Single Ended

Reaction score
1.788
Απάντηση: Single Ended

δεν εχω βρει πουθενα σχηματικο του, και το μονο που εχω μαθει ειναι οτι ειναι κυκλοτρονικος . για οσου γνωριζουν οι otl χωριζονται σε δυο τοπολογιες ,η μια ειναι η futterman , η αλλη το κυκλοτρον.

Reaction score
1.788

Ενα ερώτημα --δεν έχω διαβάσει το θρεντ, αλλά μου τράβηξε την προσοχή ο Αϊνστάιν (μια εταιρεία την οποία έχω υπόψη μου πολύ καιρό τώρα και έχω, μόνο, διαβάσει ρηβιούζ για τα προϊόντα της)-- ενδεχομένως και ΟΦ ΤΟΠΙΚ (έχω γνώση των κανονισμών -σας δικαιολογώ πλήρως να με ban-άρετε) αλλά είπα να μην ανοίξω θρεντ με την ασχετίλα μου ή να ψάχνω το σάητ μέχρι να κουραστώ (και μόνο γι'αυτό δικαιούστε να με ban-άρετε!):
Βλεπω τον Αηνστάην και από τα 8ωμ στα 4ωμ μειώνει τα βατ που δίνει,
άλλοι ενισχυτές (πχ μάκιντος) τα κρατούν σταθερά από τα 8 στα 4,
και άλλοι (πχ σιμόντιο) προσπαθούν να τα διπλασιάζουν από τα 8 στα 4...

Πολύ περιληπτικά (για να μην με βρίσετε) αν ευκαιρεί κάποιος να μου πει τι και γιατί από τα 3 παραπάνω (θεωρεί) "καλύτερο" ή αν έχει υπόψη του κάποιο σχετικό συγκριτικό άρθρο να μου υποδείξει προς μελέτη (για να μην κουράζεται...)

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Ν
οι otl λειτουργουν εντελως [αναποδα] απο οτι γνωριζεις μεχρι τωρα απο αλλους ενισχυτες. μολισ βρω λιγο χρονο θα πω γιατι.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Single Ended

Εγω παντως δεν γυρναω.
Λαμπα προ Dred MC-7P
Τελικος class D

Aντε γεια:607::605::608:
επειδη ειχα ακριβως τα ιδια ακου...
βρισκεις λιγα χρηματα!
πενας την λαμπα στην εξοδο του dac.
βγαζεις τον dared και βαζεις μετασχηματιστες.
κρατας τον Class D.
με ευχαριστεις...
Νικος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.561
Απάντηση: Re: Απάντηση: Single Ended

βρισκεις λιγα χρηματα!
πενας την λαμπα στην εξοδο του dac.
βγαζεις τον dared και βαζεις μετασχηματιστες.
κρατας τον Class D.
με ευχαριστεις...
Νικος
Νίκο μου, επίτρεψέ μου να το διαφοροποιήσω λίγο αυτό που είπες, ώστε να γίνει ως εξής:

δε χρειάζονται χρήματα.
πετάς τη λάμπα, ας το το dac στην ησυχία του.
βγαζεις τον dared και βαζεις μετασχηματιστες line level στην είσοδο του τελικού (volume από φούμπαρ).
κρατας τον Class D.
με ευχαριστεις...
Νικος
:126:

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Single Ended

Προσέξτε μην αντί για ευχαριστίες έχουμε μούτζες όμως.
γιατι το λες αυτο ?

μιλαμε για τον ορισμο του ορθου συστηματος....

ηθελα να ηξερα ολοι εσεις που μιλατε για αχρηστη ενεργη προενισχυση, στα studio που η μια κονσολα μπορει να κανει 10 φορες τα λεφτα μιας αλλης μηπως το premium αυτο παει στην ποιοτητα των προενισχυτικων σταδιων? Δε τα λεω εγω αυτα ανθρωποι που τα εχουν σκασει τα λενε... Κοροιδα θα ειναι και αυτοι φανταζομαι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.561
Απάντηση: Re: Single Ended

γιατι το λες αυτο ?

μιλαμε για τον ορισμο του ορθου συστηματος....

ηθελα να ηξερα ολοι εσεις που μιλατε για αχρηστη ενεργη προενισχυση, στα studio που η μια κονσολα μπορει να κανει 10 φορες τα λεφτα μιας αλλης μηπως το premium αυτο παει στην ποιοτητα των προενισχυτικων σταδιων? Δε τα λεω εγω αυτα ανθρωποι που τα εχουν σκασει τα λενε... Κοροιδα θα ειναι και αυτοι φανταζομαι...

τι θες να πεις? αλήθεια, δε καταλαβαίνω τι λες...:140:

πάντως σε "στούντιο" που λες, δεν ξέρω να υπάρχουν προενισχυτές...
επίσης, πολλά πλέον (πολύ σοβαρά) στούντιο, είναι εντελώς "ψηφιακά", τα μόνα καλώδια που ταξιδεύουν δεξιά κι αριστερά είναι AES/EBU (ή δικτύου ή παραπλήσια) καθώς και καλώδια χρονισμού (το ρολογάκι το καλό το ατίθασο το worldclock), οι κονσόλες είναι ψηφιακές, τα ηχεία έχουν ψηφιακή είσοδο, κλπ κλπ κλπ.

Για ποιούς προενισχυτές μιλάς? (εκτός κι αν αναφέρεσαι σε προενισχυτές μικροφώνων, αν και κυκλοφορούν μπόλικα μικρόφωνα που βγάζουν κατευθείαν ....AES/EBU ! Αλλιώς, οι έξοδοι των μικροφώνων παν σε A/D μετατροπείς και συνεχίζει το παραμύθι πάλι σε ψηφιακό επίπεδο, αυτό το καταραμένο το πράμα με τα ψηφία, το κακό, το οποίο σε κάπχια φάση στο τέλος το περνάν από ένα μπέντσμαρκ για να το κάνουν δικάναλο αναλογικό και να γράψουν και κανα δίσκο βινυλίου να λέν οι χαλιεντάδες με τα πικάπ των 400 κιλών και αξίας οικοδομικού τετραγώνου πως ο αναλογικός ήχος είναι καλύτερος του ψηφιακού, κι ας ακούν μέσω μαύρου δίσκου ένα μπέντσμαρκ, αμ πως..)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.561

επίσης, έτσι για λόγους "ιστορίας", να προσθέσω πως τους Line level μετασχηματιστές τους φτιάξαν για στουντιακές εφαρμογές, τότε που όλοι δούλευαν σε αναλογικό επίπεδο, για να μην υπάρχουν ground loops, που γίνεται της τρελλλλής μέσα σε ένα στούντιο και χρειαζόντουσαν οι άνθρωποι γαλβανική απομόνωση. Το όμοιο και για μικρόφωνα, κι αν δεις τι μετασχηματιστές πουλιούνται σε στούντιο ως στάδια "προ" για μικροφωνικές, θα πάθεις ένα πολιτισμικό σοκ... Ακόμα και στις μέρες μας, τα περισσότερα στουντιακά ηχεία με αναλογική είσοδο έχουν μετασχηματιστή line level αμέσως μετά το XLR βύσμα εισόδου του ηχείου, για να μη γίνεται της τρελλλλής. ΑΚόμα και το Klein+Hummel (και το μεγαλύτερο μοντελάκι) έχει line level μετασχηματιστή στην είσοδό του. Έτσι, πληροφοριακά δηλαδή, χρησιμοποιούν της λούνταλ...

βέβαια, πολλοί χαλιεντάδες βρίσκουν "κακό" το να υπάρχει line level μετασχηματιστής στο πανάκριβο ηχοσύστημά τους, γιατί έχει "παραμορφώσεις" και τους χαλάει τα μπάσσα, κι άλλες αηδίες. Είμαι βέβαιος πως ακόμα κι αυτοί που πλερώνουν όσα ζητάει ο τζεφ ρόλαντ για τα μεγάλα (ομολογουμένως πολύ καλά) ενισχυτικά τους, είναι ευτυχισμένοι στην άγνοιά τους, που δε ξέρουν δηλαδή ότι ο τζεφ χρησιμοποιεί λούνταλ line level μετασχηματιστές στην είσοδο των τελικών του. Αν κάποτε το μάθουν, μπορεί και να αδιαθετήσουν...

αμ πως.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Kαλα τα λες οπως τα λες.Αλλα οι κοινοι θνητοι που προμηθευονται τετοια κοκοψονια ετοιμα και οχι diy,μην τιναξουμε και την σαλοτραπεζαρια ...............
Και με το πικαπ(που να σκασεις δεν το πεταω)τι γινεται?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.561

το πικάπ, μετά τη ρία για να μη πετάς και φόνο στέιτζ, πέρνα το σε ένα A/D μέσω πισιού, και ρίχτο στο ντακ.

σε χαλάει?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.561

Eγώ πάντως στοιχηματίζω ότι αν ακούσει ο Γιάννης κανά ψηφιακό με καμιά λαμπίτσα για προ, δεν ξαναγυρίζει πίσω....;)
δεύτερη φορά σε 1 μέρα που συμφωνώ μαζί σου... περίεργο. λες να αρρώστησα?:136::137::138::142:

το "έγκλημα" έλαβε χώρα. πλάκα είχε....

ΥΓ ωραία ηχεία τελικά...

Reaction score
10
To ξέρω Κώστα, ολική μταμόρφωση λες και ακούς άλλο ηχείο είναι.

Προσωπικά στο συγκεκριμένο ήχειο, δεν θα έβαζα λάμπες. 200Wattακια τα θέλει για πρωινό. Και μετά στη προενίσχυση το φέρνεις στα μέτρα σου.

Ο John που είναι? :143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.561

η "λάσπη" που υπήρχε κυρίως στις χαμηλές συχνότητες, (αλλά και στις υψηλές, και στις μεσαίες και στις μεσαίες) έφαγε ένα κ@λοδάχτυλο, όλο δικό της ήταν! :138::136:

έλεγχος! οπότε, απλά βγαίνει συμπέρασμα για τον λαμπάτο: δεν έχει έλεγχο. ε, σιγά τα νέα...:138::136:

λες να φταίει το ντάμπινγκ φάκτορ?

Reaction score
10
Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο ηχείο δεν έχει ανάκη από extra χροιές, αυτές είναι Included, μόνο από raw power.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo