τιμής έχεις δίκιο οτι ειναι μεγάλη η διαφορά των δύο κονβέρτορων. Αλλα θα σου πω την εμπειρία μου απο ενα ζεύγος μίτεκ. Δουλεύουν ασταμάτητα για 20 κατι χρόνια σε Βάν δορυφορικών μεταδώσεων που εχει περάσει απο φωτιές,σεισμούς,πλημμύρες,γήπεδα και όπου άλλου μπορείς να φανταστείς σε συνθήκες καύσωνα και υπό το μηδέν και ακόμα ειναι λειτουργικά άψογα. Δεν πιστευω οτι το emotiva θα έβγαζε χρόνο σε τέτοιες συνθήκες. Εάν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση μην το σκέφτεσαι καθόλου. Για θέμα ποιότητας ήχου δεν μιλάω νομίζω δεν εχει ουσία η σύγκριση των δύο αλλα ούτε τα εχω ακούσει μαζί στο στούντιο ή στο βαν για να εκφέρω σοβαρή άποψη. Η τελική απόφαση είναι δικιά σου γιατι μόνο εσύ ξερεις την τσέπη σου.

A

AKARL

Guest
Φίλε ακαρλ στο θέμα της τιμής έχεις δίκιο οτι ειναι μεγάλη η διαφορά των δύο κονβέρτορων. Αλλα θα σου πω την εμπειρία μου απο ενα ζεύγος μίτεκ. Δουλεύουν ασταμάτητα για 20 κατι χρόνια σε Βάν δορυφορικών μεταδώσεων που εχει περάσει απο φωτιές,σεισμούς,πλημμύρες,γήπεδα και όπου άλλου μπορείς να φανταστείς σε συνθήκες καύσωνα και υπό το μηδέν και ακόμα ειναι λειτουργικά άψογα. Δεν πιστευω οτι το emotiva θα έβγαζε χρόνο σε τέτοιες συνθήκες. Εάν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση μην το σκέφτεσαι καθόλου. Για θέμα ποιότητας ήχου δεν μιλάω νομίζω δεν εχει ουσία η σύγκριση των δύο αλλα ούτε τα εχω ακούσει μαζί στο στούντιο ή στο βαν για να εκφέρω σοβαρή άποψη. Η τελική απόφαση είναι δικιά σου γιατι μόνο εσύ ξερεις την τσέπη σου.
Να, αυτό είναι υπόδειγμα χρήσιμης και κρίσιμης σημασίας πληροφορίας προκειμένου να πάρει κανείς μια απόφαση: α) στο βαθμό που επιδέχεται γενίκευσης και στα τρέχοντα μοντέλα της μύτεκ, και β) στο βαθμό που δεν ... αδικεί την πτωχή, πλην όμως τίμια, εμοτίβα.

Το ότι το Μπρούκλιν υπερτερεί ποιοτικά και ποσοτικά σε όλους τους τομείς είναι, νομίζω, σαφές ... όπως απροσδόκητα σαφής είναι και ο χρησμός του Γκουρού. Το, σημαντικότατο, θέμα της καλής κατασκευής και αξιοπιστίας ίσως αποτελέσει την κρίσιμη μάζα προκειμένου να αποφασίσει, κανείς, να κάνει τη, σημαντική, χρηματική υπέρβαση, εφόσον δύναται, και να προτιμήσει το Μπρούκλιν έναντι του ΡΤ-100. Ακούς Αλέξανδρε; ;)

Reaction score
296
Εν τελη τι αξιζει καλυτερα σαν αγορα; mytek 192 dsd, teac 503 η το brooklyn το οποιο εχει την διπλασια τιμη;
δύσκολο να πάρεις απάντηση σε αυτό το ερώτημα. μόνο αν δοκιμάσεις και τα 3 ταυτόχρονα στο σύστημά σου και πάλι η απόφασή σου θα είναι υποκειμενική. ποιο είναι το σύστημά σου;
και καλύτερο να είναι το brooklyn, το βλέπω δύσκολο να αξίζει αν δεν έχεις αποκαλυπτικο συστημα και room treatment. απο τα αλλα 2, προσωπικα και διαισθητικα, teac.
[DOUBLEPOST=1518768546][/DOUBLEPOST]δες και το dac ths oppo.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Εν τελει τι αξιζει καλυτερα σαν αγορα; mytek 192 dsd, teac 503 η το brooklyn το οποιο εχει την διπλασια τιμη;
Είναι δύσκολο ν'αγνοηθεί το TEAC UD-503 - εφόσον δεν θα ήταν απαραίτητο φωνογραφικό στάδιο - έστω και χωρίς να το έχει δοκιμάσει ο ενδιαφερόμενος...
Πλήρως διαφορική αρχιτεκτονική (με διακριτά εξαρτήματα και στον ενισχυτή ακουστικών) ,ζεύγος από τσιπάκια Asahi-Kasei Veritas στην ψηφιοαναλογική μετατροπή και dual mono γραμμικό τροφοδοτικό...
Δεν γεννιέται κιόλας η υπόνοια των Mytek ότι με κάποιο (προβλεπόμενο σ'εκείνα) εξωτερικό τροφοδοτικό η ακροαματική απόδοση θα ΄΄απογειωνόταν΄΄ περαιτέρω.

Μοναδική ένσταση ότι οσονούπω κυκλοφορεί το νέο μοντέλο UD-505.
Όσο για τη δημοσιευμένη δοκιμή στο αγγλικό What HiFi,αμφιβάλλω ότι είχε ενσωματωθεί η εν λόγω συσκευή στο σύστημα αναφοράς τους με balanced σύνδεση...

Last edited:

Reaction score
690
Πρώην κάτοχος mytek 192 , νυν brooklyn dac+ και με κάποια εμπειρια απο teac 503 φίλου , 2 λόγια απο μένα :

Το 192 , έχει τον πιο έντονο χαρακτήρα - ειδικά στο μπάσο (c@vλωτικο..!) . Μπορεί σε κάποιους τομείς να δείχνει πλέον τα χρονάκια του αλλά αν σου "κάτσει" είναι απο τις συσκευές που πάντα θα γουστάρεις όταν τις ακούς (ή το αντίθετο..) 'Αποψη μου , θελει firewire για να ακούσεις πως παίζει...

Το teac 503 είναι άλλης φιλοσοφίας συσκευή , πιο ήρεμος /safe χαρακτήρας , με την καλή έννοια του όρου. Ωραίο ηχόχρωμα και μπάσο που ενίοτε "λαμπίζει".
Μεταξύ teac / 192 , εγώ θα έπαιρνα το 192 , στους άλλους όμως προτεινω το teac...

Τα μπρούκλια είναι αλλής κατηγορίας συσκευές έγω είχα την τύχη να δοκιμάσω πριν αποφασίσω για να δω αν αξίζει.
Παλιά / καινούργια mytek παίζουν καλύτερα ως dac (bypass) παρα ως ντακ /προ .

Last edited:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απλό δικάναλο dac και μόνο πάνω απο 600 Ευρώ, πόσο μάλλον πάνω από 1000, είναι χαζομάρα, γενικά.

Στην περίπτωσή σου ειδικά, και με δεδομένους τους περιορισμούς στο budget αλλά και επειδή δε σε ενδιαφέρουν τα Atmos / Auro 3D, αλλά σε ενδιαφέρουν πολύ (και σωστά) οι ευκολίες, θα πρότεινα π.χ. κάτι τέτοιο:

https://www.avsite.gr/forum/threads/yamaha-cx-a5000.161906/

Και τον Μανώλη Καστρουνή.

Reaction score
690
Τι, και γιατί, θα πει αυτό; :idk:
Με το bypass ακούς απευθείας τo τελικό στάδιο της πηγής παρακάμπτοντας τον ψηφιακο ή αναλογικο attenuator. Αναλόγως την περίπτωση και παρουσία υφιστάμενης ποιοτικής προενίσχυσης , μπορεί να ακούσεις κάποια "οφέλη" απο αυτό , όχι παντα όμως,

A

AKARL

Guest
Με το bypass ακούς απευθείας τo τελικό στάδιο της πηγής παρακάμπτοντας τον ψηφιακο ή αναλογικο attenuator. Αναλόγως την περίπτωση και παρουσία υφιστάμενης ποιοτικής προενίσχυσης , μπορεί να ακούσεις κάποια "οφέλη" απο αυτό , όχι παντα όμως,
OK, σαφές.

Το ερώτημα, σε ιδιοκτήτη Μπρούκλιν, είναι σχετικά με τη λειτουργία και απόδοσή του και ως προενισχυτής (χωρίς να υπάρχει άλλος) που οδηγεί απευθείας τελικό ενισχυτή.

Πως αξιολογείς τον Μπρούκλιν ως πολυεργαλείο;

Reaction score
6.237
Απλό δικάναλο dac και μόνο πάνω απο 600 Ευρώ, πόσο μάλλον πάνω από 1000, είναι χαζομάρα, γενικά.

Στην περίπτωσή σου ειδικά, και με δεδομένους τους περιορισμούς στο budget αλλά και επειδή δε σε ενδιαφέρουν τα Atmos / Auro 3D, αλλά σε ενδιαφέρουν πολύ (και σωστά) οι ευκολίες, θα πρότεινα π.χ. κάτι τέτοιο:

https://www.avsite.gr/forum/threads/yamaha-cx-a5000.161906/

Και τον Μανώλη Καστρουνή.
Το εχω σκεφτει πολυ σοβαρα αυτο οπως επισης και τον Marantz av 8801 που ειναι στην ιδια τιμη στις αγγελιες. Αναμεσα τον yamaha emotiva και marantz που παίζουν σε ιδιες τιμες μεταχειρισμενοι (αρκετα πιο φτηνό βρίσκεις marantz av 7005 η 7701). Κατα τη γνωμη σου ο Yamaha ειναι ο καλυτερος hands down η λιγο πολυ ολοι την ιδια δουλεια κανουν?

Reaction score
690
OK, σαφές.

Το ερώτημα, σε ιδιοκτήτη Μπρούκλιν, είναι σχετικά με τη λειτουργία και απόδοσή του και ως προενισχυτής (χωρίς να υπάρχει άλλος) που οδηγεί απευθείας τελικό ενισχυτή.
Πως αξιολογείς τον Μπρούκλιν ως πολυεργαλείο;
Είναι τόσο καλός προενισχυτής , όσο χρεάζεται για να σε βγάλει απο δεύτερες σκέψεις.. Ακόμα και στο εξώφυλλο της mytek ποζάρει ως προ στον τελικό της. Αυτά που λεω παραπάνω περί standalone dac κλπ έχουν κάποια αξία μόνο αν έχεις πολύ ποιοτικό υφιστάμενο setup.
Εγώ βασικά ως κύρια πηγή το χρησιμοποιώ , στριμάρει πολυ καλά απο τινταλ . 'Οσο για το phono του , δεν έχω ιδία εμπειρία αλλά γνωρίζω κάτοχο luxman L590 που προτιμά το phono του...ντακ απο αυτό του ενισχυτή

Reaction score
32.152
Χθές άκουσα στο σύστημά μου το Gungnir Multibit - EU Gen5 και δηλώνω πως κεντάει και παίζει με απίστευτη ροή .
Έχει 1279 ευρο αλλά δεν παίζει DSD αρχεία.:errwhat:

Reaction score
141
Εαν κάποιος θέλει να τον φέρει από Αμερική, περνάει σίγουρα από τελωνείο και εαν ναι πόσο μπορεί να βγει ?

Reaction score
6.237
Εαν κάποιος θέλει να τον φέρει από Αμερική, περνάει σίγουρα από τελωνείο και εαν ναι πόσο μπορεί να βγει ?
Υπολογισε κανα 30-40 % της τιμης συνολικα.

Reaction score
2.429
Σιγουρα θα περασει.

Reaction score
141
Οπότε τον ξεχνάω προς το παρόν. Τα ευρωπαϊκά sites τον έχουν με τις 6Ν8S λάμπες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.998
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos